Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008

Φορολογία στα κινητά πολυτελείας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει την επιβολή φορολογίας σε έναν αριθμό υψηλής τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων, μία κίνηση που σημαίνει υψηλότερες τιμές για τους καταναλωτές.

Η Επιτροπή απέστειλε επίσημη πρόταση στα κράτη-μέλη ζητώντας να επαναπροσδιοριστούν κάποια τηλέφωνα ως «πολύ-λειτουργικές συσκευές», γεγονός που θα σημάνει την επιβολή φόρου 14% στα κινητά με δέκτες τηλεόρασης και 3,7% σε εκείνα με δυνατότητες πλοήγησης - GPS.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι νέοι φόροι θα ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην ήδη προβληματισμένη αγορά.

Οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη βαίνουν μειούμενες από την αρχή του έτους, με τους καταναλωτές να αναβάλλουν νέες αγορές και τις εταιρείες να προβλέπουν επιδείνωση του κλίματος το επόμενο έτος.

«Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα υποστούν ακόμη ένα χτύπημα στις επιχειρήσεις τους στην ευρωπαϊκή αγορά, σε μια περίοδο που αγωνίζονται να διατηρήσουν την κερδοφορία τους, δεδομένης της οικονομικής κρίσης» αναφέρει το εμπορικό λόμπι EICTA, που αντιπροσωπεύει τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών συσκευών και άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, Nokia και Sony Ericsson, δηλώνουν αντίθετες στη νέα φορολογία. «Τα νέα αυτά μέτρα θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην αύξηση της τελικής τιμής του προϊόντος σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές» δήλωσε η Σιμόν Μπρέσι-Άντο, εκπρόσωπος της Ericsson, ενώ εκπρόσωπος της Nokia ανέφερε ότι «ο κίνδυνος να καταστεί η τεχνολογία αυτή απαγορευτική για τον μέσο καταναλωτή, κάτι που δε συμφέρει κανένα».

Αναλυτές τονίζουν ότι η κίνηση δεν είναι η ενδεδειγμένη. «Ειδικά στη συγκεκριμένη αγορά, η κίνηση αυτή θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις» δήλωσε η Καρολίνα Μιλανέζι, αναλυτής στη Gartner. «Αγορές όπως η Ευρώπη εξαρτώνται από τη νέα τεχνολογία και μια τέτοια φορολογία θα κάνει τους καταναλωτές πολύ διστακτικούς».

Στο στόχαστρο GPS και Mobile TV

Σύμφωνα με την πρόταση, η Επιτροπή επιδιώκει την επιβολή επιπλέον φορολογίας στα κινητά με τις πιο προηγμένες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με κάμερα υψηλής ανάλυσης και πληκτρολόγια.

Αν και σήμερα το GPS περιλαμβάνεται σε λίγες συσκευές, η Nokia και άλλες εταιρείες ενδιαφέρονται να το συμπεριλάβουν και στις πιο απλές συσκευές. «Υπολογίζουμε ότι οι νέοι φόροι θα επιβαρύνουν την τιμή αυτών κινητών από 5 έως 40 ευρώ μέσα στο 2009» ανέφερε ο Νιλ Μόστον, της Strategy Analytics. «Υπολογίζουμε ότι οι πωλήσεις στην Ευρώπη για το επόμενο έτος θα μειωθούν κατά 9%, που σημαίνει ότι η αγορά θα πρέπει να προσφέρει φθηνότερες λύσεις».

Σε ότι αφορά την τηλεόραση στα κινητά τηλέφωνα (mobile TV), ο νέος φόρος θα είναι της τάξης του 14%. Είναι αξιοσημείωτο, ότι στις 10 Δεκεμβρίου, την ημέρα που η Επιτροπή εξέδωσε την πρόταση, η Επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας, Βίβιαν Ρέντιγκ, ζήτησε από τις χώρες-μέλη να ενεργήσουν για την προώθηση αυτής της υπηρεσίας.

Το σχέδιο της Επιτροπής θα συζητηθεί τον προσεχή Φεβρουάριο, ενώ εκπρόσωποι της Ένωσης επισημαίνουν ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, αφού η Επιτροπή βρίσκεται στη διαδικασία διαλόγου και διαπραγματεύσεων με τα κράτη-μέλη.

Πηγή: Καθημερινή

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

Μετ’ εμποδίων η προετοιμασία λόγω του άσχημου καιρού

Μετ’ εμποδίων συνεχίζει την προετοιμασία της η Εράνη για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο Λάππα.
Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, έκαναν ακατάλληλο τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Φιλιατρών.
Ετσι για να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, οι προπονητές Σταύρος
Αντωνόπουλος και Αντώνης Μαυρέας προσπαθούν σε κάθε προπόνηση να βρουν τονκατάλληλο χώρο για να προετοιμάσουν την ομάδα ενόψει της δύσκολης εκτός έδραςαναμέτρησης στο Λάππα.

Γύρω από τον αγωνιστικό χώρο ή στο διπλανό γήπεδο -το ξερό- μοιράζεται το πρόγραμμα των προπονήσεων.
Θετικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Ο Κώστας Νικολόπουλος εξέτισε την τιμωρία του, ενώ οι Στέφανος Βαρούχος και Θεόδωρος Ασημακόπουλος ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.
Μάλιστα ο τελευταίος χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Ανδραβίδα για 15 λεπτά περίπου.

Σπορά στο γήπεδο

Ενας άλλος λόγος που οι προπονήσεις δεν γίνονται στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Φιλιατρών, είναι ότι προχθές έγινε σπορά σε όλο το μήκος και πλάτος του ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά από τη συνεχή χρήση.
Με δεδομένο το γεγονός ότι η Εράνη δεν έχει εντός έδρας υποχρεώσεις, και λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η επόμενη εντός έδρας επίσημη υποχρέωση της φιλιατρινής ομάδας είναι στις 11 Ιανουαρίου, οπότε και θαείναι έτοιμο το γήπεδο για να φιλοξενήσει παιχνίδια.

“Δύσκολος αγώνας“
Το μυαλό όλων στην ομάδα είναι στραμμένο στην κυριακάτικη εκτός έδρας συνάντηση με τον Ατρόμητο Λάππα, ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, όπως το χαρακτηρίζουν στα Φιλιατρά.
Γι’ αυτό το ματς ο κ. Μαυρέας, εκ των τεχνικών της Εράνης δήλωσε χθες στην “Ε“: «Το μυαλό μας βρίσκεται στον αγώνα με το Λάππα. Γνωρίζουμε τη δυσκολία του συγκεκριμένου παιχνιδιού.
Η αλήθεια είναι ότι θα συναντήσουμε έναν παλιό γνώριμο, τον προπονητή Χρήστο Γερολυμάτο, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ατρόμητου πριν από λίγες ημέρες.
Αυτό λοιπόν κάνει δύσκολο το έργο μας.
Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και με καλή ψυχολογία, αν έχουμε συγκέντρωση και είμαστε πειθαρχημένοι, θεωρώ ότι είναι ένα ματς από το οποίο μπορούμε να πάρουμε κάτι».

Πηγή: Ελευθερία

Βρήκαν “λαβράκι” στα Φιλιατρά

Σπουδαία μεταγραφή μαθαίνω ετοιμάζει για τον Ιανουάριο η Εράνη...
Οι διοικούντες της Φιλιατρινής ομάδας σε συνεργασία με τους δύο προπονητές κινούνται με απόλυτη μυστικότητα εδώ και αρκετό καιρό και φαίνεται πως έχουν βρει “λαβράκι“.

Πρόκειται για έμπειρο παίκτη που αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου με επιθετικές αρετές και έχει εμπειρία και από μεγαλύτερες κατηγορίες.

Για την ώρα δεν λέμε περισσότερα, όμως η μεταγραφή πρέπει να θεωρείται “κλεισμένη“...

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ:
Αν έρθει αυτός που ξέρουμε τότε θα είναι πολύ καλή μεταγραφική κίνηση.
Αλλα ακόμα δεν θα πούμε τίποτα

Βράβευση νέων φοιτητών στα Φιλιατρά

Τους επιτυχόντες μαθητές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα τιμήσει ο Δήμος Φιλιατρών σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στους νέους φοιτητές θα δοθούν αναμνηστικές πλακέτες, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχουν τα σχετικά κεράσματα με γλυκά και αναψυκτικά.

Φέτος όμως θα υπάρχει και μια ειδική βράβευση προς τον Θεόδωρο Αλεξά, οποίος είναι από την πόλη των Φιλιατρών και είναι ολυμπιονίκης, αφού στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου με την ομάδα της ιστιοπλοΐας κατέλαβε την 7η θέση.

