Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2009

Νέο ρεκόρ κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων από κινητά τις ημέρες των εορτών

Τα κινητά τους τηλέφωνα φαίνεται ότι επέλεξαν και φέτος οι Έλληνες για να ανταλλάξουν ευχές τις μέρες των εορτών, καθώς τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα (SMS) κατέγραψαν και φέτος νέο ρεκόρ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Η Cosmote ανακοίνωσε ότι από το δίκτυό της πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 24 Δεκεμβρίου 2008 έως και 1η Ιανουαρίου 2009, περισσότερες από 497 εκατ. κλήσεις, αυξημένες κατά 27% σε σχέση με πέρυσι.
Τα γραπτά μηνύματα (SMS) που έστειλαν οι συνδρομητές της εταιρίας την ίδια περίοδο ξεπέρασαν τα 128 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 47,4%.
Ο αριθμός των μηνυμάτων την ημέρα των Χριστουγέννων ξεπέρασε τα 16,5 εκατομμύρια (+35,7% από τα Χριστούγεννα του 2007), ενώ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς τα μηνύματα ανήλθαν σε περίπου 26,24 εκατομμύρια.

Στη Vodafone για το διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2008 έως και 31 Δεκεμβρίου 2008 εστάλησαν 70 εκατομμύρια SMS, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 1 εκατομμύριο.
Σε ό,τι αφορά την κίνηση φωνής μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας του νέου έτους πραγματοποιήθηκαν 5,7 εκατομμύρια κλήσεις στο δίκτυο της Vodafone και 8,8 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ωρών, ενώ κατά την ημέρα της Πρωτοχρονιάς διεκπεραιώθηκαν πάνω από 45 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας.

Στη WIND, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, στο διάστημα 24/12/2008 έως και 1/1/2009 εστάλησαν 96,32 εκατομμύρια μηνύματα SMS, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με πέρυσι κατά 18%.
Την ημέρα των Χριστουγέννων εστάλησαν από το δίκτυο της WIND 11,53 εκατομμύρια μηνύματα, αυξημένα κατά 110% σε σχέση με μια συνηθισμένη μέρα.
Την πρωτοχρονιά εστάλησαν 20,36 εκατομμύρια μηνύματα.
Τις 3 πρώτες ώρες του νέου έτους εστάλησαν 6,62 εκατομμύρια μηνύματα, ενώ τις ίδιες ώρες πραγματοποιήθηκαν 4,9 εκατομμύρια κλήσεις φωνής.

Πηγή: in.gr

Αλλάζει το σύστημα απόκτησης διπλώματος οδήγησης

Πιο δύσκολη γίνεται η απόκτηση διπλώματος οδήγησης με το νέο σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών. Οι αλλαγές πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα, ίσως και εντός του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα Νέα, ιδιαίτερα αυξημένος θα είναι ο βαθμός δυσκολίας κυρίως στις πρακτικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επιτραπεί η χορήγηση διπλώματος στους 16χρονους. Αλλωστε από το 2013 θα ισχύσει Κοινοτική Οδηγία, που θα παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Πάντως, το ενδεχόμενο αυτό διχάζει, καθώς πολλοί συγκοινωνιολόγοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης των σημερινών ηλικιακών ορίων, επισημαίνοντας ότι «η χορήγηση διπλωμάτων στα 16, μέσω του ισχύοντος διάτρητου συστήματος, θα βγάλει στους δρόμους περισσότερους επικίνδυνους οδηγούς».

Βασικός στόχος των αλλαγών που προωθούνται στο σύστημα έκδοσης των διπλωμάτων είναι ο περιορισμός του λαδώματος, καθώς η ταρίφα έχει φτάσει πλέον τα 350 ευρώ -ποσό ιδιαίτερα υψηλό, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι κάθε χρόνο εκδίδονται περίπου 350.000-400.000 νέα διπλώματα οδήγησης.

Οι κυριότερες προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Μεταφορών, τις οποίες φαίνεται να προκρίνει και η ηγεσία του υπουργείου, είναι:

1. Η διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων σε δύο φάσεις. Στην πρώτη σε ειδικές πίστες που θα δημιουργηθούν από τις νομαρχίες θα γίνονται οι ελιγμοί, η οπισθογωνία, η στάθμευση και οι αναστροφές. Αν ο υποψήφιος καταφέρει να περάσει τη δοκιμασία, θα εξετάζεται και στον δρόμο, όπως σήμερα.

2. Η δημιουργία αυτόνομου σώματος εξεταστών, που θα εξετάζουν σε πολλές- και όχι μία- νομαρχία.

3. Αλλαγή του ωραρίου εξέτασης, καθώς σήμερα οι εξετάσεις γίνονται μετά τις 2.30 το μεσημέρι, όταν εξεταστές και εξεταζόμενοι είναι ήδη κουρασμένοι.

4. Η εφαρμογή στις περισσότερες νομαρχίες συστήματος ηλεκτρονικής επιλογής εξεταστών.

5. Αλλαγή των ορίων ηλικίας για τη λήξη των διπλωμάτων, η οποία είναι σήμερα τα 65 χρόνια. Από το 2013 με τα νέα διπλώματα, θα αρχίσει και η διοικητική αναθεώρησή τους ανά δέκα χρόνια.

Να σημειωθεί πως η εξέταση των υποψηφίων σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες δεν αναμένεται άμεσα, καθώς ειδικά στις μεγάλες νομαρχίες υπάρχει έλλειψη κατάλληλων χώρων. Στην Αττική συζητείται να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι διάδρομοι στο στρατόπεδο «Σακέτα» στον Βύρωνα.

Πηγή: Το Βήμα

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009

Σεμνά & ταπεινά

Τραπεζίτες στις Αλπεις

Οι Έλληνες τραπεζίτες προτίμησαν και εφέτος τις Αλπεις- και τις αυστριακές, και τις γαλλοελβετικές, και τις ιταλικές κορυφές- για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στη ζώνη των πλουσίων παρατηρείται συνωστισμός, καθώς όπως μαθαίνουμε και μπόνους πήραν μέσα στην κρίση, και τα λεφτά της πολιτείας θα μπουν στα ταμεία των τραπεζών άμα τη επιστροφή τους.

Νέος ταξιδιωτικός προορισμός η Κορτίνα, η οποία βρίσκεται βόρεια της λίμνης Κόμο, στα Iταλοελβετικά σύνορα.
tovima

Πηγή: Apneagr

Ας είναι καλά το ιντερνετ για αγορές από Ευρώπη 70% φθηνότερα από εδώ !

Αναδημοσιεύουμε από το press-gr

Τελικά φίλοι μου Έλληνες το ίντερνετ μας έχει σώσει. Μπορεί να ζούμε στην χώρα της αρπαχτής του πλιάτσικου της κερδοσκοπίας και της διαφθοράς αλλά μπορούμε να τα παρακάμψουμε όλα αυτά και να ψωνίζουμε από το σπίτι μας ότι θέλουμε στην μισή τιμή από δω πληρωμένα όλα να 'ρχετε στην πόρτα μας.
Τώρα το πρωί διάβασα σε διάφορες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ενημέρωσης για το πόσο είναι μειωμένη η κίνηση στο κέντρο σήμερα που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά.

