Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Αποκλεισμενη εδώ και μισή ώρα η πελοπόνησσος

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τα 500 εκατ. ευρώ.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έκλεισαν στις 12:00 τον Ισθμό της Κορίνθου, αποκόπτοντας την Πελοπόννησο, ενώ παραμένουν τα μπλόκα κατά μήκος της χώρας. Στο πλευρό των αγροτών προσέρχονται και κτηνοτρόφοι.

Κρίσιμη συνάντηση για την εξειδίκευση των μέτρων του πακέτου των 500 εκατ. ευρώ θα έχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των αγροτών, στις 18:00 τη Δευτέρα.

Στο μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας βρίσκεται το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Τα μπλόκα των αγροτών .....

- Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών παραμένει αποκομμένη από τα μπλόκα των αγροτών στα Τέμπη, στις Μικροθήβες, στη Νίκαια της Λάρισας, αλλά και στο Κάστρο της Βοιωτίας.

- Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος των Μαλγάρων, αλλά και στα «Πράσινα Φανάρια» στα ανατολικά της πόλης, προς το αεροδρόμιο Μακεδονία. Οι αγρότες συγκεντρώνουν τρακτέρ και στη διασταύρωση της Λητής στα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

- Μπλόκο των αγροτών υπάρχει στην Τσαριτσάνη, στον παρακαμπτήριο δρόμο Λάρισας - Ελασσόνας - Κατερίνης. Κινητικότητα των αγροτών παρατηρείται και στο Δάμασι, κοντά στον Τίρναβο, ενώ περιστασιακά οι αγρότες κλείνουν το δρόμο στο Γερακάρι Αγιάς.

- Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, του Κιλκίς, στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, αλλά και στον κόμβο της Τρίγλιας, στο νομό της Χαλκιδικής.

- Κλειστοί παραμένουν οι συνοριακοί σταθμοί του Προμαχώνα στις Σέρρες, των Ευζώνων και της Δοϊράνης, στο νομό Κιλκίς. Αποκλεισμένα παραμένουν, επίσης, το τελωνείο της Εξοχής στο νομό Δράμας και τα τελωνεία των Κήπων και του Ορμενίου στο νομό Έβρου.

- Κλειστή είναι η Εγνατία Οδός Σερρών - Καβάλας στον κόμβο Νέων Κερδυλλίων. Κλειστή θα παραμείνει η Εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης μέχρι τις 15:00, στο ύψος της διασταύρωσης Στρυμονικού.

Κλειστή, σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες, παρέμεινε το πρωί για δύο ώρες η αγορά της πόλης των Σερρών με απόφαση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου. Την Τρίτη, σύμφωνα με το Σωματείο Παραγωγών Πολιτών Λαϊκών Αγορών του Νομού, δεν θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά των Σερρών.

- Οι αγρότες παραμένουν επίσης, στο μπλόκο τους στην Κουλούρα Ημαθίας, επί της Εγνατίας Οδού.

- Τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα της Χρυσούπολης και στις εξόδους της πόλης της Κομοτηνής.

- Οι αγρότες έχουν κινητοποιηθεί και στο νομό της Κοζάνης, καθώς έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος ΑΕΒΕΛ του δρόμου Κοζάνης - Πτολεμαϊδας, αλλά και στη γέφυρα των Σερβίων, στο δρόμο Κοζάνης - Λάρισας.

- Αποκλεισμένη στη θέση Πλατάνι εξακολουθεί να είναι και η εθνική οδός Χανίων - Ηρακλείου και στις 15:00 οι αγρότες θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό της εθνικής οδού. Παράλληλα, συνεχίζεται ο αποκλεισμός των δύο δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών του νομού.

Και κτηνοτρόφοι στο πλευρό των αγροτών

Κτηνοτρόφοι από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενισχύοντας το μπλόκ των αγροτών, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων καλεί με ανακοίνωση τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα μπλοκ των αγροτών, ή να δημιουργήσουν νέα μπλόκα, στη Γαλάτιστα και στο Στίβο Θεσσαλονίκης, καθώς και στη Φλώρινα.

Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν: οικονομική ενίσχυση 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 250 ευρώ ανά αγελάδα, αποζημιώσεις για την καλοκαιρινή ξηρασία και έλεγχο της αγοράς και των τιμών κτηνοτροφικών προϊόντων.

Μαζί με τους αγρότες, κτηνοτρόφοι έκλεισαν στις 12:00 τον Ισθμό της Κορίνθου, αποκόπτοντας την Πελοπόννησο, ενώ κατά πληροφορίες το ίδιο εξετάζεται να γίνει και στα διόδια του Ρίου.

2 σχόλια:

  1. καιρος ηταν να γινει και αυτο
    μπας και καταλαβουν οτι δεν ημαστε ηλιθιοι,αλλα διεκδηκητες των δικαιωματων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρέ... θα πούν το Δεσπότη Παναγιώτη, χρόνια τώρα αυτή η κατάσταση έχει φέρει τον κόσμο σε απελπισία. Οτι δεν κινείται σαπίζει και τα λιμάζοντα νερά βρωμάνε.
    Το μεγάλο κίνημα των ελεύθερων αγροτών έχει πολύ δουλειά ακόμη και μετά τα μπλόκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.