Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2008

Διαχείριση απορριμμάτων «Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα»

«Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα» φαίνεται να πορεύεται η διαχείριση των απορριμμάτων στη Μεσσηνία.
Απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αναστολή της λειτουργίας όλων των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων και η λύση που έχει προταθεί, η δημιουργία χώρων για την εγκατάσταση των μπαλοποιητών και των μπαλοποιημένων απορριμμάτων, μάλλον καθίσταται γράμμα κενού περιεχομένου.

Ταυτόχρονα, παραμένει άγνωστο ποιες εξελίξεις υπάρχουν ως προς την επιλογή των χώρων για τις οποίες έχει εξουσιοδοτηθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και τι γίνεται με την προμήθεια των μπαλοποιητών, που θα περιτυλίγουν με πλαστικό τις μπάλες απορριμμάτων.
Οι χώροι τοποθέτησης των μηχανημάτων μπορεί να έχουν βρεθεί για το μεγαλύτερο μέρος της Μεσσηνίας, όμως δεν έχουν βρεθεί οι χώροι εναπόθεσης των μπαλοποιημένων απορριμμάτων.

Άγνωστο παραμένει, επίσης, υπό ποιες προϋποθέσεις (οικονομικές) θα γίνει η ανάπλαση των παλιών χωματερών και η διαμόρφωση του χώρου που θα υποδεχθεί τα μπαλοποιημένα απορρίμματα, καθώς πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, κυρίως ως προς την αποφυγή πιθανής ροής στραγγισμάτων στο υπέδαφος.
Το μόνο που έχει γίνει γνωστό, είναι ότι έχει υπογραφεί η διάθεση 9.000.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προμήθεια των μπαλοποιητών, εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι για τη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, έως τις 10 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν ληφθεί αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια για την αναστολή της λειτουργίας των ΧΑΔΑ τους έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Θεωρητικά, από την 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι αναπλάσεις και η εγκατάσταση των μπαλοποιητών στις προβλεπόμενες τοποθεσίες.
Η εγκατάσταση προϋποθέτει και την κατασκευή βιολογικών σταθμών για την επεξεργασία των στραγγισμάτων.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες για την υποδοχή των μπαλοποιημένων απορριμμάτων, που προβλέπουν την τοποθέτηση χαλικιού, γεωυφάσματος και αργιλοχώματος, καθώς και ποσοτήτων χώματος, που θα επικαλύπτουν τα μπαλοποιημένα απορρίμματα.
Αυτά, θα παραμείνουν στους καθορισμένους χώρους για δύο χρόνια, καθώς έως τα τέλη του 2010 πρέπει να έχει δημιουργηθεί, με βάση τις σχετικές μελέτες, μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, στην οποία τα μπαλοποιημένα απορρίμματα θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη.

Η κατάσταση ανά περιοχή

Η Μεσσηνία έχει χωριστεί σε τέσσερις ζώνες:
1. Καλαμάτας (στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι Καλαμάτας, Αβίας, Άριος, Αρφαρών, Θουρίας και Λεύκτρου),
2. Μεσσήνης (στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι Μεσσήνης, Ανδανίας, Ανδρούσας, Αριστομένους, Ιθώμης, Μελιγαλά, Οιχαλίας, Πεταλιδίου και η Κοινότητα Τρικόρφου),
3. Πύλου (στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι Πύλου, Αίπειας, Βουφράδος, Κορώνης, Μεθώνης, Νέστορος, Παπαφλέσσα και Χιλιοχωρίων) και
4. Κυπαρισσίας (στην οποία συμμετέχουν οι Δήμοι Κυπαρισσίας, Αετού, Αυλώνα, Γαργαλιάνων, Δωρίου, Είρας, Φιλιατρών και η Κοινότητα Τριπύλης).

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και είπαν μιλώντας στο «Θάρρος» οι δήμαρχοι των παραπάνω περιοχών, η κατάσταση έχει ως εξής:
Στην περιοχή της Καλαμάτας έχει αποφασιστεί η τοποθέτηση μπαλοποιητή στη «Μαραθόλακκα» και των μπαλοποιημένων απορριμμάτων στην ίδια περιοχή.
Ο μπαλοποιητής θα επεξεργάζεται τα απορρίμματα και των άλλων Δήμων, τα οποία όμως θα αποτίθενται σε χώρους του κάθε ΟΤΑ ξεχωριστά.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, βρέθηκαν κάποιοι χώροι στους τρεις από τους πέντε υπόλοιπους Δήμους, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς είτε είναι κοντά σε οικισμό είτε η έκταση είναι ιδιωτική είτε το Δασαρχείο Καλαμάτας δεν παραχωρεί λατομείο για αυτή τη χρήση.
Αντίθετα, στους υπόλοιπους Δήμους της Μάνης ούτε καν υπάρχει χώρος.

Στη δεύτερη ενότητα, αυτή της Μεσσήνης, έχει εξουσιοδοτηθεί εγγράφως ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νικ. Αγγελόπουλος, προκειμένου να βρεθούν οι χώροι τόσο της εγκατάστασης του μπαλοποιητή όσο και των μπαλοποιημένων απορριμμάτων. Παρά το γεγονός ότι χρονικά βρισκόμαστε στο «παρά πέντε» της υλοποίησης του νέου σχεδιασμού, ο δήμαρχος Μεσσήνης και πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κ. Σπυρόπουλος δεν έχει ενημερωθεί επί των όποιων εξελίξεων.
Ο κ. Σπυρόπουλος, ωστόσο, σημείωσε πως βασικός στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος, μέχρι να δοθεί η οριστική λύση, της ολοκληρωμένης, δηλαδή, διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Παρατήρησε, επίσης, πως με την εφαρμογή της ανακύκλωσης στη Μεσσηνία, ολοένα και μικρότερος θα είναι ο όγκος των απορριμμάτων που θα οδηγείται για μπαλοποίηση.

Πρόσθεσε δε, πως η Μεσσηνία σε σχέση με τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας βρίσκεται σε ιδιαιτέρως πλεονεκτική θέση, λόγω της ανακύκλωσης και ζήτησε την ανοχή των κατοίκων του νομού για δύο ακόμη χρόνια, μέχρι δηλαδή να βρεθεί η οριστική λύση με την ολοκληρωμένη διαχείριση. Εξέφρασε την ευχή όλα «να περπατήσουν καλά για το καλό όλων μας», και παρατήρησε ότι «όπως και να ’χει, η κατάσταση θα είναι καλύτερη από τη σημερινή”.

Στην τρίτη ενότητα, της Πύλου, έχει ληφθεί απόφαση να τοποθετηθεί ο μπαλοποιητής, αλλά και να εναποτίθενται τα μπαλοποιημένα στον υφιστάμενο ΧΑΔΑ, στη θέση «Άγιος Νικόλαος». Για το σκοπό αυτό παραχωρήθηκε στο Δήμο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δασική έκταση 45 στρεμμάτων (στην οποία περιλαμβάνεται και αυτή του ΧΑΔΑ).
Ο ΧΑΔΑ θα αποκατασταθεί από την αρχή της χρονιάς και στο χώρο θα τοποθετηθεί, αφού αυτός όμως διαμορφωθεί κατάλληλα, ο μπαλοποιητής, πιθανόν με δαπάνες του προμηθευτή.
Ο Δήμος θα διαμορφώσει το χώρο για τα μπαλοποιημένα απορρίμματα και θα αναζητήσει τις πιστώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν οφέλη κι από τους υπόλοιπους Δήμους, των οποίων τα απορρίμματα θα παραμένουν στο χώρο. Αποτέλεσμα αυτών, σημείωσε ο δήμαρχος Πύλου Γ. Χρονόπουλος, είναι να υπάρχει πρόθεση της Δημοτικής Αρχής περί μη αύξησης των δημοτικών τελών.
Τα μπαλοποιημένα απορρίμματα θα παραμείνουν εκεί για δύο χρόνια, μέχρι το τέλος του 2010. «Είναι μονόδρομος αυτή η λύση», σχολίασε και πρόσθεσε πως είναι επικίνδυνο ένα μήνα πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας για την επιβολή προστίμων, να υπάρχει κωλυσιεργία.
Σημείωσε ακόμη πως η τοποθέτηση των μπαλοποιημένων απορριμμάτων είναι προσωρινή λύση και θα δώσει το χρόνο να εξεταστεί η οριστική.
Κατέληξε δε, λέγοντας πως η Πυλία θέλει να βοηθήσει για τη βέλτιστη δυνατή λύση, καθώς, λόγω ΠΟΤΑ, το επόμενο διάστημα θεωρείται πιθανός ο διπλασιασμός του όγκου των απορριμμάτων.

Τέλος, στην ενότητα της Κυπαρισσίας αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ο μπαλοποιητής σε χώρο ανάμεσα στους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων και τα μπαλοποιημένα να εναποτίθενται σε χώρο στην περιοχή των Δήμων Κυπαρισσίας και Αυλώνος.
Όμως, ο χώρος εναπόθεσης δεν έχει ακόμη βρεθεί, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται. Μία δε τοποθεσία που είχε εντοπιστεί, χαρακτηρίστηκε τελικά ως ακατάλληλη, σύμφωνα με όσα μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης.

Πηγή: Θάρρος

Απίστευτα πράγματα διαβάζουμε για τον ΟΤΕ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

Πραγματικά απίστευτα πράγματα διαβάζουμε να γίνονται στον (Π)ΟΤΕ Κυπαρισσίας.
Φαίνεται ότι ορισμένα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ έχουν δει του ΟΤΕ σαν τσιφλίκι του πατέρα τους και μιλάνε απαράδεκτα στον ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

Ορισμένα φαίνεται κοπρόσκυλα (όχι όλοι) έχουν υφάκι και τουπέ και μιλάνε στον πολίτη σαν να μιλάνε στον δούλο τους.

Διαβάζουμε λοιπόν στο blog Βρε ΟΥΣΤ απο ΄δω το εξής:
Είχα μια 24άρα ADSL over PSTN γραμμή για το Internet. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ.. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΠΟΤΕ. Έκανα βλέπετε το ατόπημα να έχω σπίτι 1.5 χιλιόμετρο μακρυά από το κέντρο του Ο.Τ.Ε. Να δεχτώ σε αυτή την απόσταση, να μην δίνει το 100% της ταχύτητας. Να κόβει κάτι.. Να το δεχτώ.. Να κόβει όμως 50% της ταχύτητας και επίσης να μην συνδέεται καθόλου, δεν το δέχομαι.. Αδιανόητο.. Και καλά να είσαι κάποιος οικιακός χρήστης. Εντάξει, ίσως και να μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι να γίνει κάτι, ή και να μην σε ενδιαφέρει κιόλας.. Όταν όμως είσαι επαγγελματίας όπως εγώ και στηρίζεται μια ολόκληρη Α.Ε πληροφορικής επάνω σε αυτή την γραμμή, δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου.. Και σε τελική ανάλυση, για ποιόν λόγο να την έχεις ;;

....................................................................
....................................................................
....................................................................

