Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008

Β' Τοπική 1ος Όμιλος: Νίκη Πλάτης 5 αστέρων.

Με εξαιρετική άνεση η Νίκη Πλάτης επικράτησε με 5-1του Παμίσου Άριος στο ξερό γήπεδο των Φιλιατρών.
Ο αγώνας διεξήχθη υπό βροχή στο μεγαλύτερο μέρος του σε ένα εξαιρετικά βαρύ αγωνιστικό χώρο από την βροχή του τελαυταίου διημέρου.
Παρά τις αρχικές παραινέσεις για αναβολή του αγώνα και με την σύμφωνη γνώμη των διαιτητών λόγω ακαταλληλότητας του αγώνα οι παίκτες των φιλοξενούμενων ζήτησαν να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας και αν παραστεί ανάγκη στην διάρκεια του τότε τον διακόπτουν.

Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα 10 λεπτά με σαφή υπεροχή της Νίκης πλάτης έναντι των φιλοξενουμένων και με ξεσπάσματα για τη Νίκη Πλάτης και τον Πάμισο Άριος.
Το σκορ άνοιξε στο 12ο μόλις λεπτό ο Κώστας Παπαθεοδοσίου μετό από ένα μπέρδεμα στην άμυνα του παμίσου.
Ο Παπαθεοδοσίου εκμεταλλευόμενος το "μπαχαλο" κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Παμίσου, ανοίγοντας το σκόρ για την Νίκη Πλάτης.
Ένα γκόλ που πανηγυρίστηκε έξαλα τόσο απο τον παπαθεοδοσίου όσο και από τους παίκτες της Νίκης Πλάτης αφού είχαν πεισμώσει και δεν καταλάβαιναν τίποτα απο ακαταλληλότητα γηπέδου.

Έχοντας την υπεροχή η Νίκη Πλάτης με συνεχείς επιθέσεις στα καρέ του Ρουμελιώτη 12 λεπτά αργότρα ο "συνήθης ύποπτος" Παναγιώτης Κωσταντόπουλος διαμόρφωσε το 2 - 0 με μια εκπληκτική ενέργεια.

Δύο λεπτά αργότερα στο 14 ο Βασίλης Σπηλιώτης άφησε την ομάδα του Παμίσου με 10 παίκτες όταν έκανε σκληρό φάουλ σε παίκτη της νίκης και ο διαιτητής τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη.

Το δεύτερο γκόλ λειτούργησε καταλυτικά στην ψυχολογία των παικτών της Νίκης Πλάτης όπου είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Ο Πάμισος Άριος αντιστάθηκε και προπσθώντας να μειώσει το σκόρ με επιθέσεις και στημένες φάσεις κοντά σην μεγάλη περιοχή του Βασιλόπουλου αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο τελευταίος είχε αντίθετη γνώμη.

Και ενω ξαναξεκίνσε να βρέχει ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά η Νίκη συνέχισε να έχει τον έλεγχο της μπάλας.
Όλα αυτά μέχρι το 44 όπου η Νίκη Πλάτης πέτυχε το 3ο γκόλ πάλι με τον "συνήθη ύποπτο" Παναγιώτη Κωσταντόπουλο.

3 μόλις λεπτά μετα την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Πάμισος κατάφερε να μειώσει το σκόρ σε 3-1 όταν ο Ιωάννης Σπηλιώτης βρέθηκε Τετ α τετ με τον Βασιλόπουλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Μια φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες απο τον πάγκο των γηπεδούχων για οφσάϊντ.
Στο 78 ο Σύλλας εκτελεί κόρνερ και η μπάλα κινείται παράλληλα με το οριζόντιο δοκάρι και η μη σταθερή απόκρουση του Ρουμελιώτη την την κανει να μπει γκόλ ανεβάζοντας τον είκτη του σκόρ σε 4-1.

Στο 82 ο Σικαλίας χρήστηκε και αυτός σκόρερ όταν σε κπληκτική ατομική ενέργια βρέθηκε απέναντι απο τον Ρουμελιώτη και τον εκτέλσε εν ψυχρώ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη του σκόρ στο 5 - 1.

Νίκη Πλάτης:
Βασιλόπουλος, Χατζής, Καψιμάλης, Μιχαλακόπουλος, Αρβανιταντώνης, Σύλλας, Γκίνο, Κωσταντόπουλος, Παπθεοδοσίου, Γκρέτσα, Σικαλιάς.
Οι αλλαγές:
75': Την θέση του Κωσταντόπουλου πήρε ο Γεωργακόπουλος
Στο 79': Την θέση του Παπαθεοδοσίου πήρε ο Στάθης Σταθόπουλος
Στο 83': την Θέση του Σύλλα πήρε ο Βενετσανάκος.


Πάμισος Άριος
Ρουμελιώτης Κωστόπουλος, Σπηλιώτης Βασίλης , Βαλτασάρος, Σκαλιώτης Ιούλιος, Βουρλάκης Σταυριανέας, τοντόροβ, Σπηλιώτης Ιωάννης Σκαλιώτης Πέτρος, Μητρόπουλος Νίκος.

Η Toolbar του Φιλιατρά News.

Αγαπητοί αναγνώστες του Φιλιατρά News.

Το Φιλιατρά News ΠΡΩΤΟ (όπως πάντα άλλωστε) ανάμεσα σε όλα τα blog της χώρας (αν όχι του κόσμου) απέκτησε σήμερα την δική του ολοκαίνουρια Toolbar.

Μια Toolbar που θεωρούμε ότι είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητη σε κάθε Φιλιατρινό κυρίως που μπορεί να έχει πάρα πολλά χρήσιμα εργαλεία και μάλιστα μπροστά στα μάτια του χωρίς να χρειαστεί να ψάχνει.

Να σας παρουσιάσουμε την Toolbar μας.

(Κλίκ στην μπάρα να την δείτε σε φυσικό μέγεθος)Σκεφτήκαμε να σας δώσουμε την δυνατότητα αντί να έχετε άχρηστες toolbars από Yahoo, MSN, AOL, κλπ κλπ, να έχετε μια χρήσιμη Τoolbar στην οποία θα μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στον παγκόσμιο ιστό μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google, ιστοσελίδες σχετιζόμενες με τα Φιλιατρά όπως blogs, σελίδα Δήμου Φιλιατρών, για τον καιρό στα Φιλιατρά κλπ κλπ.

RSS (Really Simple Syndication) Feeds με LIVE ενημέρωση για ότι νεότερο υπάρχει από τα Φιλιατρινά Blogs και τα πολύ μεγάλα τεχνολογικά site.

Τέλος σας έχουμε τοποθετήσει και Media Player με λίστα από τους καλύτερους σταθμούς όπως:
Orange 93.2
Enallax FM 99.9
Greca FM 99.4
EΡΑ Sport
Sport FM
Sentra FM
για να έχετε επιλογές στο τι θέλετε να ακούσετε.
Εσείς δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο απο το να επιλέξετε τον σταθμό που σας έχουμε διαθέσιμους και... ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!
Θα προστεθούν αργότερα αυτόματα κι άλλοι σταθμοί.

Ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμη και να την εγκαταστήσετε στον Brοwser σας.
Εμάς μας έχει βολέψει εξαιρετικά στις πρώτες κι όλας ώρες που την εγκαταστήσαμε.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ. Πιστεύουμε ότι αξίζει.
Κατεβάστε την από εδώ και χαρείτε την.

Υπάρχει διαθέσιμη και για Internet Explorer και για Mozilla Firefox

Από το Φιλιατρά News

Διαβάστε επίσης:

Η toolbar του Φιλιατρά News έγινε καλύτερη και με περισσότερες επιλογές.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Ελαιόλαδο: Σταθεροποίηση στα 2,20 ευρώ το κιλό

Σταθεροποίηση περίπου στα 2,20 ευρώ το κιλό στον παραγωγό, με μια μικρή άνοδο 5 λεπτών σε σχέση με τα επίπεδα τιμών των προηγουμένων ημερών σε ορισμένες περιοχές, παρουσιάζουν οι τιμές ελαιολάδου στη Μεσσηνία.
Ταυτόχρονα, παρατηρείται καλυτέρευση της κίνησης, ενώ πολλοί παραγωγοί «κρατάνε άμυνα» καθώς εισέπραξαν την επιδότηση και μπορούν άνετα να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα έξοδα.
Υπάρχει επίσης και η εκτίμηση, όπως ανέφερε στο «Θ» καλός γνώστης της αγοράς, ότι «έχουμε πιάσει πάτο και η ελπίδα είναι μόνο για καλύτερα». Ούτως ή άλλως, μας σώζει ως ένα βαθμό το γεγονός της μικρής εγχώριας παραγωγής.

Μιλώντας στο «Θ», ο πρόεδρος των ελαιοτριβέων Αντώνης Κορακάκης (Λαχανάδα Πυλίας) ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή η τιμή κυμαίνεται από 2,15 έως 2,20 ευρώ το κιλό, οι οξύτητες «παίζουν» μεταξύ 0,3 και 0,6 και οι αποδόσεις είναι καλύτερες από τις αναμενόμενες, κάτι που οδηγεί σε αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων για την παραγωγή.
Χαρακτηριστικό, όμως, της χρονιάς είναι ότι πολλά κτήματα μένουν αμάζευτα, κυρίως όσα έχουν λίγη σοδειά και ανήκουν σε Αθηναίους, καθώς με τα μεροκάματα στα 40 με 50 ευρώ, δε συμφέρει η συγκομιδή.