Επίσης διαβάσαμε είδαμε ακούσαμε στην Ευρώπη οι έμποροι για να αυξήσουν τον τζίρο τους έχουν ρίξει τις ήδη φτηνότερες τιμές από δω 70%-80% κάτω.
Εδώ βέβαια σφυράνε κλέφτικα οι έμποροι όπως αρχίζει και ο Ελληνικός λαός να σφυράει και αυτός κλέφτικα και να στρέφει το ενδιαφέρον του στις ηλεκτρονικές αγορές.
Φίλοι μου αν θέλουμε να αλλάξει το σύστημα και να βάλουν μυαλό όλοι αυτοί που κερδοσκοπούσαν τόσα χρόνια εις βάρος μας και συνεχίζουν την ίδια τακτική πρέπει όλοι εμείς να τους δώσουμε ένα καλό μάθημα.
Μην πετάτε τα λεφτά σας τζάμπα σε όλους αυτούς τους απατεώνες.
Βάλτε όλοι ίντερνετ και μπείτε σε ευρωπαϊκά πολυκαταστήματα να δείτε ΠΟΣΟ φτηνότερα είναι και ΠΟΣΟ εύκολο και ασφαλές είναι να ψωνίσετε τα διπλάσια πράματα ίσως και τριπλάσια με τα ίδια λεφτά.

Όλα αυτά δεν είναι παραμύθια ή υπερβολή, είναι ΑΛΗΘΗΝΑ.
Επειδή εγώ ψωνίζω εδώ και 5 χρόνια από Ευρώπη και έχω αγοράσει πράματα που εδώ δεν θα μπορούσα να τα πάρω γιατί κάνανε μέχρι και τριπλάσια τιμή θα ήθελα μεσώ αυτού του θέματος (που ας είναι καλά το www.press-gr.blogspot.com που μας δίνει την δυνατότητα να ακούγεται η φωνή μας) να μπορέσω να πείσω αν γίνεται και να ανοίξω τα μάτια όσων γίνεται περισσότερο γιατί λυπάμαι πραγματικά για όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και λυπάμαι διπλάσια που τελικά δεν έχουμε γίνει Ευρωπαϊκή χώρα.

Σκεπτόμενος Έλληνας

Πηγή: Press-gr.blogspot.com

H πολυ μεγάλη αλήθεια φίλοι μου είναι αυτή.
Στο internet μπορείς να βρείς πολλά πράγματα σε πάρα πολυ χαμηλές τιμές.
Πολυ πρόσφατα αγόρασα από πολυ γνωστό ηλεκτρονικό πολυκατάστημα, οθόνη για τον υπολογιστή μου πολύ γνωστής μάρκας σε απίστευτα χαμηλή τιμή την ίδια στιγμή που η ίδια οθόνη την έβρισκα αλλού πολύ ακριβότερη.
Για τα Φιλιατρά δεν το συζητάμε.... Υπερβολικά ακριβότερη.
Και μιλάμε για την ίδια ακριβώς οθόνη.

Μήνυμα του Δημάρχου Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα για την νέα χρονιά.

Αγαπητοί συμπολίτες, Aγαπητές συμπολίτισσες.

Αγαπητοί ανά την Υφήλιο Φιλιατρινοί


Εδώ και λίγες ώρες αποχαιρετήσαμε το 2008.
Ένα έτος από το οποίο η ανθρωπότητα προσδοκούσε έναν καλύτερο κόσμο αλλά πολλές από τις φιλοδοξίες του δεν έγιναν πραγματικότητα.
Όλη η ανθρωπότητα βιώνει στην καθημερινή της ζωή μια συνεχιζόμενη περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας κοινωνικής, οικονομικής & πολιτικής που απειλεί την ισορροπία, απειλεί τις αξίες, ανατρέπει τις κοινωνικές κατακτήσεις και αναθεωρεί την Γεωπολιτική Ισορροπία..

Λίγες ώρες μετά την έλευση του 2009 προσβλέπουμε για μια ακόμα φορά στην βαθιά επιθυμία μας για να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους μας.
Να έχουμε υγεία και ευημερία για όλους, να υπάρχει λιγότερος ανθρώπινος πόνος, να μπορούν όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν τα βασικά αγαθά της κοινωνίας μας.

Ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω γίνουν πραγματικότητα παραμένουν άλυτα, σημαντικά προβλήματα που απειλούν τις σύγχρονες κοινωνίες.
Η κυριαρχία της αγοράς, το αλόγιστο κέρδος και ο καταναλωτισμός λειτουργούν σε βάρος των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Οι εργαζόμενοι καθημερινά ζουν υπό το καθεστώς της ανασφάλειας στην εργασία τους μιας και η οικονομική κρίση οδηγεί στην ανεργία πολύ κόσμο.
Οι αδύνατες κοινωνικά ομάδες πιέζονται όλο και περισσότερο.
Το περιβάλλον καταστρέφεται και διαταράσσεται η οικολογική ισορροπία.

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Η κοινή προσπάθεια αποτελεί την μόνη ασφαλή δύναμη προόδου και αλλαγής.
Πιστεύουμε στην συμμετοχή και την δράση όλων των πολιτών και έχουμε εμπιστοσύνη στην δυνατότητες της κοινωνίας μας.
Η Δημοτική Αρχή με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στους πολίτες, θα παραμείνει πρωτοπόρος στον αγώνα αυτό.
Με αποφασιστικότητα και σταθερό προσανατολισμό συνεχίζουμε την προσπάθειά με πιο γρήγορους ρυθμούς για να κάνουμε τα Φιλιατρά μια Σύγχρονη Ανθρώπινη Πόλη.
Μια πόλη που οι κάτοικοί της θα μπορούν να ζουν πιο άνετα και οι επισκέπτες της να την απολαμβάνουν.

Με βασικές προτεραιότητες τη κοινωνική μέριμνα, το πολιτισμό και το περιβάλλον για να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και να υπάρξει πράσινη ανάπτυξη για τον τόπο μας.
Στην προσπάθειά μας αυτή επιθυμούμε και επιδιώκουμε, όπως μέχρι σήμερα, να έχουμε την συμμετοχή και την συνεργασίας σας.
Μαζί πετύχαμε πολλά για την πόλη μας.
Μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολύ περισσότερα για τα Φιλιατρά μας.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Υποδεχτήκαμε το νέο χρόνο με ελπίδα και αισιοδοξία.
Το 2009 ας γίνει για όλους μας έτος δημιουργίας και προόδου.
Εύχομαι σε όλους , Υγεία, Δύναμη και Προκοπή.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Άλκης Ξύγκας
Δήμαρχος Φιλιατρών

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2009

Βάλτε γρήγορα NOVA.....O θεός να μας λυπηθεί...
Η Miss κλάψα 2007 και Miss Αρχι-Κλάψα 2008 απειλεί να γίνει Μαρία Τερέζα στην εκπομπή του Αυτιά ή αλλιώς "Τηλεθεασούλα θέλω παπουλάκο και γιαγιούλα"

ΒΑΛΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ NOVA.........!!!!
Ποιότητα σε πάνω από 200 κανάλια....