Β’ ΤΟΠΙΚΗ Α’ ΟΜΙΛΟΣ – 12η αγωνιστική

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20 και 21 Δεκεμβρίου.
Ως προς την Β’ τοπική κατηγορία που μας ενδιαφέρει λόγω Νίκης Πλάτης το πρόγραμμα καθώς και οι διαιτητές στην Β' Τοπική 1ο Όμλιο έχουν ως εξής:

Β’ ΤΟΠΙΚΗ Α’ ΟΜΙΛΟΣ – 12η αγωνιστική

Σάββατο 20/12/2008 Ώρα 15.00

Γήπεδο Φιλιατρών:
Νίκη Πλάτης – Αστέρας Μικρομάνης
Διαιτητής: Νικολόπουλος Βοηθοί: Σιψάς, Ξηρόκωστας

Γήπεδο Διαβολιτσίου:
Ολυμπιακός Διαβολιτσίου – Αμφιθέα
Διαιτητής: Πλεμμενόπουλος Βοηθοί: Σωτηρόπουλος, Γκούμας

Γήπεδο Αρφαρών:
Ατρόμητος Πλατύ – Ανδρούσα
Διαιτητής: Ζαρακοβίτης Βοηθοί: Καραπιπέρης, Δικαίος

Γήπεδο Βαλύρας:
Πανευαϊκός – ΠΑΟΚ Καλαμάτας
Διαιτητής: Γεωργακίλας Βοηθοί: Τσαλίκογλου, Φραγκούλη

Γήπεδο Άμφειας:
Παπαφλέσσας Άμφειας – ΑΟ Διαβολιτσίου
Διαιτητής: Λάμιας Βοηθοί: Γεωργαντάς, Μαυροειδής

Κυριακή 21/12/2008 Ώρα 11.00

Γήπεδο Μικρομάνης:
Πάμισος Αριος – Μάνεσι
Διαιτητής: Λάμιας Βοηθοί: Σιψάς, Μπάρδης

Κυριακή 21/12/2008 Ώρα 15.00

Γήπεδο Βαλύρας:
Αστέρας Βαλύρας – Ηρακλής Κυπαρισσίας
Διαιτητής: Κυριακόπουλος Βοηθοί: Μαυροειδής, Τουρλομούσης

Τσουχτερά διόδια εισπράττει η εταιρεία στον αξονα Κορινθου- Τριπολης - Καλαμάτας ...

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου με επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Σουφλιά διαμαρτύρεται για την ύπαρξη διοδίων στον οδικό άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Στην Πελοπόννησο έχει ήδη ξεκινήσει η εκτέλεση ενός από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στη χώρα μας. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Κορίνθου - Τρίπολης – Καλαμάτας, που η ολοκλήρωσή του θα προσφέρει στην Περιφέρειά μας έναν υψηλών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο.

Οι τοπικές κοινωνίες, όμως, που, κατά κύριο λόγο, εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, διαμαρτύρονται έντονα για τα «τσουχτερά» διόδια που υποχρεούνται να πληρώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η Ανάδοχος Κατασκευάστρια Εταιρεία με την έναρξη των έργων υποδομής (κατασκευής σηράγγων, διαπλάτυνσης της οδού και λοιπών βελτιώσεων αυτής) αύξησε και το τέλος των διοδίων για τους χρήστες της οδού.

Θεωρώντας ότι η είσπραξη του τιμήματος από τα διόδια είναι ένα καθαρά ανταποδοτικό τέλος για τη χρήση ολοκληρωμένου έργου και ότι ο οδηγός-χρήστης θα πρέπει να πληρώνει για ένα δίκτυο που θα του εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, άνεσης και ασφάλειας, διαφωνούμε ριζικά με την «προείσπραξη» αυτού του τέλους των διοδίων, σε μία οδό που την παρούσα χρονική περίοδο είναι ένα συνεχές εργοτάξιο.

Ένα εργοτάξιο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε μία μόνο ανά κατεύθυνση και με συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, προκαλούν αναπόφευκτα καθυστερήσεις στους χρήστες, αυξάνουν την επικινδυνότητα της οδού, μειώνουν την οδική ασφάλεια και γενικά δημιουργούν δύσκολες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Κατόπιν αυτών και επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική και η μέριμνα προς το κοινωνικό σύνολο, ζητάμε από την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα, ώστε να απαλλαγούν τα διερχόμενα οχήματα από το τέλος των διοδίων, έως ότου δοθεί σε κυκλοφορία τουλάχιστον όλο το οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου –Τρίπολης»

Πηγή: Cosmosnews blog

Καταρρέουν δολάριο και πετρέλαιο.

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Στο 1.44 δολάρια το ευρώ , και κάτω από 28 ευρώ το πετρέλαιο, τα ΕΛΠΕ συνεχίζουν το κλέψιμο.

Οι διεθνείς τιμές κλεισίματος της 17ης Δεκεμβρίου

1 Euro = 1.4397 U.S. dollars
Nymex Crude Future 40.22 ……27.94 ευρώ
Dated Brent Spot 43.09 …… 29.92 ευρώ
.WTI Cushing Spot 40.06……. 27.82
Nymex Heating Oil Future 1,4455 USD το γαλόνι….220 ευρώ/1000 λίτρα
Nymex RBOB Gasoline Future 1,0055 USD το γαλόνι 0.1536 ευρώ το λίτρο

Οι τιμές των ΕΛΠΕ 17-12-2008

Μετά το κράξιμο που τους κάναμε από το Δελτίο των 11, οι «πορτοφολάδες -μάνατζερς» του Καρτέλ, κατέβασαν την τιμή της βενζίνης αλλά εξακολουθούν πωλούν πάνω από την τιμή τις 15ης Δεκεμβρίου, παρά το γεγονός ότι η πρώτη ύλη και τα τελικά προϊόντα διεθνώς υποτιμήθηκαν.
Αμόλυβδη Βενζίνη 95 RON 10PPM …235,45
Πετρέλαιο κίνησης 10 PPM BIO…….. 380,45
Πετρέλαιο θέρμανσης …………………322,81

Στις 15 Δεκεμβρίου τo πετρέλαιo έκλεισε στα 32.85 ευρώ το βαρέλι στη Νέα Υόρκη (κάτω από τα 45 δολάρια) ,το Brent στα 32.48 ευρώ, και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 236,5 Euro/1000 λίτρα.
Η ισοτιμία δολαρίου ευρώ ήταν 1 Euro = 1.3653 U.S. dollars.

Τα ΕΛΠΕ πουλούσαν από τις 13-12-2008 έως και τις 15-12-2008 την αμόλυβδη βενζίνη 95 RON 10PPM .233,93 ευρώ τον τόνο, 379,25 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης και 319,62 τον τόνο το πετρέλαιο θέρμανσης.

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφώθηκε στο 1 Euro = 1.4054 U.SD και το πετρέλαιο έκλεισε στην Νέα Υόρκη , στα 31.53 Euro, το Brent στα 31.27 Euro και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 231.65 ευρώ /1000 λίτρα Η αμόλυβδη βενζίνη 95 RON ανέβηκε στα 240,43 ευρώ, δηλαδή 6.5 ευρώ παραπάνω.
Το πετρέλαιο κίνησης πήγε στα 384,41 ευρώ (+5,16 ευρώ) και το πετρέλαιο θέρμανσης στα 325,18 ευρώ. (+5,5 ευρώ).

Η διεθνής τιμή το πετρελαίου από τις 15 Δεκεμβρίου ως τις 17 Δεκεμβρίου μειώθηκε περισσότερο από 15%.
Τα ΕΛΠΕ την πρώτη μέρα αύξησαν την τιμή τους και μετά την μείωσαν σε 235,45 για τη βενζίνη , 1,5 ευρώ ακριβότερα δηλαδή από την τιμή της 15ης Δεκεμβρίου, που ήταν 233,93, και αν ακολουθούσε την τάση των διεθνών τιμών η βενζίνη θα έπρεπε να πωλείται κάτω από 222 ευρώ.
Μας κλέβουν δηλαδή 13 ευρώ τον τόνο.

Η διεθνής χρηματιστηριακή τιμή της βενζίνης έπεσε από 166 ευρώ τα 1000 λίτρα σε 153,6 ευρώ τα 1000 λίτρα.

Στο πετρέλαιο κίνησης τα ΕΛΠΕ πουλάγανε στις 17 Δεκεμβρίου 380,45 αντί 379,25 που ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ θα έπρεπε να πουλάνε στά 328.
Στο πετρέλαιο κλέβουν 49 ευρώ τον τόνο.

Για το λόγο αυτό το πετρέλαιο είναι ακριβότερο από τη βενζίνη.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης πουλάνε 322,81 ευρώ από 319,62 στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ θα έπρεπε να πουλάνε 282.8 ευρώ.
Μας κλέβουν δηλαδή 40 ευρώ ανά 1000 λίτρα.

Πηγή: Ελληνικό Καφενείο

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

ΕΡΑΝΗ: Σπορά στο γήπεδο

Συμπληρωματική σπορά στο γήπεδο τον Φιλιατρών έγινε χθες και υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, οπότε η Εράνη θα ξαναπαίξει εκτός με τον Πανηλειακό η κατάστασή του θα έχει βελτιωθεί.
Ο αγωνιστικός χώρος είχε φτάσει σε οριακό σημείο εξαιτίας της αυξημένης φέτος βροχόπτωσης και η σπορά ήταν μια μεγάλη ανακούφιση για όλους.


Φυσικά, το μυαλό όλων βρίσκεται αυτές τις μέρες στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο Λάππα στον οποίο η Εράνη θα διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα για να κλείσει καλά το 2008.
Στα ευχάριστα η επιστροφή του Νικολόπουλου, ενώ έτοιμος είναι και ο Βαρούχας και οι Μαυρέας-Αντωνόπουλος θα αποφασίσουν αν διακινδυνευθεί η συμμετοχή του.