Ελαιοτριβέας από την κεντρική Μεσσηνία μας είπε ότι η περιοχή του πάει καλά και από ποιότητα και από αποδόσεις, με τιμή στα 2,20 για τα 3 δέκατα.
Λάδι πουλάει ένα 20% των παραγωγών, οι υπόλοιποι το κρατούν ελπίζοντας.
Η τυποποίηση είναι πολύ χαμηλά, καθώς λόγω της κρίσης στην αγορά διαμορφώνεται ένα αρνητικό κλίμα που «ζητάει» όλο και πιο φτηνά προϊόντα.

Ηράκλειο 2,20-2,25
Σημειώνεται πως στο Νομό Ηρακλείου οι τιμές που επικρατούν στο ιδιωτικό εμπόριο κυμαίνονται μεταξύ 2,20 και 2,25 ευρώ το κιλό.

Κάτω οι τιμές και στη Λέσβο
Άμυνα κρατούσε μέχρι τώρα και η δυνατή στην τυποποίηση ΕΑΣ Λέσβου, που όμως αναγκάστηκε να ρίξει στα 2,30 ευρώ το λάδι οξύτητας 3 δεκάτων από 2,42 ευρώ το κιλό.

Βιολογικό 3 ευρώ
Επίσης, για πρώτη φορά ανακοίνωσε τιμές για το βιολογικό ελαιόλαδο αφού έχει πάρει παραγγελίες για τυποποιημένο προϊόν.
Η τιμή του βιολογικού ελαιολάδου που ανακοίνωσε η ΕΑΣ Λέσβου είναι 3 ευρώ το κιλό για λάδι οξύτητας 0,3 βαθμών, 2,94 ευρώ το κιλό για λάδι οξύτητας 0,4 βαθμών, 2,87 ευρώ το κιλό για λάδι οξύτητας 0,5 βαθμών, 2,82 ευρώ το κιλό για οξύτητα 0,6 βαθμών.


Η Ένωση γνωστοποίησε ότι η πληρωμή των ελαιολάδων που θα παραλαμβάνει θα γίνεται σε δύο μήνες.
Ο λόγος είναι ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στις εξαγωγές που εκτελούνται μετ’ εμποδίων, καθώς οι συνεχιζόμενες απεργίες στα λιμάνια Αθήνας και Θεσσαλονίκης την αναγκάζουν να στέλνει τα κοντέινερ στο λιμάνι του Αστακού με αποτέλεσμα να ανεβαίνει πολύ ψηλά το κόστος μεταφοράς.

Πηγή: Θάρρος

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Παρελθόν από την προεδρία της ΕΠΟ ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Άλλη μια επιβεβαίωση του Φιλιατρά News.

Για ακόμα μια φορά το Φιλιατρά News επιβεβαιώθηκε στις πληροφορίες που είχε.

Είχαμε γράψει στις 27/11/2008 την είδηση με ερώτηση περί της παραιτήσεως του Βασίλη Γκαγκάτση από την ΕΠΟ λίγο καιρό μετά την επανεκλογή του.

Η τότε ανάρτηση μας επιβεβαιώθηκε και πολύ "φοβόμαστε" (μάλλον ευχόμαστε ) να επιβεβαιωθούμε και στο υπόλοιπο.
Πληροφορίες μας έλεγαν ότι έχει δεχτεί δελεαστική πρόταση από έναν πολύ καλό του φίλο (που του χάρισε ολόκληρο Γκαγκάτσιο πρωτάθλημα) να ενταχθεί στις επιχειρήσεις του.
Απομένει να επιβεβαιωθούμε και σε αυτό.

Γα να δουμε όμως την είδηση της παραίτησης του βασίλη Γκαγκάτση.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης υπέβαλε γραπτώς την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, μέχρι τις 24 Ιανουαρίου (ημερομηνία εκλογών), θα είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ. Χατζηαποστόλου, Βίκτορας Μητρόπουλος και Σοφοκλής Πιλάβιος οι τρεις υποψήφιοι για τη διαδοχή του.

Η παραίτηση του Γκαγκάτση, ο οποίος βρισκόταν στην προεδρία της ομοσπονδίας τατελευταία 7,5 χρόνια, έγινε κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης. Ο Γκαγκάτσης αποχώρησε συναισθηματικά φορτισμένος και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.
Αντίθετα, ο Βασίλης Χατζηαποστόλου τόνισε: «Ο πρόεδρος έκανε μια ομιλία συναισθηματικά φορτισμένη και αναφέρθηκε στις διώξεις και τις πιέσεις που τους ασκήθηκαν.

»Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου θα γίνουν στις 24 Ιανουαρίου και αν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν την ίδια ημέρα. Δεν ξέρω ακόμα αν θα είμαι υποψήφιος».
Αναφορικά με το θέμα Ρεχάγκελ που προκύπτει, ανέφερε: «Ο κύριος Ρεχάγκελ απλά εξέφρασε κάποιες ανησυχίες για την διάδοχη κατάσταση. Το μόνο που τον απασχολεί είναι η Εθνική ομάδα».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «δεν τέθηκε θέμα αναβολής της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα», κάτι το οποίο είχε πει νωρίτερα και ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Κώστας Πηλαδάκης.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βασίλης Χατζηαποστόλου θα αναλάβει την θέση του Γκαγκάτση μέχρι τις 24 Ιανουαρίου όταν και θα γίνουν οι εκλογές, ενώ αναμένεται να είναι ο ένας εκ των τριών υποψηφίων για την προεδρία.

Οι άλλοι δύο θα είναι οι Βίκτορας Μητρόπουλος και ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος των διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ.

Η επιστολή του Βασίλη Γκαγκάτση:

«Αθήνα 11 Δεκεμβρίου 2008

Προς: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο.
ΘΕΜΑ: Παραίτηση Προέδρου Ε.Π.Ο. κ. Βασίλη Γκαγκάτση
Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σήμερα, έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά την εκλογή μου στη διοίκηση της Ε.Π.Ο., κλείνει για μένα ένας κύκλος παρουσίας και προσφοράς στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Τριάμισι χρόνια ως Γενικός Γραμματέας και εφτάμισι ως Πρόεδρος είχα την ευτυχία να υπηρετήσω την Ε.Π.Ο. και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη συμπαράσταση άξιων συναδέλφων και συνεργατών, όσο λίγοι στην ιστορία της Ομοσπονδίας.

Ζήτησα από εμένα, τα μέλη του ΔΣ και τους συνεργάτες μου πολλά και πιστεύω πως πετύχαμε τα περισσότερα.

Η ενότητα που διαμορφώσαμε με συγκεκριμένες πράξεις και πολιτικές μεταξύ των μελών του ΔΣ, αλλά και μεταξύ του ΔΣ και των Ενώσεων, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που μας επέτρεψε να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε, να υλοποιήσουμε.

Σχεδιάσαμε μια Ομοσπονδία σύγχρονη, λειτουργική, αποτελεσματική και -το σημαντικότερο- με απόλυτη και αποκλειστική κυριαρχία στο άθλημα και το κάναμε πράξη.

Ονειρευτήκαμε μια Εθνική Ομάδα μέλος στο κλαμπ των ισχυρών του κόσμου και την είδαμε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με δικό της αθλητικό κέντρο και μια δυναμική μεγάλης ομάδας, που προκαλεί το σεβασμό όλων.

Απαιτήσαμε ολοκληρωμένες και αποδοτικές υποδομές στις Ενώσεις και κατασκευάσαμε με δικά μας έξοδα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύγχρονα και αποδοτικά Αθλητικά Κέντρα.

Πονέσαμε από τους θανάτους στα ερασιτεχνικά γήπεδα και εφαρμόσαμε τον Προληπτικό Ελεγχο της Αγωνιστικής Ικανότητας των Ποδοσφαιριστών για να μειώσουμε στο ελάχιστο τα κρούσματα και να προλάβουμε τα χειρότερα.

Παραλάβαμε μια Ομοσπονδία «περιορισμένης ευθύνης», κρατικοδίαιτη στο έπακρο, έρμαιο στις διαθέσεις κάθε Υπουργού και κάθε νόμου, χωρίς καμία σχέση με την αγορά και τις επιχειρήσεις και αλλάξαμε το ρου της ιστορίας της συνδέοντας το ποδόσφαιρο με την αγορά και μεταφέροντας το σύνολο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας στην ίδια την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις-μέλη της.

Ξεπεράσαμε την, χωρίς κόστος, απλή και καθημερινή διαχείριση και επιλέξαμε τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις τομές. Στην ευκολία και την ασφάλεια της απραξίας απαντήσαμε με την τόλμη της ρήξης σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε εκείνα που είχαν παραδοθεί τα προηγούμενα χρόνια στην ευθύνη άλλων, εκτός ποδοσφαίρου, φορέων.

Οργανώσαμε τις μεγάλες αλλαγές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στηρίξαμε όλες τις θετικές πρωτοβουλίες και αγκαλιάσαμε το νέο που προσπαθούσε χρόνια να γεννηθεί.

