Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Σύστημα ΟΠΕΚΕΠΕ: Διορθώσεις για να πάρουν επιδότηση απλήρωτοι-μισοπληρωμένοι

«Άνοιξε» το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ όσον αφορά στις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2008, αλλά ακόμη δεν «απορροφά» μεταβολές, γι’ αυτό ό,τι διορθώσεις γίνουν, θα διενεργηθούν με διοικητικές πράξεις.

Τούτο ανέφερε στο «Θ» ο διευθυντής Επιδοτήσεων της ΕΑΣ Μεσσηνίας Κώστας Πέτροβας, επισημαίνοντας πως με τις μεταβολές αυτές θα γίνουν πληρωμές για παραγωγούς που δεν έχουν λάβει την ενιαία ενίσχυση ή έχουν πληρωθεί μερικώς. Από τις ΕΑΣ και από Διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε σύντομα να «απορροφήσει» το σύστημα τις μεταβολές και με ηλεκτρονικό τρόπο.
Όσον αφορά στις διορθώσεις για το 2008, εξαιρούνται οι παραγωγοί που βρίσκονται σε επιτόπιο έλεγχο και σε έλεγχο τηλεπισκόπησης. Για τους συγκεκριμένους παραγωγούς οι διορθώσεις θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επισημαίνεται πως από τη στιγμή που το σύστημα θα κλείσει και δε θα δέχεται άλλες διορθώσεις, απαιτείται ένα δεκαήμερο επεξεργασίας των στοιχείων και θα ακολουθήσει πληρωμή, βάσει της τακτικής που έως τώρα ακολουθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.