Το video το έβαλε ο Χαράλαμπος στο Φιλιατρά Forum

Έτσι θα είναι η πίσω όψη του νέου κέρματος των 2 Euro

Από αύριο 2 Ιανουαρίου 2009 τίθενται στην κυκλοφορία τα νέα μεταλλικά κέρματα των 2 ευρώ που εκδόθηκαν για τον εορτασμό της 10ης επετείου της Ο.Ν.Ε. όπως προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Λέγκα.

Το Φιλιατρά News σας παρουσιάζει ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΡΜΑ των 2 Euro για τα μάτια σας μόνο.


Τα κέρματα τυπώθηκαν στην ποσότητα των 4.000.000 τεμαχίων και στη μία εθνική όψη φέρουν στο κέντρο του πυρήνα εντός ακανόνιστου δακτυλίου σχέδιο ανθρώπου σε πρωτόγονη μορφή μαζί με το σύμβολο του ΕΥΡΩ - το σχέδιο παραπέμπει σε αρχαία κοπή νομίσματος.

Στη δεύτερη, κοινή για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, όψη η παράσταση είναι ίδια με τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2008.

Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο μας Κώστα και φανατικό αναγνώστη του Φιλιατρά News που μας έστειλε την εικόνα με το καινούριο νόμισμα.

Έγινε μικρή διόρθωση στην ανάρτηση

Κοιτάξατε τα λαχεία σας???

ΔΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣΟ υπερτυχερός αριθμός που αναδείχθηκε πρώτος από τη διπλή κληρωτίδα και κερδίζει 7 εκατομμύρια ευρώ, είναι ο 62770 της 36ης σειράς.
Ολα τα γραμμάτια με τον ίδιο αριθμό και διαφορετική σειρά κερδίζουν από 25.000 ευρώ.


Οι αριθμοί 62766, 62767, 62768 και 62769 της ίδιας σειράς κερδίζουν από 2 εκατ. ευρώ, ενώ οι ίδιοι αριθμοί σε όλες τις υπόλοιπες σειρές κερδίζουν από 15.000 ευρώ.

Από 1.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί που έχουν τα τέσσερα τελευταία ψηφία τους ίδια με αυτά του πρώτου αριθμού.

Παράλληλα, από 1.000.000 ευρώ κερδίζει ο αριθμός 69795 της 28ης σειράς και από 5.000 ευρώ όλοι οι ίδιοι με αυτόν αριθμοί από άλλες σειρές.

Επίσης 500.000 ευρώ κερδίζει ο αριθμός 14904 της 35ης σειράς, ενώ από 3.000 ευρώ όλοι οι ίδιοι με αυτόν αριθμοί από άλλες σειρές.

Επίσης 300.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί 11090 της 51ης σειράς και 16319 της 52ης, ενώ από 2.000 ευρώ κερδίζουν οι ίδιοι αριθμοί σε όλες τις άλλες σειρές.

Επιπλέον, από 200.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί 41241 της 48ης σειράς, 85357 της 58ης σειράς, ο 44623 της 1ης σειράς, ο 4370 της 60ής σειράς και ο 4.930 της 36ης σειράς, ενώ από 1.500 ευρώ κερδίζουν οι ίδιοι αριθμοί σε όλες τις άλλες σειρές.

Παράλληλα, από 100.000 ευρώ κερδίζουν οι αριθμοί 14810 της 39ης σειράς, ο αριθμός 43794 της 53ης σειράς, ο 61756 της 24ης σειράς, ο 43243 της 24ης σειράς, ο 7896 της 42ης σειράς, ο 98494 της 67ης σειράς, ο 17452 της 20ής σειράς, ο 99795 της 24ης σειράς, ο 39645 της 31ης σειράς και ο 50273 της 31ης, ενώ από 1.000 ευρώ κερδίζουν οι ίδιοι αριθμοί σε όλες τις άλλες σειρές.


Ολόκληρος ο κατάλογος βρίσκεται εδώΠηγή: Κρατικά Λαχεία

Χρόνια Πολλά Βασίλη - Βασιλική

ImageHost.org

Το Φιλιατρά News εύχεται Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες:


Βασίλειο, Βασίλη, Βάσο, Βασίλα, Βασιλάκη, Μπίλλη Μπίλη, Τηλέμαχο, Βασιλική, Βασιλεία, Βασιλικούλα, Βάσω, Βάσια, Βασούλα, Βιβή, Βίβιαν, Βίκυ, Κούλα


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΙ - ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΣ.


Με εκτίμηση
Η ομάδα του Φιλιατρά News

Καλή ΧρονιάΤο Φιλιατρά Νews
Το Φιλιατρά Forum και
Το Φιλιατρά Magazine

εύχεται σε όλους τους αναγνώστες τους
Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά
Υγεία και ευτυχία στις οικογένειες σας
και το 2009 να σας δώσει απλόχερα ΟΤΙ τα προηγούμενα χρόνια σας στέρησαν.

Με εκτίμηση

Οι ομάδες διαχείρησης των
Φιλιατρά News
Φιλιατρά Forum
Φιλιατρά Magazine


Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

Παράταση μέχρι τις 9 Ιανουαρίου για την προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας

Μέχρι τις 9 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των σημάτων τελών κυκλοφορίας Ι.Χ. και μοτοσικλετών έτους 2009.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με την είσοδο του Νέου Έτους, η προμήθεια των σημάτων θα γίνεται μόνο από τις ΔΟΥ.

Όσοι δεν παραλάβουν εμπρόθεσμα το σήμα τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά την 9η Ιανουαρίου θα πληρώσουν πρόστιμο ίσο με το ύψος του ποσού που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Στην Εφορία πρέπει να πάνε όλοι όσοι δεν έχουν στην κατοχή τους το σχετικό ειδοποιητήριο που έχει σταλεί το προηγούμενο διάστημα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Παράταση και διευκρινίσεις για το ΕΤΑΚ

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2009 η προθεσμία καταβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, η οποία έληγε την Τετάρτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα, ισχύει η διευκρίνιση του υπουργείου ότι δεν θα επιβληθούν πρόστιμα στις εμπρόθεσμες διορθωτικές δηλώσεις για το ΕΤΑΚ.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, για τις διορθώσεις δηλώσεων ΕΤΑΚ φυσικών προσώπων έτους 2008, που υποβάλλονται με έντυπο Ε9 έτους 2008 και πραγματοποιούνται εντός 60 εργασίμων ημερών από την έκδοση του εκκαθαριστικού, δεν επιβάλλονται πρόστιμα.

Πηγή: in.gr

Νέο κέρμα των 2 ευρώ σε κυκλοφορία

Από 2 Ιανουαρίου 2009 τίθενται στην κυκλοφορία τα νέα μεταλλικά κέρματα των 2 ευρώ που εκδόθηκαν για τον εορτασμό της 10ης επετείου της Ο.Ν.Ε. όπως προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Λέγκα.