Στα έντεκα αυτά χρόνια και με την Ε.Π.Ο. σε διαρκή διαδικασία μετασχηματισμού έγιναν πάρα πολλά. Ανάμεσά τους και λάθη. Ηταν αδύνατο να τα αποφύγουμε, όπως συμβαίνει με κάθε ζωντανό οργανισμό. Ηταν, όμως, λάθη αυθεντικά, χωρίς πρόθεση. Προφανώς και αναλαμβάνω και γι΄ αυτά την ευθύνη.

Σήμερα, για μένα, ο κύκλος αυτός κλείνει. Ηρθε η ώρα της αποχώρησης από τα κοινά της Ομοσπονδίας και ο λόγος είναι απλός.

Στο πρόσωπό μου, συμπυκνώνεται η αντίδραση όλων εκείνων που δεν συγχώρεσαν ποτέ το μετασχηματισμό της Ε.Π.Ο. από έναν περιθωριακό, αποκλειστικό τρόφιμο των κρατικών διαδρόμων και ταμείων και εύκολο, σε κάθε αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων οργανισμό, σε μια σύγχρονη οντότητα που έχει κατοχυρώσει το αυτοδιοίκητο του αθλήματος, έχει τον πλήρη έλεγχο με το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της και δεν υπακούει στις οδηγίες του καθενός που κοιμάται και ξυπνάει με όραμα τον έλεγχό της.

Ολοι αυτοί αποφάσισαν, στο πρόσωπο του Προέδρου, να «εκδικηθούν» την εναρμόνιση της Ομοσπονδίας με τη διεθνή έννομη ποδοσφαιρική τάξη αποκόπτοντας, με το «έτσι θέλω», την Ε.Π.Ο. από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδρομή του κράτους στον αθλητισμό.

Το ποδόσφαιρο και ειδικά το ερασιτεχνικό βρέθηκε σε διωγμό. Αυτή είναι η απόλυτη και μοναδική αλήθεια, όσο και να επιχειρούν να την κρύψουν κάτω από κορώνες «για την τήρηση των νόμων».

Αισθάνομαι ότι πλέον δεν μπορεί να με βαραίνει άλλο ο οικονομικός αποκλεισμός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ο μαρασμός των Ενώσεων.

Αισθάνομαι ότι οι προσωπικοί εναντίον μου διωγμοί από «υπηρέτες πολλών αφεντάδων» δημιούργησαν την τέλεια εικόνα του αποπροσανατολισμού την οποία χρησιμοποίησαν πολλοί, σε ένα δημόσιο παιχνίδι με μερίδα του τύπου, για να καλύψουν δικά τους λάθη και να δικαιολογήσουν στα μάτια του κόσμου την ανεπάρκειά τους.

Η αποχώρησή μου από τη θέση του Προέδρου μετά από εφτά χρόνια και δύο εκλογικές αναμετρήσεις είναι η μόνη λύση. Την αποφάσισα με τη γνώση όσων μεσολάβησαν και την ηρεμία που προσφέρει το τεράστιο έργο που συντελέστηκε.

Πάντα ήμουν υπερασπιστής της άποψης «ουδείς αναντικατάστατος». Το ίδιο πιστεύω και τώρα.

Οι ευχές μου προς όλους εσάς που παραμένετε είναι θερμές και από καρδιάς. Το ίδιο και η συγνώμη μου προς όσους έθιξα, χωρίς να το θέλω.

Σας ευχαριστώ για όσα ζητήσαμε και κάναμε πράξη, αλλά και για όσα μένει να γίνουν ακόμη.

Σας ζητώ να συνεχίσετε να φυλάτε ως κόρη οφθαλμού την αδιατάρακτη ενότητα του ΔΣ και των Ενώσεων, να τη διευρύνετε ακόμη περισσότερο και να στηρίζετε με όλη σας τη δύναμη όσους την εγγυώνται στην πράξη.

Είμαι βέβαιος πως στα χέρια σας η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα κερδίσει όλα τα στοιχήματα που θα βάλει με την ιστορία και το μέλλον της.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
ο Πρόεδρος Βασίλης Γκαγκάτσης»

H Eπίσκεψη του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου στα Φιλιατρά

Τον Δήμο Φιλιατρών επισκέφτηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος συνοδευόμενος από τον γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Κο Αντώνη Παρασκευόπουλο.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Δημαρχείο Φιλιατρών όπου προέδρευσε σύσκεψης σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες και τις επενδύσεις του αγροτικού τομέα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Φιλιατρών, Άλκης Ξύγκας, και οι αντιδήμαρχοι Κύριοι Παγάνης κα Κάης καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κος Διονύσιος Γιαννόπουλος.

Αναφέρθηκαν στο θέμα του δημοπρατηρίου Φιλιατρών, όπου αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης που εκπονεί το ΤΕΙ Καλαμάτας.

Επ αυτού ο Κος Νομάρχης είπε:
Ο Νομάρχης Κος Δράκος αναφέρθηκε και στο Φιλιατρινό Φράγμα, το οποίο έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση, ύψους 44 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ο Κος Δράκος είπε για το Φιλιατρινό Φράγμα αλλά και την λιμνοδεξαμνενή που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Μάλη του Δήμου Φιλιατρών:
Στη μελέτη που θα εκπονήσει η Ν.Α.Μ. και ο Δήμος για το LEADER, ύψους 600.000-700.000 ευρώ.
Ακολούθως ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δράκος αναφέρθηκε στη μελέτη του δρόμου Φιλατρά-Γαργαλιάνοι, η οποία ολοκληρώθηκε, και είναι μήκους 7,5 περίπου χλμ. Αλλα και στη παράκαμψη των Φιλιατρών, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης χωροθέτησης και έχει κατατεθεί πρόταση στην υπηρεσία περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ακολούθως ο Νομάρχης Κος Δράκος αναφέρθηκε στην αποπεράτωση των εργασιών του Λυκείου Φιλιατρών, το οποίο θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2009, ύψους 2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το 1ο έργο της ΝΑΜ που θα δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ.
Στα συνέχεια της σύσκεψης ο κος Νομάρχης αναφέρθηκε στη συνέχιση του δρόμου Χριστιάνοι-Μουζάκι.
Ήδη κατασκευάστηκε τμήμα του δρόμου Χριστιάνοι-Μουζάκι, μήκους 4 χλμ και προϋπολογισμού 440.000 ευρώ, ενώ θα συνεχιστεί η κατασκευή και του υπολοίπου τμήματος μήκους 2,5 χλμ. είπε ο Κος Δράκος

Ο κ. Νομάρχης δήλωσε ότι η περιοχή, με τα έργα αυτά, βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης για το Νομό, τα οποία θα δώσουν άλλη πνοή στην περιοχή και ήδη προκαλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον στην πρωτογενή παραγωγή, στην μεταποίηση και προώθηση αγροτικών προϊόντων, καθώς επίσης και στο πεδίο των υπηρεσιών, όπου ήδη με την ολοκλήρωση του δρόμου Καλό Νερό-Κυπαρισσία-Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι-Πύλος, και την ολοκλήρωση της επένδυσης της ΠΟΤΑ, δημιουργείται ένας ενιαίος αναπτυξιακός και παραγωγικός χώρος στη Δυτική Μεσσηνίας, εξαιρετικά σημαντικός για τη χώρα γενικότερα.Μετά την σύσκεψη ο νομάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κο Δράκο επισκέφθηκε την μεγάλη επένδυση η που κάνει η Αγροτική ανάπτυξη καθώς και 2 ελαιοτριβεία του Φουντά και Παναγόπουλου όπου ενημερώθηκε για την ποιότητα του λαδιού που παράγεται.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από τις επισκέψεις του κου Δράκου:ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά News

Σε λίγο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Φιλιατρά News

Σε λίγη ώρα στο Φιλιατρά Νews ένα εκτενές ρεπορτάζ σχετικά με την επίσκεψη του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου στα Φιλιατρά καθώς και για τις συναντήσεις που είχε.

Παρακαλούμε την υπομονή σας καθώς το υλικό που συλλέξαμε είναι πολυ και χρειάζεται λίγος χρόνος για να απομαγνητοφωνηθεί.

Ολα για την επίσκεψη του Νομάρχη Μεσσηνίας σε λίγο...

UPDATE 16:35

θα καθυστερήσει λίγο γιατί κάνω μοντάζ στις δηλώσεις του κου Νομάρχη προκειμένου να έχετε ήχο απο τις δηλώσεις.
Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο Φιλιατρά News.

Αναβάλλεται η εκδήλωση της 16ης Δεκεμβρίου απο τον Σύλλογο Μεσσήνιων Φοιτητών

Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Φοιτητών (ΣΥ.ΜΕ.Φ) σας ενημερώνει ότι η εκδήλωση αγάπης για τις άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Μεσσηνίας που είχε προγραμματίσει στις 16/12/08 στο ξενοδοχείο Εσπέρια Palace ( Σταδίου 22 Σύνταγμα) αναβάλλεται λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Στο εγγύς μέλλον θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης..

Ο ΣΥ.ΜΕ.Φ έχοντας αναπτύξει τα τελευταία χρόνια πλούσιο κοινωφελή έργο θα καταβάλει πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε βρίσκεται δίπλα στον Μεσσήνιο φοιτητή.