Αποφασίζω να πάω μια βόλτα απο το Κατάστημα του Ο.Τ.Ε στην Κυπαρισσία και να ανέβω πάνω στο γραφείο των τεχνικών (που τους ξέρω όλους) και να ρωτήσω τι θα γίνει, μιας και το θέμα είναι τουλάχιστον πολύ σοβαρό. Δεν μπορώ να δουλέψω. Μόλις φτάνω στο γραφείο βρίσκω όλους τους λεβέντες τεχνικούς εκεί, μαζί και τον υπεύθυνο τεχνικό για τα ADSL τις νέες συνδέσεις κλπ.. Τον Γίωργο τον ψηλό με το κεφάλι ταψί γαλβανισμένο απο την καράφλα ;; Αυτόν .. Αμέσως μόλις με βλέπει και χωρίς να προλάβω να μιλήσω, μου λέει : "Δεν σε ακούω εσένα. Αντε γαμ... μαλάκ .. τσακίσου από εδω μέσα .. " Κουβέντα υπαλλήλου του Ο.Τ.Ε , σε 35 χρονο επιχειρηματία , επιστήμονα πληροφορικής. Νομίζω μπορεί να φανταστεί ο καθένας το τι συνέβει μετά..
Ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας είναι εδώ

Είδατε συμπεριφορά ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ προς πελάτη????
Φυσικά τον φίλο μας τον συμβουλεύσαμε να κράξει ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ που του μίλησαν άσχημα παντού.
Βέβαια ο φίλος μας προχώρησε και σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ να τους τραβήξει η ΕΕΤΤ ένα ξέσκισμα στον ΟΤΕ Κυπαρισσίας να μάθουν να μιλάνε ορισμένα κωθώνια.

Μια χαρά έχει ονομάσει ο φίλος μας το blog του...

ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ....


ΡΕ ΟΥΣΤ πρέπει να λέμε σε ΟΛΟΥΣ αυτούς που μας βλέπουν σαν μυρμήγκια, σαν παράσιτα που ενοχλούν την ησυχία τους.

Ικανοποιημένη η ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. για την τροπή της υπόθεσης με τα Χειρουργεία Κυπαρισσίας

Την ικανοποίηση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) εκφράζουν με ανακοίνωση τους για την σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής των Χειρουργείων του Γ.Ν.- Κ.Υ. Κυπαρισσίας, με το ποσό των 430.000 ευρώ.

Η ικανοποίηση τους πηγάζει αφενός μεν από το ότι η Κυπαρισσία θα αποκτήσει επιτέλους σύγχρονα και ασφαλή Χειρουργεία, που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους τόσο της ίδιας της πόλης, όσο και των γύρω περιοχών, αφετέρου δε διότι η Ομοσπονδία μας, δια του Προέδρου της κ. Ιωάννη Καναβού, με τη στήριξη του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου, πρωτοστάτησε στην ανάδειξη ενός σοβαρότατου για την τοπική κοινωνία ζητήματος, συμβάλλοντας στην οριστική του επίλυση.

Δεν κρύβουν και την απόλυτη ικανοποίηση τους που ανέδειξαν το θέμα νιώθοντας απολύτως δικαιωμένοι για την τροπή που πήρε η υπόθεση καθώς διαψεύδονται αυταπόδεικτα οι όποιοι κακόβουλοι ισχυρισμοί και συκοφαντίες εξακοντίστηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα στο πρόσωπο του κ. Καναβού από διάφορα κέντρα.
Και καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. ότι αναμένει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την άμεση δέσμευση του ποσού ωστε να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες.

Το θέμα το είχαμε αναδείξει από το Φιλιατρά News μετά από Δελτίο Τύπου που λάβαμε από την ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. και είχαμε δημοσιεύσει εδώ

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008

Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο: Νέα συνεδρίαση μετά τη σύγκληση των τοπικών οργάνων

Επιστολή με την οποία θα ζητά από όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας να συγκαλέσουν εντός του επόμενου δεκαήμερου τα Τοπικά Συντονιστικά Όργανα θα στείλει ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος, ενώ ακολούθως θα συνεδριάσει εκ νέου το νομαρχιακό όργανο.
Αυτό δήλωσε χθες ο κ. Δράκος κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου για περιπτώσεις χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών, όπου απουσίαζε η πλειοψηφία των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με το νομάρχη, υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης φαινομένων που δε θα είναι υπερβολικά. Από την πλευρά του, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Χαράλαμπος Αφάλης αναφέρθηκε στις περιοχές της Μεσσηνίας που θεωρεί επικίνδυνες.

Επικίνδυνα σημεία

Κατά τον κ. Αφάλη, η υπηρεσία του θεωρεί περιοχές υψηλού κινδύνου, επειδή έχουν σημειωθεί κατ’ επανάληψη έντονες χιονοπτώσεις και παγετός, τις εξής:
•Στο εθνικό δίκτυο Καλαμάτας – Σπάρτης από τους «5 δρόμους» έως τα όρια των Νομών Μεσσηνίας – Λακωνίας και στην περιοχή «Σιλίμποβες».
•Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν στα δημοτικά διαμερίσματα Αλαγονίας, Πηγών, Αρτεμισίας, Λαδά, Καρβελίου, Ελαιοχωρίου και στους οικισμούς Αράχωβα, Δενδρά και Άνω Βέργα του Δήμου Καλαμάτας.
•Τα δημοτικά διαμερίσματα Πηγαδίων, Αλτομιρών και τους οικισμούς Κεφαλόβρυσο, Ριγανά και Κρύα βρύση του Δήμου Αβίας.
•Το δημοτικό διαμέρισμα Πολιανής του Δήμου Θουρίας και τους οικισμούς Άνω Βρωμόβρυση και Πελεκητό του Δήμου Αρφαρών.
•Περιοχή Τσακώνας.
•Τα δημοτικά διαμερίσματα Στάσιμου, Σκληρού, Κακαλετρίου, Πέτρας, Αμπελιώνας, Αγ. Σώστη και τους οικισμούς Διμάνδρα και Μαρίνα του Δήμου Είρας.
•Τα δημοτικά διαμερίσματα Μαυροματίου, Κούβελα, Χαλκιά και τον οικισμό Κυψέλη του Δήμου Δωρίου.
•Τα δημοτικά διαμερίσματα Άνω Μέλπειας, Δασοχωρίου, Καρνασίου και τους οικισμούς Αγ. Αθανασίου και Μοναστηράκι Δήμου Ανδανίας.
•Τα δημοτικά διαμερίσματα Καλλίτσαινας, Πλατανιών. Αυλώνας του Δήμου Αυλώνα, Άνω Παπαφλέσσα και Μανιάκι του Δήμου Παπαφλέσσα.
Ακολούθως ο κ. Αφάλης ανέπτυξε τα στάδια ετοιμότητας της Πυροσβεστικής και κινητοποίησης των άλλων φορέων.

Συνεδριάσεις,

Τοποθετηθείς ο νομάρχης σημείωσε ότι η περιοχή μας δεν πλήττεται από έντονες χιονοπτώσεις όπως άλλες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για το οδικό δίκτυο.
Ζήτησε να υπάρχει αποθηκευμένο αλάτι στα επικίνδυνα σημεία και συγκεκριμένα σε Ταΰγετο, Τσακώνα, Δώριο και Καζάρμα, αλλά και να γίνει μεγαλύτερη προμήθεια, ώστε σε περίπτωση έντονου φαινομένου να μην ψάχνουν να αγοράσουν.
Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα και για κατολισθήσεις και να αντιμετωπίζονται άμεσα με τα μηχανήματα των Δήμων.

Επίσης, πρέπει να λειτουργήσουν όλα τα τοπικά όργανα στους Δήμους και σημείωσε ότι θα το ζητήσει με επιστολή του, ώστε να πραγματοποιηθεί και νέα συνεδρίαση του ΣΝΟ.
Κλείνοντας, είπε ότι τα ήπια φαινόμενα είναι αντιμετωπίσιμα στη Μεσσηνία, επισημαίνοντας ότι σπάνια έχουν αγγίξει την περιοχή μας ακραία φαινόμενα χιονοπτώσεων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση τη μεγαλύτερη αξία έχει η ανθρώπινη ζωή και αυτή πρέπει να είναι το κύριο μέλημα σε μια τέτοια κατάσταση.

Ο δήμαρχος Ανδανίας Γιώργος Διαγούπης ζήτησε την αποθήκευση αλατιού στην περιοχή του, ενώ για τις κατολισθήσεις είπε ότι τις αντιμετωπίζει με τα μηχανήματα του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Χαράλαμπος Παγάνης αναφέρθηκε στο θέμα του Λαγκούβαρδου, επισημαίνοντας ότι σε κάποιο σημείο ο χείμαρρος στενεύει πολύ και εκεί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Από το Σύλλογο Εθελοντών Μάνης, ο κ. Ξυδέας αναφέρθηκε στο δρόμο στο Δάσος της Βασιλικής και σημείωσε ότι πολλοί ορειβάτες, όπως και ποδηλάτες, τον χρησιμοποιούν για να βγουν Σπάρτη.
Μάλιστα, πέρυσι ομάδα ποδηλατών από τον Πειραιά εγκλωβίσθηκε και χρειάστηκε η παρέμβασή τους, εξ ου και ζήτησε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Κουτσογιαννόπουλος ενημέρωσε ότι έχει συγκληθεί το τοπικό συντονιστικό όργανο και ήδη έχουν αποθηκευμένους 20-25 τόνους αλατιού.

Τέλος, από το Δήμο Ιθώμης ο κ. Γεράσιμος Αθανασόπουλος έθιξε το ζήτημα των νερών που συγκεντρώνονται στους δρόμους και γίνονται παγίδες για τα οχήματα.

Πηγή: Θάρρος

Επιδότηση: 4.460 παραγωγοί μένουν εκτός

Σε 4.460 ανέρχονται, σύμφωνα με τα επεξεργασμένα στοιχεία της ΕΑΣ Μεσσηνίας, οι παραγωγοί που έχουν δικαιώματα έως 100 ευρώ και θα πάψουν να λαμβάνουν επιδότηση εφόσον επιλεγεί αυτό το «κατώφλι» πληρωμής ενιαίας ενίσχυσης από τη χώρα μας.

