Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Χαρούμενοι για το αποτέλεσμα

Με τα την λήξη του αγώνα ο χρυσός σκόρερ που πέτυχε τα δυο γκόλ του παιχνιδιού Παναγιώτης Κωσταντόπουλος (φωτό) δήλωσε στο Φιλιατρά News:
Ήταν ένα θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι το οποίο όμως έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν πολύ εύκολο για εμάς καταφέρνοντας να πετύχουμε δύο γκολ.
Οι 3 βαθμοί που πήραμε ήταν πολύτιμοι για την συνέχεια του πρωταθλήματος και με προπόνηση πειθαρχία και καθαρό μυαλό θα πρέπει να συνεχίσουμε.

Στόχος μας η πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και θα το πετύχουμε μόνο αν μπαίνουμε συγκεντρωμένοι στους υπόλοιπους αγώνες.
Είμαστε χαρούμενοι με τη νίκη μας, πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Πλατύ.

Εύκολο απόγευμα είχε η Νίκη Πλάτης. Κέρδισε τα Άμφεια 2 - 0

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Νίκη πλάτης κόντρα στα Άμφεια.
Το 2 - 0 αδικεί την ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου μιας και με τις ευκαιρίες που είχε θα μπορούσε άνετα να επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ.
Η Νίκη Πλάτης εμφανίστηκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πολύ σοβαρή και πειθαρχημένη είχε σε πολύ μεγάλο ποσοστό την κατοχή της μπάλας, σε αντίθεση με τα Άμφεια που μάλλον η σκιά του εαυτού τους ήταν.
Και τα δύο τέρματα του αγώνα πέτυχε ο Παναγιώτης Κωσταντόπουλος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Το Φίλμ του Αγώνα

Στο 8' Μια πολυ καλά οργανωμένη επίθεση ο Γεωργακόπουλος έκανε σούτ με αξιώσεις αλλα η μπάλα πέρασε λίγο έξω απο το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 11' Ακόμα μια πολυ καλή ευκαιρία έχασε τη Νίκη για να ανοίξει το σκόρ με τον Καραχάλιο, όταν εκτελώντας ένα σουτ έστειλε την μπάλα πολυ λίγο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 13' Η άμφεια είχε μια καλή φάση για γκόλ όταν σε εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφυγε άουτ απο το αδεξί κάθετο δοκάρι του Βασλόπουλου.
Στο 21' Σε σέντρα πυ έκανε ο Παπανικολόπουλος, ο Λεβεντόπουλος έπιασε την μπάλα αλλα την έστειλε άουτ.
Στο 28' Ο Σύλλας εκτέλεσε κόρνερ και απέκρουσε με γροθιές ο Γεωργούσης διατηρώντας το 0 - 0.
Στο 32' την κίτρινη κάρτα αντίκρυσε Γιώργος Γεωργούσης γα καθυστέρηση
Στο 44' η Νίκη Πλάτης άνοιξε το σκόρ στο παιχνίδι όταν σε σέντρα που του έκανε ο Καραχάλιος προς το κέντρο της μεγάλης περιοχής, ο Κωσταντόπουλος έπιασε το σούτ στην κίνηση και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Γεωργούση γράφοντας το Νίκη Πλάτης - Άμφεια 1 - 0.

Στην επανάληψη η Νίκη συνέχισε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο με το πρώτο ημίχρονο.
Ωραίες αλλαγές της Μπάλας πολυ καλή κυκλοφορία και φυσικά δημιουργία ευκαιριών.

Στο 53' Την κίτρινη κάρτα αντίκρυσε ο Μαλαπάνης διότι εκτέλεσε σουτ ενω η μπάλα ήταν γα την Νίκη Πλάτης.

Στο 54' Σε μια ακόμα οργανωμένη επίθεση για την Νίκη Πλάτης, ο Καψιμάλλης εκτέλεσε σουτ προς την μεγάλη μεριοχή. Εκεί ήταν πάλι ο Κωσταντόπουλος ο οποίος έπιασε στον αέρα την μπάλα και ψυχρά εκτέλεσε για δευτερη φορά τον Γεωργούση γράφοντας το 2 - 0.
Αυτό το γκόλ πανηγυρίστηκε έξαλα απο τον Κωσταντόπουλο μιας και ήταν το δευτερο του στον ίδιο αγώνα.
Στο 57' Κίτρινη κάρτα είδε ο Παπανικολόπουλοςγια τράβηγμα της μπλούζας του καψιμάλη.
Στο 59' Σε εκτέλεση φάουλ απο τον Μουτσούλα, ο Βασιλόπουλος έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα διατηρώντας το 2 - 0.
Στο 62' Ο γιακουμής έκανε ένα σουτ ο Λεβεντόπουλος το έπιασε αλλα έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 74 Κίτρινη αντίκευσε ο δυο φορές σκόρερ της Νίκης ο Κωσταντόπουλος για διαμαρτυρία.
Στο78' Κίτρινη κάρτα αντίκρυσε και ο Λεβεντόπουλος για φάουλ.
Στο 79' Μια καλή φάση για την Άμφεια όταν ο Μαλαπάνης έκανε ένα δυντό σουτ για γκόλ και ο Βασιλόπουλος του είπε όχι.
Στο 83' κίτρινη είδε ο Γκίνο για φάουλ
Στο 90 μια πολυ καλή ευκαιρία να διευρυνθεί το σκόρ, όταν ο κίνο εκτέλεσε κόρνερ αλλα ο Γεωργούσης βγήκε και μπλόκαρε πρίν ο Καραχάλιος προλάβει να πιάσει την μπάλα και την στείλε στα δίχτυα.