Τερματίζεται η υποστήριξη του Firefox 2

Όπως αναμενόταν εδώ και αρκετό καιρό, η Mozilla ανακοίνωσε ότι πρόκειται να τερματίσει σύντομα την υποστήριξη του Firefox 2.
Ο εν λόγω web browser έχει φθάσει στην έκδοση 2.0.0.18, η οποία απ' ό,τι φαίνεται θα είναι και η τελευταία για αυτή τη σειρά. Η εταιρεία καλεί όλους τους χρήστες του προηγούμενου Firefox να αναβαθμίσουν άμεσα στην έκδοση 3.x.

Βέβαια, η διακοπή της υποστήριξης δε σημαίνει ότι ο Firefox 2 θα πάψει ξαφνικά να λειτουργεί. Ωστόσο, όσοι επιλέξουν να συνεχίσουν με την έκδοση 2 θα πρέπει να ξέρουν ότι έχουν την πλήρη ευθύνη για τυχόν προβλήματα, καθώς η έλλειψη των updates σημαίνει αυτομάτως έκθεση σε κίνδυνο.

Είναι περιττό να πούμε ότι η αναβάθμιση στην έκδοση 3.x είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Οι διαδικτυακοί κίνδυνοι πληθαίνουν διαρκώς και άρα ένας πλήρως ενημερωμένος browser είναι αναγκαίος για μια ασφαλή πλοήγηση.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008

Τριφυλία και «Καποδίστριας 2»

Στήλη αδιακρίτως στην Εφημερίδα Θάρρος

«Παρατήρηση» δεχθήκαμε χθες από αναγνώστη μας στην Τριφυλία.
Μας έψεξε ότι κακώς σχολιάσαμε την άποψη του δημάρχου Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα πως θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος για πολλά ακόμη χρόνια.

Μας εξήγησε δε, ότι μπορεί να είναι για κάποια ακόμη χρόνια δήμαρχος Φιλιατρών, προσθέτοντας πως όταν υλοποιηθεί ο «Καποδίστριας 2», δήμαρχος της περιοχής θα είναι ο σημερινός δήμαρχος Γαργαλιάνων Στ. Καλοφωλιάς.
Εκείνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε…

ΣΧΟΛΙΟ:

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει ο "παραπονούμενος" από την Τριφυλία???


"Παραπονούμενε", Κάνε ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Αποκατάσταση των ζημιών με επτά άμεσα μέτρα

Δύο φορές το προβλεπόμενο ποσό για το ταμείο κατά της φτώχειας θα πρέπει να πληρώσει το κράτος για την αποκατάσταση των ζημιών, από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Σε περίπου 200 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ζημιές που έχουν υποστεί τα καταστήματα στην Αθήνα τις τελευταίες πέντε ημέρες, λόγω των ταραχών, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ.

«Στην Αθήνα, έχουμε 565 μαγαζιά με ζημιές, μερική ή ολική καταστροφή.
Οι υλικές ζημιές αυτή τη στιγμή στην Αθήνα ανέρχονται σε 200 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Βασίλης Κροκίδης, αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Τα πρώτα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων ανακοινώθηκαν δια στόματος Κώστα Καραμανλή, ενώ η πλήρης εξειδίκευση θα γίνει από τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.

1. Άμεση οικονομική ενίσχυση, ύψους 10 χιλ. ευρώ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

2. Επιχορήγηση ποσοστού 50% της ζημιάς που έχει πιστοποιηθεί, ύψους από 10 χιλ. έως 200 χιλ. ευρώ.

3. Για το δανεισμό του υπόλοιπου 50% της ζημιάς που πιστοποιείται, καθώς και για όσες επιχειρήσεις δεν υπάγονται στις πιο πάνω κατηγορίες, δίνεται δυνατότητα, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, για επιδοτούμενα δάνεια διάρκειας 15 ετών.

4. Χορηγούνται δάνεια διάρκειας 15 ετών με ευνοϊκούς όρους, για την αποκατάσταση ζημιών στα κτίρια.

5. Χορηγούνται δάνεια πενταετούς διάρκειας με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, για κεφάλαια κίνησης.

6. Αναστέλλονται οι οφειλές των επιχειρήσεων που επλήγησαν, για ένα τρίμηνο, στις εφορίες, το ΙΚΑ τον ΟΑΕΕ και τις τράπεζες. Γίνονται επίσης διάφορες άλλες φορολογικές διευκολύνσεις.

7. Σε επιχειρήσεις που δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου, ενισχύονται οικονομικά οι εργαζόμενοι, με πλήρη κάλυψη του μισθού, του δώρου των Χριστουγέννων και των εισφορών (εργοδότη και εργαζόμενου) για τρεις μήνες.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, για την άμεση στήριξη των πληγέντων, παρακάμπτονται οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και τα ελάχιστα δικαιολογητικά που χρειάζονται, θα ελέγχονται από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από εκπρόσωπο του οικείου Επιμελητηρίου, του οικείου Εμπορικού Συλλόγου και του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Πηγή: Απόσπασμα από την Zougla.gr

Δείτε το Video με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.


Κώστας Νικολόπουλος: "Ήταν σημαντική η νίκη στην Πάτρα"

Συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει τη φετινή σεζόν η Εράνη, κέρδισε σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι.
Η Φιλιατρινή ομάδα πήρε το 4ο τρίποντο μακριά από την έδρα της, που είχε θετικό αποτέλεσμα και στον ψυχολογικό τομέα.
Για την 4η εκτός έδρας νίκη της μίλησε στην “Ε“ ο Κώστας Νικολόπουλος, ο οποίος πέτυχε και το χρυσό γκολ.
«Ηταν πολύ καλό “διπλό“, αυτό που πήραμε από τη Θύελλα στην Πάτρα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να πετύχουμε νωρίς το γκολ και το κρατήσαμε μέχρι το τέλος, αν και δημιουργήσαμε κι άλλες καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε, ενώ δεν μας δόθηκε πέναλτι.

Είχαμε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου.
Η αντίπαλη ομάδα δεν μας απείλησε σε καμία στιγμή της αναμέτρησης».
Στη συνέχεια ζητήσαμε από τον 24χρονο μέσο να μας πει πώς εξηγεί το φαινόμενο η ομάδα να παίρνει αποτελέσματα μακριά από την έδρα της, κάτι που δεν μπορεί όταν παίζει στο γήπεδό της.
«Είτε αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, είτε μακριά από αυτή παίζουμε το ίδιο», είπε στο ξεκίνημα.
Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να βρω κάποιο λόγο γιατί καταφέρνουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ίσως να συμβαίνει αυτό γιατί στα Φιλιατρά οι ομάδες έρχονται και παίζουν κλειστά με αμυντικούς προσανατολισμούς και κοιτάζουν να μας “χτυπήσουνε“ με αντεπιθέσεις.
Εκτός έδρας δεν συμβαίνει το ίδιο, οι ομάδες κυνηγούν το γκολ, και εμείς παρουσιάζοντας - όπως προανέφερα- το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο καταφέρνουμε να παίρνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για το γκολ που πέτυχε δήλωσε:
«Σίγουρα είναι ένα σημαντικό γκολ γιατί η ομάδα πήρε τους τρεις βαθμούς.
Μετά από μια τέτοια νίκη είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.
Παράλληλα αυτή η εκτός έδρας επιτυχία μας βοήθησε να αποκτήσουμε καλή ψυχολογία».
Κλείνοντας ο έμπειρος μέσος αναφέρθηκε στο επόμενο ματς με τη Δάφνη Ανδραβίδας:
«Ολα τα παιχνίδια φέτος είναι δύσκολα, είτε παίζεις στην έδρα του είτε εκτός. Οι ομάδες είναι σχεδόν ισοδύναμες και δεν υπάρχουν εύκολα ματς».

Χθες το απόγευμα ξεκίνησε η προετοιμασία για αυτό το παιχνίδι, στο οποίο δεν θα αγωνιστεί ο Κώστας Νικολόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες.

Πηγή: Ελευθερία

ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Χωρίς επιδότηση όσοι δήλωσαν μεταβολή

Ούτε 1 ευρώ δε βρήκαν στο λογαριασμό τους οι παραγωγοί που έχουν κάνει δήλωση μεταβολής των στοιχείων ελαιοκαλλιέργειας και πήγαν να πάρουν την επιδότηση.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης δήλωσε στην “Ε” ότι τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβολής των στοιχείων.

Εκτιμά ότι αυτό θα γίνει σύντομα, αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν θελουν τα δεματοποιημένα σκουπίδια στην Κυπαρισσία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα σκουπίδια ολόκληρης της Τριφυλίας θα εναποτίθενται στην θέση "Μεταλεία" της Κυπαρισσίας.
Ως γνωστόν στις 31/12/2008 ΟΛΟΙ οι ΧΑΔΑ της χώρας πρέπει να κλείσουν.

Σε σύσκεψη που είχε γίνει στην περιφέρεια οι Δήμαρχοι της Τριφυλίας αποφάσισαν ο δεματοποιητής να εγκατασταθεί ανάμεσα στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους στην θέση Μουζάκι και η εναπόθεση των δεματοποιημένων σκουπιδιών να γίνει σε χώρο που θα υποδείξουν οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας και Αυλώνα.
Ο Δήμος Κυπαρισσίας και ο Δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης έκαναν πρόταση να εναποτίθεται τα δεματοποιημένα σκουπίδια ση θέση "Μεταλεία" κάτι απου απ΄ότι πληροφορούμαστε δεν επιθυμούν οι κάτοικοι.

