Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων σε ΟΤΑ Α' Βαθμού

Με κοινή υπουργική απόφαση των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών καθορίστηκαν οι ώρες που μπορεί να απασχοληθεί υπάλληλος ΟΤΑ Α' σε υπερωριακή απασχόληση.

Αναλυτικά η απόφαση έχεις ως εξής:

"1.Καθορίζουμε τις ώρες απασχόλησης των υπαλλήλων Δήμων και Κοινοτήτων οι οποίοι εκτός από τα καθήκοντα της θέσης τους και πέραν του υποχρεωτικού ωραρίου εργασίας εκτελούν και την υπηρεσία των Ληξιαρχείων των Δήμων και των Κοινοτήτων ή την υπηρεσία των Κοινοτήτων, των Ιδρυμάτων, των Δημοτικών και Κοινοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Συνδέσμων ΟΤΑ , που στερούνται τακτικού προσωπικού του διοικητικού κλάδου ως ακολούθως:

Ι. Των Διοικητικών Υπαλλήλων που εκτελούν καθήκοντα Ληξίαρχου των Δήμων και Κοινοτήτων:

α. Πληθυσμού μέχρι χιλίων πεντακοσίων (1500) κατοίκων , μέχρι είκοσι πέντε (25) ώρες
μηνιαίως.

β. Πληθυσμού από χιλίων πεντακοσίων και ενός (1501) κατοίκων και μέχρι πέντε χιλιάδων
(5000) κατοίκων , μέχρι τριάντα (30) ώρες μηνιαίως.

γ. Πληθυσμού από πέντε χιλιάδων και ενός (5001) κατοίκων και μέχρι δέκα χιλιάδων (10000)
κατοίκων μέχρι τριάντα πέντε (35) ώρες μηνιαίως

δ. Πληθυσμού από δέκα χιλιάδων και ενός (10.001) κατοίκων και μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδων

(25.000) κατοίκων μέχρι σαράντα (40) ώρες μηνιαίως.

ε. Πληθυσμού από είκοσι πέντε χιλιάδων και ενός (25.001) κατοίκων και μέχρι πενήντα χιλιάδων

(50.000) κατοίκων , μέχρι σαράντα πέντε (45) ώρες μηνιαίως.

στ. Πληθυσμού από πενήντα χιλιάδων και ενός (50.001) κατοίκων και άνω, μέχρι πενήντα (50)

ώρες μηνιαίως.

ΙΙ. Των Διοικητικών υπαλλήλων που εκτελούν την εργασία της υπηρεσίας των Κοινοτήτων που στερούνται Γραμματέα ανεξάρτητα από τον πληθυσμό , είτε πρόκειται για μόνιμο Διοικητικό Υπάλληλο παραπλήσιου ΟΤΑ είτε πρόκειται για Δημόσιο Υπάλληλο ή Υπάλληλο ΝΠΔΔ μέχρι πενήντα (50) ώρες μηνιαίως.

ΙΙΙ. Των Διοικητικών υπαλλήλων που εκτελούν τη διοικητική και λογιστική εργασία της υπηρεσίας των Ιδρυμάτων, των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ που στερούνται τακτικού προσωπικού του διοικητικού κλάδου μέχρι πενήντα (50) ώρες μηνιαίως, κατά τις διακρίσεις της περίπτωσης Ι.

ΙV. Των Διοικητικών υπαλλήλων που εκτελούν τη διοικητική και λογιστική εργασία των Συνδέσμων ΟΤΑ οι οποίοι στερούνται τακτικού προσωπικού του διοικητικού κλάδου μέχρι πενήντα (50) ώρες μηνιαίως , κατά τις διακρίσεις της περίπτωσης. Ως πληθυσμός λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός του Δήμου ή της Κοινότητας της έδρας τους.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 5 και 6 του άρθρου 49 του ν. 3584/2007, η υπερωριακή απασχόληση που καθορίζεται με τις διατάξεις της Απόφασης αυτής είναι καθ’ υπέρβαση των λοιπών ωρών υπερωριακής απασχόλησης.
Για κάθε μία από τις υπηρεσίες που αναφέρονται
στην Απόφαση αυτή επιτρέπεται η απασχόληση ενός μόνο υπαλλήλου. Δεν επιτρέπεται να ανατίθενται στον ίδιο υπάλληλο περισσότερες της μίας υπηρεσίας.

3. Kάθε προηγούμενη Απόφασή μας για το ίδιο θέμα καταργείται

4. Η Απόφαση αυτή, που ισχύει από τη δημοσίευσή της να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ."

Πηγή: Δημότης blog

1 σχόλιο:

  1. ολοι οι υπαλληλοι των δημων που εκτελουν γραμματειακη -διχειριση -δσ καπη παιρνουν περιπου 650 ευρω τον μηνα πανω απο τον μισθο τους εκτος αλλων υπερωριων απο τον δημο που εργαζονται(πειραια) ομως ολα τα υπερωριακα τους ακομη και τα δ.σ γινονται εντος ωραριου υπηρεσιας τους με την συνοχη ολου του δ.σ και επισης πλασματικα συμβουλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.