Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Σύνδεσμος Απορριμμάτων. Οριακή η επανεκλογή Σπυρόπουλου

Με σαφέστατα μεγαλύτερη δυσκολία από την προηγούμενη διετία, ο δήμαρχος Μεσσήνης Κ. Σπυρόπουλος επανεκλέχθηκε το βράδυ της Κυριακής πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, επικρατώντας του δημάρχου Μεθώνης Ηρακλή Μιχελή με 16 ψήφους έναντι 14, ενώ βρέθηκε και μία ψήφος υπέρ του δημάρχου Ιθώμης Κ. Γεωργακόπουλου.

Πριν δύο χρόνια, όταν ο κ. Σπυρόπουλος είχε αναμετρηθεί με τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας Κ. Αθανασόπουλο, είχε τη βοήθεια και των εκλεγμένων με το Πα.Σο.Κ. εκπροσώπων Δήμων, την οποία όμως έχασε προχθές. Από τους παριστάμενους, υπήρξε ένας «σκληρός» πυρήνας 5 ατόμων που δεν ψήφισαν τον κ. Σπυρόπουλο. Ένας ήταν φανερά υπέρ του, ενώ για άλλους 3 υπάρχουν αμφιβολίες ως προς τα πού έκλιναν.
Μέλη του συνδέσμου φέρεται να αποδίδουν τη «στροφή» αυτή περισσότερο ως προς τον τρόπο λειτουργίας του κ. Σπυρόπουλου ως προέδρου και λιγότερο ως προς την ύπαρξη ενδοκομματικών διαφορών, ενώ δεν αποκλείουν την πιθανότητα η υποψηφιότητα του δημάρχου Μεθώνης να υποκινήθηκε εντελώς παρασκηνιακά από το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα.

Δήλωση με την εκλογή
Αμέσως μετά την επανεκλογή του ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με τίμησαν και αυτούς που δε με ψήφισαν, γιατί αυτό είναι ένα μήνυμα ότι χρειάζεται πιο σκληρή δουλειά. Ο Σύνδεσμος είναι αυτός που πρέπει να δώσει τη λύση στα προβλήματα στο Νομό Μεσσηνίας για τα σκουπίδια, οπουδήποτε, όποια κι αν είναι αυτά. Και είναι πάρα πολλά. Δουλέψαμε σκληρά την προηγούμενη διετία, έχουμε δρομολογήσει πολλά, θα ολοκληρώσουμε τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε». Καταλήγοντας, έκανε λόγο περί ενότητας, αναφέροντας πως «όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα».

Αντιπρόεδρος
Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γαργαλιάνων Μιχ. Αποστολόπουλος, ο οποίος προτάθηκε από τον κ. Μιχελή. Έλαβε 20 ψήφους, ενώ 10 έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Βουφράδος Ι. Ασημακόπουλος, ο οποίος προτάθηκε από τον κ. Σπυρόπουλο. Στην κάλπη βρέθηκε και μία ψήφος με το όνομα του αντιδημάρχου Καλαμάτας Κ. Αθανασόπουλου.

Εκτελεστική Επιτροπή
Χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν δύο ψηφοφορίες, προκειμένου να εκλεγούν τα τέσσερα τακτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Από την πρώτη εκλέχθηκαν ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης (με 17 ψήφους) και ο δήμαρχος Άριος Γιώργος Γιαννακόπουλος (16 ψήφους). Δε συμπλήρωσαν το εκλογικό μέτρο οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι, ο δήμαρχος Αρφαρών Ανδ. Καραγιάννης (15 ψήφοι) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αριστομένη Φώτ. Αντωνόπουλος (14 ψήφοι) και Κυπαρισσίας Παν. Τσίγγανος (14 ψήφοι). Πριν τη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Καραγιάννης δήλωσε πως αποσύρεται και στη διαδικασία που ακολούθησε, οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι έλαβαν από 21 ψήφους και εκλέχθηκαν. Ωστόσο, στην κάλπη βρέθηκαν ένα ψηφοδέλτιο υπέρ του κ. Γ. Γιαννακόπουλου, 3 υπέρ του κ. Καραγιάννη και 2 λευκά.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν, τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βουφράδος Ι. Ασημακόπουλος και Φιλιατρών Χαρ. Παγάνης, λαμβάνοντας από 17 ψήφους.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.