Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Προβληματισμός απο αναγνώστη μας

Πολλά ερωτήματα προς τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών βρίσκονται στα χείλη των συμπατριωτών μας για την στάση του την φετινή δραματική περίοδο της ελαιοσυγκομιδής και της επερχόμενης φτωχοποίησης των ελαιοπαραγωγών.
Αυτό που όλοι παρατηρούμε είναι ένας γενικός ξεσηκωμός των αγροτών άλλων περιοχών της πατρίδας μας οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα τους να ζήσουν ανθρώπινα.

Τι συμβαίνει λοιπόν στα Φιλιατρά και δεν κουνιέται φύλλο; Καμία αγωνιστική διάθεση από τους συνδικαλιστές δεν παρατηρείται, κανένας προβληματισμός για τα τεράστια προβλήματα της αγροτιάς.
Γιατί;
Τι περιμένουν;
Αφού είναι γνωστό ότι μόνο μέσα από τις κινητοποιήσεις θα αναγκαστούν οι ιθύνοντες να κοιτάξουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες όχι βέβαια ότι δεν την ξέρουν αλλά είναι και οι ψήφοι βέβαια που τους καίνε.
Θα μπορούσε να υπάρξει

μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατ' αρχάς στην Πλατεία των Φιλιατρών σε συνεργασία με τους αντίστοιχους συλλόγους Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων για να εκφραστεί η δυσαρέσκεια των πολιτών για τις τιμές των προϊόντων και να αναδειχθούν τα προβλήματα που απασχολούν την γεωργία του χώρου μας.

Σωστή ενέργεια ήταν ο διάλογος που έγινε προ μηνών στο Δημαρχείο αλλά το θέμα δεν μπορεί να μείνει μόνο εκεί.Εξ άλλου ο ρόλος του Δημάρχου θεσμικά είναι άλλος.
Ας πάρει ο Αγροτικός Σύλλογος της Πόλης μας τις πρωτοβουλίες που επιβάλλουν οι καιροί.

Ενας Φιλιατρινός.

4 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΘΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΣΥΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως και ο Δήμος πρέπει να υποστηρίξει την κινητοποίηση των αγροτών και νομίζω ότι θα το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασιλη το εχεις δει πολλες φορες αυτο που λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω ότι και ο Δήμος θα συμπαρασταθεί στους αγρότες αλλά αυτό που έχει σημασία είναι οι ίδιοι να αγωνιστούν.
    Βέβαια και ο Γιώργος δίκιο έχει που λέει ότι αυτό στον τόπο μας δεν έχει ξαναγίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.