Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

Ένα ακόμα βήμα προς το λουκέτο στον ΟΣΕ Κυπαρισσίας

Ένα ακόμη βήμα έγινε στον δρόμο για το λουκέτο του ΟΣΕ Κυπαρισσίας.
Σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στα γραφεία του ΟΣΕ (εκτός του ότι έχουν ανασταλεί οι αποστολές των δεμάτων) ανακοινώνουν ότι από την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και μέχρι περίπου τα μέσα Δεκέμβρη τα νυχτερινά δρομολόγια δεν θα γίνονται.

Φαίνεται ότι το πάνε λάου λάου το λουκέτο...

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Δήμος Κυπαρισσίας: Ψήφισμα στην κυβέρνηση για το κλείσιμο του ΟΤΕ

Να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας για το κλείσιμο του εμπορικού τμήματος του ΟΤΕ, αποφάσισε ομόφωνα το Σώμα στην συνεδρίαση του την Τετάρτη το απόγευμα.
Μια διαμαρτυρία με αποδέκτες τον πρωθυπουργό, τον αρμόδιο υπουργό και τους βουλευτές του νομού.
Μάλιστα από τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Γιαννόπουλο, που έθεσε το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, προτάθηκε να υπάρξουν ακόμη και δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς υπογράμμισε ότι το κλείσιμο σε δημόσιες υπηρεσίες της πόλης είναι αλλεπάλληλο.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης τόνισε ότι ήδη έχει σταλεί επιστολή προς τον κ. Βουρλούμη, υπογράμμισε όμως ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο κατά πόσο θα έχει αποτέλεσμα μια τέτοια κίνηση, αφού πλέον το εμπορικό τμήμα του ΟΤΕ έχει περάσει σε ιδιώτες.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ:
Εμείς θα προτείναμε -και το λεμε με χιουμοριστική διάθεση και όχι ειρωνία - να μαζευτούν οι Δήμαρχοι Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και λοιπων περιοχών που κλείνουν τα καταστήματα του ΟΤΕ να βάλουν από κοινού τη Στέλλα Μπεζαντάκουνα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Καραμανλή.

Θυμηθείτε Κύριοι Δήμαρχοι τι έγινε με την Στέλλα...
Έστειλε επιστολή στον Καραμανλή και ο τελευταίος ξαναπήρε στην κοινοβουλευτική ομάδα τον Δαϊλάκη.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ.

Στέλα Μπεζαντάκου. Καταφέρνει ... Τα πάντα!!!!


Καταρτίζεται το πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών

Στην κατάρτιση του προγράμματος χειμερινών προβολών βρίσκεται αυτές τις μέρες η κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών.
Το καλοκαιρινό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο Αίθριο του Δήμου πέραν του ότι ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο φέρνοντας ολοκαίνουριες στην πλειοψηφία τους παραγωγές, έδωσε το κίνητρο στην Κινηματογραφική λέσχη της πόλης μας να προχωρήσει στην κατάρτιση του χειμερινού προγράμματος το οποίο από τις πρώτες πληροφορίες που συλλέξαμε αναμένεται άκρως ενδιαφέρον.

Όπου και αν βρίσκεστε αξίζει να επισκεφθείτε την πόλη μας και να απολαύσετε τις καλύτερες κινηματογραφικές προβολές τις κρύες νύχτες του Χειμώνα.

Τόσο το Φιλιατρά News όσο και το Φιλιατρά Forum θα σας παρουσιάσουν ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ το πρόγραμμα προβολών όπως κάναμε και το καλοκαίρι.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Άρθρο του Κώστα Σπανού: Οι μεγάλοι δήμοι της Τριφυλίας μπροστά στα διλήμματα του «Καποδίστρια 2»

Ένα εκπληκτικό άρθρο του συμπολίτη μας Κου Κώστα Σπανού δημοσιεύθηκε σήμερα στην Μεσσηνιακή Εφημερίδα "Ελευθερία" και αφορά την Διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο Κος Σπανός με πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας αναλύει λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ τα Φιλιατρά να γίνουν έδρα του Νέου Καποδίστρια. (Αν γίνει δηλαδή Καποδίστριας 2.)