Πηγή: Θάρρος

Η κακοκαιρία αποτελείωσε την ελαιοπαραγωγή της Τριφυλίας

Από σφοδρότατους ανέμους δέρνεται για ακόμη μια φορά από χθες η περιοχή της Τριφυλίας -
οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, αποτελειώνουν την όποια παραγωγή υπάρχει ακόμη πάνω στις ελιές.
Οι άνεμοι που έπνεαν χθες στην περιοχή υπολογίζονταν ότι ήταν της τάξεως άνω των 7Μποφόρ και είναι γεγονός ότι όσο περνούσε η ώρα ενισχύονταν ακόμη περισσότερο.
Από παραγωγούς και γεωπόνους μάς επισημάνθηκε ότι από την ισχυρή ανεμοθύελλα που μέσα σε λίγες μέρες χτυπά και πάλι την περιοχή, κατά κύριο λόγο αναμένεται να πληγούν καιπάλι οι ελιές, καθώς ο λιγοστός καρπός που έχει μείνει πάνω στα δέντρα πλέον είναι σε φάση ωρίμανσης και πέφτει πολύ εύκολα.

Η καταστροφή πια στις ελιές που δεν είχαν συγκομιστεί μέχρι τώρα, μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των ανέμων εκτιμάται ότι θα είναι ολοκληρωτική.
Επίσης φόβοι υπάρχουν και για τις υπόλοιπες καλλιέργειες της περιοχής, όπως είναι τα υπαίθρια λαχανικά τα οποία ήδη έχουν πληγεί, αλλά και οι θερμοκηπιακές μονάδες οι οποίες και πάλι θα δοκιμαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: Ελευθερία

Νέα δεδομένα για το ελαιόλαδο

Το καλής ποιότητας έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο περιέχει φυτοχημικά συστατικά σημαντικά για την υγεία, καθώς μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο των καρκινικών κυττάρων.
Η νέα έρευνα από Ισπανούς επιστήμονες του Καταλανικού Ινστιτούτου Ογκολογίας και τουΠανεπιστημίου της Γρανάδας, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό ανοικτής πρόσβασης “BMC Cancer”, ρίχνει νέο φως στην ήδη γνωστή ευεργετική επίδραση της πλούσιας σε λάδι μεσογειακής δίαιτας για τη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού.

Η έρευνα αναζήτησε ποια είδη ελαιολάδου είναι πιο ενεργά στην καταπολέμηση του καρκίνου και διαπίστωσε, για πρώτη φορά, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας Χαβιέ Μενέντεζ, ότι όλα τα μεγάλα συμπλέγματα από φαινόλες που βρίσκονται στο έξτρα- παρθένο ελαιόλαδο “καταπιέζουν“ την ανεξέλεγκτη έκφραση του γονιδίου HER2, το οποίο εμπλέκεται άμεσα στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων σε περιπτώσεις όγκων του μαστού.

Το έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο, όπως επισήμαναν οι ερευνητές, είναι το ελαιόλαδο που προκύπτει από την επεξεργασία των ελιών χωρίς τη χρήση θερμότητας ή χημικών ουσιών και έτσι περιέχει φυτοχημικά που αλλιώς θα χάνονταν κατά την φάση της επεξεργασίας.
Οι εργαστηριακοί έλεγχοι σε καρκινικά κύτταρα έδειξαν ότι αυτές οι φυτοχημικέςπολυφαινόλες περιορίζουν αποτελεσματικά την ενεργοποίηση του γονιδίου HER2.
Από την άλλη όμως, οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι αντικαρκινικές ιδιότητες των φυτοχημικώνπαρατηρήθηκαν σε συγκεντρώσεις τέτοιες που είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθούν στην πραγματική ζωή, με την κατανάλωση ελαιόλαδου.

Παρόλα αυτά, οι Ισπανοί επιστήμονες υποστήριξαν ότι αυτές οι πολυφαινόλες του έξτρα-παρθένου ελαιόλαδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ασφαλής βάση για το σχεδιασμό νέων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Πηγή: Ελευθερία

Ενα μεγάλο μπράβο σε ένα φίλο

Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε τον φίλο μας Βρε ούστ από 'δω.... να έχει ξεπεράσει τις 1000 επισκέψεις μέσα σε ένα μήνα παρουσίας του στην μπλογκόσφαιρα.

Χαιρόμαστε που τον κάναμε γνωστό και το κάναμε με πολύ μεγάλη χαρά διότι ο φίλος μας αυτός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το αξίζει.

Μπράβο φίλε μου και εύχομαι πολύ σύντομα να είσαι ακόμα πιο ψηλά.

Δύσκολος χειμώνας για τους παραγωγούς της Τριφυλίας

Καλλιέργειες κηπευτικών, εσπεριδοειδών και ελιάς, καθώς και θερμοκηπιακές υποδομές άφησε πίσω της η πρόσφατη ανεμοθύελλα, με την περιοχή της Τριφυλίας να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Μαζί με τις ζημιές από την ανεμοθύελλα στις 3 και 4 Δεκέμβρη η ελαιοπαραγωγή χάθηκε σε ποσοστό μέχρι και 80% ανάλογα με την περιοχή και τη σφοδρότητα του αέρα, 50 - 60% ήταν οι απώλειες στην παραγωγή εσπεριδοειδών και 340 στρέμματα θερμοκηπίων, ενώ οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν σε υπαίθρια κηπευτικά. Συνολικά η κακοκαιρία έπληξε 1.310 στρέμματα μαρουλιού, λάχανου και κουνουπιδιού, καθώς και 100 στρέμματα πατάτας.

Βιβλικές είναι οι ζημιές στην περιοχή της Τριφυλίας όπου οι άνεμοι έφτασαν μέχρι και τα 10 Μποφόρ, έριξαν κάτω ελιές και ανάλογα με την περιοχή η απώλεια σε ελαιόκαρπο εκτιμάται από 20 μέχρι και 80%. Καταστροφές υπήρξαν και σε υπαίθρια κηπευτικά και συγκεκριμένα σε 600 στρέμματα μαρουλιού, 300 λάχανου - κουνουπιδιού και 300 στρέμματα άλλων κηπευτικών.

Στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες οι ζημιές στην παραγωγή τομάτας, πιπεριάς, αγγουριού κ.λ.π. έχουν έκταση 300 στρεμμάτων ενώ στις εγκαταστάσεις η ζημιά στα θερμοκήπια υπολογίζεται σε έκταση 20 στρεμμάτων σε σκελετούς και 300 σε υλικά στήριξης.br /br /

Πλήθος αιτήσεων γίνονται στα Δημαρχεία της Τριφυλίας για τις ζημιές που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί από τις τελευταίες ανεμοθύελλες.

Πηγή: Radio936

Συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΤΕΔΚ η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2009.

Ο εισηγητής του προϋπολογισμού και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, Δημήτρης Τσίχλης, παρουσίασε στα μέλη της Ένωσης, που έδωσαν το παρόν, τον οικονομικό απολογισμό του Συνδέσμου για τα δύο τελευταία έτη και στη συνέχεια προχώρησε σε μια λεπτομερή ανάλυση των εσόδων και των εξόδων των Δήμων του Νομού.

Είναι χαρακτηριστικό πως η σύσταση του προϋπολογισμού δείχνει αναγκαία, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν προκύψει στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, κάτι που τόνισε και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος της Μεσσήνης, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.

Μετά τον απολογισμό, τη σκυτάλη στη συζήτηση πήρε το ζήτημα του προϋπολογισμού, με το θέμα των υποδομών να λαμβάνει αρκετά μεγάλη έκταση με διαφωνίες του Κώστα Αθανασόπουλου όσον αφορά στη σύστασή του.

Όλοι συμφώνησαν ωστόσο πως ο κανονισμός που προβλέπει ένα απορριμματοφόρο ανά 25.000 κατοίκους πρέπει να τροποποιηθεί, κάτι που σε συνδυασμό με την τοποθέτηση περισσότερων κάδων ανακύκλωσης σε πυκνοκατοικημένες - ειδικά - περιοχές, θα οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους.

Οι αντιδράσεις του Κ. Αθανασόπουλου στη συνέχεια εστιάστηκαν στον νέο κώδικα εσόδων και εξόδων τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει διαχωρισμός εσόδων και εξόδων για κάθε Δήμο.

Ο δήμαρχος Θουρίας, Γιώργος Σκαλαίος, τοποθετήθηκε σημειώνοντας πως «πρέπει να μείνουν μακριά από τούτο το τραπέζι τα περί αποτυχίας του Συνδέσμου».

Τέλος ο απολογισμός των δύο προηγούμενων ετών υπερψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον Κώστα Αθανασόπουλο να ψηφίζει υπέρ με προϋποθέσεις.

Πηγή: Επικαιρότητα

Microsoft: Έκτακτο update για την κάλυψη του κενού ασφάλειας στον Internet Explοrer

Η Microsoft μόλις χθες εξέδωσε εκτάκτως ενημερώσεις ασφάλειας για το συγκεκριμένο πρόβλημα που δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα στον Internet Explorer. Το update αφορά αρκετές εκδόσεις του Internet Explorer από τον 5 έως την Beta 2 του ΙΕ 8.

Για την ακρίβεια η εταιρεία χαρακτηρίζει το πρόβλημα πολύ σοβαρό (critical) για τις ακόλουθες εκδόσεις: Internet Explorer 5.01, Internet Explorer 6, Internet Explorer 6 Service Pack 1 και Internet Explorer 7.