Νίκη Πλάτης
Βασιλόπουλος, Χατζής, Καψιμάλης, Μιχαλακόπουλος Αρβαντιταντώνης, Σύλλας, Καραχάλιος, Γκίνο, Κωσταντόπουλος, Σικαλιάς, Γεωργακόπουλος.
Αλλαγές:
Στο 69 την θεση του Γωργακόπουλου πήρε ο Σταθόπουλος Στάθης
Στο 74' Την θέση του Κωσταντόπουλου πήρε ο Κώτσος.



Άμφεια:
Γεωργούσης, Σαραντάκος, Μουτσούλας Παναγιώτης, Μουτσούλας Δημήτρης, Γεωργούσης Γιώργος, Μαλαπάνης, Σόφτης, Σακκάς, Λεβεντόπουλος, Γιακουμής, Παπανικολόπουλος.
Αλλαγές:
69' Την θέση του Σαραντάκου πήρε ο Πουλόπουλος Βασίλης του Γεωργίου.


Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 12ης Αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 12ης αγωνιστικής έχει ως εξής:





Kingston DataTraveler 150 64GB

Μετά την χωρητικότητα των 32GB της σειράς DataTravel 150, η Kingston έρχεται να πλασάρει στην αγορά ένα ακόμα USB Flash που ανήκει στην ίδια οικογένεια, μόνο που εδώ η χωρητικότητα διπλασιάζεται και φτάνει τα 64GB.



Το 64GB DataTravel 150 έχει αδιάβροχο περίβλημα έως 200 μέτρα και ίσως είναι μία από τις καλύτερες προτάσεις αυτή τη στιγμή για αγορά Flash Drive, γιατί εκτός από την τεράστια χωρητικότητα που προσφέρει, συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών.
Αν είστε από τους τύπους που πάντα θέλουν κάτι παραπάνω, μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα ελληνικά e-shops με τιμή που κυμαίνεται στα 130-140 ευρώ.

Σχόλιο:
Μια χαρά η τιμή των 130 - 140 € σε σχέση με τον αποθηκευτικό χώρο των 64GB που προσφέρει...

Τα 3.500 χλμ έφτασε το ιδιόκτητο δίκτυο της HOL

hellas online network - Technews.grΜε το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών μετά τον ΟΤΕ, η hellas online εδραιώνει την παρουσία της ως ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος πάροχος σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών.

Το οπτικό δίκτυο της hellas online έχει επεκταθεί κατά 1.000 χλμ. από τις αρχές του χρόνου, φτάνοντας τα 3.500 χλμ το Νοέμβριο του 2008 καλύπτοντας την ηπειρωτική Ελλάδα κατά το μεγαλύτερο μέρος της, ενώ οι συνολικές επενδύσεις για την ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου έχουν φτάσει περίπου τα 152 εκατ ευρώ. Παράλληλα οι συνεγκαταστάσεις του δικτύου της hellas online σε κόμβους του ΟΤΕ, φτάνουν τις 162, καθιστώντας την εταιρία τον μεγαλύτερο πάροχο αποδεσμοποίησης τοπικού βρόχου από πλευράς γεωγραφικής κάλυψης. Οι υπηρεσίες hol telephony και double play για εταιρικούς και οικιακούς πελάτες, μέσα από το ιδιόκτητο δίκτυο της hellas online είναι πλέον διαθέσιμες σε 84 πόλεις, στους 44 από τους 51 νομούς της χώρας, καλύπτοντας ακόμα και τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας.

Συγκεκριμένα οι νομοί που καλύπτονται από το δίκτυο της hellas online είναι οι ακόλουθοι:

Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Άρτα, Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Γρεβενά, Δράμα, Δωδεκάνησα, Έβρος, Εύβοια, Ζακύνθος, Ηλεία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Λασίθι, Λέσβος, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Ροδόπη, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χανιά, Χίος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις περιοχές που καλύπτει το δίκτυο της hellas online, επισκεφθείτε το www.hol.gr ή καλέστε στο 13844.

