Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008

Οριστικά στον Πάγο μπαίνει ο Καποδίστριας 2

Θύμα της οικονομικής κρίσης πέφτει και ο Καποδίστριας 2.
Η πολυδιαφημιζόμενη μεταρρύθμιση την οποία ευαγγελίζονταν ο πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πάει .... «περίπατο».
Τα Κυβερνητικά σχέδια για την δραστική μείωση των Δήμων και των Νομαρχιών αναβάλλονται για το .... απώτερο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚτΕ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις με βάση τις οποίες οι το θέμα "μεταρρύθμιση" παγώνει.
Ως βασική αιτία για την σχετική εξέλιξη θα παρουσιαστεί η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου λόγω της διεθνούς κρίσης, να ανταπεξέλθει στην εξασφάλιση του αναγκαίου κονδυλίου για την οικονομική στήριξη του προγράμματος.

ΝΤΟΜΙΝΟ

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έχει λάβει το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή προκειμένου να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες για την αναβολή κάθε συζήτησης που αφορά συνενώσεις σε δήμους και νομαρχίες.
Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν θα δημιουργήσουν ντόμινο στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία βρίσκεται σε αναβρασμό εδώ και αρκετούς μήνες καθώς απομένει δια στόματος του Προκόπη Παυλόπουλου τους βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης.

Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο υπουργός με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ είχε δεσμευτεί ότι το σχέδιο προχωρά και μάλιστα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα είχε καταθέσει σε κείμενο την βασική δομή των σκέψεων της Κυβέρνησης.

Η δέσμευση αυτή ήταν άλλωστε και η αφορμή να αναβληθεί το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη, καθώς η μεταρρύθμιση θα αποτελούσε το βασικό θέμα συζήτησης.

Ωστόσο αξίζει να επισημανθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν είχε παραλείψει και στην συνάντηση να τους τονίσει ότι δεν θα προχωρήσει στην μεταρρύθμιση αν δεν έχει την συναίνεση των Δημάρχων, ενώ το οικονομικό πρόγραμμα που θα στήριζε τον δεύτερο Καποδίστρια είχε υπογραμμίσει ότι αυτό αποτελούσε αναγκαία προϋπόθεση.


ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία, την απροθυμία των κομμάτων να μπουν στον διάλογο και στις αποστομωτικές απαντήσεις των ΤΕΔΚ «καλό το σχέδιο των συνενώσεων αλλά όχι για τον νομό μας», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν φαίνεται ότι είχε πολλές επιλογές.
Σε παρασκηνιακό επίπεδο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε επαφές που είχε με κυβερνητικά στελέχη διεμήνυσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και ο ίδιος προσωπικά δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η συζήτηση για τον Καποδίστρια 2 από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει βάρος σε άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

ΕΤΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

Στην συνεδρίαση του Δ. Σ. της ΚΕΔΚΕ, την Τρίτη, θα γίνει μια πρώτη συζήτηση, προκειμένου να υποβαθμιστεί ή ακόμη και να βγει από βασικό θέμα συζήτησης του τακτικού συνεδρίου η διοικητική μεταρρύθμιση.
Κύκλοι του υπουργείου εσωτερικών αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε μια συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος τους Δημάρχους για τις εξελίξεις που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση στην απόφαση αναβολής της μεταρρύθμισης.
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Νοέμβρη.

Πάντως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ακόμα και αν το θέμα των συνενώσεων βγει από την ατζέντα του ετήσιου συνεδρίου, πολλοί δήμαρχοι θα το θέσουν προς συζήτηση, ενώ μερίδα της αντιπολίτευσης δεν αποκλείεται να ασκήσει κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Αρκετοί από τους πράσινους Δημάρχους κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν έχει σχέδιο αλλά επιχειρούσε με τους χειρισμούς της να χειραγωγήσει πολιτικά την αυτοδιοίκηση.

Πηγή: Ο Κόσμος του Επενδυτή

Χρειάζονται μέτρα για το ελαιόλαδο

Η ενημέρωση των ελαιοτριβέων, των τυποποιητών αλλά και των ελαιοπαραγωγών για το ρόλο και τη σημασία της τυποποίησης, σε μια κρίσιμη για το προϊόν εποχή, ήταν ο σκοπός της χθεσινής εκδήλωσης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιόλαδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) στο ξενοδοχείο “Ελίτ“.

Δεδομένου ότι η υπερπαραγωγή ελαιόλαδου σε όλη τη Μεσόγειο έχει συμπιέσει τις τιμές του παραγωγού, με αποτέλεσμα να μην αφήνει ικανοποιητικό εισόδημα, ειπώθηκε ότι απαιτούνται από την πλευρά της Πολιτείας κάποια μέτρα - αν και όπως επισημάνθηκε υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι περιορισμοί, ενώ η οικονομική κατάσταση δεν αφήνει περιθώριο για μεγάλες παροχές.

