Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Δ' Εθνική 6ος Όμιλος. Τα αποτελέσματα της 10ης Αγωνιστικής

Μια χαρά τα κατάφερε η Εράνη παίρνοντας μέσα στο κάστρο πολύτιμο διπλό για την συνέχεια του πρωταθλήματος, κάτι που θα την απομακρύνει από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τα αποτελέσματα τον 6ο όμιλο της Δ' Εθνικής έχουν ως εξής:





H Intel παρουσιάζει τον Core i7

Η Intel Corporation παρουσίασε τον επεξεργαστή Intel Core i7, τον πιο προηγμένο επεξεργαστή που σχεδίασε ποτέ η εταιρεία για χρήση σε συστήματα desktop. Ο επεξεργαστής Core i7 αποτελεί το πρώτο μέλος μιας νέας οικογένειας επεξεργαστών, σχεδιασμένης με βάση την αρχιτεκτονική Nehalem, και θεωρείται ο πιο πολύπλοκος επεξεργαστής που κατασκευάστηκε ποτέ, με νέες τεχνολογίες που αυξάνουν την απόδοσή του και μεγιστοποιούν το data throughput [ρυθμό διέλευσης δεδομένων].

Ο επεξεργαστής Core i7 χαιρετίστηκε από τη βιομηχανία υπολογιστών ως ένα θαύμα τεχνολογίας, ενώ με σκορ base 117 στις δοκιμές συγκριτικής αξιολόγησης SPECint_rate2006,κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ επεξεργαστικής ταχύτητας. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που οποιοσδήποτε επεξεργαστής ξεπερνά το 100 στη βαθμολογία των συγκεκριμένων δοκιμών.

Ο επεξεργαστής Core i7 έχει υπερδιπλάσιο memory bandwidth από την Extreme, την προηγούμενη πλατφόρμα της Intel, αυξάνοντας τη ταχύτητα μεταφοράς των bits του υπολογιστή από και προς τον επεξεργαστή μέσω της τεχνολογίας Intel Quickpath Technology. Σχεδιασμένος με την τεχνολογία Hyper Threading της Intel, ο επεξεργαστής επιτρέπει σε πολλαπλά threads να τρέχουν ταυτόχρονα, κάτι που πρακτικά δίνει τη δυνατότητα να εκτελούνται δύο εργασίες σε κάθε μονάδα χρόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Core i7 να αποδίδει σαν να διέθετε οκτώ πυρήνες.

Πηγή: PC Magazine

Νέες επιλογές για τα add-ons του Firefox

Το γεγονός ότι ο Firefox είναι browser ανοικτού κώδικα είχε μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χιλιάδες add-ons από τρίτους κατασκευαστές. Σύμφωνα με τον αναλυτικό κατάλογο της Mozilla, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου πέντε χιλιάδες add-ons, με τον αριθμό τους να αυξάνεται διαρκώς. Συνολικά, έχουν λάβει χώρα σχεδόν ένα δισεκατομμύριο downloads από τη σελίδα της Mozilla.

Το πλήθος των add-ons δημιουργεί αναπόφευκτα ένα πρόβλημα επιλογής, καθώς υπάρχουν πολλά ομοειδή add-ons, ενώ δεν είναι λίγοι και οι χρήστες που δυσκολεύονται να βρουν αυτό που θέλουν. Η Mozilla εγκαινίασε πρόσφατα ένα νέο σύστημα, με τον τίτλο Fashion Your Firefox, προσφέροντας μερικά πακέτα από add-ons, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη.

Έτσι, αν κάποιος χρησιμοποιεί τον browser κυρίως για υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να επιλέξει το πακέτο Social Butterfly και να εγκαταστήσει τα σχετικά add-ons. Προς το παρόν υπάρχουν εννέα κατηγορίες που προσφέρουν γρήγορη εγκατάσταση των χρησιμότερων add-ons και οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται δημοφιλείς.

Πηγή: PC Magazine

Δωρεάν antivirus από τη Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαθέσει στους χρήστες των Windows ένα δωρεάν πρόγραμμα antivirus μετά τα μέσα του 2009.
Η κίνηση της Microsoft έρχεται σε μια στιγμή που οι εφαρμογές antivirus τρίτων κατασκευαστών έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των χρηστών ως απολύτως απαραίτητες για την ασφάλεια των υπολογιστών τους.

Ειδικότερα, η εταιρεία δήλωσε ότι θα σταματήσει την υπηρεσία OneCare subscription service στις 30 Ιουνίου και στη συνέχεια θα παρουσιάσει τη δωρεάν εφαρμογή προστασίας, η οποία θα λειτουργεί σε περιβάλλον Windows XP, Windows Vista και Windows 7.
Επίσης, η Microsoft σχεδιάζει να την ενσωματώσει στον επερχόμενο Internet Explorer 8.

Η κυκλοφορία του δωρεάν antivirus από τη Microsoft αναμένεται να θορυβήσει τις εταιρείες που αναπτύσσουν αντίστοιχες εφαρμογές προστασίας από τους ιούς.
Ο χώρος των antivirus είναι ο μόνος τομέας της ασφάλειας στον οποίο ο κολοσσός του software δεν έχει να επιδείξει ένα ανταγωνιστικό προϊόν.
Αντίθετα, τόσο ο Windows Defender, όσο και το Windows Firewall κρίνονται από αρκετούς χρήστες ως επαρκείς λύσεις, γεγονός που έχει μειώσει τη δημοτικότητα άλλων σχετικών εφαρμογών.

Πηγή: PC Μagazine

Ειδήσεις από τον κόσμο της τεχνολογίας και των Υπολογιστών Κάθε Κυριακή

Αγαπητοί αναγνώστες.
Κάθε Κυριακή θα έχετε την δυνατότητα να διαβάζετε μέσα από το Φιλιατρά News τις πλέον σημαντικές ειδήσεις από τον κόσμο των υπολογιστών και της τεχνολογίας.
Να ενημερωνόμαστε και σε αυτούς τους τομείς.
Ετσι???