Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Μήνυμα από αναγνώστη με σκέψεις για το Στόμιο

Υπάρχουν κάποιες περιοχές στα Φιλιατρά μοναδικού κάλλους και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο πανέμορφο τοπίο που δημιούργησε η φύση στον χώρο του Στόμιου.
Η φυσική βλάστηση και γενικότερα το όλο ανάγλυφο της περιοχής εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, παρόλο που θα ταλαιπωρηθεί για να το περπατήσει.
Σε αυτό ακριβώς θέλω να αναφερθώ, θεωρώ ότι, κατόπιν μελέτης των ειδικών πάντα θα έπρεπε να γίνουν κάποια έργα τα οποία και θα σέβονται το περιβάλλον αλλά παράλληλα θα διευκολύνουν τον περιηγητή να θαυμάσει και να ζήσει για λίγο αυτό το υπέροχο και σπάνιο τοπίο.

Το Στόμιο δεν είναι μόνο η θαυμάσια παραλία που όλοι γνωρίζουμε, είναι και ο περιβάλον χώρος.Ο συνδυασμός αυτών των δύο, είναι μοναδικός!
Θα μπορούσε θαυμάσια να μετατραπεί σε ένα υπέροχο Βοτανικό Κήπο που εκτός των άλλων θα γίνει και πόλος έλξης για αυτούς που αναζητούν αυτήν ακριβώς την μοναδικότητα.
Επειδή στην Ελλάδα ζούμε και έχουν δεί πολλά τα μάτια μας και αναφέρομαι στους κερδοσκόπους αετονύχηδες, απαραίτητο είναι να προστατευθεί η αναφερόμενη περιοχή γιατί σίγουρα κάποια αρπακτικά την καλοβλέπουν...
Να μια αναξιοποίητη πηγή αειφόρου και οικολογικής ανάπτυξης.
Ας μην περιμένουμε κάποιον που θα εκμεταλλευτεί αυτή την μοναδική ομορφιά για να δημιουργήσει εκεί εγκαταστάσεις, απαγορευμένες βέβαια για μας τους ντόπιους, γιατί σίγουρα θα υπάρξει τέτοιος...

Ενας Φιλιατρινός.

4 σχόλια:

  1. ...μου φαίνεται ότι θα συμφωνήσω με το κείμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο/Η Χαράλαμπος είπε...

    ...μου φαίνεται ότι θα συμφωνήσω με το κείμενο...

    και εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ, ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΩΝ ΛΟΦΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ
    TASOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.