Πηγή: Tech News

Cosmote: 500 λεπτά και 500 SMS μόνο με 5 ευρώ

Cosmote Free SMS Free Calls - Technews.grΑκόμα μεγαλύτερη οικονομία προσφέρει η COSMOTE στους πελάτες συμβολαίου της με δύο νέα, αποκλειστικά, πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας και δωρεάν μηνυμάτων.
Τα νέα πρόσθετα πακέτα αποτελούν την οικονομικότερη πρόταση της αγοράς, προσφέροντας
500 λεπτά ομιλίας και 500 SMS, κάθε μήνα μόνο με 5€.

Συγκεκριμένα, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές των προγραμμάτων συμβολαίου, υφιστάμενους και νέους, 500 λεπτά ομιλίας, κάθε μήνα, μόνο με 5€. Τα δωρεάν λεπτά μπορούν να καταναλωθούν για κλήσεις προς όλα τα κινητά COSMOTE και όλα τα σταθερά τηλέφωνα. Το πακέτο διατίθεται για ενεργοποίηση έως και 31 Δεκεμβρίου 2008 και ισχύει για τρεις μήνες. Η ενεργοποίηση γίνεται δωρεάν, στέλνοντας SMS στο 1256 με το κείμενο «500Λ».

Επιπλέον, η COSMOTE διαθέτει το νέο πακέτο δωρεάν μηνυμάτων "COSMOTE SMS 500", που προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές των οικονομικών προγραμμάτων συμβολαίου, 500 SMS κάθε μήνα, μόνο με 5€. Τα μηνύματα μπορούν να καταναλωθούν για αποστολή SMS προς όλα τα κινητά COSMOTE. Η ενεργοποίηση του πακέτου γίνεται δωρεάν, στέλνοντας SMS στο 1256 με το κείμενο «500S».

Η ενεργοποίηση των νέων οικονομικών πακέτων ομιλίας και μηνυμάτων γίνεται επίσης σε όλα τα καταστήματα COSMOTE ή στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρίας, με κλήση στο κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Συμβολαίου (1212) και μέσω του νέου web portal "COSMOTE MY ACCOUNT".

Ο συνδρομητής μπορεί να ενεργοποιήσει παράλληλα και τα δύο πακέτα, δωρεάν χρόνου ομιλίας και δωρεάν SMS. Έτσι μπορεί «να μιλάει πολύ και να γράφει πολύ χωρίς να το πληρώνει ακριβά».

Πηγή: Tech News

Το YouTube αποκτά wide screen

To YouTube πρόσθεσε την δυνατότητα αναπαραγωγής widescreen βίντεο, εγκαταλείποντας έτσι την παραδοσιακή διάσταση των 4:3.
Η κίνηση αυτή ήρθε να προστεθεί στην δυνατότητα προβολής βίντεο υψηλότερης ποιότητας μέσα από το YouTube, ενώ συνδέεται και με τις απόψεις των χρηστών το, στους οποίους το μέγεθος απεικόνισης ήταν πάντα μέσα στις περισσότερες συζητήσεις σχετικά με το τι μπορεί να αλλάξει ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία χρήσης του δημοφιλέστατου site.
Όλα τα βίντεο 4:3 θα εμφανίζονται σε εξακολουθήσουν να εμφανίζονται σε αυτές τις διαστάσεις ενώ δεν έχει διακοπεί ακόμα η δυνατότητα upload τέτοιων βίντεο.

Πηγή: PC World

Νέος Core 2 Duo από την Intel

Η Intel σκοπεύει να κυκλοφορήσει άλλον ένα διπύρηνο Core 2 Duo E7x00 στις 18 Ιανουαρίου του νέου έτους.
Το νέο chip θα είναι ανώτερο του E7400, το οποίο είναι συγχρονισμένο στα 2.8GHz και θα κοστίζει στην χοντρική γύρω στα 130 δολάρια. Ο Core 2 Duo E7500 θα είναι συγχρονισμένος στα 2.93GHz ενώ θα υποστηρίζει FSB 1066 και 3MB cache μνήμη.
Η κυκλοφορία του Core 2 Duo E7500, δεν αλλάζει την πρώτη θέση όσον αφορά στις επιδόσεις των Intel Core 2 επεξεργαστών, με την πρωτιά να παραμένει στον Core 2 Duo E8600 με 3.33GHz, FSB 1333 και 6MB μνήμης L2 cache.

Πηγή: PC World

Κενό ασφαλείας στα Windows Vista

Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Phion AG ανακοίνωσε ότι εντόπισε και μελέτησε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στα Windows Vista. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της εταιρείας ανακάλυψαν ένα TCP/IP stack buffer overflow, που μπορεί να αποτελέσει όχημα για παραβίαση της ασφάλειας του υπολογιστή.