Με τα προαναφερθέντα στοιχεία επιβεβαιώνονται όσα έχει δημοσιεύσει το «Θ» σχετικά, καθώς στο χθεσινό φύλλο κάναμε λόγο για χιλιάδες παραγωγούς που μένουν εκτός επιδότησης, εφόσον ισχύσει αυτό το κατώφλι που προέκυψε από τη συμφωνία για τον «έλεγχο υγείας» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Πρόκειται για το κατώφλι που είναι το ευνοϊκότερο, δηλαδή το λιγότερο ανώδυνο για τη χώρα μας από τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν. Επομένως, είναι και το πιθανότερο να ισχύσει, αφού με τη χρήση των υπολοίπων κατωφλίων (400 ευρώ, 4 στρέμματα, 10 στρέμματα) μένει εκτός τεράστιος αριθμός παραγωγών.

Δε θα χαθούν

Σημειώνεται πως την προοπτική ισχύος του κατωφλίου των 100 ευρώ επιβεβαίωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ Βασίλης Κοζομπόλης.
Ο ίδιος ανέφερε πως στην ουσία τα χρήματα αυτά δε θα χαθούν, αφού υπάρχει η δυνατότητα των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων το πρώτο τρίμηνο του 2009, πριν ξεκινήσουν οι ενεργοποιήσεις του έτους αυτού, από το οποίο θα ισχύσει η εν λόγω περικοπή.

Επισημαίνεται πως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τελικό κείμενο της συμφωνίας για τον «έλεγχο υγείας» (υπήρχε το προσωρινό κείμενο), και τα ζευγάρια των επιλογών για τα κατώφλια χορήγησης ενισχύσεων παραμένουν τα ίδια, δηλαδή γενικό όριο όλης της Ε.Ε. 100 ευρώ ή 10 στρέμματα (1 εκτάριο) και δυνητικό όριο για την Ελλάδα 400 ευρώ ή 4 στρέμματα (0,4 εκτάρια).
Η Ελλάδα μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε όριο από οποιοδήποτε εκ των δύο «ζευγαριών», με πιθανότερο και ευνοϊκότερο αυτό των 100 ευρώ.

Πρόταση ΠΑΣΕΓΕΣ

Αυτή η επιλογή αποτελεί και την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ όπως επιβεβαιώνει και ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Γιάννης Τσιφόρος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου. Στο δημοσίευμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Όπως είπε στην «Π» ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννης Τσιφόρος, τα σενάρια που υπάρχουν για την εφαρμογή των νέων διατάξεων είναι πολλά. «Η Ελλάδα έχει πολλές επιλογές. Δύο από αυτές είναι να αποκλείσει από τις επιδοτήσεις όσους παραγωγούς λαμβάνουν μέχρι 400 ευρώ ετησίως ή διαθέτουν 4 στρέμματα.

Μπορεί όμως να επιλέξει και ανάμεσα στις λύσεις που προβλέπονται από τις γενικές διατάξεις, δηλαδή τη μη καταβολή ενιαίας ενίσχυσης σε όσους μέχρι τώρα λαμβάνουν έως 100 ευρώ ετησίως ή διαθέτουν 10 στρέμματα. Εμείς προτείνουμε στο Υπουργείο να υιοθετήσει τη λύση της μη καταβολής σε όσους εισπράττουν έως 100 ευρώ κάθε χρόνο» επεσήμανε ο κ. Τσιφόρος.
Σύμφωνα τέλος με τον κ. Τσιφόρο, «είναι δυνατόν οι δικαιούχοι επιδοτήσεων να μεταβιβάσουν τα δικαιώματά τους όταν φθάνουν μέχρι τα 100 ευρώ, σε άλλους δικαιούχους, ώστε να μη χαθούν και αυτά τα ποσά από τους παραγωγούς».

Μικρός κλήρος, μικρά δικαιώματα

Σε σχετικό πίνακα που παρατίθεται, βλέπει κανείς για τους παραγωγούς της Μεσσηνίας τις κλίμακες ποσών ενιαίας ενίσχυσης βάσει των αιτήσεων ενεργοποίησης του 2008.
Λόγω του μικρού κλήρου στην Ελλάδα, βλέπουμε πως μεταξύ των παραγωγών της ΕΑΣ Μεσσηνίας η συντριπτική πλειονότητα, δηλαδή 13.386 παραγωγοί, έχει δικαιώματα από 100 μέχρι 300 ευρώ! Γίνεται αντιληπτό πως αν ίσχυε το κατώφλι των 400 ευρώ θα έβγαιναν εκτός δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί.

Με το κατώφλι των 100 ευρώ, βγαίνουν εκτός 1.826 παραγωγοί με δικαιώματα έως 50 ευρώ και άλλοι 2.634 (σύνολο 4.460) με δικαιώματα από 50 έως 100 ευρώ.
Οπωσδήποτε, πρόκειται για έναν αριθμό παραγωγών που αν υποβάλουν αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν με σχετική ευκολία.

Πηγή: Θάρρος

Επιστολή ΠΑΣΕΓΕΣ στον Καραμανλή για πιθανή απαγόρευση φυτοφαρμάκων

Επιστολή απέστειλε η ΠΑΣΕΓΕΣ στον πρωθυπουργό και κοινοποίησε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταθέσει τις προτάσεις της για ένα νέο Κανονισμό για την έγκριση φυτοφαρμάκων που θα αντικαταστήσει την ισχύουσα Οδηγία 91/414 ΕΚ. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία σε ολόκληρο τον αγροτικό κόσμο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την παράγραφο που αναφέρεται στα αποκαλούμενα κριτήρια έγκρισης (cut-off criteria).

Το προτεινόμενο κείμενο του Κανονισμού, ωστόσο, περιλαμβάνει κριτήρια τα οποία εφόσον εφαρμοστούν θα οδηγήσουν στην απόσυρση από την αγορά της Ε.Ε. τεράστιου αριθμού φυτοπροστατευτικών προϊόντων, χωρίς να προσθέτει στην ασφάλεια καταναλωτή και περιβάλλοντος.

Οι επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας θα είναι σημαντικές, λαμβάνοντας υπόψη ότι αντίστοιχοι περιορισμοί δε θα ισχύουν σε χώρες εκτός της Ε.Ε. και οι κύριοι ανταγωνιστές μας ανά τον κόσμο θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα και φθηνότερα προϊόντα για την προστασία των καλλιεργειών τους.
Κατά συνέπεια, σοβαρό πλήγμα θα δεχθεί και η ελληνική οικονομία λόγω των αρνητικών επιπτώσεων στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, όπως το λάδι, το βαμβάκι, τα ροδάκινα και τα κηπευτικά.

Επειδή, όπως διαφαίνεται, η Γαλλική Προεδρία επιθυμεί να ολοκληρώσει τη νομοθετική διαδικασία πριν το τέλος Δεκεμβρίου, σας ζητάμε να θίξετε άμεσα το θέμα διεξαγωγής πανευρωπαϊκής αξιολόγησης των επιπτώσεων με τον πρόεδρο Sarkozy και τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».

Πηγή Θάρρος

Λήξη του συνεδρίου της ΚΕΔΚE. Για «άδοξο τέλος της διοικητικής μεταρρύθμισης» κάνει λόγο η ΚΕΔΚΕ

Υπερψηφίστηκε τελικά το ψήφισμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, μετά την αποδοχή από τον πρόεδρό της Νικήτα Κακλαμάνη του σχεδίου ψηφίσματος που πρότεινε η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα». Η παράταξη «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» που πρόσκειται στο Συνασπισμό απείχε της ψηφοφορίας, ενώ ξεχωριστό ψήφισμα κατέθεσε η παράταξη «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Ο κ. Κακλαμάνης συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του συνεδρίου δήλωσε τη διαφωνία του με τον όρο «άδοξο τέλος της διοικητικής μεταρρύθμισης», το συμπεριέλαβε όμως στο ψήφισμα για χάρη της ενότητας του Σώματος.

Στο τελικό ψήφισμα η ΚΕΔΚΕ :

- εμμένει στην ανάγκη υλοποίησης της διοικητικής μεταρρύθμισης παρ' όλο που διατυπώνει επιφυλάξεις για το γεγονός ότι το όλο εγχείρημα δεν αναβάλλεται απλώς, αλλά ματαιώνεται

- επιμένει στην ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων

- διαφωνεί με την παρακράτηση πόρων της αυτοδιοίκησης για το πρόγραμμα «Θησέας»

- ζητά τα 180 εκατομμύρια ευρώ για τις μεταφερθείσες αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης που δεν προβλέπονται στον φετινό προϋπολογισμό

- ζητά τη νομοθέτηση ρυθμίσεων για τον ακριβή τρόπο απόδοσης των παρακρατηθέντων πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαφωνία καταγράφτηκε ως προς την πρόταση του Πάρι Κουκουλόπουλου για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων την ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, με κλείσιμο των Δήμων και πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από το Κοινοβούλιο. Υπέρ των κινητοποιήσεων είχε ταχθεί και η παράταξη που πρόσκειται στο Συνασπισμό.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Μια μαύρη πλερέζα παρακαλώ για ορισμένους...
Ερμε Καποδίστρια.......
Θα τρίζουν τα κόκαλα σου με δαύτους.

(Β)ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ.
(Για να σας θυμίσουμε το φοβερό blog)

Από την ερχόμενη Δευτέρα τα επιδόματα και το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ

Από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου ξεκινά από τον ΟΑΕΔ η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων, καθώς και η προπληρωμή μισθού Δεκεμβρίου και δώρου Χριστουγέννων στις νέες μητέρες που αξιοποιούν την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας


Σημειώνεται ότι το ύψος του τακτικού επιδόματος ανεργίας ανέρχεται στα 430,75 ευρώ το το μήνα, ενώ για κάθε εξαρτώμενο από τον άνεργο μέλος της οικογενείας του το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε την Παρασκευή η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή σε δυο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ: το πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας και το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο προγραμμάτων ανέρχεται στα 124 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να δημιουργηθούν συνολικά 10.000 θέσεις απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης.

Το πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας 2008 προβλέπει την επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία 6.500 θέσεων εργασίας που θα απευθύνονται σε ανέργους 31-44 ετών με προϋπολογισμό 64,8 εκατ. ευρώ και ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2010.

Το πρόγραμμα αυταπασχόλησης αφορά 3.500 ανέργους από 33-64 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους ατομική επιχείρηση, με συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και χρόνο υλοποίησης το 2008 και 2009.