Ένα μικρό απόσπασμα από το άρθρο του.
Άσχετα με το πότε θα γίνει η διοικητική μεταρρύθμιση όσον αφορά τη συνένωση των δήμων, θα πρέπει να μη σταματήσει η ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα αυτό, ώστε με όλη την άνεση χρόνου να παρουσιαστούν από όλους τους ενδιαφερομένους τα υπέρ και τα κατά για την κάθε προτεινόμενη λύση, για να παρθούν οι πλέον σωστές αποφάσεις προς το γενικό συμφέρον όλων των περιοχών του νομού μας.
Οι λύσεις που έχουν μέχρι τώρα προταθεί και που αφορούν την Τριφυλία είναι τρεις.

Η μία προτείνει ένα δήμο με πρωτεύουσα την Κυπαρισσία, η άλλη προτείνει έναν ακόμη δήμο με πρωτεύουσα τους Γαργαλιάνους και η τρίτη προσθέτει έναν ακόμη τρίτο δήμο, αυτό των Φιλιατρών, με πρωτεύουσα τα Φιλιατρά.
Και οι τρεις αυτές προτάσεις δεν στοχεύουν δυστυχώς στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης που θα εξασφάλιζε αυτοδυναμία και βιωσιμότητα στον κάθε προτεινόμενο δήμο, αλλά μάλλον υποκρύπτουν πολιτικές ή/και κομματικές σκοπιμότητες.
Η λύση που θα ήταν από κάθε πλευρά ιδεώδης για να καταστεί ένας νέος δήμος οικονομικά αυτοδύναμος και που να μπορεί να εξελιχθεί, θα ήταν στην προκειμένη περίπτωση μόνο εκείνη που θα πρότεινε ένα δήμο για ολόκληρη την Τριφυλία με έδρα και διοικητικό κέντρο την πόλη των Φιλιατρών που βρίσκεται στο κέντρο της Τριφυλίας, και που παράλληλα έχει τις προϋποθέσεις και μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική αυτοδυναμία και την μετά βεβαιότητας βιωσιμότητα και πρόοδο του νέου δήμου.

Και οι λόγοι που καθιστούν ασυναγώνιστη για το ρόλο αυτό την πόλη των Φιλιατρών, είναι οι εξής: .........
Ένα άρθρο που πραγματικά μας άρεσε, πραγματικά μας εξέφρασε και φυσικά το υιοθετούμε ΠΛΗΡΩΣ.

Διαβάστε το κι εσείς πατώντας εδώ για να το κατεβάσετε.

Εμείς θα δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον κο Σπανό για το εκπληκτικό άρθρο του.

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

«Λουκέτο» σε 6 καταστήματα ΟΤΕ στη Μεσσηνία! - Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"

Πρώτο θέμα στο φύλλο του Σαββάτου είχε η έγκριτη Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" το "λουκέτο" στα 6 καταστήματα του ΟΤΕ στην Μεσσηνία...

Αναλυτικά το δημοσίευμα έχει ώς εξής:

"Είναι, πλέον, θλιβερό και πραγματικό γεγονός το «λουκέτο» που μπαίνει σε 6 Τηλεπικοινωνιακά Εμπορικά Καταστήματα (ΤΕΚ) του ΟΤΕ στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα σε: Πύλο, Μελιγαλά, Κοπανάκι, Φιλιατρά, Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους!
Αυτό συμβαίνει με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού και, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από απαίτηση της Γερμανικής «Deutsche Telekom» με τη σύμφωνη γνώμη και τις ευλογίες της Κυβέρνησης, απαξιώνοντας και συρρικνώνοντας το Δίκτυο Πωλήσεων του Οργανισμού και κατά συνέπεια τον ίδιο τον ΟΤΕ.
Είναι, επίσης, γεγονός, πως τα τελευταία χρόνια υπήρχαν διαρροές για επικείμενα «λουκέτα» σε καταστήματα του ΟΤΕ…
Ωστόσο, τώρα έχουν ήδη δρομολογηθεί τα «λουκέτα», ο χρόνος και οι ημερομηνίες, που αυτά θα μπουν…
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΕ (ΠΑΣΕ - ΟΤΕ), ήδη, κατά το τρέχον έτος έχουν μπει «λουκέτα» σε 33 καταστήματα και προβλέπονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες «λουκέτα» για ακόμη 101 καταστήματα, ενώ ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς η ημερομηνία που θα μπει «λουκέτο» σε άλλα 7 - 9.

