Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Ζητά 50 στρέμματα για πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Αίτημα προς το Δασαρχείο για την παραχώρηση στο δήμο δασικής έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων, αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών, προκειμένου να κατασκευαστεί πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη το απόγευμα μετά από σχετικό αίτημα της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Φιλιατρών, η οποία και πρότεινε την δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου.
Ο χώρος αυτός βρίσκεται στους πρόποδες του προφήτη Ηλία και όπως τόνισε ο πρόεδρος της Λέσχης Νίκος Φάμπας -ο οποίος παρουσίασε και οπτικό υλικό προς το Σώμα με μια μακέτα του τι σκοπεύουν να δημιουργήσουν εκεί-, η ευρύτερη περιοχή χρειάζεται ένα τέτοιο πάρκο, αφού εκεί θα μπορούν να εκπαιδεύονται οι νέοι από μικρή ηλικία και να αποκτούν κυκλοφοριακή αγωγή.

Παράλληλα θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από τις σχολές οδήγησης οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την δημιουργία του.
Παράλληλα τόνισε πως στο χώρο θα μπορούν να γίνονται και κάποιες από τις δραστηριότητες της Λέσχης καθώς σήμερα δεν υπάρχει τέτοιος.
Ολοι τάχθηκαν υπέρ αυτής της πρότασης αν και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της Δημήτρης Σωτηρόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το υψηλό κόστος που θα έχει η δημιουργία ενός πάρκου πίστας, συμφώνησε ωστόσο απόλυτα να γίνει δεκτή η πρόταση της Λέσχης και να υποβληθεί το αίτημα.

Τα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν το Σώμα ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα.
Ετσι έγινε αποδοχή έκτακτης επιχορήγησης από τον ΟΣΚ 58.000 ευρώ που θα διατεθούν για επισκευές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη.
Διαφωνία υπήρξε από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης χαμηλής ζώνης Φιλιατρών», το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Ακόμη αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης Δήμου Φιλιατρών» ώστε οι μελετητές να επεξεργαστούν τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις και στην συνέχεια να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση και εφαρμογή της.

Επίσης εγκρίθηκαν οι απευθείας αναθέσεις εκτέλεσης των έργων Συντήρηση κοιν. χώρων Τ.Δ. Χαλαζωνίου», «Συντήρηση κοιν. χώρων Τ.Δ. Εξοχικού», «Κατασκευή τεχνικού και τοιχοποίας νεκροταφείου Χριστιανούπολης», «Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Φιλιατρών».
Αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση η συζήτηση για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς προκειμένου να παρευρεθούν και εκπρόσωποι εμπόρων. Πάντως στην εισαγωγική συζήτηση τονίστηκε ότι η λαϊκή αγορά σίγουρα έχει υποβαθμιστεί και θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να ξαναζωντανέψει, ενώ επισημάνθηκε ότι και το ωράριό της είναι πολύ πρωινό, αφού στις 8 σχεδόν έχει τελειώσει.

Πηγή: Ελευθερία

Εύκολο απόγευμα για την Εράνη

Χωρίς άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες η Εράνη ρίχνεται στην μάχη σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο Φιλιατρών για το τρίποντο που θα την ανεβάσει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Δ΄Εθνικής του 6ου Ομίλου κόντρα στον Διαγόρα Βραχνέϊκων.
Μετά από ένα βαρύ εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων η ομάδα των Μαυρέα - Αντωνόπουλου θέλουν οπωσδήποτε την νίκη και αυτήν θα επιδιώξουν.

Οι παίκτες της ομάδας μας καλούνται να ανατρέψουν τις κακές εντυπώσεις απο τις δυο τελευταίες ήττες που είχαν και κυρίως την πολύ κακή εμφάνιση που έκαναν με τον Τέλλο Άγρα στους Γαργαλιανους και τον ανέσυραν από τον βαθμολογικό πάτο που βρισκόταν.

Απο την αποστολή απουσιάζουν ο Μάρκος Ζώκος με διάστρεμμα στο πόδι, ο Στέφανος Βαρούχας με 4 κίτρινες κάρτες και ο Θοδωρής Ασημακόπουλος λόγω τραυματισμού στην προπόνηση.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα μας.

Β' Τοπική 1ος όμιλος: Νίκη Πλάτης - Ηρακλής Κυπαρισσίας 0-0

Λευκή ισοπαλία 0-0 ήρθε το αναβληθέν από χθες παιχνίδι ανάμεσα στη Νίκης Πλάτης και τον Ηρακλή Κυπαρισσίας.
Η Ομάδα του Τάκη Παναγόπουλου φάνηκε πολύ ανώτερη στο παιχνίδι σε σχέση με τον Ηρακλή, πίεσε στο παιχνίδι και δημιούργησε ευκαιρίες να σκοράρει αλλά δεν στάθηκε τυχερή να φύγει με τους 3 βαθμούς της νίκης.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο Γήπεδο Κυπαρισσίας με γηπεδούχο την Νίκη Πλάτης.