Πηγή: in.gr

Τα επόμενα βήματα σε εύθετο χρόνο

“Συνεχίζεται η διαβούλευση για τη διοικητική μεταρρύθμιση” ανέφερε ο νομάρχης Δημ. Δράκος μιλώντας με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΝΑΕ, στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Για να εκφράσει την πεποίθηση ότι σε εύθετο χρόνο θα γίνουν τα επόμενα βήματα.
Αναλυτικότερα ο κ. Δράκος για το ζήτημα αυτό στην παρέμβασή του σημείωσε τα εξής:
“Ερχόμενος προ ολίγου στο Συνέδριο άκουσα έναν συνάδελφο να διερωτάται πραγματικά: και τώρα πώς θα ζήσουμε χωρίς τη διοικητική μεταρρύθμιση;
Προς στιγμή πήγε το μυαλό μου στο ερώτημα του Αλεξανδρινού ποιητή «και τώρα πώς θα ζήσουμε χωρίς», αλλά αμέσως ανακάλεσα τη σκέψη μου, διότι μια τέτοια συνάφειαπραγματικά ούτε επί της ουσίας, αλλά και σε καμία συνειρμική διαδικασία δεν έχει σχέση με το θέμα το οποίο συζητάμε και όντως δικαιώθηκα, διότι πέραν των δικών μας προθέσεων, των αυτοδιοικητικών παραγόντων και του Α‘ και του Β‘ βαθμού κατατέθηκε ήδη από το βήμα και από τον υπουργό Εσωτερικών τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η διοικητική μεταρρύθμιση, η ενίσχυση της περιφερειακής δημοκρατίας, η δημιουργία περιφερειακών αυτοδιοικητικών θεσμών ισχυρών δεν ματαιώνεται, ενισχύεται, προχωρά, συνεχίζεται η διαβούλευση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε πολύ συγκεκριμένο εύθετο χρόνο θα κάνουμε τα επόμενα βήματα θεσμικής ολοκλήρωσης του σημαντικού αυτού έργου και των διαδικασιών πουεπιβάλλεται να γίνουν, διότι ασφαλώς χρειαζόμαστε την Αυτοδιοίκηση, για να προχωρήσει σημαντικά έργα, τα οποία δυστυχώς δεν μπορούν με την θεσμική δυνατότητα που έχουμε περιφερειακά να δημιουργηθούν και να αποδώσει συνολικά η ελληνική Πολιτεία”.

Πηγή: Ελευθερία

Σχόλιο
Κε Δράκο ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έχετε κάποιο όφελος απο την Διοικητική μεταρρύθμιση??
Εχετε κάποιο συμφέρον???? ΚΑΙ ΠΟΙΟ??
θα πάρετε σαν Δράκος δισεκατομμύρια για την υποστήριξή σας στο Διοικητικό έκτρωμα??
Ή απλά θέλετε να είστε "το καλό παιδί" του κόμματος που ανήκετε???
Σας το έχουμε ξαναπεί.
Ψηφιστήκατε από τον Μεσσήνιο πολίτη για να κάνετε έργα και την ζωή του καλύτερη.

ΕΡΑΝΗ: “Ετσι ας χάνουμε...”

Κατεβασμένα κεφάλια έβλεπε κανείς στη χθεσινή προπόνηση της Εράνης, όχι φυσικά για την εμφάνιση αλλά για την ήττα από τον Παναιγιάλειο. Κι αυτό γιατί οι “πράσινοι“ δεν άξιζαν να χάσουν, απεναντίας είχαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να πάρουν το ματς. Όμως οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και κάποια σφυρίγματα του διαιτητή έφεραν την ήττα και επέτρεψαν στον Παναιγιάλειο να φύγει με το “διπλό“ από τα Φιλιατρά. Αυτό που κρατούν στην Εράνη είναι η καλή απόδοση που είχαν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και η προσπάθεια καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Αντώνη Μαυρέα:
“Κάναμε πολύ καλή προσπάθεια και δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Όμως, κόντρα σε τέτοιες ιστορικές ομάδες, ακόμη και μια στιγμή να χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου το πληρώνεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι, έτσι, με αυτό τον τρόπο ας χάνουμε. Πάντως αυτή η ήττα δεν θα μας κοστίσει, μόνο κέρδη μπορείς να αποκομίσεις από αυτά τα ματς“.
Παράπονα από τη διαιτησία

Από εκεί και πέρα στην Εράνη “βράζουν“ με τη διαιτησία που για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν εχθρική απέναντί τους.
Οι φάσεις που αδικήθηκαν είναι αρκετές, με αποκορύφωμα το πέναλτι που δεν δόθηκε πάνω στον Παναγιωτακόπουλο. Όπως και να ‘χει η ομάδα έχει γυρίσει σελίδα και το ευχάριστο είναι πως την Κυριακή δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση, μιας και το ματς με τον ΠΑΟ Βάρδας θα το πάρει στα χαρτιά. Χθες έγινε κανονικά προπόνηση, ενώ σήμερα θα δοθεί ρεπό και το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί κανονικά η προετοιμασία με το βλέμμα στο επόμενο ματς με τη Θύελλα Πατρών.

Εκτίουν 5 παίκτες με Βάρδα

Το ευχάριστο είναι ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ Βάρδας θα εκτίσουν την ποινή τους οι Χατζηπαναγιώτης, Ηλ. Ντινιώτης, Τσώνης, Πιχιγιόνι και Παναγιωτίδης που συμπλήρωσαν 4 κίτρινες κάρτες. Όσο για τον Βαρούχα που αντιμετωπίζει διάστρεμμα στον αστράγαλο, έχει τον χρόνο να αποθεραπευτεί.

Πηγή: Ελευθερία

Σχόλιο:
Η Αλήθεια είναι ότι εξ' αιτίας ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ διαιτητών η Εράνη έχει χάσει ΑΔΙΚΑ βαθμούς.
Οι Σύγχρονοι μαυροφορεμένοι χασάπηδες με τις αποφάσεις τους έχουν αδικήσει ΚΑΤΑΦΟΡΑ την Εράνη. Και δεν έχει μια ή δυο φορές αυτό.
Έχει γίνει τουλάχιστον σε 4 αγώνες. Ο ένας από Διαιτητή και την επόπτρια γραμμών Καλάβρια και την Τετάρτη απο τον τον διαιτητή.
Για επεισόδια λοιπόν όποτε δημιουργούνται, ΠΟΤΕ δεν φταίει ο κόσμος.
Οι πραγματικοί υποκινητές είναι ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ.

Και η αδικία έχει τα όρια της...........!!!!

Αρχές Δεκέμβρη οι επιδοτήσεις

Πριν τα Χριστούγεννα, θα μοιραστεί στους αγρότες η ενιαία ενίσχυση που ξεπερνάει συνολικά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλέκος Κοντός στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Σερρών του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκου Μπόλαρη, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι, με βάση τις κοινοτικές διατάξεις, η ενιαία ενίσχυση μπορεί να καταβληθεί στους αγρότες μετά την 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους.


Παράλληλα, ο κ. Κοντός επισήμανε ότι τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης που θα καταβληθούν τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, θα πληρωθούν και φέτος με τη μέθοδο της λεγόμενης ταμειακής διευκόλυνσης.
Δηλαδή, με δάνειο που θα συνάψει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, οι τόκοι του οποίου θα βαρύνουν στο σύνολό τους τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και τούτο γιατί, τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έρχονται στη χώρα μας αρκετούς μήνες μετά, οπότε και γίνεται συμψηφισμός με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών

Με θετική εισήγηση παρέπεμψε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή Υποδομών τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την ίδρυση και λειτουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων στον Ευαγγελισμό του Δήμου Μεθώνης.
Επίσης, ενέκρινε τη σκοπιμότητα εκρίζωσης δέντρων για τις ανάγκες εκβάθυνσης και διευθέτησης χειμάρρων στις πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Οιχαλίας και Αρφαρών.

Έργα

Αρχικά, τα μέλη της επιτροπής ενέκριναν λογαριασμούς που αφορούν στα έργα:
•Κατασκευή νέου κτηρίου Λυκείου Φιλιατρών
•«Βελτίωση – συντήρηση δρόμου από εθνική οδό Ασπρόχωμα – Μεσσήνη (τοποθεσία καρδιά) μέχρι παραλία, γ΄ φάση».
..........................................
..........................................

Πηγή: Απόσπασμα από το Θάρρος

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

Παραιτείται ο Βασίλης Γκαγκάτσης????

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις εκλογές στην ΕΠΟ για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραιτείται....

Αυτός δεν ήταν που είχε φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να τον ξαναψηφίσουν για πρόεδρο στην ΕΠΟ παραγκωνίζοντας τον Τριφύλιο Πάρη Γεωργακόπουλο και αναγκάζοντας τον να παραιτηθεί απο την υποψηφιότητα του???


Βρε μπας και κάποιος... φίλος του.... που του χάρισε ολόκληρο ΓΚΑΓΚΑΤΣΙΟ πρωτάθλημα.... του πρότεινε διοικητική θέση στον όμιλο επιχειρήσεων του και γι αυτό παραιτείται???????

Ρωτάω εγώ τώρα........

Έτσι είναι Κε Γκαγκάτση???

Η ΒP ...κλαίγεται αλλά πρέπει να ρίξει την τιμή κάτω από 0,78 στα πρατήρια της!

Η bp απαντάει σήμερα σε όλες τις εφημερίδες για το πρόστιμο που έφαγε μαζί με την shell και είναι ύψους 50εκ ευρώ για το καρτέλ που κατηγορούνται ότι δημιούργησαν. Λέει λοιπόν ότι:
"Η εταιρεία μας ταλαιπωρείται χωρίς λόγο από την Επιτροπή ανταγωνισμού και μας υπονομεύουν" και άλλα πολλά.
Απλά πράγματα. Θέλεις κυρία bp να έχεις τον κόσμο μαζί σου; Ανάγκασε τους συνεργάτες βενζινοπώλες να πουλάνε την βενζίνη σου κάτω από τα 0,78 λεπτά τουλάχιστον.

Και όχι να υπάρχουν πρατήρια της εταιρείας που είναι και πάνω από 0,90 λεπτά. Δείξε λοιπόν ότι δεν έχεις καρτέλ και ρίξε τις τιμές.
Από την εταιρεία εξαρτάται και ο βενζινοπώλης δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Θα το δώσει η εταιρεία πιο φθηνά λόγω πτώσης της τιμής του πετρελαίου και θα το πουλήσει ο βενζινοπόλης πιο φθηνά.

Όλα τα άλλα και οι επιστολές είναι για τα σκουπίδια.

Πηγή: Τρωκτικό


Σχόλιο.
50εκ ευρώ πρόστιμο μόνο??? Να ήταν 500 δις να πω κάπως πάει κι έρχεται...
Να προσέξουμε μην πτωχεύσουν τα λαμόγια.