Αν και οι επιθέσεις εξαιτίας του κενού ασφάλειας, που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, είναι μάλλον λίγες, οι ειδικοί του διαδικτύου είχαν εκδηλώσει την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη τροπή που θα μπορούσε να πάρει το πρόβλημα: το exploit έδινε την δυνατότητα σε απομακρυσμένους κακόβουλους χρήστες να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή και να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Η Microsoft κάλεσε όλους τους χρήστες του Internet Explorer να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν το patch μέσω του Windows Update όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δύο μήνες που η Microsoft αναγκάζεται να εκδώσει εκτάκτως security patch, πέραν των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων ασφάλειας. Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο και αφορούσε σοβαρό πρόβλημα με το remote procedure call (RPC).

Σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας, Christopher Budd, θα ακολουθήσουν και νέα patches για την ενίσχυση του Internet Explorer ενώ δήλωσε πως η Microsoft κατάφερε να κινητοποιήσει όλους τους μηχανικούς ασφάλειας της εταιρείας, σε παγκόσμιο επίπεδο και να προσφέρει λύση στο πρόβλημα μέσα σε 8 μέρες, που είναι πρωτοφανής αριθμός.

Μπορείτενα κατεβάσετε το update της Microsoft που αφορά το κενό ασφάλειας που προέκυψε πρόσφατα από την σελίδα του Windows Update

Πηγή: Adslgr

ΣΧΟΛΙΟ:
Eίναι αυτό που σας είχαμε γράψει σήμερα το πρωϊ για την ενημέρωση ασφαλείας που λάβαμε χθες το βράδυ στη 01:10.
Όπως και να έχει το θέμα o Internet Explorer δεν παύει να είναι ένα ΥΠΟ-προϊόν της Microsoft.
Επιμένουμε σε χρήση του Μozilla Firefox.

Χτύπα τον Μπους με το παπούτσι σου

Έγινε και παιχνίδι στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το Παιχνίδι λέγεται "Σοκ και ουυυ"

Eμπα στη σελίδα http://www.sockandawe.com

Και χτύπα τον Μπους με το παπούτσι σου

To παιχνίδι το βρήκαμε στο Ελληνικό καφενείο. Παίξαμε και μας άρεσε.

Δοκιμάστε το κι εσείς.

Mάλλον κυκλοφόρησε το απαραίτητο patch για τον Internet Explorer 7 από την Microsoft

Χθες αργά το βράδυ (εγώ έλαβα την ενημέρωση στη 01:10) κατά πάσα πιθανότητα κυκλοφόρησε το απαραίτητο patch για το σοβαρό κενό ασφαλείας που παρουσιάστηκε στον Internet Explorer 7 όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση μας.

Το θέμα όπως είναι άλλο.

ΜΗΠΩΣ ΑΥΡΙΟ ΒΡΕΘΕΙ άλλο σοβαρό κενό ασφάλειας στον Internet Explorer του θείου Bill????
Ποιος το διακινδυνεύει να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Internet Explorer???
Εδώ που τα λέμε τα προϊόντα Microsoft Δεν είναι και τα πιο αξιόπιστα... ρετάρουν και μάλιστα πάρα πολύ.

Εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα Mozilla FireFox.
O καλύτερος, ασφαλέστερος και ταχύτερος.

Σας παραθέτω εικόνα από την αυτόματη ενημέρωση που έλαβα στη 01:10 το βράδυ απο την εταιρία του θείου Bill.
(Κλικ στην εικόνα για πλήρες μέγεθος.)


Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

EKTAKTH EIΔΗΣΗ: Κλιμάκιο του πρώην ΣΔΟΕ στα Φιλιατρά αύριο Πέμπτη 18/12/2008

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !!!

Πριν λίγη ώρα μάθαμε ότι αύριο Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου το πρωϊ και για όλη την ημέρα θα βρίσκονται στα Φιλιατρά Κλιμάκιο του Σώματος ειδικών Ελέγχων (Πρώην ΣΔΟΕ).


Το κλιμάκιο αυτό θα αποτελείται από 3 άτομα (2 άντρες και μια γυναίκα).

Επειδή ξέρω ότι αρκετοί επαγγελματίες παρακολουθείτε το Φιλιατρά News, καλό θα είναι να έχετε τον νου σας και να έχετε στα μαγαζιά σας όλα τα απαραίτητα χαρτιά.
Δεν ξέρουμε που θα κάνουν έλεγχο, δεν ξέρουμε που θα κινηθούν.

Έχετε τα μάτια σας ανοικτά γιατί ο Αλογοσκούφης έχει ξαμωλήσει κόσμο να του μαζέψουν φράγκα να κλείσει τις τρύπες του στον προϋπολογισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν και τα μάτια σας 1.024 και ενημερώστε και κανέναν άλλο συνάδελφο σας.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Οι σημερινές μας αναρτήσεις

Αρκετές ήταν σήμερα οι αναρτήσεις μας σχετικά με ειδήσεις τόσο από τα Φιλιατρά όσο και γενικού ενδιαφέροντος ειδήσεις.

Προκείμενου να μην χάσετε κανένα θέμα σας παραθέτουμε τους τίτλους των σημερινών μας αναρτήσεων.


Δ’ ΕΘΝΙΚΗ Οι διαιτητές σε 6ο όμιλο

Προφυλάχτηκε ο Βαρούχας

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Δημοπρατήθηκε το έργο για ευρυζωνικό δίκτυο

Ενιαία ενίσχυση: «Διορθώσεις» οδηγούν σε πληρωμές μικρών ποσών

Νέα έκδοση του Mozilla Firefox

Ο Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 λειτουργεί τώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ .... ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΥΣ 9-10 ΜΠΟΦΟΡ

Microsoft: Σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στον Internet Explorer

Νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρείες

Καλή σας ανάγνωση.

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ Οι διαιτητές σε 6ο όμιλο

6ος όμιλος (15η αγωνιστική)

Ατρόμητος Λάππα - Εράνη
Γ. Παπαγεωργίου, Δ. Σκορίλας, Ν. Τρανούλης (ΣΔΠ Αρτας)

Αχιλλεύς Καμαρών - Παπυργιακός
Α. Σιδερής, Π. Αδαμίδης, Ι. Αλυμάρας (ΣΔΠ Αθηνών)
Παρατηρητής Γιώργος Θεολόγος (ΣΔΠ Μεσσηνίας)

Τέλος Αγρας - Αχαϊκή
Κ. Δημογέροντας, Ι. Προκόπος, Ι. Μπερδούσης (ΣΔΠ Αρκαδίας)

Διαγόρας Βραχνέικων - Μεσσηνιακός
Δ. Καλιακάτσος, Ν. Γιαλαμάς, Μ. Γουλά (ΣΔΠ Αρτας)

Προφυλάχτηκε ο Βαρούχας

Στο παιχνίδι με την Δάφνη Ανδραβίδας η Εράνη μετά από μια ώρα αγώνα προηγείτο με 1-0 και ο Μαυρέας σήκωσε από τον πάγκο τον Στέφανο Βαρούχα να τον περάσει αλλαγή.
Ομως προερχόταν από τραυματισμό.

Τελικά, μετά από λίγα λεπτά, η Φιλιατρινή ομάδα έκανε το 2-0 και η τεχνική ηγεσία αποφάσισε να προφυλάξει τον 19χρονο μέσο και να μην τον κάνει αλλαγή, μιας και το τερέν ήταν δύσκολα και υπήρχε κίνδυνος υποτροπής.

Ετσι ο Βαρούχας κάθισε στον πάγκο και στη συνέχεια αλλαγές μπήκαν οι Ασημακόπουλος, Κώτσος και Μουχίκας.

Πηγή: Ελευθερία

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Δημοπρατήθηκε το έργο για ευρυζωνικό δίκτυο

Δημοπρατήθηκε χθες στο Δήμο Φιλιατρών το έργο για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου τοπικής πρόσβασης στην πόλη.

Συνολικά κατατέθηκαν τρεις προσφορές για την υλοποίηση του έργου ενώ ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στις 55,4 χιλ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Με την υλοποίησή του θα υπάρξει προηγμένη δικτυακή υποδομή με υψηλές ταχύτητες και χαμηλό κόστος, όπου θα συνδεθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου μεταξύ τους αλλά και δυνητικά με όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης.

Επίσης για μέσα στον Ιανουάριο έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου για τον δήμο που είναι η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Φιλιατρών.
Οπως δε τόνισε ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παγάνης, το συγκεκριμένο έργο θα δημοπρατηθεί στις 20 Ιανουαρίου και ήδη είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “Θησέας“.

Το χαρακτήρισε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα γα την πόλη η οποία έχει σήμερα σε ισχύ το σχέδιο πόλης που είναι του 1870, το οποίο στις νέες απαιτήσεις που υπάρχουν έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Ετσι, υπογράμμισε, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα λύσει αρκετά προβλήματα και θα εκσυγχρονίσει το υπάρχον σχέδιο πόλης.
Το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Θησέας“ με το ποσό των 300 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ελευθερία

Ενιαία ενίσχυση: «Διορθώσεις» οδηγούν σε πληρωμές μικρών ποσών

ΛΟΓΩ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μεταξύ άλλων περιοχών, και στη Μεσσηνία παρατηρείται το φαινόμενο «διορθώσεων» στην ενιαία ενίσχυση, που οδηγούν στην καταβολή πολύ χαμηλών ποσών, σε δικαιούχους με δικαιώματα χιλιάδων ευρώ. Σε παραγωγούς που λαμβάνουν φέτος μόλις μερικές δεκάδες ευρώ και εύλογα αναρωτήθηκαν, δίδεται η απάντηση ότι έγινε διόρθωση επειδή το 2006 υπήρξε λανθασμένος υπολογισμός δικαιωμάτων.