Σχολιάζοντας το κενό, ο ερευνητής Thomas Unterleitner δήλωσε: "δεδομένου ότι το buffer overflow εγγράφει δεδομένα στη μνήμη του kernel, είναι πιθανό ένα μέλος του Network Configuration Operator group να αναλάβει τον έλεγχο του λειτουργικού δίχως κανέναν περιορισμό. Το buffer overflow μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενσωμάτωση κώδικα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια".

Η Microsoft έχει επίγνωση του προβλήματος κι έχει δηλώσει ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί στο επόμενο Service Pack των Vista. Ωστόσο, θα προτιμούσαμε ένα security update, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα κυκλοφορήσει το Service Pack και το πρόβλημα φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρό.

Πηγή: PC Magazine

Η ΕΕ λέει "όχι" στον αποκλεισμό των torrent users

Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε τη γαλλική πρόταση που προέβλεπε διακοπή της σύνδεσης στο Internet για όσους συλληφθούν τρεις φορές να μοιράζονται υλικό που προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Το Συμβούλιο υιοθέτησε τελικά μια πιο ευέλικτη στάση, προς μεγάλη ανακούφιση όσων αντιτίθενται στο γαλλικό σχέδιο.

Το γαλλικό κοινοβούλιο υπερψήφισε πρόσφατα το γνωστό νόμο των τριών χτυπημάτων, σύμφωνα τον οποίο ο παράνομος διαμοιρασμός αρχείων μέσω torrents και άλλων πρωτοκόλλων επιφέρει αποκλεισμό από το Διαδίκτυο. Ως προεδρεύουσα της ΕΕ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Γαλλία πρότεινε έναν αντίστοιχο νόμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο οι εταίροι δείχνουν να λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν το θέμα των ατομικών δικαιωμάτων.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αποφάσεις της ΕΕ, έτσι κι αυτή τη φορά θα απαιτηθεί μια μακρόχρονη διαδικασία μέχρι να επέλθει η οριστική συμφωνία. Το πλήθος των νομοθετικών/εκτελεστικών οργάνων και γραφειοκρατία είναι οι λόγοι που θα καθυστερήσουν και αυτή την απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή.

Πηγή: PC Magazine

Κίνδυνος για χρήστες Windows από νέο worm

Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες των Windows για ένα νέο Internet worm που δρα εκμεταλλευόμενο ένα κενό ασφαλείας για το οποίο έχει ήδη διατεθεί διορθωτικό patch.
Το worm φέρει την ονομασία Win32/Conficker.A και έχει ήδη μολύνει αρκετές επιχειρήσεις, αλλά και οικιακούς υπολογιστές, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το malware ανοίγει μια port στο πεδίο 1024 και 10000 και λειτουργεί ως web server. Στη συνέχεια, εισχωρεί σε υπολογιστές του δικτύου και αντιγράφει μια κόπια του μέσω HTTP.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μετά τη μόλυνση, το worm κλείνει το κενό ασφαλείας στον εκάστοτε υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο οι δημιουργοί του επιδιώκουν να αποκλείσουν άλλα worms. Εκτός από τις ΗΠΑ, έχουν αναφερθεί μολύνσεις σε πολλές χώρες ανά την υφήλιο, ενώ για κάποιο λόγο, οι ουκρανικοί υπολογιστές παραμένουν ανέπαφοι.

Πηγή: PC Magazine

Προς νέες μειώσεις των τελών περιαγωγής στην ΕΕ

Η Ευρωπαία Επίτροπος για τις Τηλεπικοινωνίες Viviane Reding προτείνει μια σειρά νέων μέτρων, στο πλαίσιο της πολιτικής μείωσης των τελών περιαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, πέρα από τα ήδη υπάρχοντα όρια για τις φωνητικές κλήσεις, η Επίτροπος προτείνει την επέκταση της νομοθεσίας στα γραπτά μηνύματα και την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.


Οι προτάσεις περιλαμβάνουν ανώτατο όριο €0,11 για τα γραπτά μηνύματα, με το μέσο όρο του σχετικού τέλους περιαγωγής να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα €0,29. Επίσης, προτείνεται η θέσπιση ανώτατου ορίου ενός ευρώ ανά megabyte για την πλοήγηση στο Internet που λαμβάνει χώρα μέσω roaming.

Οι υπουργοί Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνουν τα μέτρα, ενώ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκτιμάται ότι θα αποφανθεί θετικά.
Φυσικά, οι
πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας δε βλέπουν με καλό μάτι να νέα μέτρα, ωστόσο φαίνεται ότι δεν έχουν και πολλά περιθώρια ελιγμών στο συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή: PC Magazine