Εντονη ανησυχία στα Φιλιατρά για την κατάσταση με το λάδι

Η προοπτική του ελαιόλαδου και τα προβλήματα γύρω από αυτό συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία φορέων και εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου.
Για ακόμη μια αφορά εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των παραγωγών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέτος, σε ό,τι αφορά τις τιμές αλλά και τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν σωρευθεί γύρω από το λάδι, όπως είναι η επέκταση του ΠΟΠ σε όλο το νομό, η τυποποίηση, η διάθεσή του, ο έντονος ανταγωνισμός στην παγκοσμιοποιημένη αγορά.

Πέρα από όλες τις αρνητικές συγκυρίες και καταστάσεις που υπάρχουν, σημειώθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση όλων και όσα κατά καιρούς αναφέρονται ως προτάσεις πρέπει να γίνουν και πράξεις. Πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίστηκε ότι το λάδι της Μεσσηνίας έχει το βασικό πλεονέκτημα της ποιότητας - κάτι το οποίο θα πρέπει να αναδειχθεί.
Από εκεί και πέρα βέβαια τονίστηκε πως θα πρέπει να μάθουμε να τρώμε όλοι ελαιόλαδο στον τόπο μας και να το προβάλουμε, ενώ αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να γίνει προώθησή του και στη Βόρεια Ελλάδα όπου η κατανάλωσή του δεν είναι μεγάλη.

Ανοίγοντας την συζήτηση ο πρόεδρος του Σώματος Διονύσιος Γιαννόπουλος υπογράμμισε ότι τα προβλήματα είναι πολλά και γνωστά. Στάθηκε ιδιαίτερα στις τιμές αλλά και στην μεγάλη οξύτητα που παρατηρείται φέτος, ενώ αναρωτήθηκε ποια θα είναι η προοπτική αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και το επόμενα χρόνια.
Στην συνέχεια ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας τόνισε ότι όλοι έχουμε μεγαλώσει με τις ελιές και το λάδι, αυτό αποτελούσε το κύριο εισόδημα της περιοχής και η ελιά είναι η ρίζα της ζωής μας. Τόνισε ότι ο δήμος από την πλευρά του μπορεί να έχει ρόλο πίεσης και διεκδίκησης, σημειώνοντας ότι δεν δίνει ο δήμος τις επιδοτήσεις, μπορεί όμως να πιέσει να δοθούν νωρίτερα, να ζητήσει τον καθαρισμό των αποθηκών της ΕΑΣ, όπως και την επέκταση της ονομασία προέλευσης.

Το λάδι, κατέληξε, περνά δύσκολες ώρες και σε αυτές πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τέλης Καναβός σημείωσε ότι δεν ζητά ο σύλλογος να παρθούν αποφάσεις για όλα τα θέματα, αλλά να γίνουν γνωστά τα προβλήματα, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να τα λύσουν. Σημείωσε δε ότι τα προβλήματα αφορούν το λάδι και την τιμή του, αλλά υπάρχουν και άλλα γενικότερα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Ανέφερε πως πρέπει να γίνει επέκταση του ΠΟΠ εκφράζοντας την άποψη ότι το θέμα δεν είναι νομικό, αλλά πολιτικό. Επίσης αναφέρθηκε στο ψήφισμα που βγήκε πριν λίγες μέρες στην Χώρα, τονίζοντας ότι αν χρειαστεί πρέπει να γίνουν και δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ακόμη έθεσε το ζήτημα μη λειτουργίας του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών και ζήτησε να σταματήσει η συνοδεία των κηπευτικών με δελτίο αποστολής.
Για τα ληγμένα φυτοφάρμακα είπε ότι υπάρχει η πληροφόρηση ότι σύντομα θα αποσυρθούν. Είπε ότι η “Γιορτή καρπουζιού“ πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα με επίκεντρο τα Φιλιατρά, κι επίσης τόνισε ότι υπάρχει πρόοδος των αγροτών στην διαχείριση των πλαστικών και έχει γίνει και σωστή προσπάθεια και από τον δήμο.
Τέλος ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση για το τι έχει γίνει με το δημοπρατήριο.

Απαντώντας άμεσα σε κάποια από αυτά τα ζητήματα ο δήμαρχος είπε ότι το Α.Ι.Φ. είχε νοικιαστεί σε ιδιώτες και από τότε που έφυγαν, αν και έχουν γίνει προσπάθειες, δεν έχει βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος.
Αναπτύσσοντας το θέμα του λαδιού, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Σπυρόπουλος τόνισε ότι ένας τόπος για να πάει μπροστά πρέπει να προωθεί τα προϊόντα που παράγει, αλλά και να μην ξεχνά την ιστορία του. Σημείωσε ότι τα προβλήματα στο λάδι όπως και σε όλα τα προϊόντα υπάρχουν γιατί είναι οι πολιτικές τέτοιες, που θέλουν να μειώσουν τον αγροτικό πληθυσμό.

Φτάσαμε, όμως είπε, στο σημείο να πούμε “φτάνει, δεν πάει άλλο, δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε την πόλη και τα χωριά μας“.
Το λάδι, είπε, διακινείται από τις βιομηχανίες που το ένα κιλό το κάνουν δέκα και έτσι δημιουργούν απόθεμα. Ζήτησε παράλληλα από την ΕΑΣ να μην λειτουργεί με το σκεπτικό των βιομηχανιών και να πληρώνει το λάδι από 0,1 ως 0,8 το ίδιο.
Τόνισε ακόμη ότι έχει εκτιναχθεί το κόστος παραγωγής, και αυτό γιατί αποψιλώθηκε η ελληνική βιομηχανία. Θέλουμε, είπε, να υπάρχει εθνική βιομηχανία για να μην υπάρχουν τερτίπια. Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να αναπτυχθούν πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί και σε συνεργασία με τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις να διεκδικήσουν όλα αυτά που δικαιούνται.

Αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τα πυρόπληκτα, σημειώνοντας ότι στην Ηλεία έχουν γίνει κινητοποιήσεις και εδώ τίποτα. Δεν είμαστε επαίτες, κατέληξε, ζητάμε το ελληνικό κράτος να αποκτήσει την αξιοπιστία του.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης ξεκίνησε με αναφορά στο υποκατάστημα της ΕΑΣ στα Φιλιατρά λέγοντας ότι ήταν το πιο προβληματικό. Βέβαια, είπε, ένας διευθυντής είτε το ανεβάζει είτε το κατεβάζει.
Τόνισε ότι ο σχεδιασμός είναι για ανασκευή των αποθηκών που σήμερα δεν κάνουν ούτε για κοτέτσι, σημείωσε, όπως και η μεταφορά των γραφείων σε χώρο όπου βρίσκονται οι αποθήκες των λιπασμάτων - και γι‘ αυτό έχει παρθεί απόφαση να εκποιηθεί ένα από τα ακίνητα που υπάρχουν στα Φιλιατρά. Οσον αφορά ταληγμένα φυτοφάρμακα, έγινε, είπε, η ανασυσκευασία τους και μέσα στο Δεκέμβριο με την διαδικασία που προβλέπεται θα απομακρυνθούν.

Στην συνέχεια για το ΠΟΠ τόνισε ότι αυτό μας βασανίζει από το 2005. Εκανε μια σύντομη αναδρομή στην όλη διαδικασία από το 1993 με τις 4 προτάσεις που είχαν κατατεθεί στην Ε.Ε. και μεταξύ άλλων τόνισε ότι το 2006 ανατέθηκε η μελέτη για επέκτασή του σε όλο το νομό και το 2007 υποβλήθηκε ο φάκελος στο υπουργείο. Εκεί, είπε, υπάρχουν δύο μόνο υπάλληλοι και πέρασε καιρός μέχρι να φτάσει στις Βρυξέλλες από όπου ζητήθηκαν συμπληρωματικά στοιχεία, και σήμερα έχουμε φτάσει στο στάδιο εξέτασης της ένστασης που έχει κατατεθεί από έναν πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημάρχου τόνισε ότι προφανώς το κίνητρο της έντασης είναι οικονομικό.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το λάδι τόνισε ότι οφείλεται στην επιθετική πολιτική των Ισπανών σε όλα τα επίπεδα, όπου υπάρχει μικρό κόστος παραγωγής λόγω μηχανικής παραγωγής και μεγάλου κλήρου, βελτιώνουν την ποιότητά τους και έχουν αγοράσει και τις μεγαλύτερες ιταλικές εταιρείες, ενώ ήρθαν και στην Ελλάδα με την εξαγορά της “Ελαΐς“.

Εχουμε ζητήσει, είπε, εθνική στρατηγική για το ελαιόλαδο αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει.
Μεγαλύτερος πελάτης θα μπορούσε να είναι το Ελληνικό Δημόσιο, υπάρχει όμως μερίδιο ευθύνης σε όλους από τους παραγωγούς, είπε, μέχρι τους δήμους και τις νομαρχίες.
Δεν εκμεταλλευτήκαμε, είπε στην συνέχεια, το σκάνδαλο με το ηλιέλαιο, ενώ ούτε και τα τοπικά μαγαζιά του νομού δεν χρησιμοποιούν αποκλειστικά το ελαιόλαδο, και πάνω σε αυτό θα μπορούσαν να τους δοθούν κίνητρα.
Τόνισε τις συζητήσεις που υπάρχουν σε επίπεδο ΠΑΣΕΓΕΣ με την αντίστοιχη της Ιταλίας για την δημιουργία μιας ποιοτική κατάταξης του λαδιού σε “εξτρίσιμο“, αλλά και την πρόταση που υπάρχει να δοθούν 200 εκ. στις ομάδες παραγωγών ως ενίσχυση με την μορφή άτοκων δανείων. Θα πρέπει είπε όμως να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα.

Απόφαση της ΕΑΣ είπε πως είναι να πάρει λάδι με 2 ευρώ προκαταβολή μέχρι 5 γραμμές και 1,7 από εκεί και πάνω.
Ο πρόεδρος του “Νηλέα“ Γιώργος Κόκκινος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο ΠΟΠ και τόνισε ότι είναι μια ιστορία που κρατά δέκα χρόνια τώρα και έχουμε φτάσει στο παρά πέντε και είμαστε σε αδιέξοδο. Δεν ευθύνεται ο πρόεδρος της ΕΑΣ προσωπικά, είπε, καθώς αυτή ήταν η πολιτική της ΕΑΣ και έπρεπε να την εφαρμόσει. Ευθύνες, είπε, υπάρχουν και στους βουλευτές και στην Νομαρχία.
Βέβαια το ΠΟΠ δεν θα μας λύσει τα προβλήματα, είπε, αλλά είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα - υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα είναι πολιτικό. Σημείωσε δε ότι συνεχώς συζητάμε αλλά δεν κάνουμε τίποτα, πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη. Πρέπει να δούμε την λαίλαπα που έρχεται, κατέληξε, και να πάρουμε μέτρα.