Μάλιστα, ο υπολογισμός αυτός ανάγεται σε επιδότηση ελαιολάδου που καταβλήθηκε για την «αμαρτωλή» χρονιά 2002/03, τη χρονιά με τα περίφημα 27 «κόσκινα» και τις περικοπές. Φαίνεται ότι η έρευνα στα κατάστιχα του ΟΠΕΚΕΠΕ βρήκε αχρεωστήτως καταβληθείσες επιδοτήσεις, οι οποίες παρήγαγαν λάθος δικαιώματα.

Γι’ αυτό και έρχεται τώρα, μετά από 2 πληρωμές των λανθασμένων δικαιωμάτων, το 2006 για πρώτη φορά και πέρυσι για δεύτερη, να αφαιρέσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα σχετικά ποσά από τους παραγωγούς, κάτι που οδηγεί σε πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης με ελάχιστα χρήματα ή και με μηδενικά ποσά.

Στη Μεσσηνία, οι περιπτώσεις παραγωγών που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία είναι λίγες, ενώ αναφέρονται πολύ περισσότερες στο Νομό Ηρακλείου.

Πηγή: Θάρρος

Νέα έκδοση του Mozilla Firefox

Σημερα κυκλοφόρησε η νεα έκδοση 3.05 του πλέον δημοφιλούς browser της mozilla Foundation.

Στο ενημερωτικό που υπάρχει για το τι περιέχει αυτή η νεα έκδοση σημειώνουν:

Η έκδοση 3.0.5 του Firefox, διορθώνει διάφορα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην έκδοση Firefox 3.0.4:

 • Διορθώθηκαν αρκετά προβλήματα ασφαλείας.
 • Διορθώθηκαν αρκετά προβλήματα σταθερότητας.
 • Υπάρχουν διαθέσιμες επίσημες εκδόσεις σε Μπενγκάλι, Εσπεράντο, Ουαλικά, Ίντι και Λετονικά.
 • Αντικαταστάθηκε το συμφωνητικό αδειοδοτησης τελικού χρήστη με τη νέα εργαλειοθήκη πληροφοριών «Μάθετε τα δικαιώματα σας» που εμφανίζεται κατά την πρώτη εκκίνηση.
 • Διορθώθηκε η αποτυχία ταυτόχρονης εγκατάστασης πολλαπλών υπογεγραμμένων πρόσθετων που παρουσιαζόταν σε παλιότερες εκδόσεις του Firefox.
 • Διορθώθηκαν διάφορα προβλήματα που εντοπίστηκαν στη διάταξη προσιτότητας.
 • Προστέθηκε η δυνατότητα αποστολής συγκεκριμένων σημειώσεων συστήματος ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα κατά την αναφορά κατάρευσης.
 • Δείτε τις σημειώσεις έκδοσης του Firefox 3.0.4 για αλλαγές σε παλιότερες εκδόσεις.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα διορθωμένων σφαλμάτων.

Πηγή: Μozilla Foundation

Σημείωση:
Aν δεν έχετε λάβει ακόμα την τελευταία έκδοση (3.05) μπορείτε να την βαλετε μόνοι σας από το menu Βοήθεια => Έλεγχος ενημερώσεων
Εμφανίζεται η νέα έκδοση και την κατεβάζετε.

Ο Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 λειτουργεί τώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι πολίτες μπορούν τώρα να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από οποιοδήποτε σημείο της ΕΕ, καλώντας απλώς το 112, τον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης.
Τώρα που οι κλήσεις προς το 112 είναι δυνατές από οποιοδήποτε τηλέφωνο στη Βουλγαρία, έχει επιτευχθεί
πλήρης κάλυψη ακριβώς πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων, που χιλιάδες άνθρωποι μεταβαίνουν σε κράτη μέλη της ΕΕ για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, να κάνουν σκι ή να απολαύσουν το χειμωνιάτικο ήλιο.
Η συμπλήρωση της κάλυψης αποτελεί το επιστέγασμα των συνδυασμένων προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών της ΕΕ να καταστήσουν το 112 πλήρως διαθέσιμο παντού, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι να διαθέτουν πάντα ένα μέσο διάσωσης στην ΕΕ.


«Ο κάθε Ευρωπαίος έλαβε ένα ωραίο δώρο, την κάλυψη όλου του εδάφους της ΕΕ από το 112, και μάλιστα την ιδανική στιγμή: στις διακοπές, που ανεβαίνει κατακόρυφα η ταξιδιωτική κίνηση, πλήθη κόσμου ξοδεύουν πολύ χρόνο σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Έχω τη βεβαιότητα ότι εφεξής το 112 θα αποτελεί απαραίτητο ταξιδιωτικό σύντροφο των διακοπών σε κάθε γωνία της ΕΕ», δήλωσε η κ.
Viviane Reding, Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες. «Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν από τα κράτη μέλη της ΕΕ, ο πρώτος όμως στόχος για έναν ενιαίο αριθμό έκτακτης ανάγκης έχει επιτευχθεί. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που απέδωσαν οι προσπάθειές μας ώστε τα κράτη μέλη να διαθέτουν τον κοινό αριθμό έκτακτης ανάγκης, επειδή μπορούμε τώρα να εξετάσουμε πώς η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει στην πράξη τους πολίτες στην καθημερινή τους ζωή.»

Ο ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 διατίθεται τώρα πλήρως στη Βουλγαρία – μετά από διαδικασία επί παραβάσει που κίνησε η Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2007 (IP/07/1530).
Στη συνέχεια, οι βουλγαρικές αρχές κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες ώστε να καλύψουν το κενό που τις χώριζε από τις άλλες χώρες και να εγκαταστήσουν το 112.
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2008, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, αλλά καθυστέρησε την παραπομπή επί τρίμηνο για να επιτρέψει στη Βουλγαρία να ολοκληρώσει το σχέδιο εγκατάστασης (IP/08/1342).
Η Επιτροπή επαλήθευσε, με εμπειρογνώμονες που απέστειλε επιτόπου, ότι το 112 καθώς και ο εντοπισμός της θέσης του καλούντος (που επιτρέπει στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να εντοπίζουν όσους καλούν το 112) διατίθενται τώρα πλήρως στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με τις εθνικές αρχές, σύντομα θα ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία του πληθυσμού με θέμα το 112.
Όλα τα παραπάνω θα επιτρέψουν στην Επιτροπή να κλείσει την υπόθεση παράβασης κατά της Βουλγαρίας στις αρχές του 2009.


Τον Σεπτέμβριο του 2009, η Επιτροπή έδωσε και στη Ρουμανία περιθώριο τρεις επιπλέον μήνες προκειμένου να εξασφαλίσει την διάθεση υπηρεσιών εντοπισμού της θέσης του καλούντος, ώστε οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να μπορούν να εντοπίσουν κάθε κλήση προς το 112 από κινητό τηλέφωνο (IP/08/1342).
Στο τέλος Νοεμβρίου, οι ρουμανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι διατίθενται στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης οι πληροφορίες εντοπισμού της θέσης του καλούντος για όλες τις κλήσεις από κινητά τηλέφωνα.
Οι πληροφορίες αυτές εξετάζονται από τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής και μπορεί να επιτρέψουν στην Επιτροπή να κλείσει την υπόθεση παράβασης κατά της Ρουμανίας στις αρχές του 2009.


Ιστορικό:

Ο ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 καθιερώθηκε το 1991, παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης, για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Από το 1998, οι κανόνες της ΕΕ υποχρεώνουν τα κράτη μέλη να εξασφαλίζουν την δωρεάν κλήση του 112 από όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Από το 2003, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών πρέπει να διαβιβάζουν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τις πληροφορίες εντοπισμού της θέσης του καλούντος.

Από το 2006, με πρωτοβουλία της κ. Viviane Reding, επιτρόπου αρμόδιας για τις τηλεπικοινωνίες, η Επιτροπή κίνησε διαδικασίες επί παραβάσει κατά 14 κρατών μελών για μη εντοπισμό της θέσης του καλούντος, κατά της Ιταλίας για την διεκπεραίωση των κλήσεων προς το 112 και κατά 2 επιπλέον χωρών για μη διάθεση του 112 (βλέπε παράρτημα).

Τον Ιούνιο του 2008, η Επιτροπή εγκαινίασε ιστότοπο (ec.europa.eu/112) αφιερωμένο στο 112, στον οποίο διατίθενται, σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, πληροφορίες για τους πολίτες που ταξιδεύουν στην ΕΕ (IP/08/836). Υπάρχουν ακόμη τομείς στους οποίους πρέπει να υπάρξει βελτίωση, όπως η δυνατότητα επικοινωνίας των κέντρων 112 σε περισσότερες από μία γλώσσες ή η ύπαρξη υπηρεσιών διερμηνείας. 17 χώρες της ΕΕ ανέφεραν ότι μπορούν να απαντούν τις κλήσεις σε ξένες γλώσσες της ΕΕ (IP/08/836).