Το ζητούμενο είναι, ωστόσο, η διευκόλυνση με κάποια μέτρα ώστε να ανασάνει λίγο ο ελαιοπαραγωγός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Οικονόμου, διευθυντής τουΣΕΒΙΤΕΛ και μέλος της ομάδας έργου της ΕΔΟΕΕ.

Μέτρα όπως η αύξηση του επιστρεφόμενου ΦΠΑ και η μείωση του πετρελαίου κίνησης.
“Βασικό είναι να συμβάλουμε όλοι στο να δοθούν κίνητρα προκειμένου να αντικατασταθεί η χρήση των σπορέλαιων από το ελαιόλαδο“, τόνισε.

Και αυτό θα επιτευχθεί βάζοντας το ελαιόλαδο στην καθημερινή μας διατροφή, αλλά και προσπαθώντας να αλλάξει η επικρατούσα νοοτροπία στη μαζική εστίαση.

Ένα από τα συμπεράσματα της εκδήλωσης σε ό,τι αφορά την εμπορία ήταν να δοθεί η προστιθέμενη αξία στο προϊόν.
Προστιθέμενη αξία παίρνει στην επώνυμη, τυποποιημένη του μορφή, και βεβαίως στις ειδικές κατηγορίες ελαιόλαδων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και του βιολογικού ελαιόλαδου, τα οποία πετυχαίνουν καλύτερες τιμές απ‘ ό,τι το απλό συμβατικό προϊόν.

Αυτά σε συνδυασμό με σωστές κινήσεις εμπορικές από πλευράς των τυποποιητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων μπορεί να δώσουν μια ώθηση ώστε να μπει το ελληνικό ελαιόλαδο σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του εξωτερικού.
Η δυνατότητα αυτή υπάρχει, αν και οι άλλες χώρες έχουν πιο ανταγωνιστική τιμή.
Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι καλύτερο ποιοτικά, κατέληξαν οι σύνεδροι.

Πηγή: Ελευθερία

Αισιοδοξία Κοζομπόλη για επέκταση ΠΟΠ “Καλαμάτα“

Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας συνηγορούν υπέρ του ΠΟΠ “Καλαμάτα” σ’ όλο το νομό.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης κι εξέφρασε την άποψη πως θα υπάρξει θετική εξέλιξη σ’ αυτό το ζήτημα.

Μετά από ερώτημα που τέθηκε, ο κ. Κοζομπόλης ενημέρωσε στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη τους προέδρους των συνεταιρισμών, για την ένσταση που έχει καταθέσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δολών κατά της καθιέρωσης ελαιολάδου ΠΟΠ “Καλαμάτα” σ’ όλη τη Μεσσηνία.

«Είναι στοιχειοθετημένος πολύ καλά ο φάκελος για το ΠΟΠ “Καλαμάτα” σ’ όλο το νομό», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης και σημείωσε:
«Το υπουργείο έχει ζητήσει τη γνώμη των δύο Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, που ετοιμάζουν τα έγγραφα που πρέπει να στείλουν τεκμηριωμένα και τα οποία αντικρούουν την ένσταση.
Εμείς ζητήσαμε από το υπουργείο, η αρμόδια επιτροπή που θα εξετάσει την ένσταση, να συσταθεί το συντομότερο, πριν το 5μηνο που είναι το ανώτατο όριο.
Την επιτροπή αποτελούν 2 νομικοί και 3 στελέχη του υπουργείου».

Πηγή: Ελευθερία

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008

Το ολοκαίνουριο γήπεδο στα Φιλιατρά. Εικόνες από την σημερινή του κατάσταση.

Στα τέλη Οκτωβρίου έγινε η σπορά του καινούριου γηπέδου στα Φιλιατρά.
Αυτή την στιγμή το γρασίδι έχει φυτρώσει.

Το Φιλιατρά News σας παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή.

(Κλικ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος)Πρόσκληση για γενική συνέλευση

Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Διαφύλαξης Σχολικής – Πολιτιστικής Κληρονομιάς «ο μαυροπίνακας», σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 9/11/2008 και ώρα 6.30μμ στο 3ο Δημ. Σχολείο Φιλιατρών

Θέματα
1 ) Συζήτηση- Ενημέρωση
2 ) Εκλογές για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου

Παρατηρήσεις:
Α) Αν δεν υπάρξει απαρτία η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή, την ίδια ώρα.
Β) Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του συλλόγου να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες.

Η Προσωρινή Επιτροπή

Κάπνισμα τέλος σε δημόσιους χώρους απο 1/1/2010

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους του δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους με δημόσια χρήση από 1/1/2010.

Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο απαγορεύεται πλήρως από 1/1/2010:
α.) το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού
σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους (κλειστούς ή στεγασμένους), που χρησιμοποιούνται για παροχή εργασίας,
β.) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους
γ.) παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων, σταθμών μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων και στα παντός είδους κυλικεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων και των ταξί και αγοραίων.


Επίσης, απαγορεύεται σε ανήλικους η είσοδος και παραμονή, καθώς και η απασχόληση σε κέντρα διασκέδασης και αμιγή μπαρ, καθώς και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε όλα τα δημόσια κέντρα.

ΣΧΟΛΙΟ

Είναι τόσο κορόϊδα οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, club κλπ κλπ να απαγορεύσου στον πελάτη να καπνίσει αν θέλει...
Θα το κλείσουν σε μια εβδομάδα το πολύ το μαγαζί τους από αυτούς που δεν θα πατάνε εκεί.
Και όλα αυτά γιατί θέλει ο υπουργός Υγείας Κος Αβραμόπουλος να κόψει το κάπνισμα...
Να γελάσω δίς ή τρις????

Σύσκεψη για τον Αγρίλη στο Δήμο Φιλιατρών

Η από κοινού διαχείριση των εγκαταστάσεων στον Αγρίλη -όπου είναι το αναψυκτήριο του «Μύλου» αλλά και οι αθλητικές εγκαταστάσεις- από τον Δήμο Φιλιατρών και τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη, αποφασίστηκε στην χθεσινή σύσκεψή που έγινε στο δημαρχείο και στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Άλκης Ξύγκας με τους αντιδημάρχους και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΦΑ.
Ο δήμος ήδη μετά από σχετική απόφαση προχώρησε στην αγορά έξι στρεμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου.
Ο χώρος αυτός βρίσκεται ανατολικά του δρόμου όπου είναι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.
Eτσι αποφασίστηκε να υπάρξει μια από κοινού διαχείριση όλων αυτών των εγκαταστάσεων, που πέρα από το αναψυκτήριο περιλαμβάνουν και γήπεδα τένις, μπάσκετ, μπιτς-βόλεϊ και ποδοσφαίρου.

Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη, θέληση και των δύο πλευρών είναι να αξιοποιηθούν όλοι αυτοί οι χώροι και να ξαναζωντανέψουν συγκεντρώνοντας πάλι τα παιδιά και τους νέους της περιοχής, καθώς θα τους προσφέρουν την δυνατότητα άθλησης.
Eτσι, όπως επισημάνθηκε θα αποκτήσει και πάλι ζωντάνια από νεολαία και η περιοχή του Αγρίλη.

Πηγή: Ελευθερία

Sold Out η Μεσσηνιακή εφημερίδα "Ελευθερία" στα Φιλιατρά

SOLD OUT κατέγραψε τις δύο τελευταίες μέρες η έγκριτη Μεσσηνιακή εφημερίδα Ελευθερία στα Φιλιατρά.
Μετά την εκλογή στο προεδρικό αξίωμα του Μπάρακ Ομπάμα, ο Φιλιατρινής καταγωγής Έντι Ζεμενίδης που ήταν στο πλευρό του, έγινε το πρώτο θέμα συζητήσεων στην Μεσσηνία και κυρίως στα Φιλιατρά.
Όλοι ήθελαν να μάθουν πράγματα γι αυτόν τον Φιλιατρινό, που μας έκανε όλους υπερήφανους.
Η Ελευθερία λοιπόν που 3 μέρες τώρα γράφει (και καλά κάνει) για τον άνθρωπο αυτό, έκανε τους Φιλιατρινούς να ψάχνουν να βρουν μανιωδώς την Ελευθερία.
Ειδικότερα σήμερα που θα φιλοξενούσε συνέντευξη του Έντι Ζεμενίδη.
Από την στιγμή που κυκλοφόρησε η εφημερίδα, πραγματικά έγινε ανάρπαστη εξαντλώντας όλα τα φύλλα που κυκλοφόρησαν στην πόλη.
Οι τυχεροί που πήραν την εφημερίδα, διάβασαν με μεγάλη προσοχή την συνέντευξη του Κου Ζεμενίδη, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που αρκετοί που δεν έβρισκαν την εφημερίδα, να βγάλουν φωτοτυπία την επίμαχη συνέντευξη με τον Κο Ζεμενίδη που πήρε ο δημοσιογράφος της Ελευθερίας Κώστας Μπούρας.

Ασφαλώς αξίζουν συγχαρητήρια στον Κώστα Μπούρα για την συνέντευξη που πήρε.

Εμείς ευχόμαστε στην Ελευθερία να συνεχίσει τόσο δυνατά και να πάει ακόμα πιο ψηλά.
Και φυσικά περισσότερα φύλλα στην πόλη μας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ η συνέντευξη του Κου Ζεμενίδη στον Κώστα Μπούρα και την εφημερίδα "Ελευθερία" φιλοξενείται στο Φιλιατρά Forum.