Παρεμβαίνοντας ο αγροτοσυνδικαλιστής Μπάμπης Καλογερόπουλος ανακοίνωσε την δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου για την υπόθεση του ΠΟΠ και κά λεσε όλους τους φορείς να συμμετέχουν σε αυτό, τους δήμους, την ΕΑΣ, πρωτοβάθμια όργανα, συνεταιρισμούς, συλλόγους, ομάδες παραγωγών, ιδιώτες, τυποποιητές ελαιοτριβείς και άλλους.

Εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών ο Θεόδωρος Ντούνος τόνισε ότι η κρίση οφείλεται ίσως και στην άγνοια των παραγωγών.
Κάλεσε όλους τους παραγωγούς να οργανωθούν μέσα από τους συνεταιρι-
σμούς.
Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας για να μπορέσουν να σταθούν στην παγκοσμιοποιημένη αγορά. Ακόμη είπε ότι χρειάζεται προβολή του προϊόντος και κοινός αγώνας από όλους.

Τέλος ο γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας εξέφρασε την αισιοδοξία του καταρχήν για την επέκταση του ΠΟΠ, τονίζοντας ότι έχει δοθεί ένας μεγάλος αγώνας για αυτό. Σημείωσε ωστόσο ότι από το ΠΟΠ δεν έχουμε να κερδίσουμε και πολλά. Τόνισε ότι πλεονέκτημα της περιοχής είναι το ποιοτικό λάδι και δεν πρέπει να την φοβίζουν οι μεγάλες καλλιέργεις.
Από εκεί και πέρα τόνισε ότι χρειάζεται αύξηση της κατανάλωσης στην χώρα μας -καθώς από την Θεσσαλία και πάνω η κατανάλωση είναι πολύ μικρή και αύξηση της τυποποίησης με
μικρά τυποποιητήρια. Δεν θα πρέπει να μένουμε σε τοπικισμούς, θα πρέπει οι παραγωγοί να υποστηρίξουν το ποιοτικό λάδι μέσα και από συνεργασίες, είπε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα αυξημένης οξύτητας, αυτά είπε οφείλονται είτε στο δάκο είτε σε μυκητολογικές ασθένειες όπως κερκόσπορα, στην καθυστέρησης έκθλιψης και στις υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: Ελευθερία

Kαθηλωμένη στα 2,35 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου

Στα 2,30 με 2,35 ευρώ είναι η τιμή του ελαιολάδου στη Μεσσηνία αυτή την περίοδο.
Οι τιμές παραμένουν χαμηλά, ζήτηση δεν υπάρχει, η παραγωγή είναι μικρή, ο προβληματισμός και η ανησυχία στους παραγωγούς -και όχι μόνο- εντείνονται.
Το μόνο θετικό είναι πως βελτιώνεται η ποιότητα. Την εικόνα αυτή καταγράψαμε, μιλώντας με επικεφαλής συνεταιρισμών και ελαιοτριβέων του νομού.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Κοζομπόλης παρατήρησε πως παραμένουν χαμηλές οι τιμές και σημείωσε: «Είναι 2,50 ευρώ το κιλό παραδοτέο στην Ιταλία, που σημαίνει 15 λεπτά πιο κάτω στον παραγωγό. Η Ενωση αγοράζει, επιμένουμε όμως στην προκαταβολή, για να στηρίξουμε το προϊόν και τον παραγωγό στα επίπεδα που μπορεί η οργάνωση».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Ηλίας Βαρούτσος μας ενημέρωσε ο συνεταιρισμός αγοράζει με 2,35 ευρώ. «Χάλια.
Με το ζόρι και το 2,35, πάμε γυρεύοντας», παρατήρησε και σημείωσε πως «είναι βελτιωμένη ηποιότητα, στα 4 - 5 δέκατα».

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων Αντώνης Κορακάκης μας πληροφόρησε ότι «στην Πυλία η τιμή είναι γύρω στα 2,30 ευρώ τα 5 - 6 δέκατα.
Τα 3 δέκατα πάνε λίγο παραπάνω, 2,35 - 2,40 ευρώ, ενώ τα 7 δέκατα πιο χαμηλά, μέχρι και 2,10 ευρώ ακούγεται».
Παρατήρησε έπειτα πως «δε δείχνουν ενδιαφέρον οι Ιταλοί. Οι επιχειρήσεις που αγοράζουν λάδι δεν μπορούν να δανειστούν από τις τράπεζες».
Και σημείωσε: «Η ποιότητα έχει βελτιωθεί με την αλλαγή του καιρού.
Με τον αέρα όμως έπεσαν αρκετές ελιές, έγινε ζημιά. Το λάδι της Μεσσηνίας θα είναι λίγο φέτος. Είναι πολύ μικρή η παραγωγή, όπως κάποια χρονιά τη δεκαετία του ’80.
Να προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε εδώ, στα 2,30, να μην πάει πιο κάτω».

Ο ελαιοτριβέας Κώστας Κωνσταντινόπουλος από το Πήδημα ανέφερε ότι «τιμές ακόμα στο κορωνέικο δεν υπάρχουν, καθώς είναι μικρές οι ποσότητες που έχουν βγει» και συνέστησε υπομονή και ψυχραιμία. Παρατήρησε ότι τα στοιχεία που δίνονται για την παραγωγή δενείναι πραγματικά, όπως αυτά του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου που προβλέπει παραγωγή 367.000 τόννων στην Ελλάδα.
Σημείωσε ότι στην περιοχή η ποιότητα είναι πολύ καλή, με δέκατα 0,27 και 0,28 και πολύ καλά Κ. Επεσήμανε ότι πριν από λίγες μέρες έμπορος από την Κεντρική Ελλάδα του ζήτησε ένα βυτίο ΠΟΠ με 2,80 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέρνας Σταύρος Αδαμόπουλος μας ενημέρωσε ότι η περιοχή τους ξεκινάει πιο όψιμα και πρόσθεσε: «Από 1η μέχρι 10 Δεκεμβρίου, τότε βγαίνουμε - και αν υπάρχει απόδοση, αλλιώς το αφήνουμε για αργότερα.
Και το Φεβρουάριο μαζεύουμε ελιές. Εδώ δεν έχουμε δακοπροσβολή.
Όλες οι σάπιες έπεσαν με τον αέρα. Η περιοχή μας έχει πάντα μέχρι 4 δέκατα.
Χάσαμε την ποσότητα με τον αέρα, αλλά βελτιώνουμε την ποιότητα».

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Θα το πούμε πάλι και πάλι και πάλι μέχρι να καταλάβουν οι παραγωγοί και να μάθουν να πουλάνε ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ το λάδι και να τα κονομάνε.
Κάντε ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΙΚΤΥΟ πώλησης του ελαιολάδου. ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.
Μην περιμένετε τιμή και υποστήριξη από καρεκλοκένταυρους την ΕΑΣ Μεσσηνίας.
Δεν θα βρείτε υποστήριξη.
Μπορείτε να πουλήσετε το λάδι και 5 και 6 euro το κιλό. ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.
Μπορείτε αν το κάνετε.

350 - 500 οι δήμοι αν υπάρξουν πόροι

Διοικητική μεταρρύθμιση με τη δημιουργία 350-500 δήμων σε όλη την Ελλάδα εξήγγειλε χθες στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος.
Εσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, καθώς οι νέοι θεσμοί χρειάζονται οικονομική στήριξη.

Υποσχέθηκε επανεξέταση της κατάστασης το Μάρτιο και, εφόσον κριθεί πρόσφορος ο χρόνος, συζήτηση του θέματος σε έκτακτο Συνέδριο του συλλογικού οργάνου των δήμων.
Πρέπει να τονιστεί ότι ο αριθμός των δήμων που ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών είναι κοντά σε αυτούς που προβλέπει η σχετική μελέτη του ΙΤΑ (380- 390) που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.
Ταυτοχρόνως ο κ. Παυλόπουλος προχώρησε σε μια αινιγματική δήλωση αναφέροντας ότι η κυβέρνηση, παρά την οικονομική συγκυρία, προχωρεί τη διοικητική μεταρρύθμιση “με αιχμή του δόρατος την περιφέρεια”.

Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι στο μέλλον θα υπάρχει “αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση με φορέα διοίκησης αιρετό συλλογικό όργανο”, με διατήρηση του νομού ως αποκεντρωμένης μονάδας της και διατήρηση της θέσης του διορισμένου περιφερειάρχη.
Αναφερόμενος ειδικότερα στα κριτήρια για τις συνενώσεις των δήμων ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
Πεποίθησή μας και πρόταση της κυβέρνησης είναι ότι η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να έχει ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά:
Πρώτιστο μέλημά μας είναι να φτάσουμε σε μια λειτουργική και εξορθολογισμένη διοικητική δομή, ικανή να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών των τοπικών κοινωνιών και με σεβασμό στις ιστορικές ή άλλες κρίσιμες ιδιομορφίες τοπικού χαρακτήρα.

Αυτό σημαίνει ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει ιδίως με τα ακόλουθα κριτήρια:
1. Αναπτυξιακά - οικονομικά: Κρίσιμη είναι εν προκειμένω η αναπτυξιακή «συμβατότητα» των ΟΤΑ που συναπαρτίζουν τη νέα διοικητική μονάδα, η αποτροπή έντονων αναπτυξιακών ανισοτήτων στο εσωτερικό κάθε νέου ΟΤΑ, και η προοπτική που θα έχει η ένωσή τους σ’ επίπεδο ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας με βάση τα ειδικά χαρακτηριστικά της. Π.χ. μπορεί να προχωρήσει η συνένωση ενός αγροτικού δήμου με έναν αστικό ή με ΟΤΑ του οποίου η οικονομία είναι κατεξοχήν τουριστική; Αλλά και περαιτέρω, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η επιχειρηματικότητα και ο βαθμός ανταγωνιστικότητας που έχει επιτευχθεί, ο βαθμός διείσδυσης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η διαθεσιμότητα σε βασικές κοινωνικές υποδομές (ιδίως σχολεία και νοσοκομεία), το ύψοςτου εισοδήματος των κατοίκων, η προσβασιμότητα κλπ.