Η Επιτροπή θα επικαιροποιήσει τις ιστοσελίδες της, προσθέτοντας πληροφορίες από όλα τα κράτη μέλη σχετικά με τη λειτουργία του 112, στις 11 Φεβρουαρίου 2009, ευρωπαϊκή ημέρα του 112, την οποία η Επιτροπή συνδιοργανώνει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑDSLgr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ- ΣΧΟΛΙΟ:
Το 112 είναι προσβάσιμο από όλες τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ SIM στο κινητό.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ .... ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΥΣ 9-10 ΜΠΟΦΟΡ

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (17-12-2008) ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (18-12-2008) ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 9 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ.ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (18-12-2008) ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ.

Πηγή: Kosmosnews

Microsoft: Σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στον Internet Explorer

Οι χρήστες του browser Internet Explorer της Microsoft προειδοποιούνται από ορισμένους ειδικούς να αλλάξουν προσωρινά πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο λόγω ενός σοβαρότατου προβλήματος ασφάλειας που εμφανίστηκε, έως ότου αυτό διορθωθεί.

Το
κενό ασφάλειας που εντοπίστηκε στον Internet Explorer θα μπορούσε δυνητικά να επιτρέψει σε κακόβουλους χρήστες να υποκλέψουν κωδικούς πρόσβασης υπολογιστών και να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή, σύμφωνα με ειδικούς.
Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες του ΙΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ παράλληλα προετοιμάζει patch για την διόρθωση του προβλήματος.


O Internet Explorer χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των χρηστών, παγκοσμίως, ενώ browsers όπως ο Firefox, Opera, Chrome και Safari έχουν ελεγχθεί για το ίδιο πρόβλημα και βρέθηκαν ασφαλείς.

Πρόκειται για zero-day exploit (πρόβλημα που δημιουργείται από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας) που δημιουργήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 9 Δεκεμβρίου με την κυκλοφορία αναβαθμίσεων ασφάλειας του Internet Explorer. Σύμφωνα με την Microsoft οι αναβαθμίσεις αυτές έλυναν άλλα 28 προβλήματα ασφάλειας εκ των οποίων τα 6 ήταν ζωτικής σημασίας.

To πρόβλημα εντοπίστηκε την αμέσως επόμενη μέρα από τον Bojan Zdrnja του SANS Internet Storm Center (σε αυτό το link μπορείτε να βρείτε πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για την φύση του προβλήματος).

Το exploit δημιουργεί ένα XML tag το οποίο μετά από 6 δευτερόλεπτα μπλοκάρει τα προγράμματα antivirus στον υπολογιστή και στην συνέχεια ο browser "κολλάει".
Όταν ξανανοίξει θα τρέχει επικίνδυνο για τον υπολογιστή κώδικα.
Το πρόβλημα καταρχήν αφορά τον Internet Explorer 7 που τρέχει σε λειτουργικό σύστημα Windows XP ή Windows Server 2003, όμως το πρόβλημα έχει επεκταθεί και σε προηγούμενες εκδόσεις τους καθώς και σε λειτουργικά συστήματα Windows Vista.


"Αυτό που έχουμε δει μέχρι στιγμής από το exploit είναι η υποκλοπή κωδικών σε online παιχνίδια, όμως η εκμετάλλευση του κενού ασφάλειας από εγκληματικά στοιχεία είναι αναπόφευκτη", δήλωσε ο Rick Ferguson ειδικός ασφάλειας στην Trend Micro. "Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα οι hackers εντόπισαν το πρόβλημα πιο γρήγορα από την Microsoft, κάτι που δεν είναι ασφαλώς καλό".
Και συμπλήρωσε πως ο ίδιος θεωρεί καλή πρακτική αντιμετώπισης του προβλήματος την αλλαγή browser.


H Microsoft από την δική της πλευρά, ασφαλώς αντιτίθεται στην συμβουλή αντικατάστασης του browser.
"Δεν μπορώ να προτείνω κάτι τέτοιο εξαιτίας ενός κενού ασφάλειας", δηλώνει ο John Curran, επικεφαλής του βρετανικού τμήματος Windows της Microsoft Και συμπληρώνει:
"Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Προς το παρόν φαίνεται πως το exploit έχει επηρεάσει μόνο το 0.02% των χρηστών του διαδικτύου και αφορά μόνον του χρήστες του IE7 αν και θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες εκδόσεις."


Όμως και άλλοι ειδικοί έρχονται να συμφωνήσουν με την συμβουλή αντικατάστασης του Internet Explorer έστω και προσωρινά.
Ο Richard Cox, ειδικός σε θέματα spamming και στέλεχος στο The Spamhaus Project συμφωνεί με την συμβουλή της Trend Micro.


Οι συμβουλές της Microsoft για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι:
 • Επιλέξτε το ανώτατο επίπεδο ασφάλειας στον Internet Explorer (Tools-> Internet Options-> Security (tab) -> High
 • Βεβαιωθείτε πως οι ενημερώσεις ασφάλειας στον υπολογιστή σας είναι οι πιο πρόσφατες
 • Βεβαιωθείτε πως τo πρόγραμμα antivirus/anti-spyware που διαθέτετε είναι ενημερωμένο
 • Εάν χρησιμοποιείτε Windows Vista, ενεργοποιείστε το Protected Mode

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σχετικά σελίδα συμβουλών της Microsoft.

Πηγή: ADSLgr

ΣΧΟΛΙΟ:
Εμείς τον Internet Explorer τον έχουμε παροπλισμένο εδώ και κάτι χρόνια.
Χρησιμοποιούμε 95% Μozilla Firefox και 5% Opera.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ΓΙΑΤΙ Χρησιμοποιεί κόσμος τον Internet Explorer. Άχρηστος browser, με δισεκατομμύρια κενά ασφαλείας, γεμάτος προβλήματα και ένα βασικό ΜΕΙΟΝ.
Είναι προϊόν της Microsoft. Αυτό τα λέει όλα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ MOZILLA FIREFOX.
Mε τεράστια ποικιλία Extention που μπορεί να σας βολέψει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!

ΓΙΑΤΙ ταλαιπωρείστε ακόμα με τον Τρισάθλιο Internet Explorer????

Νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρείες

Με αντικείμενο τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια.

Σε ό,τι αφορά στις εισπρακτικές εταιρείες, η θέση της ΟΤΟΕ είναι ότι είναι αντίθετη με τη λειτουργία αυτών των εταιρειών, γιατί υποκαθιστούν μέρος των αρμοδιοτήτων του τραπεζικού επαγγέλματος και κυρίως γιατί εφαρμόζουν μια ξένη, αντισυμβατική και παράνομη πρακτική είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, που τορπιλίζει την εμπιστοσύνη και την καλή πίστη μεταξύ τραπεζών και συναλλασσόμενου κοινού, ασκεί ψυχολογικές πιέσεις, διαπομπεύοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και διασύροντας την κοινωνική και οικονομική ζωή των δανειοληπτών των τραπεζών, αφού οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν απόρρητα προσωπικά δεδομένα.

Μάλιστα η ΟΤΟΕ ζήτησε την απαγόρευση της λειτουργίας αυτών των εταιρειών, τονίζοντας στον υπουργό Ανάπτυξης την πλήρη και κάθετη αντίθεσή της.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι, δεν υπάρχει δυνατότητα κατάργησης αυτών των εταιρειών, αλλά η Κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα βάζει κανόνες και θα ρυθμίζει τη λειτουργία αυτών των εταιρειών και το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι εισπρακτικές εταιρείες θα μετονομαστούν σε «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για Ληξιπρόθεσμες Απαιτήσεις» και εκτός των άλλων ρυθμίσεων θα περιλαμβάνει και καταγραφή - μαγνητοφώνηση των συνομιλιών των υπαλλήλων αυτών των εταιρειών με τους πολίτες.

Πηγή: Επικαιρότητα


Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών

Την τελευταία του συνεδρίαση για το 2008 κάνει το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.
Η συνεδρίαση θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα με τα εξής θέματα ημερήσιας Διάταξης.

1. Έγκριση τεχνικού προγράμματος έτους 2009.
2. Απόδοση λογαριασμού δαπάνης εισαγωγικού σεμιναρίου.
3. Απόδοση λογαριασμού δαπάνης αγοράς & μεταφοράς αυτοκινήτου από τον ΟΔΔΥ.
4. Τροποποίηση προυπολογισμού έτους 2008.
5. Τροποποίηση κατανομής χρηματοδότησης έργων προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.
6. Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
7. Έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού ανταποδοτικών υπ/σιών έτους 2009.
8. Έγκριση οικονομικών απολογισμών σχολικών επιτροπών προηγούμενων ετών.
9. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Ανάπλαση πλατείας Πλάτης».
10. Έγκριση παράτασης του έργου «Κατασκευή Σταδίου Φιλιατρών».
11. Διαχείριση στερεών αποβλήτων σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Στερεών Αποβλήτων Ν. Μεσσηνίας.
12. ‘Αδεια ίδρυσης & λειτουργίας καταστήματος Ρουσσόπουλου Διονυσίου του Γεωργίου.
13. Επί αιτήσεως Κοροβίλα Ευάγγελου του Χαραλάμπους με θέμα την περιφερειακή τάφρο στο Λιμενάρι.
14. Έγκριση δαπανών εορτασμού Χριστουγέννων.

