Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Κίνδυνος περικοπής των επιδοτήσεων

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να πληροφορηθεί κατά πόσο θα αποτραπεί ο κίνδυνος επιβολής στη χώρα μας προστίμων και περικοπής επιδοτήσεων λόγω της μη συμμόρφωσής της, μέχρι σήμερα, με τη νομοθεσία της Ε.Ε. για ένα αξιόπιστο Σύστημα Γεωγραφικής Απεικόνισης των Αγροτεμαχίων.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η χώρα μας είχε δεσμευθεί απέναντι στην Ε.Ε. ότι μέχρι το τέλος του 2008 θα είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία για την εφαρμογή ενός αξιόπιστου Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων, που αποτελεί μέρος του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου των Κοινοτικών Αγροτικών Ενισχύσεων (ΟΣΔΕ).

Ήδη λίγο πριν την εκπνοή του 2008, κλιμάκιο της Ε.Ε. επισκέφθηκε τη χώρα μας για να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών στο ΟΣΔΕ και προειδοποίησε για τον κίνδυνο περικοπής των αγροτικών επιδοτήσεων έως και 10%.

Παράλληλα, το κλιμάκιο αυτό έδωσε δίμηνη προθεσμία, ώστε να διευθετηθούν τα υπάρχοντα προβλήματα, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2009.

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ενέχει δε τον κίνδυνο να επιβαρυνθεί η χώρα μας με 300 - 500 εκατομμύρια ευρώ,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Μετά τη δίμηνη παράταση, που χορηγήθηκε, έχει αναπτύξει η χώρα μας ένα αξιόπιστο Σύστημα Γεωγραφικής Απεικόνισης των Αγροτεμαχίων, ώστε να εναρμονισθεί με τη νομοθεσία της Ε.Ε. και να αποφύγει την επιβολή βαρύτατων προστίμων;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.