Σήμερα το απόγευμα στις 6 αναμένεται να παρθεί απόφαση απο το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας που συνεδριάζει και για το θέμα αυτό. Τόσο ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν προτείνει την Θέση "Μεταλεία" για την εναπόθεση.
Μια πρόταση την οποία αποδοκιμάζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Σχόλιο:
Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι στα απορρίμματα θα περιλαμβάνονται και νοσοκομειακά ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΑ απόβλητα από το γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και θα πρέπει οι γείτονες Κυπαρίσσιοι να τα δεχτούν. Είναι απόβλητα του νοσοκομείου τους και δεν μπορεί να τα φορτωθούν άλλες περιοχές.
Καλή είναι η ανάπτυξη που θέλουν αλλά όχι όμως σε βάρος όλων των υπολοίπων περιοχών.
Στο κάτω κάτω της γραφής θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν ΠΑΝΤΑ οι άλλοι να θυσιάζονται. θα πρέπει να θυσιαστούν και οι Κυπαρίσσιοι .
Όχι μόνο να θέλουν τα καλά (έδρα Δήμου στον Καποδίστρια που ΕΥΤΥΧΩΣ ΨΟΦΗΣΕ) και τα άσχημα να πάνε αλλού.
Δεν έχουν μόνο δικαιώματα οι Κυπαρίσσιοι. Έχουν και όλες οι άλλες περιοχές.

Σε 3 μήνες το πρώτο ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας στα Φιλιατρά

Σε τρεις περίπου μήνες θα διατίθεται στα Φιλιατρά το πρώτο ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.
Πρόκειται για την Tellas την εταιρία του ομίλου wind.

Σε επικοινωνία μου νωρίτερα με υπάλληλο της Tellas με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι να φύγω από τον ΟΤΕ και να ενταχθώ σε ιδιωτική εταιρία.
Του απάντησα ότι θα επιλέξω ανάλογα με το τι συμφέρει την τσέπη μου.

Το θετικό είναι ότι έρχονται οι ιδιώτες και στα Φιλιατρά ΣΠΑΕΙ το μονοπώλιο του ΟΤΕ.

Υπομονή να δούμε.

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα Τετάρτη η χώρα

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με αίτημα «την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της ακρίβειας, των φόρων, της ανεργίας και της περικοπής των κοινωνικών παροχών» κι ενώ το κλίμα παραμένει εκρηκτικό. Μεγάλης έκτασης επεισόδια σε Φάληρο, κέντρο Αθήνας και επαρχία. Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην ανακοίνωση των συνδικάτων τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν στην επιχειρούμενη προσπάθεια επιβολής του «εργασιακού μεσαίωνα» στις εργασιακές σχέσεις με απολύσεις, διαθεσιμότητες και υποχρεωτικές άδειες, διεκδικώντας ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων, των δικαιωμάτων και της απασχόλησης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Την ημέρα της γενικής απεργίας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 π.μ στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, Μετρό, αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικός θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε Ολυμπιακή, ΟΣΕ και Προαστιακό η απεργία θα είναι 24ωρη.

Απεργιακές κινητοποιήσεις με ανοικτή ημερομηνία, ώστε να προσδιοριστούν χρονικά σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις Συντακτών και όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τον Κλάδο.

Ταυτόχρονα, καλούνται οι δημοσιογράφοι να συμμετάσχουν με 2ωρη στάση εργασίας (από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι) στην απεργιακή κινητοποίηση, που έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μαζί με όλα τα εργατικά συνδικάτα, την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008.

Οι δημοσιογράφοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, επιμένουν στην αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες επιλογές και στην κυβερνητική επέλαση σε βάρος των κοινωνικών κατακτήσεων, των πόρων και των αποθεματικών των Ταμείων.

Επίσης, δηλώνουν αποφασισμένοι να προασπίσουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης απέναντι στις επιδιώξεις επιχειρηματικών ομίλων - κέντρων εξουσίας-διαπλοκής και δικτύων ενημέρωσης, που, προκλητικά, επιδίδονται, με όρους εμπορευματοποίησης, σε χειραγώγηση της ενημέρωσης με στόχο το μοίρασμα του πλούτου και τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων.

Αναβολή ζήτησε ο Καραμανλής

Την αναβολή της αυριανής συγκέντρωσης ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από τους προέδρους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η απάντηση όμως υπήρξε αρνητική και η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί.

Σε επιστολή του πρωθυπουργού προς το Γιάννη Παναγόπουλο και Σπύρο Παπασπύρο, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η διεκδίκηση και η διαμαρτυρία είναι πλήρως σεβαστά αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα. Λόγω, όμως, της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, σας καλώ με τη δέουσα υπευθυνότητα να αναβάλλετε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργίας, ώστε να μη δοθεί δυνατότητα εκμετάλλευσης μιας εκδήλωσης εργαζομένων για την πραγματοποίηση νέων πράξεων καταστροφικής βίας».

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 15χρονου

Πλήθος κόσμου, οικογένεια, συμμαθητές και φίλοι αποχαιρέτησαν χθες στις 3 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του Π. Φαλήρου, τον αδικοχαμένο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Θλίψη, αγανάκτηση και οργή για ένα παιδί που έφυγε τόσο νωρίς.

Ωστόσο, το «ύστατο χαίρε» στο νεαρό μαθητή αμαυρώθηκε από τήν εκτεταμένη χρήση χημικών που έκαναν οι δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το νεκροταφείο στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν νεαρούς που βρίσκονταν στο χώρο.

Οι πόρτες του νεκροταφείου κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας έκλεισαν με αποτέλεσμα πολλοί συγγενείς, φίλοι και πολίτες που βρέθηκαν στην κηδεία να εγκλωβιστούν μέσα στο νεκροταφείο, την ώρα που διαδραματίζονταν έξω τα επεισόδια.

Πετροπόλεμος έλαβε χώρα στους δρόμους της Νέας Σμύρνης.

Δυνατό το χειροκρότημα των παιδιών, όταν από το ναό βγήκε το λευκό φέρετρο.

Συμπλοκές σημειώθηκαν στους γύρω δρόμους από το νεκροταφείο του Π.Φαλήρου, ανάμεσα σε ομάδα που έφυγε από τη συγκέντρωση έξω από το νεκροταφείο και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι νεαροί φώναζαν συνθήματα κατά των δημοσιογράφων, όταν εντόπισαν κάμερες στην οδό Λέσβου, η οποία καταλήγει στο νεκροταφείο.

Οι νεαροί άρχισαν να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών προς τούς οποίους έριξαν πέτρες, ξύλα και πορτοκάλια οι δε δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στους δρόμους να γίνει αποπνικτική.

Κυρώσεις στους μη δικαιούχους αγρότες που έλαβαν επιστροφή ΦΠΑ

Tην επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος, οι οποίοι έλαβαν επιστροφή ΦΠΑ χωρίς να δικαιούνται όπως προβλέπει και ο Κώδικας ΦΠΑ, ζητεί το υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών από τις εφορίες.

Η επιβολή κυρώσεων στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος περιλαμβάνει το ειδικό πρόστιμο στον αγρότη του ειδικού καθεστώτος που έλαβε επιστροφή φόρου χωρίς να έχει δικαίωμα, ως λήπτης εικονικού φορολογικού στοιχείου ή στοιχείου το οποίο νόθευσε αυτός ή άλλοι για λογαριασμό του, με βάση Αίτηση και Αναλυτική Κατάσταση Δικαιολογητικών που υπέβαλε από 2/11/2001 και μετά και το πρόστιμο σε περιπτώσεις τήρησης βιβλίων Β΄ ή ανώτερης κατηγορίας για ασκούμενη παράλληλα δραστηριότητα, λήπτες εικονικών στοιχείων, αναγραφή στην αίτηση μεγαλύτερων ποσών από εκείνα των φορολογικών στοιχείων κ.λπ., με βάση Αιτήσεις και Αναλυτικές Καταστάσεις Δικαιολογητικών που υποβλήθηκαν από 11/9/1997 μέχρι και πριν τις 28/1/2004.

Αυτό προβλέπεται με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ΠΟΛ. 1158/2008, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται σχετικά με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, όσον αφορά τον ΦΠΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα ΦΠΑ (N. 2859/2000) και του N. 2523/97, στην περίπτωση των αγροτών του ειδικού καθεστώτος που έλαβαν επιστροφή φόρου με τους κατ' αποκοπή συντελεστές, χωρίς να έχουν δικαίωμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Πρόστιμο του άρθρου 6 του N. 2523/97. Το ειδικό πρόστιμο της διάταξης αυτής επιβάλλεται στον αγρότη του ειδικού καθεστώτος που έλαβε επιστροφή φόρου χωρίς να έχει δικαίωμα, ως λήπτης εικονικού φορολογικού στοιχείου ή στοιχείου το οποίο νόθευσε αυτός ή άλλοι για λογαριασμό του, με βάση Αίτηση και Αναλυτική Κατάσταση Δικαιολογητικών που υπέβαλε από 2/11/2001 και μετά, (παράγρ. 6, άρθρο 2, N. 2954/2001).