To Φιλιατρά News και το Φιλιατρά Forum θα μεταδώσουν LIVE σε συνεργασία με το Ράδιο Νίκη την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Οριστικά κλείνουν ΟΤΕ Πύλου, Μελιγαλά, Κοπανακίου, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας

Την τελική απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ σε Πύλο, Μελιγαλά, Κοπανάκι, Φιλιατρά και Κυπαρισσία επιβεβαιώνει με επιστολή του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης.

Διακοπή λειτουργίας
Όπως σημειώνεται στην επιστολή, ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια μια διαδικασία εξορθολογισμού του δικτύου καταστημάτων για τη βελτιστοποίηση και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του.
Γι’ αυτό, όπως σημειώνει ο κ. Βουρλούμης, αποφασίσθηκε η διακοπή λειτουργίας περίπου 120 καταστημάτων, τα οποία παρουσιάζουν ελάχιστη ή μηδενική εμπορική δραστηριότητα και συνεισφέρουν περίπου το 3% των πωλήσεων των καταναλωτικών προϊόντων του ΟΤΕ.
Το προσωπικό από τα καταστήματα αυτά θα αξιοποιηθεί σε άλλες θέσεις, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Κλείνουν
Συγκεκριμένα για τα καταστήματα της Μεσσηνίας αναφέρει:

-Κατάστημα Πύλου: Διακόπτεται η εμπορική του λειτουργία και οι πολίτες θα μπορούν για εξόφληση λογαριασμών να απευθύνονται στο Ταχυδρομείο και τις τράπεζες της Πύλου. Για όλα τα υπόλοιπα, στα καταστήματα Μεσσήνης, Κορώνης ή Καλαμάτας.

-Κατάστημα Μελιγαλά: Διακόπτεται η εμπορική του λειτουργία και οι πολίτες θα μπορούν για εξόφληση λογαριασμών να απευθύνονται στο Ταχυδρομείο και τις τράπεζες του Μελιγαλά. Για όλα τα υπόλοιπα στα καταστήματα Μεσσήνης, Καλαμάτας ή Μεγαλόπολης, καθώς και σε συνεργαζόμενο στο Μελιγαλά.

-Κατάστημα Κοπανακίου: Διακόπτεται η εμπορική του λειτουργία και οι πολίτες θα μπορούν για εξόφληση λογαριασμών να απευθύνονται στο Ταχυδρομείο και την τράπεζα Κοπανακίου. Για όλα τα υπόλοιπα στα καταστήματα Κυπαρισσίας, Καλαμάτας ή Ζαχάρως.

-Κατάστημα Φιλιατρών: Διακόπτεται η εμπορική του λειτουργία και οι πολίτες θα μπορούν για εξόφληση λογαριασμών να απευθύνονται στο Ταχυδρομείο και τις τράπεζες Φιλιατρών. Για όλα τα υπόλοιπα στα συνεργαζόμενα καταστήματα Κυπαρισσίας ή Φιλιατρών.

-Κατάστημα Κυπαρισσίας: Διακόπτεται η εμπορική του λειτουργία και οι πολίτες θα μπορούν για εξόφληση λογαριασμών να απευθύνονται στο Ταχυδρομείο και τις τράπεζες της Κυπαρισσίας. Για όλα τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα καταστήματα σε Κυπαρισσία και Καλαμάτα.

-Κατάστημα Γαργαλιάνων: Είναι το μόνο που θα συνεχίσει τη λειτουργία του ως Σημείο Εξυπηρέτησης, χωρίς όμως εμπορική δραστηριότητα. Θα μπορούν να γίνονται εξοφλήσεις λογαριασμών.

Πηγή: Θάρρος

Σχόλιο
Ο Παναγής Βουρλούμης, ένας ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανίκανος κατάφερε να συρρικνώσει τον ΟΤΕ.
Ο Αλογοσκούφης τον είχε αποκαλέσει ως "τον καλύτερο Manager"....
Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα δηλαδή τα δυο τους...

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Ένα ανέκδοτο για να γελάσουμε

Το βρήκαμε στο troktiko και σας το παραθέτουμε για να γελάσετε.
Κάποτε ένα νιόπαντρο ζευγάρι, μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι πάνω από τις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου.
Αφού λοιπόν τακτοποιούνται, η γυναίκα συνειδητοποιεί ότι κάθε βράδυ, την ώρα που περνάει το τραίνο των 10, τα ρούχα στην ντουλάπα πέφτανε.
Έτσι, την επόμενη κιόλας μέρα, παίρνει τηλέφωνο στον ξυλουργό και του λέει να έρθει να το κοιτάξει.
Το απογευματάκι, περνάει ο ξυλουργός από το σπίτι με τα σύνεργα. Αφού ρίχνει μια ματιά στην ντουλάπα, σκέφτεται ότι οι δονήσεις του τραίνου κουνάνε όλη την ντουλάπα και τα ρούχα πέφτουν.
Έτσι, στηρίζει με βίδες την ντουλάπα στον τοίχο.
Το ίδιο βράδυ, στις 10 η ώρα, περνάει το τραίνο και...
όπως ήταν αναμενόμενο, τα ρούχα ξαναπέφτουν.
Έξαλλη η γυναίκα, ξαναπαίρνει τηλέφωνο τον ξυλουργό και του εξηγεί.
Έκπληκτος αυτός της λέει ότι θα περάσει να δει τι άλλο μπορεί να κάνει.
Έτσι την επόμενη μέρα, πηγαίνει πάλι, και στηρίζει την ντουλάπα με σκοινιά και ξύλα, και φεύγει σίγουρος πλέον ότι τα ρούχα είναι αδύνατον να πέσουν.
Παρόλα αυτά μόλις περνάει το τραίνο των 10 τα ρούχα ξαναπέφτουν.
Εξοργισμένη η γυναίκα, ξαναπαίρνει τηλέφωνο τον ξυλουργό και του γνωστοποιεί την αποτυχία της μεθόδου του.
Έτσι εκείνος αποφασίζει να πάει την ώρα που περνάει το τραίνο και να δει από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει και τα ρούχα πέφτουν.
Το ίδιο βράδυ λοιπόν κατά τις 9:30 και ενώ ο άντρας της τύπισσας έλειπε, ο ξυλουργός πηγαίνει σπίτι της και της λέει ότι θα μπει στην ντουλάπα για να δει τι ακριβώς συμβαίνει, πράγμα που γίνεται.
Η γυναίκα, κλείνει την ντουλάπα και αφήνει τον ξυλουργό μέσα για να δει..
Εκείνη την στιγμή επιστρέφει σπίτι ο άντρας, και γεμάτος όρεξη φωνάζει στη γυναίκα του..
- Γυναίκα, ντύσου γρήγορα. Θα σε βγάλω έξω vα φάμε και μετά θα πάμε σινεμά..
Ενθουσιασμένη η γυναίκα πηγαίνει στην τουαλέτα για να βαφτεί, ενώ ο άντρας πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα για να αλλάξει ρούχα.
Όπως ανοίγει την ντουλάπα βλέπει τον ξυλουργό καθισμένο πίσω από τα ρούχα.
Φανερά θυμωμένος ο άντρας τον ρωτάει με επιτακτική φωνή..
- Εσύ τι κάνεις εδώ;
Και ο ξυλουργός...
- Αν σου πω ότι περιμένω το τραίνο των 10, θα με πιστέψεις;
Πολυ Super. Μπράβο παιδιά.

Προσθέσαμε ένα gadget στο Φιλιατρά News

Σήμερα προσθέσαμε στο Φιλιατρά News ένα νεο gadget με την ονομασία Παρακολουθήστε αυτό το ιστολόγιο.

θα το βρείτε στο δεξί μέρος στο λευκό πλαίσιο πάνω απο την λίστα ιστολογίων μου.

Όσοι θέλετε μπορείτε να πατήσετε το Παρακολουθήστε αυτό το ιστολόγιο και θα προστεθείτε στην λίστα αναγνωστών.

Aπό σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν τα καταστήματα της Καλαμάτας από σήμερα Δευτέρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, το ωράριο αυτό έχει ως εξής:

Από σήμερα 15 μέχρι και την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, καθώς επίσης τις δύο επόμενες
Δευτέρες και Τρίτες (22-23/12 και 27-28/12), τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά πρωί - απόγευμα: 8.30 π.μ. με 2 μ.μ. και 5-9 μ.μ.

Τα Σάββατα 20 και 27 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν από τις 8.30 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Στις 21 του μήνα είναι η μόνη Κυριακή που θα ανοίξουν τα καταστήματα, και μάλιστα θα λειτουργήσουν με ωράριο συνεχές, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή τις Τετάρτες 24 και 31 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα έχουν συνεχές ωράριο 8.30 π.μ. - 5 μ.μ.

Τα μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα και την επομένη των δύο γιορτών (25-26/12 και 1-2/1), ενώ από το Σάββατο 3 Ιανουαρίου θα επανέλθει το κανονικό ωράριο.

Πηγή: Ελευθερία

Ελαιόλαδο και ΠΟΠ

Ωραία και καλά τα είπε ο κ. Καραμανλής στην επίσκεψή του στην Καλαμάτα, και μέσα σ‘ όλα είπε ότι το ελληνικό ελαιόλαδο έχει πάρει αξία στη διεθνή αγορά με την πιστοποίηση και τα ΠΟΠ.
Ολα καλά και σωστά, αλλά εγώ ρωτάω για ποιο ΠΟΠ μάς μιλάνε και βλέποντας χθες τον κ. Κοζομπόλη και τον κ. Καραμπάτο να καμαρώνουν τρελαινόμουν.
Γιατί η Μεσσηνία στο σύνολό της δεν έχει ΠΟΠ.
Μόνο η επαρχία Καλαμάτας έχει, το 80% του νομού απ‘ έξω και 15 χρόνια τώρα ακούω το ίδιο παραμύθι από την ΕΑΣ, το Επιμελητήριο και τον κ. νομάρχη, που έδωσε το ΟΚ να αποκλειστεί ο νομός.

