Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Σε κινητοποιήσεις καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Σε παμμεσσηνιακές κινητοποιήσεις καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας, καθώς όπως σημειώνει,
πλέον ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει σε απόγνωση με τις τιμές των προϊόντων αλλά και με το κόστος παραγωγής. Με χθεσινή του ανακοίνωση καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους αλλά και μεμονωμένους αγρότες να έρθουν σε επαφή μαζί του, ώστε να οργανωθούν καλύτερα για τον αγώνα τους.
Στην ανακοίνωση ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λόγω των μεγάλων προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις εξευτελιστικές τιμές του ελαιολάδου και των υπόλοιπων αγροτικών προϊόντων (κηπευτικά - κτηνοτροφικά), σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής, έχουμε φτάσει σε απόγνωση.
Επειδή δεν πάει άλλο, έχουμε ξεκινήσει επαφές με αγροτικούς συλλόγους της περιοχής καθώς και με αγρότες για την οργάνωση παμμεσσηνιακών κινητοποιήσεων.

Ζητάμε από όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας να επικοινωνήσουν

με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών για την καλύτερη και δυναμικότερη οργάνωση των κινητοποιήσεων».
Οπως σημειώνεται, η επικοινωνία μπορεί να γίνεται στο τηλέφωνο/φαξ του συλλόγου που είναι 27610 34385 και στα κινητά τηλέφωνα 6932-466555 και 6974-417680.
Να σημειώσουμε δε ότι ήδη προετοιμάζεται η πρώτη κοινή συνάντηση αγροτικών συλλόγων και αγροτών, ίσως σήμερα ή τις επόμενες μέρες, καθώς οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει μεταξύ τους. Επίσης με έγγραφο που έχουν στείλει προς την ΕΑΣ Μεσσηνίας ζητούν άμεσα να γίνει μια συνάντηση των διοικητικών τους συμβουλίων για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, όπως και να συζητήσουν για το ψήφισμα της σύσκεψης της ΠΑΣΕΓΕΣ που έγινε στις 15 του μηνός.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός, ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τον Αγροτικό Σύλλογο Χώρας, τον “Νηλέα“, μεμονωμένους παραγωγούς, ώστε να κουβεντιάσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και να δραστηριοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.
Σημείωσε δε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν είναι τοπικά, αφορούν όλους τους αγρότες. Ολοι η αγρότες όλης της χώρας βράζουμε μέσα στο ίδιο καζάνι. Βρισκόμαστε στην διαδικασία των συζητήσεων για να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε».

Πηγή: Ελευθερία

1 σχόλιο:

  1. ...Ολοι η αγρότες όλης της χώρας βράζουμε μέσα στο ίδιο καζάνι... Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.