Τα κέρματα τυπώθηκαν στην ποσότητα των 4.000.000 τεμαχίων και στη μία εθνική όψη φέρουν στο κέντρο του πυρήνα εντός ακανόνιστου δακτυλίου σχέδιο ανθρώπου σε πρωτόγονη μορφή μαζί με το σύμβολο του ΕΥΡΩ - το σχέδιο παραπέμπει σε αρχαία κοπή νομίσματος. Στη δεύτερη, κοινή για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, όψη η παράσταση είναι ίδια με τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2008.

Στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν η Ελληνική Οικονομία

Χρονιά αβεβαιότητας και ανατροπών αναμένεται να είναι το 2009, καθώς ήδη στις 19 Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσει το τελικό έλλειμμα της χώρας που υπολογίζεται να είναι πάνω από 3% του ΑΕΠ.
Στο Υπουργείο Οικονομίας ήδη επεξεργάζονται τα σενάρια της «επόμενης ημέρας», εγκαταλείποντας την πολιτική της ήπιας προσαρμογής, καθώς η διόγκωση του δανεισμού για το 2009 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό.
Οικονομικοί αναλυτές θεωρούν βέβαιη τη λήψη πρόσθετων μέτρων, όπως τη συγκράτηση των μισθών στο Δημόσιο, με περιορισμό των προσλήψεων, αυξήσεις μικρότερες του πληθωρισμού και γενναίες περικοπές σε επιδόματα και υπερωρίες, καθώς και τις δραστικές περικοπές λειτουργικών δαπανών στην Υγεία, τη Δημόσια Διοίκηση και την Άμυνα.
Επίσης, μελετώνται η κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων που αφορούν στο 40% των φορολογουμένων, καθώς και το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, που υπολογίζεται ότι θα αυξήσει το ΑΕΠ ακόμα και 10% σε μία πενταετία.

Πηγή: Επικαιρότητα

Νέες διαδικασίες μέσω των ΚΕΠ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης καθορίζουν νέες διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Διεύθυνσης Στρατολογικού, οι οποίες μπορούν να διεκπεραιώνονται πλέον μέσω και των ΚΕΠ, προσφέροντας ταχύτερη εξυπηρέτηση στους ενδιαφερόμενους.

Συγκεκριμένα με την Κ.Υ.Α. προβλέπεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προβούν μέσω των ΚΕΠ σε: Εξαγορά του υπολοίπου των στρατιωτικών υποχρεώσεων, όσων έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους. Αναβολή κατάταξης των εχόντων εκτός της ελληνικής και τη γερμανική υπηκοότητα. Αναβολή κατάταξης των υπαλλήλων του ΟΗΕ και υπαλλήλων Ειδικευμένων Οργανισμών Ηνωμένων Εθνών.

Τμηματική εκπλήρωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, με το Ν. 3421/2005.

Χορήγηση αναβολής κατάταξης λόγω θεραπευτικής αγωγής, σε κέντρα θεραπείας εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες. Αναγνώριση ως αντιρρησία συνείδησης. Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης, μόνου ή μεγαλύτερου γιου γονέων που έχουν πεθάνει, ο οποίος έχει ένα τουλάχιστον άγαμο και ανήλικο, ή άγαμο και ανίκανο για κάθε εργασία, αδελφό ή αδελφή.
Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης χήρου πατέρα, ενός τουλάχιστον ζώντος ανηλίκου, ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου. Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης πατέρα, ενός τουλάχιστον ζώντος ανηλίκου, ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου, που έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία.


Επίσης, με την ίδια Κ.Υ.Α οι ακόλουθες διαδικασίες καταργούνται με βάση τις μνημονευόμενες στις παραγράφους 10-25 διατάξεις.
Χορήγηση αναβολής κατάταξης, σε όσους διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες, ή έρευνες στο εξωτερικό.
Εξαγορά στρατιωτικών υποχρεώσεων, όσων διακόπτουν τη μόνιμη κατοικία τους στην Τουρκία, ή σε χώρα του τέως ανατολικού συνασπισμού.
Υγειονομική εξέταση όσων αδυνατούν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις για λόγους υγείας.
Χορήγηση αναβολής κατάταξης μεταναστών. Εξαγορά στρατιωτικών υποχρεώσεων μεταναστών. Σε σχετική δήλωση του, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης ανέφερε:
«Με πρόγραμμα και στοχευμένες δράσεις, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Υπουργεία, εμπλουτίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω των ΚΕΠ, πάντα με τον ίδιο στόχο: Ταχύτητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα».

Πηγή: Επικαιρότητα

Αγροτικές αποζημιώσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αποζημιώσεις 46.723.450 ευρώ χορηγούνται από τον ΕΛΓΑ, μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε. σε δικαιούχους Έλληνες αγρότες όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός.

Αναλυτικότερα, στις 17 Δεκεμβρίου 2008 χορηγήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 14.061.097 ευρώ, σε 9.624 παραγωγούς 45 νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις, ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2008 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό, χιόνι, ανεμοθύελλα, καύσωνα, αρκούδα και αγριογούρουνο σε διάφορες καλλιέργειες.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2008 χορηγήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 20.646.988 ευρώ, σε 7.049 παραγωγούς 39 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις κι επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2008 από βροχοπτώσεις, χαλάζι, παγετό, χιόνι, ανεμοθύελλα, καύσωνα, σε διάφορες καλλιέργειες.

Επίσης, στις 24 Δεκεμβρίου 2008 χορηγήθηκαν κρατικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ για πυρκαγιές συνολικού ύψους 3.617.595 ευρώ σε 2.943 παραγωγούς 34 νομών της χώρας, οι οποίες αφορούσαν ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο (έξοδα ανασύστασης και συμπληρωματικής ενίσχυσης), στο ζωικό κεφάλαιο, σε απώλεια φυτικής παραγωγής, σε αποθηκευμένα προϊόντα και σε βοσκότοπους.

Την ίδια ημέρα καταβλήθηκαν κρατικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ προγραμμάτων συνολικού ύψους 464.320 ευρώ σε 222 παραγωγούς 22 Νομών της χώρας, οι οποίες αφορούσαν ζημιές που προκλήθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο (έξοδα ανασύστασης και συμπληρωματικής ενίσχυσης), στο πάγιο κεφάλαιο, σε απώλεια φυτικής παραγωγής και σε αποθηκευμένα προϊόντα.

Επίσης, χθες χορηγήθηκαν κρατικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ για πυρκαγιές συνολικού ύψους 145.114 ευρώ και θα χορηγηθούν αποζημιώσεις ύψους 7.788.336 ευρώ, σε 2.875 παραγωγούς 24 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις, ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2008 από βροχοπτώσεις, χαλάζι, παγετό, ανεμοθύελλα, καύσωνα σε διάφορες καλλιέργειες.