Νέοι Κλέφτες... άλλα κόλπα.

Παιδιά προσοχή.
Διάβασα το blog του φίλου Κοπανάκι Νews και βρήκα μια είδηση - καταγγελία που την κρίνω σοβαρή και σας την μεταφέρω αυτούσια για να λάβετε γνώση.

Από “ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ”

Προς: kopanakinews

Καλημέρα!!

Συνέβη το ακόλουθο σε 4 συναδέλφους στο τμήμα μας, including myself!!
Μας πήρε τηλέφωνο μια ευγενέστατη κοπέλα που καμιά υποψία δεν κινούσε, άλλους σε σταθερό και άλλους σε κινητό, και υποστηρίζοντας ότι είναι από εταιρεία courier επιβεβαίωνε τα στοιχεία του σπιτιού και ποιες ώρες θα είμαστε εκεί.
Όσοι ρωτήσαμε ποιος μας στέλνει courier η απάντηση ήταν «από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας».

1) Κανείς μας δεν έλαβε κάτι από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας
2) Μια συνάδελφος, η οποία είχε δεχτεί τηλεφώνημα, γύρισε από 4μερο της 28ης και της είχαν αδειάσει το σπίτι!!!

Σε περίπτωση που δεχτείτε (ανάλογο τηλεφώνημα εννοεί) ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ και ποιες ώρες θα είστε στο σπίτι!
Απλά ρωτήστε από πού μπορείτε να πάτε να παραλάβετε εσείς το γράμμα!!


ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News:
Μπορείτε να κάνετε και το άλλο. Να ζητήσετε τον αριθμό του τηλεφώνου αυτού που σας καλεί να επικοινωνήσετε με το 11888 του ΟΤΕ και να διασταυρώσετε αν το νούμερο ανήκει σε εταιρία courier.
Αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία επικοινωνήστε πάλι με τον αριθμό που σας κάλεσε και ρωτήστε πότε μπορείτε να πάτε εσείς να παραλάβετε από το γραφείο της εταιρίας το δέμα σας ή το γράμμα σας.
Παιδιά να είστε υποψιασμένοι και εμπιστοσύνη πουθενά.
Έχετε τον νου σας. Καραδοκούν παντού απατεώνες.
Στα ATM, στο τηλέφωνο, παντού.
Τα μάτια σας όχι τέσσερα, όχι δεκατέσσερα αλλά 1.014

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2008

Ανάκληση ηλιελαίου επιμολυσμένου με παραφινέλαιο...

Την ύπαρξη παραφινελαίου σε ηλιέλαια διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ συνεχίζοντας τους προληπτικούς ελέγχους αναφορικά με την ασφάλεια των διακινουμένων ηλιελαίων.

Πρόκειται για προϊόν, με την εμπορική επωνυμία «ΚΟΡΕ SANOLA Ηλιέλαιο», σε συσκευασίες του 1lt, με αριθμό παρτίδας LA220408 1 01 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 23.09.2009.

(Αιγαία 64, θέση Κόντι, Κορωπί), ενώ ως παραγωγός εταιρεία αναφέρεται η «ΚΟΡΕ Α.Ε.» διακινήθηκε από υποκατάστημα της επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση - απόσυρση του προϊόντος, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και προς τις δύο επιχειρήσεις.

Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Θεατρικό Εργαστήρι από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Για το μήνα Δεκέμβριο το ΤΕΘ "στήνει" θεατρικό εργαστήρι.
Ο σκηνοθέτης Κώστας Δριμυλής θα επιχειρήσει για τρία ή τέσσερα τριήμερα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη)
να σας παρασύρει στο μαγικό κόσμο του θεάτρου.
Από αυτά τα εργαστήρια θα προκύψει η ομάδα που θα ανεβάσει την φετινή μας παράσταση.
Μπορούν όλοι να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα.

Πηγή: Teth.gr

Το blog Kafeneio αναφαίρεται σε δημοσίευση του Φιλιατρά News

"Περιπλανώμενος" στα διάφορα blog έφτασα και στο Kafeneio όπου με πολύ μεγάλη μου χαρά είδα να φιλοξενείται η ανάρτηση μας για τον Φιλιατρινό Έντι Ζεμενίδη που ήταν στο πλευρό του Μπάρακ Ομπάμα.
Ευχαριστούμε θερμά το Kafeneio που φιλοξένησε ανάρτηση μας.

