Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

«Η Κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι»

Κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων κ.ά. διατάξεις», ο κ. Κουσελάς, στην αγόρευσή του επί των άρθρων επισήμανε ότι, η τροπολογία για το «έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής», καθώς και το άρθρο 70 του νομοσχεδίου για τον Τειρεσία «είναι χαρακτηριστικά του τρόπου με τον οποίο νομοθετεί η Κυβέρνηση».

Όπως στη συνέχεια τόνισε, «τρία χρόνια τώρα, από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2008 έχουμε φέρει στη Βουλή τρεις Προτάσεις Νόμου για το επίδομα θέρμανσης.
Στο διάστημα αυτό η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι .....

ανέβηκε κατά 49,3%, αλλά η Κυβέρνηση πεισματικά αρνήθηκε να χορηγήσει το επίδομα. Σήμερα, που βρισκόμαστε προς το τέλος του χειμώνα, βαφτίζει το κρέας ψάρι.
Ονομάζει το επίδομα θέρμανσης επίδομα κοινωνικής συνοχής - επίδομα κοινωνικής ενοχής θα έλεγα εγώ - και αποδέχεται να καταβάλει το ποσό των 236.000.000 ευρώ για να δώσει κάποια ψίχουλα».

Τοποθέτηση για τον Τειρεσία και τη Μηχανοργάνωσή του

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου για τον «Τειρεσία», ο κ. Κουσελάς κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι, αποδείχθηκε μίζερη, άτολμη και αδύναμη μπροστά στα τραπεζικά συμφέροντα, παρ' ότι το ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις του της έδωσε άλλη μια ευκαιρία να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές σ' ένα ζήτημα που ταλανίζει χιλιάδες πολίτες κι επιχειρήσεις. «Εδώ και 2 μήνες», ανέφερε, «σας υποβάλαμε με την κυρία Κατσέλη μία πολύ ολοκληρωμένη πρόταση με συγκεκριμένες επιμέρους προτάσεις για όλα αυτά τα ζητήματα και σας ζητήσαμε να την υιοθετήσετε. Αντί γι' αυτό, βλέπουμε σήμερα, ακόμα και την τελευταία στιγμή, ότι αυτή μας την πρόταση κυριολεκτικά την πετσοκόψατε. Σας ζητήσαμε να μη γράφεται κανένας στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, εάν δεν χρωστάει τουλάχιστον 1.000 ευρώ, από τα 150 που είναι σήμερα κι εσείς το κάνατε 500 ευρώ».

«Ρουσφετολογία από την Κυβέρνηση»

Όσο για τη ρύθμιση που επιτρέπει την τοποθέτηση επιδοτούμενων ανέργων στο Δημόσιο, ο κ. Κουσελάς τη χαρακτήρισε «αποθέωση της ρουσφετολογικής και πελατειακής πρακτικής της Ν.Δ., που δείχνει περίτρανα την εκ μέρους της παντελή έλλειψη σχεδίου για την απασχόληση».
Όπως τόνισε στη συνέχεια, «αντί η Κυβέρνηση να διαθέσει αυτά τα χρήματα με μια άλλη λογική, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές θέσεις απασχόλησης και να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας, επιχειρεί με τα 500 εκατομμύρια, τα οποία κυριολεκτικά αρπάζει από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, να εξαγοράσει συνειδήσεις, για να δημιουργήσει πολιτικούς ομήρους και μάλιστα στο Δημόσιο.

Θυμάστε, κύριοι της Κυβέρνησης, τι λέγατε όταν συζητούσαμε τα θέματα των συμβασιούχων; Αυτό είναι το πρόσωπο της σύγχρονης παράταξης, της νέας παράταξης της Νέας Δημοκρατίας; Αυτό είναι το σύγχρονο πρόσωπο του κ. Καραμανλή; Με αυτό το πρόσωπο θέλετε να απευθυνθείτε σήμερα στους νέους ανθρώπους, στους ανέργους; Μοιράζοντας χιλιάρικα, με υπουργικές αποφάσεις, χωρίς κριτήρια, χωρίς κανένα έλεγχο;
Έτσι, κύριε Υπουργέ, εννοείτε εσείς τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος; Έτσι εννοείτε τη διαχείριση των φόρων που πληρώνει ο ελληνικός λαός; Αυτή είναι η λογική σας;
Οι πελατειακές διευθετήσεις που εξαντλούν τα όποια δημοσιονομικά αποθέματα, χωρίς να δίνουν καμία προοπτική ούτε στον άνεργο, ούτε στον εργαζόμενο, ούτε στην οικονομία;».

Πηγή: Eπικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.