Πηγή: Επικαιρότητα

Ψηφιακή εποχή για τις Υπηρεσίες στη Μεσσηνία

Δύο νέες προτάσεις εκσυγχρονισμού των Δημόσιων Υπηρεσιών στη Μεσσηνία αλλά κι εταιρειών και φυσικών προσώπων που θα κατατεθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου ανακοίνωσε χθες ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος.

Η πρώτη πρόταση αφορά στο θέμα του πλήρους εκσυγχρονισμού της Διεύθυνσης Μεταφορών πάνω στα ζητήματα αδειών κυκλοφορίας και συστημάτων αδειών οδήγησης αλλά και γενικότερα εξυπηρέτησης του πολίτη.
Όπως δήλωσε χθες ο κ. Δράκος: «Με τις 500.000 ευρώ φιλοδοξούμε να εκσυγχρονίσουμε πλήρως την Διεύθυνση, να βελτιώσουμε την απόδοση του προσωπικού, να βελτιώσουμε τη διαφάνεια του συστήματος, να προσεγγίσουμε καλύτερες ταχύτητες απόδοσης και ποιότητας των εργασιών και της εξυπηρέτησης του πολίτη και πάνω απ’ όλα να εξοικονομήσουμε χρόνο, χρήμα και ακόμη περισσότερο απόδοση εργασίας».

Ο κ. Δράκος αναφέρθηκε και σε μια ακόμα πρόταση, ύψους 250.000 ευρώ για ένα σύστημα GIS (Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών) της Νομαρχίας, που θα εξασφαλίζει τον πλήρη πληροφοριακό έλεγχο των Υπηρεσιών της Νομαρχίας, με την εξυπηρέτηση κάθε πολίτη που θα μπορεί να μπορεί να μπει και να πάρει ό,τι πληροφορία θέλει, για τους δρόμους, τα αρδευτικά δίκτυα, τα κοινωφελή καταστήματα, τα καταστήματα εξυπηρέτησης του πολίτη κοινωνικού χαρακτήρα, τους ναούς, τις βιομηχανίες και τα συγκοινωνιακά δίκτυα.

Το εν λόγω σύστημα θα λειτουργεί στα πλαίσια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ, θα εποπτεύεται και θα ενημερώνεται από υπαλλήλους, οι οποίοι θα προσαρμόζουν τις εξελίξεις που θα καταγράφονται.

Πηγή: Επικαιρότητα

Από το μηδέν για τα σκουπίδια στην Τριφυλία

Σε νέα βάση και ουσιαστικά από το μηδέν ξεκινά το θέμα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην ενότητα των δήμων της Τριφυλίας, σε ό,τι αφορά τον χώρο εγκατάστασης του μπαλοποιητή, μετά την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων στην συνεδρίασή του την Δευτέρα το απόγευμα, για την σύσταση επιτροπής που σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατρών θα αναζητήσει τον καταλληλότερο χώρο για αυτό το σκοπό.

Και όλα αυτά, ενώ μέχρι τώρα είχε ανακοινωθεί και είχε γίνει γνωστό ότι οι Δήμοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων είχαν καταλήξει στον χώρο που είχε προσδιοριστεί κάπου μεταξύ των ορίων Χριστιάνων και Μουζακίου.
Οι έντονες όμως αντιδράσεις που υπήρξαν από το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους τους Μουζακίου, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η τοποθέτηση του μπαλοποιητή γίνεται καθαρά μόνο στα όρια του χωριού τους, οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αυτή την απόφαση. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι από τα 43 στρέμματα που έχουν υπολογιστεί στο χώρο αυτό, τα 18 ανήκουν στα Φιλιατρά και τα υπόλοιπα στους Γαργαλιάνους - μέσα στα οποία επιλέχτηκε να μπει ο μπαλοποιητής.

Ετσι το συμβούλιο αποφάσισε την σύσταση μιας τριμελούς επιτροπής αποτελούμενης από τον δήμαρχο Σταύρο Καλοφωλιά, τον δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης Μιχάλη Αποστολόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιάννη Αδρακτά, για να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς και σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατρών στην ανεύρεση ενός νέου χώρου που θα κριθεί κατάλληλος και από τους δύο δήμους για να τοποθετηθεί ο μπαλοποιητής.

Πηγή: Ελευθερία

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2008

ΟΤΕ: Νέες χαμηλότερες τιμές για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά

Νέες χαμηλότερες τιμές για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone, και Wind ανακοινώνει ο ΟΤΕ, με ισχύ από 1/1/09.

Οι πελάτες του ΟΤΕ επωφελούνται σημαντικά από τις παραπάνω τιμολογιακές μεταβολές, για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone και Wind, έχοντας μείωση τιμών μέχρι και 18,6%.

Πλέον, οι κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ενιαία χρέωση 0,1324 € ανά λεπτό επικοινωνίας με χρέωση ανά δευτερόλεπτο (0,002207 €/sec.)*.

* Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%.


Πηγή: ΟΤΕ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με την ευκαιρία της έλευσης του Νέου Χρόνου, εύχομαι σε όλες τις Μεσσήνιες, τους Μεσσήνιους και στους απόδημους συμπατριώτες μας, Υγεία, Πρόοδο, προσωπική Ευτυχία και κοινωνική Ευημερία.
Ο ερχομός του 2009, βρίσκει το Νομό μας με καινούργιες δυνατότητες και προοπτικές. Η αισιοδοξία μας στηρίζεται στις προσπάθειες και όλο το έργο που έχουμε ήδη επιτελέσει τα προηγούμενα χρόνια, με τη συνεργασία όλων, των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων και των φορέων, καθώς και με την δυναμική συμπαράσταση των συμπολιτών μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, με αποτελεσματικές παρεμβάσεις, ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα, στα προβλήματα και στα αιτήματα, με ρεαλισμό κι ευθύνη, αταλάντευτοι στο στόχο μας:
Να καταστήσουμε την Μεσσηνία μας, τόπο ευημερίας και προόδου.

Ας υποδεχθούμε το 2009 με αισιοδοξία και σεβασμό.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Καινοτόμος πρόταση για το ελαιόλαδο

Δημιουργία νέας κατηγορίας υψηλότερης του extra παρθένου προτείνει ελαιουργείο στο Σταυροπήγιο. «Πράσινη βίβλος, ποιότητα» ήταν το θέμα της ενδιαφέρουσας πρότασης του Ελαιουργείου Γ. Σκαρπαλέζος - Σ. Μαρίνης Ο.Ε., από το Σταυροπήγιο Αβίας.