Δια του λόγου του αληθούς δείτε εδώ

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2008/11/blog-post_3090.html

Ο Εντι Ζεμενίδης πλάι στον Ομπάμα ενθουσιάζει τους Φιλιατρινούς

Ιδιαίτερα περήφανοι αλλά και χαρούμενοι είναι στα Φιλιατρά, καθώς ένας νέος που έχει ρίζες από την περιοχή είναι στο πλευρό του μεγάλου νικητή των αμερικανικών εκλογών, Μπάρακ Ομπάμα.
Ο νέος αυτός δεν είναι άλλος από τον δικηγόρο Εντι Ζεμενίδη, επικεφαλής της επιτροπής «Eλληνες για τον Ομπάμα», η μητέρα του οποίου Ειρήνη έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στα Φιλιατρά.

Οι περισσότεροι από τα Φιλιατρά δεν γνώριζαν μέχρι χθες αυτό το γεγονός, πέρα από λίγους που είχαν σχέση με τη οικογένεια της μητέρας του 35χρονου Eντι.
Όταν το έμαθαν δεν έκρυβαν την χαρά τους, που κάποιος με καταγωγή του από την πόλη τους βρίσκεται σε μια τέτοια θέση.
Όσον αφορά την οικογένειά του, από τα Φιλιατρά κατάγεται η μητέρα του Ειρήνη, η οποία είναι κόρη του Φώτη και της Μαρίας Ανδριανοπούλου.
Ο πατέρας της μάλιστα, από ό,τι μάθαμε, είχε ταξί στην πόλη.


Η ίδια γεννήθηκε το 1949 και μετά από 3 χρόνια γεννήθηκε και η αδερφή της Ευφροσύνη.
Στα Φιλιατρά μεγάλωσαν και πήγαν σχολείο, ενώ προς τα τέλη της δεκαετίας του 1960 οι γονείς τους πήγαν στην Αμερική και τις πήραν μαζί τους.
Εκεί σπούδασαν και έγιναν δύο καταξιωμένες επιστήμονες, η μεν Ειρήνη αρχιτέκτονας και η αδερφή της Ευφροσύνη οδοντίατρος.

Η Ειρήνη παντρεύτηκε τον κυπριακής καταγωγής Δημήτρη Ζεμενίδη, ο οποίος ήταν μηχανικός στο Δήμο του Σικάγου, και απέκτησαν τρεις γιους - μεταξύ των οποίων και των Αυξέντιο (Eντι) ο οποίος σπούδασε νομικά και έγινε δικηγόρος.
Στην προεκλογική περίοδο ο Εντι Ζεμενίδης βρέθηκε στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Επιτροπής Ελληνοαμερικανών για την υποστήριξη των Δημοκρατικών υποψηφίων.

Οι πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μιλούν για μια οικογένεια που έχει πολύ μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και τον ελληνισμό, συχνά επισκέπτεται την χώρα μας και διατηρεί τους δεσμούς της με αυτή - ενώ από παντού πηγάζει η αισιοδοξία ότι θα κάνουν ό,τι είναι θετικό για την πατρίδα.
Μια από τις οικογένειες των Φιλιατρών που έχει στενές οικογενειακές σχέσεις με αυτή της Ειρήνης Ανδριανοπούλου είναι του πρώην δημάρχου Γιάννης Γκότση, ο οποίος και μας τόνισε χαρακτηριστικά:
«Γνωριζόμαστε με την οικογένεια αυτή από πολύ παλιά, από παιδιά ακόμη, και συνεχίσαμε να έχουμε οικογενειακές σχέσεις.
Η αγάπη της για τον τόπο της και την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη, ερχόταν αρκετά συχνά και μάλιστα θυμάμαι ότι μικρό παιδί είχε έρθει και ο γιος της ο Eντι.
Η αγάπη όλης της οικογένειας για τον τόπο της είναι θα έλεγα σε βαθμό υπερβολής, γι‘ αυτό ερχόταν συνέχεια, γι‘ αυτό δεν πούλησαν και την περιουσία που έχουν - την οποία μάλιστασκόπευαν να αξιοποιήσουν.
Βέβαια ένα ατύχημα που είχε ο σύζυγός της Δημήτρης πήγαν τα σχέδια λίγο πίσω.
Είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσουν πολύ συναισθηματικά υπέρ της Ελλάδος, αυτό το λέω και το υπογράφω.
Hξερα ότι ο γιος της είχε αναλάβει αυτό το πόστο, το είχαμε κουβεντιάσει.
Μάλιστα προχθές επικοινώνησα μαζί της να της δώσουμε συγχαρητήρια γι‘ αυτή του την θέση. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι μας για τις επιτυχίες που έχουν».