Επίσης το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται στον αγρότη του ειδικού καθεστώτος που έλαβε επιστροφή φόρου χωρίς να έχει δικαίωμα, ως εκδότης πλαστών, εικονικών ή νοθευμένων φορολογικών στοιχείων, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις Αιτήσεις και Αναλυτικές Καταστάσεις Δικαιολογητικών που υποβάλλονται από 28/1/2004 και μετά (παράγρ. 14, άρθρο 40, N. 3220/2004).

2. Πρόστιμο του άρθρου 4 του N. 2523/97. Το πρόστιμο της παραπάνω διάταξης επιβάλλεται στους αγρότες που έλαβαν επιστροφή φόρου με τους κατ' αποκοπή συντελεστές, χωρίς να έχουν δικαίωμα γενικά, όπως τήρηση βιβλίων Β΄ ή ανώτερης κατηγορίας για ασκούμενη παράλληλα δραστηριότητα, λήπτες εικονικών στοιχείων, αναγραφή στην αίτηση μεγαλύτερων ποσών από εκείνα των φορολογικών στοιχείων κ.λπ., με βάση Αιτήσεις και Αναλυτικές Καταστάσεις Δικαιολογητικών που υποβλήθηκαν από 11/9/1997 μέχρι και πριν από τις 28/1/2004, (δηλαδή από την έναρξη ισχύος του άρθρου 4, N. 2523/97 μέχρι και προ της έναρξης ισχύος της παραγρ. 9, του άρθρου 40, του N. 3220/2004).

3. Πρόσθετος φόρος. Στις πράξεις προσδιορισμού του φόρου του άρθρου 49 του Κώδικα ΦΠΑ (N. 2859/2000), με τις οποίες γίνεται καταλογισμός του φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, λόγω του ότι έτυχαν επιστροφής του χωρίς να τον δικαιούνται, με βάση Αιτήσεις και Αναλυτικές Καταστάσεις Δικαιολογητικών που υποβάλλονται από 28/1/2004 και μετά, υπολογίζεται πρόσθετος φόρος με τον συντελεστή που ισχύει για την ανακριβή δήλωση, (παράγρ. 9, άρθρου 40, N. 3220/2004). Στις πράξεις του άρθρου 49, που αφορούν Αιτήσεις και Αναλυτικές Καταστάσεις Δικαιολογητικών που έχουν υποβληθεί από 11/9/1997 (έναρξη ισχύος των διατάξεων του N. 2523/97), μέχρι και πριν από τις 28/1/2004, δεν αναλογεί πρόσθετος φόρος και ως εκ τούτου επιβάλλεται το πρόστιμο του άρθρου 4 του N. 2523/97, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ανωτέρω παράγραφο 2.

4. Αρμόδια ΔΟΥ για την έκδοση των πράξεων. Αρμόδιος για την έκδοση της απόφασης επιβολής των ως άνω προστίμων και της πράξης προσδιορισμού του φόρου του άρθρου 49 του Κώδικα ΦΠΑ, είναι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ που είναι αρμόδιος για τη φορολογία εισοδήματος του αγρότη (άρθρο 9, του N. 2523/97, όπως ισχύει και παράγρ. 1, άρθρο 48, Κώδικα ΦΠΑ).

Τα ανωτέρω ισχύουν ανεξάρτητα εάν η επιστροφή του φόρου πραγματοποιήθηκε από διαφορετική ΔΟΥ, στην οποία υποβλήθηκαν ενδεχομένως οι Αιτήσεις και Αναλυτικές Καταστάσεις Δικαιολογητικών, στην περίπτωση επιστροφής μέσω συνεταιριστικών οργανώσεων.

Πηγή: ΠΑΣΕΓΕΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1 - 0

Να τα πούμε να τα πούμε???

Να τα πείτε. Να τα πείτε.

Άγιος Βασίλης έρχεται,
στην λεωφόρο στέκεται.
Και δω, και δώρο στο λιμάνι
Καναπέ, καναπέ SATO Θα κάνει...
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008

Ο Αλκης Ξύγκας στο δικαστήριο

Στο Εφετείο Πλημμελημάτων βρέθηκε χθες, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας, κατηγορούμενος ότι προέβη σε κατασκευή στο κέντρο της πλατείας χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια.

Ο κ. Ξύγκας έδωσε τις απαιτούμενες εξηγήσεις και ο πρόεδρος τον ρώτησε:
«Είστε ακόμη δήμαρχος Φιλιατρών;». Κι αυτός απάντησε:
«Θα ’μαι για πολλά χρόνια ακόμη», γύρισε την πλάτη κι έφυγε.

Προφανώς, ο κ. Ξύγκας είναι σίγουρος ότι ο «Καποδίστριας 2» θα παραμείνει «όνειρο»…

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν κατάλαβα τι ζόρι τράβαγε ο Πρόεδρος του Εφετείου και ρώτησε τον Κο Ξύγκα αν είναι ακόμα δήμαρχος.
ΜΗΠΩΣ ήθελε ο πρόεδρος να του πάρουμε την άδεια για το ποιόν Δήμαρχο θα έχουν τα Φιλιατρά???

ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ


Αλλά ξετρελάθηκα με την απάντηση του Κου Ξύγκα
«Θα ’μαι για πολλά χρόνια ακόμη»

Τράβηξε τέτοιο τρίποντο στον πρόεδρο που θα το θυμάται ο τελευταίος για πολλά χρόνια.

Δήμαρχε έγραψες!!!!!

Όσο για τον Καποδίστριας... Του κάναμε την κηδεία και σε λίγο τα Σαράντα....

Προειδοποίηση για χοιρινό κρέας

Συστάσεις ΕΦΕΤ στους καταναλωτές.

Να μην καταναλώνουν χοιρινό κρέας ή προϊόντα αυτού (όπως, π.χ., μπέικον) προέλευσης Ιρλανδίας συνιστά ως προληπτικό μέτρο στους καταναλωτές ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ύστερα από τον εντοπισμό διοξινών σε προϊόντα χοιρινού κρέατος (με ημερομηνία παραγωγής από το Σεπτέμβριο και μετά) στην Ιρλανδία.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί όποια επιχείρηση τυχόν διακινεί χοιρινό κρέας ή προϊόντα αυτού από την Ιρλανδία να προβεί σε άμεση απόσυρσή τους, προκειμένου να διεξαχθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, και κατόπιν να ενημερώσουν σχετικά τόσο το Φορέα όσο και τους καταναλωτές.

Πάντως, ο ΕΦΕΤ σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι έχει δρομολογήσει όλους τους σχετικούς και απαραίτητους ελέγχους, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα είτε παραγωγής είτε διάθεσης κρέατος ή προϊόντων του.


Πηγή: Εφημερίδα City Press

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Στο "Μεταλλείο" πάνε τα σκουπίδια

Την περιοχή που είναι γνωστή με το όνομα “Μεταλλείο“, εξαιτίας της εξόρυξης κάρβουνου που γινόταν στο παρελθόν, θα προτείνει η δημοτική αρχή Κυπαρισσίας ως χώρο εναπόθεσης των δεμένων σκουπιδιών.
Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της “Ε“ για το θέμα, είπε ότι η δημοτική αρχή στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προτείνει να γίνεται η εναπόθεση των σκουπιδιών στο “Μεταλλείο“.

Και πρόσθεσε ότι ο χώρος εναπόθεσης είναι το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει ο δήμος, στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμάτων.
Το “Μεταλλείο“ βρίσκεται βόρεια της Κυπαρισσίας, πριν το Μεμί και περίπου 1 χιλιόμετρο ανατολικά της εθνικής οδού.

Πηγή: Ελευθερία

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ 2-1

Στην κορυφή της βαθμολογίας του α‘ ομίλου παρέμεινε ο Ατρόμητος Πλατύ που έκαμψε έστω και δύσκολα την αντίσταση της Νίκης Πλάτης με 2-1, το Σάββατο στο γήπεδο Αρφαρών.

Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι άργησε να ξεκινήσει 8 λεπτά λόγω καθυστερημένης άφιξης του διαιτητή.
Η ομάδα του Γρηγόρη Τσιλίκου προηγήθηκε στο 34’ με ωραίο πλασέ του Ραγκούση.
Η φιλιατρινή ομάδα απάντησε στο 58’ με μια εκπληκτική κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι του Γκίνο (1-1).
Τη νίκη στους γηπεδούχους χάρισε και πάλι ο Ραγκούσης με σουτ στο 76’ (2-1).
Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καραχάλιου στο 87’ εξαιτίας σκληρού μαρκαρίσματος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γεωργακίλας, με βοηθούς τους Μπούρα και Μαυροειδή.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ:
Λίβας, Κ. Ταχταμπάς, Γ. Ταχταμπάς, Ζούζουλας, Ζέππος, Γιαννακούντζος, Μωραγιάννης (61’ Π. Μπούρας), Φέστας, Ραγκούσης, Γ. Μπούρας, Παναγιωτόπουλος (45’ Τσιλίκος).

ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ:
Βασιλόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Σύλλας, Χατζής, Καραχάλιος, Καψιμάλης, Γκίνο, Αρβανιταντώνης, Σικαλιάς (57’ Κώτσος), Κωνσταντόπουλος (66’ Γεωργακόπουλος), Αλμπάν.

Πηγή: Ελευθερία

Πρόταση σε 5 άξονες για το μεσσηνιακό λάδι

Πέντε άξονες περιλαμβάνει η πρόταση για τα μέτρα που θα λάβουν σε τοπικό επίπεδο Νομαρχία και φορείς για την στήριξη του ελαιολάδου, και η οποία θα τεθεί προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 17 ή τις 20 του μήνα.

Η πρόταση που συζητήθηκε χθες σε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παραγωγής και Ανάπτυξης παρουσιάστηκε από τον αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο και είναι το αποτέλεσμα προτάσεων και απόψεων όλων των παραγωγικών φορέων που ασχολούνται με το προϊόν, καθώς και των νομαρχιακών παρατάξεων.

Οι άξονες περιλαμβάνουν υποστηρικτικά μέτρα οικονομικού χαρακτήρα, μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, διασφάλιση της ποιότητας, οργανωτικά μέτρα σε επίπεδο νομού και, τέλος, δράσεις προβολής και προώθησης του ελαιόλαδου.

Στη χθεσινή διαδικασία τις απόψεις του κατέθεσε ο κάθε φορέας ξεχωριστά, και στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Βασίλης Κοζομπόλης ανακοίνωσε την συμμετοχή της ΕΑΣ με 280.000 ευρώ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα προβολής του ΠΟΠ Καλαμάτα, συνολικής δαπάνης 700.000 ευρώ.

ΦΟΡΕΙΣ

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Κοζομπόλης τόνισε τη σημασία να αυξηθεί το τυποποιημένο ελαιόλαδο και πρώτιστα να “μπει πλάτη“ στην εγχώρια αγορά η οποία έχει κατακλυστεί από σπορέλαια ακόμα και στη Μεσσηνία.
Γι‘ αυτό πρότεινε να μάθουμε τους Βορειοελλαδίτες να τρώνε ελαιόλαδο, και εντός του νομού να υπάρξει ένα τοπικό συμφωνητικό στο οποίο θα δίνονται κίνητρα σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της μαζικής εστίασης να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο, ενώ πρότεινε ακόμα το Δημόσιο να έρθει σε επαφή με ομάδες παραγωγών και οργανώσεις ώστε ναπρομηθεύεται απευθείας από παραγωγούς ελαιόλαδο.
Ο Αλέξανδρος Δραγώνας, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα με τη Νομαρχία.

Τόνισε την ανάγκη να αποκτήσει ταυτότητα το προϊόν, και αυτό μέσα από την πιστοποίηση από εργαστήριο χημικού ελέγχου που θα το πιστοποιήσει και θ‘ αναδείξει τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του. Παράλληλα, για να διασφαλιστεί η ποιότητα πρέπει να κατατεθεί και αίτημα προς την Ε.Ε., οι τυποποιητές να αναγράφουν στις ετικέτες τα πραγματικά φυσικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου για να γνωρίζει ο καταναλωτής τι αγοράζει.
Ακόμα έθιξε την αναγκαιότητα της τεχνογνωσίας και της ενημέρωσης των παραγωγών, ώστε να διασφαλίζεται η σταθερή ποιότητα του προϊόντος, ενώ μίλησε και για τις απαραίτητες διευκολύνσεις των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Ο Αντώνης Κορακάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοτριβέων εστίασε στην ουσία του προβλήματος που θεωρεί ότι είναι το γεγονός πως οι ίδιοι οι παραγωγοί δεν ξέρουν τι παράγουν και ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ έξτρα παρθένου, παρθένου και απλού ελαιόλαδου.
Ακόμα, είπε πως πρέπει να μπει τάξη στην εσωτερική διακίνηση, με τυποποιημένο επώνυμο ελαιόλαδο, και να καταργηθεί ο νόμος 1019 που προβλέπει μέχρι 5 λίτρα τη συσκευασία, για να μπορέσει το λάδι μας να προωθηθεί στους χώρους μαζικής εστίασης.

ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Μαλαπάνης τόνισε ότι αν οι προτάσεις μείνουν έτσι δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από ευχολόγια, και υπογράμμισε την ανάγκη χρονικού προγραμματισμού.
Συμφώνησε με την ίδρυση Γραφείου Ελαιολάδου αρκεί να τεθεί στόχος ποσοτικός και ποιοτικός, αλλά και να γίνει συνείδηση στον παραγωγό ότι δεν είναι κάτι το εύκολο κι απλό. Είναι όμως και θέμα προβολής και προώθησης, είπε, και ειδικά σε τοπικό επίπεδο.
Ζήτησε να υπάρξει έλεγχος στα μαγαζιά, και πρότεινε ως κίνητρο το να σταματήσει ο δήμος να φορολογεί με το 2% τα εστιατόρια αυτά.
Ετσι, είπε, θα εξασφαλιστεί τοπικά η επιπρόσθετη κατανάλωση.

Μίλησε ακόμα για αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κονδύλια από τους φορείς της Μεσσηνίας ύψους 1 εκ. ευρώ, που θα πάει με ολοκληρωμένη πρόταση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και θα απαιτήσει κοινό πρόγραμμα για τη διαχείριση και προώθηση του ελαιολάδου.
Ο Νίκος Πατσαρίνος από τη “Συνεργασία για τη Μεσσηνία“ τόνισε την ανάγκη για ενιαίο συντονισμό από τη Νομαρχία όλων των φορέων που εμπλέκονται με το προϊόν, καθώς και για να δοθεί βάρος στην ντόπια αγορά κι η προβολή - διαφήμιση να γίνει μέσα από τον τουρισμό. Στα άμεσα μέτρα της στήριξης των ελαιοπαραγωγών πρέπει να είναι και η ενίσχυση του εισοδήματός τους, μεταξύ άλλων και με παρεμβάσεις για τη στήριξη της τιμής, πρότεινε - ενώ από την Ε.Ε θα πρέπει να διεκδικήσουν την κατάργηση της ονομασίας σκέτα “ελαιόλαδο“.

Ο Αρις Δαμαλάς, επικεφαλής της ΝΑΣ, αναρωτήθηκε μήπως από τις διαπιστώσεις λείπει η αιτία του προβλήματος. Στη συνέχεια έφερε παραδείγματα προϊόντων που είχαν γίνει μονοκαλλιέργεια, όπως αυτό της ελιάς στη Μεσσηνία, ενώ επισήμανε ότι το κόστος είναι πολλαπλάσιο της τιμής.
Τις απαγορευτικές τιμές για την καλλιέργεια τόνισε και ο νομαρχιακός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος αναφέρθηκε στο καρτέλ των Ισπανών, στις ιδιαίτερες καταναλωτικές συνήθειες στις διεθνείς αγορές, και στην ανάγκη να αλλάξει ο τρόποςκαλλιέργειας.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

Η παρέμβαση του νομάρχη Δημήτρη Δράκου εστιάστηκε σε 3 βασικά σημεία:
Το ένα είναι να γίνουν εθνικές συμμαχίες για την κοινή εμπορική προώθηση του προϊόντος. Να βρούμε, όπως είπε, μια πλατιά πλατφόρμα συμμαχίας με άλλες περιοχές με ελαιόλαδα που να έχουν την ίδια ταυτότητα με εμάς και τιμή παραπλήσια με τα δικά μας.
Δεύτερον, να αλλάξει η γενικότερη πρακτική μας από την παραγωγή μέχρι και την πώληση. Και τρίτον η ποιότητα, ονομασία προέλευσης, βιολογικά προϊόντα κ.λπ. θέλει και μια αυστηρή υποστήριξη, τόνισε, μέσα από την καθημερινή μας πρακτική.
Σε αυτό μπορεί πράγματι εμείς, είπε παρακάτω, μέσω των Διευθύνσεων Αγροτικής ανάπτυξης, μαζί με το Συνεταιριστικό κίνημα και την αυτοδιοίκηση, να παίξουμε πάρα πολύ μεγάλο ρόλο.

Πηγή: Ελευθερία

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Έφτιαξαν group στο FaceBook για τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ του 15χρονου

Και ενω κάναμε μια βόλτα στο Facebook πέσαμε επάνω σε καινούριο Group που φτιάχτηκε για τον ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΠΑΣΚΙΝΑ του 15χρονου παιδιού.
Το group αυτό πρέπει να κλείσει.

Οσοι είστε στο Facebook πρέπει να κάνετε report το Group για να το κλείσουν.

Δεν χρειάζεται να γίνετε μελη του Group.

Kατεβείτε στο τέλος της σελίδας και πατήστε αναφέρετε την ομάδα.
Γράψτε το λόγο και μετα πατήσκτε ΟΚ ή Εντάξει.

Οσο περισσότερες αναφορές φάει τόσο πιο σύντομα θα κλείσει το Group.

TO ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ GROUP ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Αντιδράστε στους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΚΙ ΣΤΟΛΕΣ!!!!
UPDATE 9/12 Ώρα 09:20

Έκλεισε το ελεεινό και τρισάθλιο Group υποστήριξης του Μπάτσου - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ του 15χρονου.
Έκλεισε από τις πολλές αναφορές που δέχτηκε???
Το έκλεισαν μόνοι τους οι ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ???