Ο κ. Σκαρπαλέζος έστειλε επιστολή στις Βρυξέλλες στη Γενική Διεύθυνση Γεωργικής και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, στην οποία προτείνει τη δημιουργία μιας νέας ποιοτικής κατηγορίας υψηλότερης του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, με συγκεκριμένα χημικά χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας έτσι τα στάνταρ για την ποιοτική αξία του ελαιολάδου. Στην επιστολή - πρόταση ο κ. Σκαρπαλέζος αναφέρει:
«Πιστεύουμε ότι το ελαιόλαδο χρήζει μιας λεπτομερούς ανάλυσης χαρακτηριστικών, που να ανάγεται σε περισσότερες ποιοτικές κατηγορίες. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί μια αρκετά γενικευμένη κατηγορία, η οποία εσωκλείει ελαιόλαδα που ανήκουν ή θα έπρεπε να ανήκουν σε χαμηλότερες ή διαφορετικής αξίας ελαιόλαδα. Αυτή η γενίκευση δεν αφήνει περιθώρια και επιπλέον δεν δίνει κίνητρα για να βελτιωθεί η ποιότητα προς τα επάνω. Προτείνουμε λοιπόν μια νέα ποιοτική κατηγορία, υψηλότερη του έξτρα παρθένου ελαιολάδου και ευγενέστερη ως προς τη φύση του ελαιολάδου. Αυτή η νέα κατηγορία οφείλει να έχει περίπου τα εξής χημικά χαρακτηριστικά: οξύτητα έως 0,40%, Κ - 270 έως 0,15, Κ - 232 έως 2,00, υπεροξείδια έως 10mep/kg, Δ.Κ. ως -0,003 κ.λπ. επίσης να δίνεται σημασία στον τρόπο παραγωγής του ελαιολάδου σε σχέση πάντα με τις συνέπειες που έχει αυτό στην ποιότητά του. Ώστε να αναγνωρίζονται οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία ή και άλλα χημικά ωφέλιμα που στοιχειοθετούν το ελαιόλαδο από τη φύση του και τα οποία διαφοροποιούνται ποσοτικά κατά τη διαδικασία επεξεργασίας ή και καταστρέφονται. Πιστεύουμε ότι αποτελεί πολλαπλό όφελος προς πολλές κατευθύνσεις, τόσο για τον ελαιοπαραγωγό όσο και για τον καταναλωτή. Προτείνουμε και υποστηρίζουμε ότι αφενός θα μπορέσει να δοθεί κίνητρο στους ελαιοπαραγωγούς για να βελτιώσουν τον τρόπο μεταχείρισης του προϊόντος τους (έγκαιρη συγκομιδή, σωστή συσκευασία στη μεταφορά χωρίς κακοποίηση του καρπού κ.λπ.) η Ελλάδα από την άλλη μπορεί να υπηρετήσει αυτόν τον στόχο - όραμα, λόγω των ευνοϊκότατων συνθηκών εδάφους και κλίματος για την καλλιέργεια της ελιάς. Επίσης λόγω της μεγάλης παράδοσης στην ελαιοπαραγωγή που είναι στενά συνδεδεμένη με την Ελληνική κουλτούρα. Και γιατί όχι, που ίσως αποδειχθεί και το σημαντικότερο, μπορεί να δώσει και λύσεις οικονομικής ανάπτυξης. Παίζοντας το παιχνίδι στο πεδίο της ποιότητας αφού εκεί μπορεί».
Η συγκεκριμένη πρόταση κοινοποιήθηκε και στον νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκο και στον ΕΣΒΓΓΕ.

Πηγή: Επικαιρότητα

Απογοήτευση «Νηλέα» για τη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο

Την απογοήτευσή τους για τον τρόπο που εξελίχθηκε η συζήτηση για το ελαιόλαδο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνεταιρισμού Πιστοποιημένων Αγροτικών Προϊόντων «Νηλέας».

Ο Συνεταιρισμός εστιάζει στις αντεγκλήσεις και τις μικροκομματικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αντί της ομόφωνης και συγκεκριμένης πρότασης, ώστε να περιφρουρηθεί το ελαιόλαδο ως προϊόν και να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Ο Συνεταιρισμός επίσης επικροτεί τις προτάσεις που ελήφθησαν από την Πλειοψηφία του Σώματος με την επιφύλαξη αυτές να υλοποιηθούν. Τέλος, συνιστά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να υιοθετήσει τις προτάσεις του για τις αναδιαρθρώσεις στο ελαιόλαδο. Αναλυτικά τα μέλη του Συνεταιρισμού «Νηλέας» αναφέρουν:

«Ως Δ.Σ. της Ο.Π. Νηλέας συμμετέχοντας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου με θέμα “Προτάσεις για τη βελτίωση της θέσης του ελαιολάδου” εκφράζουμε την βαθιά μας απογοήτευση για τον τρόπο που εξελίχτηκε η συζήτηση από την πλευρά του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Αντί να καταλήξει σύσσωμο όπως θα περίμενε ο κάθε ελαιοπαραγωγός σε συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις, που να στοχεύουν στη διαχείριση του τεράστιου προβλήματος, επιδόθηκε σε διαπληκτισμούς και αντεγκλήσεις για το ποιο κόμμα κυβερνώντας έβλαψε περισσότερο το ελληνικό ελαιόλαδο.

Μετά από τα παραπάνω λοιπόν είναι απόλυτα σαφές γιατί φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση, όπως και γιατί σύσσωμος (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) ο Μεσσηνιακός ελαιοκομικός κόσμος απείχε από τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Παρ’ όλα αυτά εκτιμάμε ότι οι προτάσεις που εισηγήθηκε και τελικά ψήφισε η Πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να συνοδευτούν άμεσα και από ένα πλάνο υλοποίησης.
Επίσης καλούμε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να υιοθετήσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά μας, ιδιαίτερα αυτή που αφορά στις αναδιαρθρώσεις».

Πηγή: Επικαιρότητα

Η διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού στο προσκήνιο

Στην εκπνοή της προθεσμίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για κατάργηση των ΧΑΔΑ, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Μεσσηνίας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στα γραφεία του Συνδέσμου στην Καλαμάτα.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τα μέλη του Συνδέσμου είναι μεταξύ άλλων η διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού Μεσσηνίας μετά τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων περί παύσης λειτουργίας των ΧΑΔΑ, καθώς και το μείζον θέμα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ του Νομού.
Επίσης θα συζητηθεί η λειτουργία της ΜΟΛΑΚ (Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων Καλαμάτας) και το θέμα της εναπόθεσης υπολείμματος ανακύκλωσης στον Νομό.

Η συνεδρίαση αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού και η εξεύρεση μιας βιώσιμης, ουσιαστικής, άμεσης και κοινά αποδεκτής λύσης για τα σκουπίδια στη μετά ΧΑΔΑ εποχή είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ελέω και των προστίμων που απειλούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να υπενθυμίσουμε ότι, τσουχτερά πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι δήμαρχοι του Νομού, αν με την εκπνοή του 2008 εξακολουθούν να λειτουργούν παράνομες χωματερές στα όρια των Δήμων τους.


Ως γνωστόν, από την 1 Ιανουαρίου 2009 θα αρχίσουν να «τρέχουν» τα πρόστιμα που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους Δήμους που δεν συμμορφώθηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διυπουργικής Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, από το νέο έτος η Ελλάδα καλείται να πληρώνει 34.000 ευρώ πρόστιμο την ημέρα για καθεμία παράνομη χωματερή και συνολικά 7,5 εκατ. ευρώ την ημέρα!

