Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Apple: Θα κινηθούμε εναντίον όσων αντιγράφουν το iPhone

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πρόσφατα, ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Apple Tim Cook εξαπέλυσε επίθεση κατά των εταιρειών που κατασκευάζουν προϊόντα τα οποία έχουν πολλές ομοιότητες με το iPhone.
"Ο ανταγωνισμός κάνει την Apple καλύτερη και δε μας ενοχλεί. Αν, όμως, κάποιος αντιγράψει τα προϊόντα μας, θα στραφούμε εναντίον του", ήταν τα λόγια του Cook, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο δημοσιογράφος που διατύπωσε την ερώτηση συνέχισε ρωτώντας τον Cook αν εννοεί την Palm και το πρόσφατα ανακοινωθέν Pre.
Η ερώτηση δεν ήταν τυχαία, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Pre μοιάζει πάρα πολύ με το iPhone, γεγονός που κατά πολλούς οφείλεται στο γεγονός ότι η Palm έχει προσλάβει πρώην στελέχη της Apple.
Απαντώντας στη δεύτερη ερώτηση, ο .......

Cook απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά σε εταιρείες που -κατά την Apple- αντιγράφουν τα προϊόντα της.

Το θέμα θα είχε τελειώσει εκεί αν η Palm δε σήκωνε το γάντι που έριξε ο Cook.
Η εκπρόσωπος Τύπου Lynn Fox προκάλεσε την Apple να κινηθεί νομικά κατά της Palm, δηλώνοντας βέβαιη ότι η εταιρεία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Φαίνεται ότι οι δύο εταιρείες δε θα αποφύγουν τελικά τη σύγκρουση, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Apple θα δώσει σάρκα και οστά στην απειλή της.
Η σύγχρονη ιστορία της εταιρείας περιλαμβάνει πολλές περιπτώσεις στις οποίες η Apple κινήθηκε δικαστικά εναντίον διαφόρων εταιρειών για παρόμοιους λόγους.

ΣΧΟΛΙΟ
Σιγά μην σας φύγει ο πόντος από το καλσόν.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.