Στην Κάρυστο της Εύβοιας εντοπίσαμε έναν πρώτο ξάδελφο της Ειρήνης Ανδριανοπούλου Ζεμενίδη, τον Χαράλαμπο Ανδριανόπουλο, ο πατέρας του οποίου Ιωάννης ήταν αδελφός του πατέρα της.
Αρχικά δεν έκρυψε στην έκπληξή του για το πώς φτάσαμε σε αυτόν, αφού όπως μας τόνισε, μόλις προχθές το άκουσε στο ραδιόφωνο για τον Eντι Ζεμενίδη και αμέσως σκέφτηκε ότι μπορεί να είναι ο συγγενής του γιος της ξαδέλφης του από τα Φιλιατρά.
Μας είπε χαρακτηριστικά:
«Η Ειρήνη είναι ξαδέλφη μου και είναι μια πολύ πετυχημένη αρχιτέκτονας στην Αμερική.
Ο πατέρας της ο Φώτης είχε γεννηθεί το 1902 και θυμάμαι είχε ταξί στα Φιλιατρά.
Από ό,τι θυμάμαι η Ειρήνη είχε βγάλει το λύκειο στα Φιλιατρά. Κάπου στα 1960 ο πατέρας
της και η μητέρα της πήγαν στην Αμερική και στην συνέχεια πήραν εκεί και τα δύο κορίτσια, τα οποία και έγιναν πολύ επιτυχημένες επιστήμονες. Είναι πολύ πατριώτισσες και αγαπούν πολύ την Ελλάδα, γι‘ αυτό και διατηρούν την περιουσία που έχουν.
Προχθές το άκουσα στο ραδιόφωνο για τον Eντι και σκέφτηκα ότι θα είναι γιος της Ειρήνης. Φυσικά και χάρηκα πολύ, πιστεύω ότι εμμέσως από την θέση του θα μπορεί να βοηθήσει για τα ελληνικά και κυπριακά θέματα.
Βέβαια οι πολιτικές χαράζονται από αρκετά ψηλά, αλλά όπως και να έχει, είναι πολύ καλό που θα είναι κοντά στον νέο Πρόεδρο».

Φαίνεται όμως ότι τα Φιλιατρά έχουν μια παράδοση με τις αμερικανικές εκλογές, όπως μας επισήμανε ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παγάνης - αφού και τώρα κοντά στον Ομπάμα είναι άνθρωπος καταγόμενος από τα Φιλιατρά, κάτι το οποίο είχε συμβεί και επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον.
Σημείωσε ο κ. Παγάνης:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς η μητέρα του είναι ένα παιδί που μεγάλωσε στην πόλη μας.
Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και μας κάνει περήφανους που ένα τέτοιο παιδί έφτασε να είναι κοντά σε ένα τόσο σπουδαίο πρόσωπο όπως ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα.
Βέβαια τα Φιλιατρά θα έλεγα ότι έχουν μια παράδοση καθώς επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον υπήρχε στον Λευκό Οίκο ο Τζιμ Σαρματζής, του οποίου και οι δύο γονείς κατάγονταν από τα Φιλιατρά και στην συνέχεια είχαν πάει στην Αμερική.
Τα Φιλιατρά έχουν παράδοση λοιπόν, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα προσόντα των παιδιών μας αξιοποιούνται και καταλαμβάνουν θέσεις υψηλές κοντά σε τέτοια πρόσωπα».

Πηγή: Ελευθερία

Μήνυμα απο αναγνώστη του Φιλιατρά News

Aγαπητέ φίλε Καλημέρα.
Είμαι Φιλιατρινός που ζεί στο εξωτερικό.
Θα ήθελα να σου δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιλογή σου να βάλεις τον Orange 93.2.
Κάθησα χθές το βράδυ και τον απόλαυσα μέσα από το Φιλιατρά News.
Πολυ ωραία μουσική Ελληνική και ξένη, πολύ ωραίος ήχος, πολύ καλή ποιότητα μετάδοσης του σταθμού.
Μπράβο και πάλι μπράβο.

Σχόλιο - Απάντηση:
Χαίρομαι αγαπητέ μου φίλε που σου άρεσε η επιλογή του σταθμού.
Φροντίζω να σας προσφέρω πολύ καλούς σταθμούς πρωτίστως με πολύ καλή ποιότητα ήχου.
Σαν να τον ακούτε από ραδιόφωνο και όχι μέσα από "σωλήνα" όπως εκπέμπουν ορισμένοι σταθμοί που ναι μεν είναι καλοί αλλά από ποιότητα μετάδοσης στο internet είναι... κλάφτα Χαράλαμπε...

Για το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου αντί για τον Οrange θα ακούσεις το ράδιο Νίκη από την πόλη μας γιατί θα μεταδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών.

Μετά την λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου θα επανέλθει ο Orange 93.2
Να είσαι καλά και καλή σου συνέχεια.

Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2008

Φιλιατρινός στο πλευρό του Ομπάμα

Ένας Φιλιατρινός στην καταγωγή βρέθηκε στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα.
Πρόκειται για τον 35χρονο δικηγόρο Εντι (Αυξέντη) Ζεμενίδη ο οποίος στην προεκλογική περίοδο βρέθηκε στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Επιτροπής Ελληνοαμερικανών για την υποστήριξη των Δημοκρατικών υποψηφίων.
Ο πατέρας του Δημήτρης κατάγεται από την Κύπρο και η μητέρα του είναι η Ρένα (Ειρήνη) Ανδριανοπούλου του Φωτίου από τα Φιλιατρά.