Πηγή: Επικαιρότητα

Μέχρι αύριο 31 Δεκεμβρίου το σήμα τελών κυκλοφορίας

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008 θα μπορούν να προμηθεύονται οι οδηγοί το σήμα τελών κυκλοφορίας για το 2009 μιας και από 1 Ιανουαρίου η προμήθεια του σήματος θα κοστίζει το διπλάσιο.
Έτσι συνωστισμός παρατηρείται και στα Φιλιατρά σε όλες τις τράπεζες και το ταχυδρομείο από κόσμο που πάει να προμηθευτεί το σήμα.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών θα κληθούν να καταβάλλουν:

• 18 ευρώ
για οχήματα κυβισμού έως 300 κυβικά εκατοστά.


• 46 ευρώ
από 301 έως 785 κυβικά


• 112 ευρώ
για την κατηγορία των 786 έως 1.357 κυβικών


• 202 ευρώ
για οχήματα κυβισμού από 1.358 έως 1.928


• 446 ευρώ
για οχήματα κυβισμού από 1.929 έως 2.357


• 580 ευρώ
για τα «μεγάλα» άνω των 2.358 κυβικών εκατοστών.


Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται το σήμα των τελών κυκλοφορίας καταβάλλοντας το τέλος από όλες τις εμπορικές τράπεζες, τις συνεταιριστικές, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα ΕΛΤΑ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και από τις Εφορίες στην περίπτωση που έχουν χάσει το ειδοποιητήριο.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 10 το πρωϊ με δύο θέματα ημερήσιας διάταξης:

Εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημ. Συμβουλίου
Εκλογή μελών Δημαρχιακής επιτροπής

Ο Δήμος Φιλιατρών βράβευσε τους νέους Φοιτητές

Σε μια σεμνή και λιτή τελετή σήμερα στις 11 το πρωΐ ό Δήμος Φιλιατρών βράβευσε τους νέους φοιτητές που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και κατάγονται από την πόλη μας.

Στην τελετή εκτός του Δημάρχου Φιλιατρών Κου Άλκη Ξύγκα και του αντιδημάρχου Φιλιατρών Κου Χαράλαμπου Παγάνη και των δημοτικών συμβούλων, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος, , ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κος Οικονομίδης, ο προϊστάμενος του Γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας Κος Καλκαβούρας, ο Λυκειάρχης Φιλιατρων Κος Σταμάτης Γιαννακόπουλος, και εκπαιδευτικοί.

Στους χαιρετισμούς τους ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Κος Παγάνης είπε ότι η τελετή αυτή που γίνεται για 6η συνεχή χρονιά έχει σαν σκοπό της να τιμήσει τα παιδιά απο την πόλη μας που πέρασαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Έκανε αναφορά στα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα.

Παραίνεσε τους νέους φοιτητές να ξεκινήσουν μια νέα πορεία οπλισμενοι με αξίες και αρχές απο την οικογένεια τους, να υπηρετήσουν αυτέ τις αξίες τοποθετώντας τον πήχη ψηλά να γίνουν κοινωνοί της μάθησης ως μόνιμο στοιχείο ζωής τους.

Αναφέρθηκε και στον 7ο Παραολυμπιονίκη Θεόδωρο Αλεξά ο οποίος κατατάγηκε 7ος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του πεκίνου του 2008.

Ολόκληρη την ομιλία του Κου Παγάνη μπορείτε αν θέλετε να την ακούσετε εδώ.
Ακολούθως ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας είπε ότι κανουμε για 6η χρονια αυτή την εκδήλωση όχι απλά για να δώσουμε ένα μεταλιο στα παιδιά που ειναι το λιγότυερο που μπορρούμε να κάνουμε εμείς για τα παιδιά που ξεκινάνε ένα νέο δρόμο στην ζωή τους.
Έκανε αναφορά στα χρόνια του πανεπιστημίου. Ευχήθηκε Χρόνια πολλά καλή πρόοδο στους νέους φοιτητές για καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία στην ζωή τους.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλά του κου Ξύγκα.
O μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Κος Χρυσόστομος στην ομιλία του πήρε το μερος των ποαιδιών καταλογίζοντας ευθύνες στους μεγάλους.
Συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία του και τους είπε ότι η επιτυχία τους αυτή είναι δώρο θεούν. Του παραίνεσαι να αξιοποιήσυν την μάθηση για τον εαυτό τους για το κοινωνικό σύνολο.
Παραίνεσαι τα παιδιά να μην αλλοιωθούν οι χαρακτήρες τους από το περιβάλλον των μεγάλων πόλεων.
Να αποτελέσουν έπαινος και βραβείο τόσο των δασκάλων και του Δημάρχου και του Κου Νομάρχη αλλά και του ιδίου του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας.
Τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλοί πολίτες χρήσιμοι στην κοινωνία.

Ακούστε την ομιλία του Μητροπολίτη.
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος στην ομιλία του ανέφερε οτι ζούμε σε μια εποχή ανταγωνισμού που κυρίαρχο ρόλο παίζει η γνώση.
Κάλεσε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις ώστε να μπούν στο δυνατό παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Και αυτές τις γνώσεις τι παίρνουν απο την εκπαίδευση, την μάθηση μέσα απο την σωστή διαπαιδαγώγηση. Μια λέξη που σήμερα την υποτιμούμε και δεν την βαζουμε στην προμετωπίδα της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Ολόκληρη η ομιλία του Κου Δράκου εδώ

Ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κος Οικονομίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο για την διοργάνωση αυτής της τελετής.
Ευχήθηκε στους επιτυχόντες νέους φοιτητές καλή πρόοδο και επιτυχία στην ζωή τους.
Ευχήθηκε να ακολουθήσουν τον σωστό δρόμο, να διαλέξουν τις κατάλληλες παρέες στις σχολές που θα βρίσκονται, να μην ξεχνάνε τα δικαιώματα τους αλλα να αγωνίζονται γι αυτά αλλα να μην ξεχνάνε και τις υποχρεώσεις τους.

Η ομιλία του Κου Οικονομίδη εδώ.
Ο προϊστάμενος του Γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας Κος Καλκαβούρας, αφού ευχήθηκε χρόνια Πολλά συνεχάρη τα παιδια για την επιτυχία τους.
Κάλεσε τους νέους φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις και ότι άλλο μπορούν απο σεμινάρια και επιμορφώσεις.

Η ομιλία το Κου Καλκαβούρα
Ο Λυκειάρχης Κος Σταμάτης Γιαννακόπουλος αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση το Δήμο Φιλιατρών αφού συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους, είπε οτι η γνώση στις μέρες μας είναι τεράστια. Οση και να πάρουμε είναι λίγη.
Μεσα απο την μάθηση θα πρέπει αν αποκτηθούν εφόδια για την ζωή. Ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και καλή σταδιοδρομία.

Η ομιλία του Κου Γιαννακόπουλου.
Ειδική βράβευση έγινε στον 7ο παραολυμπινίκη της Ολυμπιάδας του Πεκίνου Θεόδωρο Αλεξά ο οποίος δέχτηκε την τιμητική πλακέτα απο τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και ολυμπίας κο Χρυσόστομο.