Σημασία έχει ότι το Group υποστήριξης του Μπασκίνα δολοφόνου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ.

Ένα πολυ μεγάλο ευχαριστώ

Αγαπητοί αναγνώστες.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω Δημόσια όσα blogs αναδημοσίευσαν το θέμα με την ευεργετική διάταξη που ισχύει για τα ΑμΕΑ στον ΟΤΕ.

Αναφέρομαι φυσικά στην ανάρτηση που είχαμε κάνει για τα 1.000 δωρεάν λεπτά ομιλίας το μήνα και τα 18 euro έκπτωση στο internet που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δυστυχώς τα ΜΕΓΑΛΑ και έγκυρα ΜΜΕ με την αντικειμενική ενημέρωση που προσφέρουν ουδέποτε έχουν κάνει λόγο για την ευεργετική διάταξη νόμου για τα ΑμΕΑ.

Ενα θεμα που αποκαλύψαμε και δώσαμε ΟΛΟΙ μαζί στους αναγνώστες μας.
Σήμερα την σοβαρή ενημέρωσή αντί να την έχουν τα ΜΜΕ, την έχουν τα blogs.

Ευχαριστώ λοιπόν όλους σας που αναδημοσιεύσατε το θέμα.
Ευχαριστώ πολύ όλους εσάς τους πάνω από 2.500 επισκέπτες που επισκεφθήκατε το Φιλιατρά News και διαβάσατε την μεγάλη αποκάλυψη.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο σοβαρό μοτίβο που έχουμε επιλέξει.
Ετοιμάζουμε κι άλλε αποκαλύψεις που θα έρθουν σύντομα στις οθόνες του υπολογιστή σας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.

Επιτρέψτε μου να κάνω αναφορά στα blogs που αναδημοσίευσαν το θέμα.
Είναι αυτά που ξέρω ότι το αναδημοσίευσαν.
Αν ξερετε εσείς κάποια άλλα ΠΟΛΥ ευχρίστως να αναφερθούν από τον παρόντα χώρο.

Press-gr.blogspot.com

Σκεφτόματε Ελληνικά.gr

Nonews-News.blogspot.com

Bazelaki.blogspot.com

City- press-gr.blogspot.com

Vendetta.blogspot.com

Κopanakinews.wordpress.com

Ξέρετε εσείς κανένα άλλο που αναδημοσίευσε το θέμα???

Γράψτε το στα σχόλια σας και θα το συμπεριλάβουμε στην λίστα μας.

Και πάλι ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την επίσκεψή σας.

UPDATE 9/12/2008

makelio.blogspot.com

Συμπληρώθηκε το blog Μακελειό.

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ - ΕΡΑΝΗ 0-1: Νέο μεγάλο “διπλό” στην Πάτρα

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πήρε χθες η Εράνη επί της Θύελλας Πατρών με 1-0.
Η φιλιατρινή ομάδα απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι πως τα καταφέρνει καλύτερα μακριά από την έδρα της, αφού αυτό είναι το τέταρτο “διπλό“ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα των Μαυρέα και Αντωνόπουλο ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο, ήταν άριστα στημένη και “χτύπησε“ νωρίς τη Θύελλα παίρνοντας μια σπουδαία νίκη.
Χρυσός σκόρερ για τους “πράσινους“ ήταν ο Κώστας Νικολόπουλος που πέτυχε το 4ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην 5η θέση η Εράνη Υστερα από αυτή τη νίκη η Εράνη ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας 22 βαθμούς και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο “Φώτης Αραβαντινός“ βρέθηκαν και περίπου 50 φίλοι της Εράνης που χειροκρότησαν τη νίκη της ομάδας τους.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν δυνατό ξεκίνημα και μόλις στο 1’ ο Νικολόπουλος έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Παναγιωτακόπουλο που σούταρε μόλις άουτ.

Με φάουλ-κομπίνα το 0-1 στο 5’

Στο 5’ μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Χατζηπαναγιώτης έστρωσε στον Νικολόπουλο που με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 0-1.
Στο 15’ οι παίκτες της Θύελλας δεν τήρησαν το φερ-πλέι παρότι παίκτης της Εράνης ήταν τραυματισμένος στο έδαφος και στην εξέλιξη της φάσης ο Γιαννακόπουλος σούταρε από καλή θέση λίγο άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα το μακρινό σουτ του Νικολόπουλο δεν βρήκε στόχο.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος, με τους “πράσινους“ να ελέγχουν απόλυτα τον αγώνα.

Κράτησε χωρίς πρόβλημα το υπέρ της σκορ

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να υπερέχουν και στο 50’ ο Νικολόπουλος έκλεψε την μπάλα και έβγαλε διαγώνια μπαλιά στον Παναγιωτακόπουλο που μπήκε στην περιοχή και εκεί σπρώχτηκε από τον Καραχάλιο, με τον διαιτητή να μην δίνει το πέναλτι, ενώ αν σφύριζε την παράβαση έπρεπε να δώσει και κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Θύελλας, που θα ήταν η δεύτερη.

Στο 62’ η πατρινή ομάδα έχασε σπουδαία ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν ύστερα από κόρνερ η κεφαλιά του Παρίσση έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ήταν για λογαριασμό της Εράνης στο 75’ με τον Μπ. Ντινιώτη να σεντράρει και τον Γιάνναρη να κάνει λάθος έξοδο, όμως το πλασέ του Παναγιωτακόπουλου κόντραρε σε έναν αμυντικό και έφυγε κόρνερ.
Η Θύελλα τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, μιας και στο 86’ ο Βλασσόπουλος είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στο Γιάννη, ενώ στη συνέχεια πέταξε μακριά την μπάλα.
Τον αγώνα σφύριξε ο Νταγιουκλάς (Κεφαλληνίας), με βοηθούς τους Ματιάτο και Αναγνωστόπουλο από τον ίδιο σύνδεσμο.
Εκτός από την κόκκινη στον Βλασσόπουλο, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ηλ. Ντινιώτης, Παναγιωτίδης, Νικολόπουλος, Τσώνης, Αντωνόπουλος, Καραχάλιος και Φωκάς.

ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ:
Γιάνναρης, Αντωνόπουλος (60’ Πανταζής), Μπαλούτης, Καραχάλιος (65’ Ρατσιάτος), Σπυρόπουλος, Φωκάς, Βλασσόπουλος, Κυριαζόπουλος, Λαμπρόπουλος, Παρίσσής, Γιαννακόπουλος (67’ Λυκούδης).

ΕΡΑΝΗ:
Αλεξανδρόπουλος, Πιχιγιόνι, Μουχίκας (74’ Κορμπής), Ηλ. Ντινιώτης, Παναγιωτίδης, Νικολόπουλος (61’ Ανδρεόπουλος), Χ. Ντινιώτης, Αναστασόπουλος, Τσώνης, Χατζηπαναγιώτης (80’ λ.τρ. Γιάννης), Παναγιωτακόπουλος.

Συνεδριάζει απόψε η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας

Το Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων τον Νομού Μεσσηνίας θα συνεδριάσει απόψε στις 7 το βράδυ στα γραφεία της με αντικείμενο τα παρακάτω θέματα:

Έγκριση μελέτης για την προμήθεια 14 πυροσβεστικών οχημάτων ελαφρού τύπου (4x 4) με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα.
Τροποποίηση προγραμματικής Σύμβασης «Βελτίωση - καθαρισμός - διαγράμμιση και σύμβαση Οδικού Δικτύου Ν. Μεσσηνίας».
Συμμετοχή της ΤΕΔΚ στο 3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς καθώς και στην 3η Έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός».
Λήψη απόφασης για την απόδοση συνδρομής στη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ

Λάβαμε ένα άρθρο με E-mail απο φίλο και αναγνώστη του Φιλιατρά news και του Φιλιατρά Forum.

Σας την παραθέτουμε ακριβώς όπως την λάβαμε:

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΠ.

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΟΠ

ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΧΤΕΣ ΤΟΝ Κ.ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΠΑΤΟ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΤΡΕΛΕΝΟΜΟΥΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΠ,
ΜΟΝΟ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΧΕΙ, ΤΟ 80% ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠ' ΕΞΩ
ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ, ΤΟ ΕΠΗΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΚ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΥΤΟ ΕΝΑΙ ΕΡΜΕΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΜΕΣ 2,20 ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
.
ΚΑΙ ΓΩ ΡΩΤΑΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΗΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 50 ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΗΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟΝ ΑΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ,
ΔΕ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΗΞΕΙ ΣΤΗ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,Η ΕΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΥΠΕΡΕΤΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΟΠ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΖΟΥΣ.

Ε ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΖΟΙ,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ,ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΤΗΜΑΤΕ ΚΑΙ ΗΣΑΣΤΕ ΑΝΥΠΑΡΤΟΙ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΗΛΗΜΕΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ.
ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΥΝ
ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΜΕ ΤΙΜΗ
MESSINIANFARM
ΒΑΣΙΛΗΣ.Γ.ΚΙΤΣΟΣ
DIRECTOR


B' Toπική 1ος Όμιλος: Τα αποτελέσματα της 10ης Αγωνιστικής