Οσο για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο, αυτό είναι έρμαιο του καθενός, με τιμές 2,20 και κάτω, και με τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση.
Κι εγώ ρωτάω, πού είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας; Γίνονται 50 εκθέσεις ανά τον κόσμο και στην Ελλάδα, το δικό μας Επιμελητήριο απόν από παντού, ο δε νομάρχης μάς έχει πήξει στην αμπελοφιλοσοφία, η ΕΑΣ δυστυχώς εξυπηρετεί συμφέροντα, άσε που το ΠΟΠ το πήραν και παράνομα και γι‘ αυτό το προϊόν που τόσο σεβόμαστε κι αγαπάμε παλεύουμε μόνοι μας, με τα λιγοστά χρήματα που διαθέτουμε σε εκθέσεις, φεστιβάλ που εσείς υποτιμάτε και είσαστε ανύπαρκτοι, παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις και συζητήσεις προς εσάς.

Και θα ήθελα να στείλω κι ένα μήνυμα σε αυτούς που μόνο την Καλαμάτα εξυπηρετούν, ότι είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Με τιμή
Bασίλης Γ. Κίτσος
MessinianFarm’s Director

Πηγή: "Ελευθερία του λόγου" της Εφημερίδας Ελευθερία

Vodafone τα μεγαλεία σου......

Εάν θυμάστε, ένα από τα πρώτα κείμενα που είχα αναρτήσει εδώ στο Ούστ, αφορούσε την Vodafone.. Σε εκείνο το κείμενο λοιπόν, είχα μιλήσει σχετικά με το θέμα των υποκλοπών..

Η εν λόγο εταιρία όμως, κάνει και άλλες μαϊμουδιές απ' ότι φαίνεται..

Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά καλό είναι να υπάρχουν άνθρωποι να το καταγγέλλουν κιόλας..

Ο καλός μας φίλος από το blog Φιλιατρά News , επέλεξε εμάς εδώ στο Ούστ και μας έστειλε να αναρτήσουμε το παρακάτω κείμενο.

Διαβάστε το και τα σχόλια δικά σας.


Αγαπητοί φίλοι Γειά σας.


θα ήθελαν να στείλω μεσω του καλού μου φίλου ένα ΟΥΣΤ απο εδώ στην εταιρία Vodafone "Ζήσε την στιγμή.... της υποκλοπής"

Εχω ένα νούμερο Vodafone το οποίο δεν χρησιμοποιώ γιατι το είχα παρει για την συσκευή.
ΕΠΕΙΔΗ το νούμερο μου αρέσει δεν θελω να το κόψω.
Σκέφτηκα λοιπόν να το κανω σταθερό με 6 euro πάγιο και να έχω 500 λεπτά αστικών υπεραστικών κλήσεων δωρεάν.
Και για να καταλάβετε τι εννοώ. Χωρίς εξοπλισμό παρα μόνο με την συσκευή κινητού τηλεφώνου ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΩ.
(Γίνεται αυτό. Τσεκαρισμενο)
..........

Διαβάστε την συνέχεια του θέματος που έστειλα και ανέρτησε το blog Βρε Ούστ απο 'δω...

Να διαφημίσουμε κι όλας ένα ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Blog που τα χώνει αδιακρίτως.

Σημείωση: Ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε για την φιλοξενία.

Ευχετήριες κάρτες από το YouTube

Εν όψει των επερχόμενων Χριστουγέννων, το YouTube προσφέρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους χρήστες τη δυνατότητα αποστολής ευχετήριων καρτών με video που φιλοξενούνται στους servers της υπηρεσίας. Το περυσινό εγχείρημα αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς απεστάλησαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο ψηφιακές κάρτες μέσω του YouTube.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τρεις επιλογές για το video που θα αποστείλουν. Κατ' αρχάς, υπάρχει ο σχετικός σύνδεσμος σε κάθε video. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί γι' αυτό το σκοπό και η οποία περιλαμβάνει πολλά videos. Τέλος, όσοι επιθυμούν μια απολύτως προσωπική κάρτα, μπορούν να στείλουν το μήνυμά τους εκείνη τη στιγμή μέσω webcam.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την επιλογή του κατάλληλου theme που θα ντύσει την κάρτα, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει κι ένα σύντομο κείμενο, με μέγεθος έως 230 χαρακτήρες.

Πηγή: PC Magazine

Β' Τοπική 1ος Όμιλος: Αποτελέσματα 11ης Αγωνιστικής

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του Σαββατοκύριακου τα αποτελέσματα στην Β' Τοπική 1ο όμιλο έχουν ως εξής:

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

Δ' Εθνική 6ος όμιλος: Τα αποτελέσματα της 14ης Αγωνιστικής

Μετά το σπουδαίο τρίποντο που πήρε η Εράνη ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα στον 6ο Όμιλο της Δ' Εθνικής μετά από 14 αγωνιστικές έχουν ως εξής:


Οι ομάδες ΑΟ Κατασταρίου και Διαγόρας Βραχνέϊκων έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Δ΄Εθνική 6ος όμιλος: Εράνη - Δάφνη Ανδραβίδας 2 - 0. Πήρε πολύτιμο τρίποντο

Ένα μέτριας ποιότητας παιχνίδι έγινε σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα στην Εράνη και την Δάφνη Ανδραβίδας.
Σε αυτό συνετέλεσε ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος ο οποίος επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο με την βροχή που έπεφτε επί 30 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Φτωχός σε φάσεις ο αγώνας με μοιρασμένες τις φάσεις για τις δυο ομάδες, δεν έδωσαν περιθώρια να παιχτεί πολύ καλό παιχνίδι.

Στο 3ο λεπτό η Εράνη είχε μαι πάρα πολύ καλή φάση να ανοίξει το σκορ όταν ο Χαράλαμπος Ντινιώτης έπιασε σουτ το το οποίο εκτέλεσε αλλά ο Τρυφονόπουλος έπεσε και μπλόκαρε.

Στο 4ο λεπτό βγήκε η πρώτη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι σε παίκτη της Εράνης και συγκεκριμένα στον Γιάννη για φάουλ.

Στο 10ο Λεπτό η Δάφνη κέρδισε φάουλ. Εκτέλεσε ο Τσουκαλάς που βρήκε τον Καπατσούλια και εκείνος με κεφαλιά κρέμασε τον Αλεξανδρόπουλο ο οποίος με γροθιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 24 την κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Μητρόπουλος για σκληρό φάουλ που έκανε.

Στο 32 ο Γιάννης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντινιώτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το Εράνη Δάφνη 1 - 0.

Στο 37 Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Παναγιωτακόπουλος για φάουλ.

Στο 39 ο Μητρόπουλος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) για σκληρό φάουλ από πίσω στον Γιάννη.

Στο 58 Η Δάφνη σε μια αντεπίθεση δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ αλλά ο Αλεξανδρόπουλος είχε άλλη γνώμη διατηρώντας την εστία του ανέπαφη.

Στο 68 Ο Παναγιωτκόπουλος σε μια αντεπίθεση πλησιάζει τα καρέ του Τρυφονόπουλου, και εκείνος έπεσε να μπλοκάρει ανατρέποντας τον Ανεστόπουλο.
Ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και η Μπάλα στήθηκε στα 11 βήματα.
Εκτελεστής ήταν ο Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος πήρε φόρα, εκτέλεσε και έγραψε το Εράνη - Δάφνη 2-0.

Στο 74 σε μια αντεπίθεση της Εράνης ο Παναγιωτακόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Έκανε την σέντρα ο Χαράλαμπος Ντινιώτης όμως δεν μπόρεσε να την βρει και έτσι η μπάλα έφυγε άουτ.

Εράνη:
Αλεξανδρόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, γιαννης, Ανεστόπουλος, παναγιωτακόπουλος, Ντινιώτης Χαράλαμπος Πιχιγιόνι, Ανδριόπουλος, Παναγιωτίδης, Τσώνης, Ντινιώτης Ηλίας.

Οι αλλαγές για την Εράνη:

Στο 76' Την θέση του Χαράλαμπου Ντινιώτην πήρε ο Θοδωρής Ασημακόπουλος
Στο 86' Την θέση του Ανεστόπουλου πήρε ο Κώτσος.
Στο 90 Την θέση του Χατζηπαναγιώτη πήρε ο Μουχίκας


Δάφνη Ανδραβίδας
Τρυφονόπουλος, Βάσος, Κωστόπουλος, Μητρόπουλος, Βάτσης, Τσουκαλάς Δ, Τσουκαλάς Π, Αντωνόπουλος, Καπατσούλιας, Γεωργιόπουλος, Τσόγκας.

Οι αλλαγές για την Δάφνη:

55' Την θέση του Βάσου Πήρε ο Πλιάκας.
70' Την θέση του Γεωργόπουλου πήρεο Δημητρόπουλος
Στο 76' Την θέση του Τσόγκα πήρε ο Βασιλείου