Οι επιτυχόντες που βραβεύτηκαν:
Αδαμοπούλου Μαρία
Αλεξοπούλου Βασιλική

Αλευράς Διονύσιος
Θεοφανίδου Αικατερίνη
Κορωναίου Παναγιώτα
Κυριακοπούλου Δέσποινα
Μακρή Μαρία
Παπακωσταντίνου Κωσταντίνος
Προνοϊτης Ιωάννης
Ροζολή Μαρία Ελένη
Σαπέρα Ελένη
Τσαχάνη Ροβένα
Φωτεινοπούλου ΕλπίδαΚαι απο εμάς Καλή επιτυχία στους νεους Φοιτητές και καλή σταδιοδρομία στην ζωή τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά News

Σε λίγο στο Φιλιατρά Νews

Σε λίγο στο Φιλιατρά Νews ένα πληρέστατο ρεπορτάζ από την σημερινή βράβευση που έγινε σήμερα στους νέους φοιτητές από τον Δήμο Φιλιατρών.

Ένα ρεπορτάζ που θα έχετε την δυνατότητα να ακούσετε τι είπαν καθένας ξεχωριστά.

Λίγη υπομονή να κάνουμε το μοντάζ στις ομιλίες του Δημάρχου, του Μητροπολίτη, του νομάρχη και άλλων προσκεκλημένων.

Βράβευση νέων φοιτητών στα Φιλιατρά

Τους επιτυχόντες μαθητές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα τιμήσει ο Δήμος Φιλιατρών σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στους νέους φοιτητές θα δοθούν αναμνηστικές πλακέτες, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν τα σχετικά κεράσματα με γλυκά και αναψυκτικά.

Φέτος όμως θα υπάρχει και μια ειδική βράβευση προς τον Θεόδωρο Αλεξά, οποίος είναι από την πόλη των Φιλιατρών και είναι ολυμπιονίκης, αφού στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου με την ομάδα της ιστιοπλοΐας κατέλαβε την 7η θέση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να παραστεί στην βράβευση και ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Έκλασε μαλί η κυβέρνηση. "Ηλεκτρονική" φάρσα με παραίτηση του Νίκου Καντερέ

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθές το πρωί πολλούς βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Έλαβαν e – mail από το βουλευτή της ΝΔ της περιφέρειας Αττικής, Νίκο Καντερέ, με το οποίο γνωστοποιούσε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα και την αποχώρησή του από το κόμμα.
Μάλιστα, αναφερόταν ότι θα ακολουθούσε και Δελτίο Τύπου.


Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ - ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

προς όποιον/όποια ενδιαφέρεται,

με μεγάλη λύπη παρατηρώ τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Νιώθω απέραντη πικρία και οργή για την επίθεση του κόμματος το οποίο υπηρετώ, εναντίον της νεολαίας, των εργαζομένων, των μεταναστών αλλά και γενικότερα οποιουδήποτε αντιστέκεται στα συμφέροντα που εξυπηρετούμε και θέλουμε να επιβάλουμε.

Ντροπιάζομαι με τον τρόπο που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν τα θέματα, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Θα μου πείτε, "είναι το κόμμα σας" και "είστε μέρους αυτού του συστήματος". Όχι κύριοι. Επειδή ακριβώς δεν θέλω να είμαι μέρος του συστήματος αυτού, της σαπίλας, που δεν έχει σχέση με τους οραματισμούς μου, υποβάλλω δημόσια την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μου από το βουλευτικό αξίωμα και την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ μου από τη Νέα Δημοκρατία. Θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου που θα περιέχει το μήνυμα αυτό.

Συγχωρέστε με για τα λόγια και τον τρόπο που επιλέγω για τη δημοσιοποίηση, αλλά είναι μεγάλη η αγανάκτησή μου.

Θα ήθελα τέλος να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους νέους ή μη που αντιστέκονται, κατεβαίνουν στους δρόμους, πιστεύουν και οραματίζονται μια καλύτερη κοινωνία. Συμπαράσταση στην οικογένεια του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε. Συμπαράσταση στην εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα που δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο της στις 23/12/2008 ενώ γύριζε από την δουλειά της.

Ειλικρινά δικός σας,

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον Κ. Καντερέ, ο ίδιος διέψευσε το γεγονός και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έστειλε αυτό το e- mail. Μάλιστα, το πρωί πήγε σε αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλλει το περιστατικό αλλά και να βρει ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την κακόγουστη φάρσα. Το παράδοξο είναι ότι η συγκεκριμένη επιστολή στάλθηκε από το προσωπικό του mail.

Πηγή: Zougla.gr

Τελευταία προβολή για το "Αυστηρώς Κατάλληλο"

Τελευταία προβολή κάνει σήμερα Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ η Κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών με την ταινία "Αυστηρώς Κατάλληλο".

Πήγαμε, την είδαμε και γελάσαμε πολύ. ΜΗΝ την χάσετε.

Η ταινία είναι κωμωδία τον Ρέπα - Παπαθανασίου

Παίζουν:
Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Πηνελόπη Πιτσούλη, Δημήτρης Τζουμάκης, Δήμητρα Στογιάννη Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Αννα Παναγιωτοπούλου, Πηνελόπη Πιτσούλη


Υπόθεση:
Δύο Έλληνες νέοι σκηνοθέτες αναζητούν χρηματοδότη για το φιλμ τους "Το Τέλος του Πάθους" και καταλήγουν στον Πανουργιά, βασιλιά του πορνό στη δεκαετία του '70. Εκείνος σκοπεύει να γυρίσει την ταινία δύο φορές, στα ίδια σκηνικά, μόνο που η μία θα είναι τσόντα.

Trailer


Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη ΝΔ Πελοπόννησο

ΙΣΧΥΡΗ σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 7.32 περίπου στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή του Νομού μας, ανησυχώντας τους κατοίκους.

Η δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και απ' ότι φαίνεται, ήταν επιφανειακός, καθώς σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη, εντοπίζεται κοντά στη περιοχή των συνόρων Μεσσηνίας με την Αρκαδία προς Μεγαλόπολη στην ΒΔ Μεσσηνία.
Θύματα η ζημιές δεν αναφέρθηκαν, ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Πηγή: Radio 936

ΕΡΑΝΗ: Μετεγγραφική ενίσχυση με Τσιριγώτη

«Επένδυση» για του χρόνου αποτελεί κυρίως η μετεγγραφή του Ηλία Τσιριγώτη στην Εράνη.

Ο 24χρονος Ζακυνθινός μέσος που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τον Ονήσιλο Σωτήρα Κύπρου ήρθε στα Φιλιατρά με την μεσολάβηση των παλιών συμπαικτών του στο Τσιλιβή Κώστα Νικολόπουλου και Στέφανου Βαρούχα.
Θέμα χρόνου είναι η έκδοση του δελτίου του και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει άμεσα τη Φιλιατρινή ομάδα στις υποχρεώσεις της στην Δ’ Εθνική.

Πηγή: Θάρρος