Πηγή: Ελευθερία


Σχόλιο:
Οι Φιλιατρινοί διαπρέπουν στο εξωτερικό και πολύ το χαιρόμαστε.
Ευχαριστούμε τον συμπολίτη μας που μας ενημέρωσε για το ποια είναι η μητέρα του Κου Έντι Ζεμενίδη.

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

ΕΡΑΝΗ Συγχαρητήρια Μαυρέα στους ποδοσφαιριστές

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της Εράνης μοίρασε χθες ο Αντώνης Μαυρέας, εκ των προπονητών της ομάδας.
Μπορεί να ακούγεται παράξενο αυτό από τη στιγμή που η ομάδα γνώρισε την ήττα στην έδρα της, όμως η εμφάνιση που πραγματοποίησε ήταν τέτοια που το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται πλασματικό.
Σχετικά με τα όσα είπε στους ποδοσφαιριστές ο κ. Μαυρέας ανέφερε χθες στην “Ε“:
«Έδωσα συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές γιατί έβγαλαν μια καλή εικόνα στο κυριακάτικο παιχνίδι. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά νομίζω ότι η εμφάνιση αυτή ήταν η καλύτερη που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να λέει και να δείχνει άλλα πράγματα.
Από εκεί και πέρα πρέπει να διορθώσουμε γρήγορα κάποια μικρά λάθη που έγιναν στο παιχνίδι».
Σε ένα ακόμη ματς η Εράνη είχε να αντιμετωπίσει και την διαιτησία, όπου τα λάθη που έκανε ανάγκασαν την ομάδα να γνωρίσει την ήττα.
Πάνω στο θέμα της διαιτησίας ο κ. Μαυρέας δήλωσε:
«Νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει σαν σωματείο, σαν Εράνη, το θέμα της διαιτησίας γιατί στους τελευταίους αγώνες υπάρχει πρόβλημα».
Αύριο θα διεξαχθεί φιλικό με τη Νίκη Πλάτης, όπου θα χρησιμοποιηθούν παίκτες με μικρή συμμετοχή στα έως τώρα παιχνίδια.

Θα ακολουθήσει Πέμπτη και Παρασκευή προπόνηση σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα (πιθανόν στην Κυπαρισσία) για να εγκλιματιστούν οι παίκτες, μιας και σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο θα δώσουν το επόμενο ματς για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Τέλο Αγρα.

Πηγή: Eλευθερία

Απο μέρα σε μέρα έρχεται η Ψηφιακή τηλεόραση

Από μέρα σε μέρα έρχεται η Ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών καναλιών.
Η μέρα που η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ Ιταλία θα πάψει να μας ζαλίζει τον έρωτα με τα βρωμοκάναλα της πλησιάζει με πολύ γρήγορο ρυθμό.
Θα μπορούμε να δούμε τηλεόραση σαν άνθρωποι ΧΩΡΙΣ να πρέπει να πληρώνουμε την συνδρομητική τηλεόραση για να δούμε καθαρά τα κανάλια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Για την λήψη των ψηφιακών καναλιών θα πρέπει να έχουμε έναν ειδικό δέκτη που είναι για επίγεια ψηφιακή λήψη. Σκέτη η τηλεόραση θα βγάζει ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙΑ.
Αν θέλουμε να δούμε τα ψηφιακά σε παραπάνω από μια τηλεοράσεις
θα πρέπει να προμηθευτούμε ανάλογο αριθμό δεκτών.
Π.Χ. για 3 τηλεοράσεις θέλουμε 3 δέκτες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!
Μην σας κοροϊδέψουν διάφοροι επιτήδειοι τεχνικοί.
Η κεραία της τηλεόρασης που ήδη έχουμε κάνει.
Απλά μπορεί να χρειαστεί να βγάλουμε από την πρίζα τον ενισχυτή ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί επιτήδειοι θα προσπαθήσουν να σας κοροϊδέψουν λέγοντας σας ότι χρειάζεται καινούρια κεραία κλπ κλπ
Κεραία θα χρειαστείτε ΜΟΝΟ αν αυτή που έχετε είναι ερείπιο.


Οι δορυφορικοί δέκτες (αυτός που έχουμε (όσοι έχουμε Nova) ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.

Τι είναι η ψηφιακή εκπομπή τηλεόρασης:
Ψηφιακή εκπομπή τηλεόρασης είναι ένα "μπουκέτο" τηλεοπτικών καναλιών.
Από μια συχνότητα (ΠΧ 30 UHF) θα μπορούν να εκπέμπουν ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 3 και 4 ή και 5 κανάλια ταυτόχρονα.


