Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΦΙΑΣΚΟ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ

Σε φιάσκο αποδείχθηκε τελικά να είναι το μπλόκο στον Iσθμό. Ακόμα δεν βγήκαμε και πάλι πίσω, φαίνεται ικανοποιηθήκαν τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής μετά από την συνάντηση από τον υπουργό.

Tο ύφος όμως της συντονιστικής επιτροπής εμένα προσωπικά δεν με έπεισε, μήπως λέω μήπως έπεσε τίποτα κάτω από το τραπέζι, μήπως έπεσε κομματική πίεση, τέλος πάντων ας ανακοινώσουν τι ειπώθηκε με τον υπουργό όλα σε διαφάνεια.
Δεν μπορεί κύριοι της συντονιστικής επιτροπής να βγαίνετε 48 ώρες στο δρόμο ζητώντας να επιτύχετε κάτι το παραπάνω από το πακέτο στήριξης στηρίζοντας από την άλλη τα αιτήματα και το μελών της αγροτιάς , και σε μια συνάντηση να τα ......

εγκαταλείπετε αλλά τότε γιατί βγήκατε στους δρόμους αφού ήδη ξέρατε το πακέτο στήριξης, και όπως δείχνει το πράγμα δεν διαφωνούσατε.
Μήπως σας πείραξε που σας είπαν οι άλλοι αγρότες να μην μετέχετε στο πανελλήνιο συντονιστικό όργανο, και δικαιολογημένα το είπαν γιατί αυτοί είναι 10 μέρες στα μπλόκα και σεις βγήκατε χθες, και επειδή σας είπαν μα μην μετέχετε μαζί με τους άλλους εσείς τους γυρίσατε την πλάτη σπάζοντας το μπλόκο.

Η μήπως ήταν αρκετά τα 50.000 έκτα ευρώ για την ελαιοκαλλιέργεια, ή σας έλυσαν τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή της Πελοποννήσου, ή πήραν χρήμα οι κτηνοτρόφοι, ή σας όρισαν τιμές ασφάλειας στα προϊόντα, ή σας καθόρισαν αγροτικό μητρώο (άλλο μπάχαλο και αυτό), ή μήπως χτύπησαν τα καρτέλ που σας ξεζουμίζουν χρόνια τώρα και πολλά αλλά που μπορώ να σας απαριθμήσω.
Εσείς πήγατε να πάρετε υποσχέσεις όπως και τελικά έγινε. Γίνετε χρόνια τώρα.
Σας έριξε τα ψίχουλα και σεις φύγατε γεμάτοι καμάρι και πύλες υποσχέσεις.
αγανακτώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου ,γιατί κανένας Πελοπόννησος αγρότης δεν είναι ευχαριστημένος από αυτό το πακέτο στήριξης, που βλέπω συντονιστικά όργανα εκπρόσωποι των ΕΑΣ να υποκύπτουν σε αυτόν τον εξευτελισμό του Έλληνα αγρότη και να εμπαίζουν μια ολόκληρη περιφέρεια κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες

Πηγαίνετε κύριοι της συντονιστικής επιτροπής στη Μεσσηνία να πείτε στους ελαιοπαραγωγούς που από 1000 δέντρα ελιές δεν έκαναν ούτε 200 κιλά λαδί ή στα ελαιοτριβεία που δεν άνοιξαν καθόλου φέτος ή και σε αυτά που άνοιξαν να πάρουν 0.30 λεπτά αποζημίωση και να πουν και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μεγάλο ηγέτη της Ελλάδας στον κ. Καραμανλή για την μεγαλόψυχη προσφορά του που εσείς δεχτήκατε και πηγαίνετε να κοιτάξετε στα μάτια τους συναδέλφους σας αγωνιστές αγρότες στη Θεσσαλία, Μακεδονία, Κρήτη και πέστε τους ότι εμείς πουληθήκαμε για υποσχέσεις.
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι Μεσόνιο αγρότες που δεν σκύβουν το κεφάλι
στην απαξίωση της υπαίθρου και στέκουν εκεί στο Καλό Νερό δυναμικά υποστηρίζοντας το γενικό αποκλεισμό και διεκδικώντας τα αυτονόητα που εσείς δεν καταλαβαίνετε.
MESSINIAN FARM
BASILHS.G.KITSOS
DIRECTOR

3 σχόλια:

  1. Οι ΕΑΣ που πήγαν στον Ισθμό δεν πήγαν να αγωνιστούν αλλά για να σαμποτάρουν τον συλλογικό αγώνα και το πέτυχαν. Αν είχαν σκοπό να αγωνιστούν θα είχαν πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες νωρίτερα.
    Η ΕΑΣ Μεσσηνίας πήγε για να μην εκτεθεί στα μάτια των αγροτών, έλα όμως που εκτέθηκε περισότερο με την στάση της. Τίποτα πλέον δεν πρόκειται να είναι το ίδιο, οι αγρότες κατάλαβαν και από τον ζύμωση που έγινε τον ρόλο του καθενός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσοι νομίζουν ότι τέλειωσε εδώ το θέμα κάνουν λάθος. Οι συνθήκες είναι αυτές που καθορίζουν την πορεία των εξελίξεων, όσο οι τιμές των αγροτικών προϊόντων θα μειώνονται τόσο θα δημιουργούνται καταστάσεις εξέργεσης. Αυτή η ανισοροπία που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία από την επερχόμενη εξαθλίωση των φτωχών αγροτών θα δημιουργήσει αναταράξεις. Στην κοινωνία και στην φύση οι ανισοροπίες δημιουργούν βίαια φαινόμενα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Μην ξεχνάμε την σοφή ρήση του Ηράκλειτου Πόλεμος πατήρ πάντων εστί.. στην οποία αναφέρει ότι από την αντιθετική σχέση των όντων δημιουργούνται τα πάντα και αυτό που τώρα είναι κυρίαρχο σύντομα μπορεί να μήν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΘΑ ΠΑΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.