2. Γεωγραφικά: Τυχόν παραμεθόριος χαρακτήρας, φυσικά ή διοικητικά σύνορα, γεωγραφική θέση, γειτνίαση με διοικητικά κέντρα, περιβαλλοντικές ιδιομορφίες, ανάγκες πολιτικής προστασίας. Η νησιωτικότητα και ο ορεινός χαρακτήρας αποτελούν παράγοντες με καθοριστικό ρόλο, τόσο στο πλαίσιο της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όσο και στο πλαίσιο της διασφάλισης της λειτουργικότητας του νέου μορφώματος, με έμφαση στις υπηρεσίες που θα παρέχει προς τους πολίτες και στην αποτελεσματικότητα διαχείρισής του.

3. Πληθυσμιακά: Ποσοστό ομοιογένειας στους δημογραφικούς δείκτες, σύνθεση και ειδικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της περιοχής, πληθυσμιακό μέγεθος -το οποίο συνδέεται και με τις λειτουργικές ανάγκες του νέου ΟΤΑ και πυκνότητα-, αναλογία μόνιμων και μη κατοίκων, είδος της απασχόλησης των κατοίκων κλπ.

4. Κοινωνική συνοχή: Πόσο συμπαγής είναι ο κοινωνικός ιστός στον νέο ΟΤΑ που θα προκύψει, ποσοστά ανεργίας και εγκληματικότητας, παρουσία ευπαθών κοινωνικών ομάδων, βαθμός ενσωμάτωσης μεταναστών, απουσία έντονων κοινωνικών ανισοτήτων ή έντονης κοινωνικής ανομοιογένειας κ.ά.

5. Ιστορικά - πολιτιστικά: Το κριτήριο αυτό συνδέεται κυρίως με τα πολιτιστικά στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις κάθε περιοχής, τυχόν εξαιρετικούς ιστορικούς λόγους που υπαγορεύουν να παραμείνουν κάποιοι ΟΤΑ ως έχουν κλπ.
Και θα πω για μία ακόμη φορά ότι ο αριθμητικός περιορισμός δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά υπηρετεί τις ανωτέρω προτεραιότητες και τα κριτήρια, η εφαρμογή των οποίων, πάντως, μας οδηγεί σε έναν αριθμό 350- 500 ΟΤΑ α‘ βαθμού.
Ετσι, καταλήγουμε σε λιγότερους και πάντως ισχυρότερους ΟΤΑ, με ουσιαστικές αρμοδιότητες ιδίως σε κρίσιμα θέματα καθημερινότητας που απασχολούν τον πολίτη.

Αλλά και, περαιτέρω, βασική παράμετρος της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης είναι και η εσωτερική αναδιοργάνωση των ΟΤΑ, η οποία πρέπει να προωθηθεί παράλληλα για να είναι λειτουργικότερα και αποτελεσματικότερα τα νέα σχήματα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, και να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις μιας ενισχυμένα αποκεντρωτικής πολιτικής, στο πλαίσιο της οποίας η κεντρική διοίκηση διατηρεί έναν κατά βάση επιτελικό χαρακτήρα.

Η ως τώρα εμπειρία έχει καταδείξει ορισμένες αδυναμίες που υπάρχουν στον τρόπο οργάνωσης των ΟΤΑ πρώτου βαθμού, οι οποίες καθιστούν αναγκαίες, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

- Ο θεσμός των 4ετών επιχειρησιακών προγραμμάτων ο οποίος εισήχθη με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων πρέπει να υποστηριχθεί στην εφαρμογή του.
- Το σύστημα των οικονομικών υπηρεσιών χρειάζεται εξορθολογισμό και αναδιοργάνωση, ιδίως με την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος, με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας.
- Πρέπει να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό της τοπικής αυτοδιοίκησης με έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη, τα οποία με την τεχνογνωσία τους θα μπορέσουν να ενδυναμώσουν κρίσιμους τομείς όπως οι τεχνικές ή οι οικονομικές υπηρεσίες και τα οποία θα στηρίξουν τους «Ψηφιακούς Δήμους».
- Οι Τεχνικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ χρήζουν αναδιοργάνωσης και ενδυνάμωσης, με γνώμονα την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της διαδικασίας ωρίμανσης και παραγωγής του έργου.
- Είναι αναγκαία η δημιουργία αυτοτελούς Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Θα ήθελα να επισημάνω και το γεγονός ότι, με τον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται η διοικητική μεταρρύθμιση, θα φθάσουμε, σε μεγάλο βαθμό, σε συναινετικές αποφάσεις, δεδομένου ότι όλα όσα θα γίνουν στηρίζονται στο διάλογο με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, και θα προωθηθούν αφού έχει ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση σε τοπικό επίπεδο.

Στόχος είναι να φθάσουμε σε μια σύγχρονη, μακρόπνοη διοικητική δομή, με ενισχυμένα αποκεντρωμένο χαρακτήρα.
Μια δομή λειτουργική και αποτελεσματική, η οποία να μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες του πολίτη και να του παρέχει το επίπεδο των υπηρεσιών που δικαιούται να αναμένει.
Αρα και μια δομή, η οποία εξακολουθεί να καλύπτεται από την αρχή της εγγύτητας προς τον πολίτη -πράγμα που σημαίνει ότι δεν καθίσταται, από την άποψη των παρεχόμενων υπηρεσιών, γεωγραφικά ή διοικητικά απόμακρη προς αυτόν- και η οποία βρίσκεται σε λειτουργική διασύνδεση τόσο με την κεντρική διοίκηση όσο και με τις υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Εδώ η κυβέρνηση αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις της, να καταπολεμήσει την ακρίβεια κλπ κλπ....... και ο Προκόπης χτενίζεται!!!!
Υπουργός με άδειο καλάθι έργου, αναζητά τρόπο να αφήσει
το όνομα του στην ιστορία !!!
Πληροφορίες ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2...

Παράταση Προθεσμίας Πληρωμής Ασφαλιστικών Εισφορών ΟΓΑ

Ο ΟΓΑ, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας της τελευταίας περιόδου, θα δεχτεί πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης και εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2008, χωρίς καμιά επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή των εισφορών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή του ΟΓΑ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου (αρ. 1413/27.11.2008), οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν σταλεί, μέχρι και την Παρασκευή 5-12-2008.
Μετά την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώνουν μόνο μέσω της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ bank), με την προσκόμιση ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639).

Για την καταβολή των εισφορών μέσω της ΑΤΕ bank, θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και τους αρμόδιους Ανταποκριτές ΟΓΑ για την παραλαβή του ειδικού εντύπου του ΟΓΑ που πρέπει να προσκομίσουν στην ΑΤΕ bank.

Πηγή: Πύργος Τριφυλίας

Γιορτή για την παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

Γιορτή για την Παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία πρόκειται να γίνει στις εγκατατάσεις του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.
Η γιορτή διοργανώνεται από το Κέντρο αποθεραπείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ " Ο "Άγιος Χαράλαμπος" καθώς και το ειδικό σχολείο Φιλιατρών.

Η γιορτή εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια που κάνει το ΚΑΦΚΑ απο το 2003 προκειμενου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές των Φιλιατρών καθώς και των εκπαιδευτικών της περιοχής, και γι αυτό προσκαλεί όλα τα σχολεία να παρευρεθούν στην γιορτή που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου.

Στο Δελτίο τύπου που μας απέστειλαν αναφέρουν ότι για την φετινή χρονιά έδωσαν βάρος στους παραολυμπιακούς αγώνες και τον Αθλητισμό γενικότερα.
Στα πλαίσια αυτά έχει προσκληθεί να λάβει μερος στην γιορτή και ο κ. Γ. Λαζαρίδης, αθλητής με πολλές διακρίσεις στην αντισφαίριση με αναπηρικό αμαξίδιο.

Επίσης θα προβληθεί στα παιδιά η ταινία του κ. Αντ. Ρέλλου "Αιγαίου Κύματα", που καταγράφει ατομικά και συλλογικά τις διακρίσεις της ομάδας των Ελλήνων κολυμβητών και τις απόψεις τους για την "αναπηρία".

Τέλος, η Κοινωνική Υπηρεσία έχει δώσει υλικό στα τρία Δημοτικά Σχολεία της πόλης, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μιλήσουν στα παιδιά για τα θέματα που αφορούν ανθρώπους με αναπηρία.

Με χαρά περιμένουμε όλους τους πολίτες στις 3 Δεκεμβρίου 2008 να μας επισκεφθούν στο χώρο μας και να παρακολουθήσουν και το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δντη κ. Θεόδωρο Ντέντε στα τηλέφωνα:

Τηλεφωνικό κέντρο: 2761 0 33535
Κοινωνική Υπηρεσία - κα Λίντα Μωράκου στο τηλέφωνο 2761 3 60415
e-mail: kafka-f1@otenet.gr και linta.morakou@1604.syzefxis.gov.gr

Το πρόγραμμα της Γιορτής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

10.00 ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

10.10 – ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ : «Εγώ και Εσύ μαζί» του Τζ. Πανούση και του Αλκ. Ιωαννίδη και το τραγούδι της Χορωδίας του Σπ. Λάμπρου « Δώσε και εσύ».

10.30 – ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κου Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ.

11.00 – ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

11.20 – ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΥΜΑΤΑ» ΤΟΥ κου ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΛΛΟΥ.

12.30 – ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ στους ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Συμφωνία φαρμακοποιών - Υπουργείου Υγείας για τα χρέη

Κανονικά θα χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου τα φαρμακεία, μετά τη διευθέτηση του θέματος των καθυστερήσεων πληρωμών.Τα φαρμακεία όλης της χώρας θα λειτουργήσουν κανονικά από σήμερα Πέμπτη, με εξαίρεση αυτών των Αθηνών και του Πειραιά που συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά.

Ο υπουργός Δ. Αβραμόπουλος δεσμεύθηκε για τη σταδιακή καταβολή των χρεών μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν οι οφειλές μέχρι και το μήνα Αύγουστο 2008, στις 2 Ιανουαρίου 2009 θα πληρωθούν τα οφειλόμενα για το μήνα Σεπτέμβριο 2008 και μέχρι τέλος του Ιανουαρίου 2009 θα πληρωθούν τα υπόλοιπα οφειλόμενα.

Πηγή: Zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ:
Δηλαδή πρέπει οι φαρμακοποιοί να φτάνουν στο Αμήν για να πληρώνει το κράτος αυτά που πρέπει αν πληρώνει???
Από τους σφαλισμένους δεν παρακρατούνται τα οφειλόμενα στα ασφαλιστικά ταμεία???
ΓΙΑΤΙ αυτή η ξεφτίλα του κράτους????
Βρε ούστ από εκεί...

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Ένα φοβερό blog: "Βρε Ούστ από δώ..."

Ένα πολύ ενδιαφέρον blog σχετικά με καταγγελίες, παράπονα, κριτική έκανε την εμφάνιση του εδώ και πολύ λίγες μέρες στην παρέα των Blogers.
Το είδαμε, μας άρεσε τρελά και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Η ονομασία του αυτό που λέει ο τίτλος στην αρχή του θέματος.

ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ.....

Στον υπότιτλο του ιστολογίου διαβάζουμε:
ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ.. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ Ο "ΜΙΚΡΟΣ" ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.. ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΘΥΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΟΤΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ.ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΜΕΤΑ..
Καλή επιτυχία ευχόμαστε στον νέο φίλο που από τα γραφόμενα του είναι Μεσσήνιος.

Εμείς ήδη γίναμε φανατικοί αναγνώστες του και φυσικά το έχουμε βάλει στην λίστα ιστολογίων που παρακολουθούμε.

Και όσο γι αυτούς που γουστάρουν να μας ταλαιπωρούν πρέπει όλοι μας να τους λέμε με όσο περισσότερο θράσος μπορούμε:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ: Αργότερα συζήτηση για το ελαιόλαδο

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας θα συζητήσει για το ελαιόλαδο, για τη στρατηγική τής προώθησης και προβολής του, αλλά και για τα σοβαρά φετινά προβλήματα τιμών και παραγωγής.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος, που μαζί με τον αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο απέρριψαν την πρόταση του επικεφαλής της “Ανατροπής“ Χρήστου Μαλαπάνη, να συζητήσει άμεσα το Νομαρχιακό Συμβούλιο για τη δραματική πτώση των τιμών και τη σοβαρή μείωση της παραγωγής.

«Επιβάλλεται να συζητηθεί, για να διεκδικήσουμε μέτρα, ένα διεκδικητικό πλαίσιο για την κατεστραμμένη παραγωγή», επεσήμανε ο κ. Μαλαπάνης.
Ο κ. Δράκος και ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησαν ότι την επόμενη εβδομάδα η Ν.Ε. Παραγωγής και Ανάπτυξης θα συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς και τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα έχουν οριστικοποιηθεί προτάσεις μέτρων για να συζητηθούν στο Ν.Σ. «Μέχρι τότε οι αγρότες θα έχουν πεθάνει», σχολίασε ο επικεφαλής της “Συνεργασίας“ Θανάσης Πετράκος, παραφράζοντας το ανέκδοτο με το γαϊδούρι του Χότζα.

Πηγή: Ελευθερία

Στα Φιλιατρά η Δεματοποίηση των απορριμάτων αλλού η εναπόθεση

Στα Φιλιατρά θα γίνεται η Δεματοποίηση των απορριμάτων, αλλά αλλού θα γίνεται η εναπόθεση.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας στην αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου την υπόθεση με την δεματοποίηση και εναπόθεση των μπαλοποιημένων σκουπιδιών.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Άλκη Ξύγκα έρχεται να διαψεύσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα όσα αναληθή υποκινούμενα από την φαντασία του συγγραφέα τους βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε κάποιο blog ότι η δεματοποίηση και η εναπόθεση των μπαλοποιημένων σκουπιδιών θα γίνεται στα Φιλιατρά.


Η αρχική συνεννόηση – η οποία και δεν έχει αλλάξει - με την περιφέρεια είναι να τοποθετηθεί ο μπαλοποιητής στα Φιλιατρά και η εναπόθεση των σκουπιδιών να γίνει σε χώρο που θα υποδειχθεί από τους Δήμους Αυλώνα και Κυπαρισσίας.

Ο Δήμαρχος Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας στο προ ημερησίας διάταξης θέμα για τους ΧΑΔΑ έκανε αναφορά στο τι πρόκειται να γίνει με τον Μπαλοποιητή και ανέφερε χαρακτηριστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο:
«Έφτασε ένα χαρτί στον Δήμο το οποίο λεει ότι σύμφωνα με την απόφαση C502/2003 λειτουργία 1125 παράνομων και μη ελεγχόμενων χώρων ταφής απορριμμάτων (οδηγία 75422 της ΕΟΚ όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 91156 της ΕΟΚ Άρθρα 4,8,9) του δικαστηρίου των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, η Ελλάδα υποχρεώνεται στην διακοπή της λειτουργίας και αποκατάσταση όλων των παράνομων ΧΑΔΑ μέχρι τις 31/12/2008
Παρακαλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα και μέχρι 10/12/2008 σε απόφαση Δημοτικού συμβουλίου
Για την παύση του ενεργού ΧΑΔΑ του Δήμου σας με τα στοιχεία Δημοτικό Διαμέρισμα Πλάτης θέση Μαύρη λίμνη. Διαφορετικά όπως είναι αυτονόητο αναλαμβάνουμε την ευθύνη των συνεπειών από την μη συμμόρφωση για την πιο πάνω απόφαση.

Να σας εξηγήσω λίγο τι γίνεται.
Πραγματικά έχει παρθεί απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που λέει ότι μέχρι τις 31/12/2008 πρέπει να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ σε όλη την Ελλάδα.
Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε αυτή την απόφαση για τον δικό μας ΧΑΔΑ, βρισκόμαστε ήδη στην διαδικασία όπου η περιφέρεια θα εγκαταστήσει τους μπαλοποιητές όπως έχουμε πει και σε άλλα συμβούλια και έχει βρεθεί η θέση για τον μπαλοποιητή τον δικό μας σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο των Γαργαλιάνων και τον όμορο Δήμο της Κυπαρισσίας και το Δήμο Αυλώνας, έχουν αποφασίσει αυτοί να υποδείξουν χώρο ώστε αυτοί να υποδείξουν τον χώρο εναπόθεσης των παλετοποιημένων απορριμμάτων.
Αυτή την διαδικασία την έχει αναλάβει η περιφέρεια να φτιάξει τους μπαλοποιητές, εμείς υποδείξαμε τον χώρο. Σας έχω πει και άλη φορά ότι είναι ένας χώρος ανάμεσα στο Μουζάκι και τους Χριστιάνους, συμφώνησαν οι πάρεδροι του Μουζακίου και των Χριστιάνων και οι Δήμοι Φιλιατρλων και Γαργαλιάνων και εκεί θα γίνει ένα εργοστάσιο 250 τετραγωνικών μέτρων κλειστό στο οποίο θα μπαίνουν τα απορριμματοφόρα και θα μπαλοποιούνται πλέον τα απορρίματα.

Τα μπαλοποιημένα πλέον απορρίμματα θα μεταφέρονται σε ένα χώρο ανάμεσα στους Δήμους Κυπαρισσίας και Αυλώνα, έτσι όπως συμφωνήσαμε και συνομολογήσαμε με τον περιφερειάρχη σε συνάντηση μας πριν λίγο καιρό που είχε σαν θέμα την διαχείριση στερεών αποβλήτων.»
Συνεπώς με την παραπάνω δήλωση του Δημάρχου Κου Ξύγκα, δημοσιεύματα γεμάτα αγωνία που βγαίνουν σε γειτονικό blog και κάνουν λόγο για μπαλοποίηση και εναπόθεση σε έναν χώρο, δεν έχουν καμία βάση.
Τα περισσότερα είναι βγαλμένα από την φαντασία του Κου που γράφει το συγκεκριμένο blog.

Αφήνω δε στην δική σας κρίση την αξιοπιστία για τα γραφόμενα τους.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

Οι σημερινές μας αναρτήσεις. Σημαντικά θέματα που δεν πρέπει να χάσετε.

Αρκετά σοβαρά θέματα φιλοξενήσαμε στο Φιλιατρά News σήμερα Τρίτη.
Προκειμενου να μην χάσετε κανένα σας τα παραθέτουμε με τίτλους για να τα διαβάσετε.


Στόχος μας η πεντάδα

ΠΑΟΚ Καλαμάτας - Νίκη Πλάτης 3 - 2

Ακόμα μια κάμερα της τροχαίας

Απο τον Δεκέμβρη τέλος η πίστωση στα φάρμακα

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών

Η γωνιά του μοντελισμού στα Φιλιατρά

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ εσείς που ζείτε εκτός Φιλιατρών, σήμερα το απόγευμα στις 7 να ακούσετε μέσω internet την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο από το Φιλιατρά News όσο και από το Φιλιατρά Forum.
Αυτό γίνεται σε μια συνεργασία του Φιλιατρά News με τον ραδιόφωνο της πόλης μας Radio Νίκη 96,4.

“Στόχος μας η πεντάδα“

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΡΟΥΧΑΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Τα χαμόγελα επέστρεψαν για τα καλά στα Φιλιατρά μετά και τη νίκη επί του Κάστρου, που επέτρεψε στην Εράνη να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Μια νίκη που ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία και φανέρωσε τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν οι “πράσινοι“ εκτός έδρας.
Κι αυτό γιατί ήταν το τρίτο διπλό που πετυχαίνει η ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα σε 5 εξόδους.

Αυτό που μετράει είναι πως το συγκρότημα των Μαυρέα και Αντωνόπουλου με αυτό τοτρίποντο βρέθηκε 4 βαθμούς μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού και πλέον πηγαίνει με

σαφώς ανεβασμένη ψυχολογία στα προσεχή παιχνίδια. “Κόντρα στο Κάστρο κάναμε ίσως την καλύτερή μας εμφάνιση, μαζί με το ματς με τον Παπυργιακό, και δεν δυσκολευτήκαμε ναπάρουμε τη νίκη.

Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου και θα προσπαθήσω να γίνομαι όλο και καλύτερος στη συνέχεια“, μας είπε ο Στέφανος Βαρούχας που ήταν ο καλύτερος παίκτης της Εράνης στο προχθεσινό ματς, και συνεχίζοντας πρόσθεσε:

“Αυτή η νίκη μάς έδωσε μια βαθιά βαθμολογική ανάσα, όμως ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς με τον Παναιγιάλειο.
Παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς.
Η ομάδα είναι πολύ καλή, γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους προπονητές μας και στόχος μας είναι να πλασαριστούμε μέσα στην πρώτη πεντάδα.
Αυτό που χρειάζεται είναι σκυμμένα κεφάλια και πολλή δουλειά“.

Από την άλλη ο Αντώνης Μαυρέας δεν σταμάτησε να μοιράζει συγχαρητήρια στους παίκτες του, τόσο για τη νίκη όσο και -κυρίως- για την εμφάνιση: “Ηταν η πιο σοβαρή εμφάνιση που έχουμε κάνει και έμεινα ευχαριστημένος από την συγκέντρωση που έδειξαν τα παιδιά και στα 90 λεπτά.
Ημασταν οι κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν απειληθήκαμε από το Κάστρο.
Όμωςδεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης, μιας και την Τετάρτη ακολουθεί ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς με τον Παναιγιάλειο“.

Πηγή: Ελευθερία