Η Είδηση λοιπόν έχει ως εξής:

Για τη Δυτική Πελοπόννησο - Κεφαλλονιά & Ζάκυνθο ορίστηκαν οι παρακάτω ψηφιακές συχνότητες (SFN1, SFN2 & SFN3).


Κέντρα Εκπομπής SFN1: Αργοστόλι, Αρόη, Φραγκαπήδημα, Πεταλίδι

SFN1: 25UHF, 30UHF, 31UHF, 32UHF, 34UHF, 42UHF, 44UHF, 46UHF, 47UHF, 48UHF, 49UHF, 53UHF.


Κέντρα Εκπομπής SFN2: Αίνος Κεφαλονιάς, Ασσέα

SFN2: 21UHF, 26UHF, 35UHF, 36UHF, 38UHF, 40UHF, 45UHF, 54UHF, 57UHF, 59UHF, 60UHF, 66UHF.


Κέντρα Εκπομπής SFN3: Σμέρνα, Αετός

SFN3: 22UHF, 24UHF, 29UHF, 33UHF, 37UHF, 52UHF, 55UHF, 56UHF, 58UHF, 61UHF, 63UHF, 64UHF.

Σε επόμενη ανάρτηση μας θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τι πρόκειται να γίνει.

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008

Ένα Φιλιατρινό μουσείο… στην Αθήνα

Ένα εκπληκτικό θέμα φιλοξένησε το Φιλιατρά Magazine στο 7ο τεύχος του.
Πρόκειται για το Φιλιατρινό Μουσείο που έχει κάνει στην Παιανία ο Φιλιατρινός Ίωνας Βορρές.
Το άρθρο το έγραψε ο καινούριος συνεργάτης μας ο παναγιώτης Λάλουσης
Το θέμα άρεσε αν κρίνουμε από τα σχόλια που πήραμε.
Σας το παρουσιάζουμε και από εδώ.

Ένα Φιλιατρινό μουσείο… στην Αθήνα

Η καταπληκτική συλλογή της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης και λαογραφίας του Φιλιατρινού Συλλέκτη και πρώην Δημάρχου Παιανίας Ίωνα Βορρέ εκτίθεται σε ένα αξιοθαύμαστο συγκρότημα παλαιών και νέων κτηρίων με τεράστιους κήπους, έκτασης 18 στρεμμάτων στις ανατολικές παρυφές του Υμηττού.


Η Εικαστική συλλογή του συλλέκτη περιλαμβάνει περισσότερα από 1.500 έργα κυρίως της μεταπολιτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, ανάμεσα στα οποία τα 500 είναι σύγχρονων Ελλήνων Ζωγράφων και γλυπτών.
Η λαογραφική συλλογή του μουσείου εκτίθεται σε έναν ενοποιημένο χώρο που περιλαμβάνει τρία αριστοτεχνικά αναπαλαιωμένα χωριάτικα σπίτια και ένα διαμορφωμένο σε πύργο παλαιό στάβλο.
Η Ενοποίηση και η αναπαλαίωση αυτών των παραδοσιακών κτισμάτων και η κατασκευή του κτηρίου στέγασης της εικαστικής συλλογής διήρκεσαν 35 χρόνια και σίγουρα απαίτησαν την αδιάκοπη εργασία του ιδρυτή Ίωνα Βορρέ, του γιού του Γεωργίου Βορρέ και την συνεργασία ντόπιων τεχνιτών.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τον χαρακτηρισμό του ως ένα από τα ομορφότερα ιδιωτικά μουσεία στον κόσμο.
Πολύ μεγάλες προσωπικότητες έχουν επισκεφθεί τον χώρο αυτό όπως για παράδειγμα ο Πρόεδρος της Αμερικής George Bush.
Τα Φιλιατρά πρέπει να νιώθουν περήφανα γι αυτόν τον καταπληκτικό συλλέκτη που έβγαλαν από τα άγια χώματα τους.
Ελπίζουμε δε ότι πολλοί Φιλιατρινοί αλλά και σχολεία θα επισκεφθούν στο μέλλον αυτό το επιβλητικό μουσείο του Ίωνα βορρέ.

Όσοι από εσάς θελήσετε να το επισκεφθείτε η διεύθυνση του Μουσείου θα το βρείτε στην:
Πάροδο Διαδόχου Κωνσταντίνου 1
Παιανία Αττικής

Τηλέφωνο για συνεννόηση και πληροφορίες θα βρείτε στο 210 - 66 42 520

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Λάλουσης

Δημοσιεύθηκε στο Φιλιατρά Magazine τεύχος 7 Νοεμβρίου 2008

Β' Τοπική 1ος Όμιλος: Αποτελέσματα 5ης Αγωνιστικής