Για τη Μεσσηνία έχει αποφασιστεί το κλείσιμο των 6 καταστημάτων ως εξής:
Κατάστημα Πύλου στις 31/10/2008, Μελιγαλά στις 14/11/2008, Κοπανακίου στις 20/11/2008, Φιλιατρών στις 03/12/2008, Κυπαρισσίας στις 13/1/2009 και Γαργαλιάνων στις 15/01/2009.

Ίσως έτσι να εννοούν κάποιοι την περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση…

Ίσως έτσι να εννοούσαν την «ώρα της Περιφέρειας», με τα λουκέτα, τον μαρασμό, τη φυγή των νέων…

Κρίμα κι άδικο για την περιοχή και τους πολίτες!

Για να δούμε, θα πάρουν δημόσια θέση οι Πολιτικοί και Αυτοδιοικητικοί παράγοντες ή θα σιωπήσουν;

O ΠΑΣΕ - ΟΤΕ την Τετάρτη έστειλε την υπ. αρ. πρωτ. 541 επιστολή στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, στην οποία αναφέρουν:

«Κύριοι,
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΕ (ΠΑΣΕ - ΟΤΕ) που εκπροσωπεί 5.000 εργαζόμενους στον Όμιλο Εταιρειών του ΟΤΕ, είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί σε εσάς, ως βασικό μέτοχο του ΟΤΕ (Ελληνικό Δημόσιο) για να σας καταγγείλει την πολιτική της Διοίκησής του, η οποία καθημερινά απαξιώνει και συρρικνώνει το Δίκτυο Πωλήσεων του Οργανισμού και κατά συνέπεια τον ίδιο τον ΟΤΕ.
Η απαξίωση αυτή συντελείται με:
Την απόφαση της, διορισμένης από εσάς, Διοίκησής του να κλείσει περίπου 150 Τηλεπικοινωνιακά Εμπορικά Καταστήματα σ’ όλη την χώρα (ακόμα και σε ακριτικές περιοχές ή νησιά) χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια αλλά και χωρίς καμιά ευαισθησία στο κοινωνικό σύνολο, αφού ή θα μείνουν χωρίς καμιά τηλεπικοινωνιακή εξυπηρέτηση οι αντίστοιχες τοπικές κοινωνίες ή ‘’προσφέρεται’’ η εξυπηρέτησή τους σε ιδιώτες και φυσικά υπάρχει απώλεια εσόδων για τον ΟΤΕ.
Την, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, πλημμελή λειτουργία των Τηλεπικοινωνιακών Καταστημάτων του ΟΤΕ, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν οι πελάτες τους και πολλοί απ’ αυτούς να οδηγούνται στους ανταγωνιστές του και κυρίως στο δίκτυο καταστημάτων ‘’Γερμανός’’, το οποίο μετά περισσής σπουδής προστατεύουν οι Διοικούντες τον ΟΤΕ.
Κύριοι,
Πιστεύουμε ότι είναι κατανοητό από εσάς ότι σε μια ανταγωνιστική αγορά, όπως η τηλεπικοινωνιακή, είναι καταστροφική μια τέτοια πολιτική.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στις Θυγατρικές του, που επίπονα και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν αποτελεσματικά επί σειρά ετών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων καταναλωτών συμβάλλοντας αποφασιστικά ώστε ο ΟΤΕ να γίνει η μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής, αγωνιούν για το μέλλον του. Εύλογα αναρωτιούνται αν οι εκάστοτε Διοικήσεις του έχουν το δικαίωμα να υποθηκεύουν την πορεία του, επιφέροντας ανυπολόγιστη ζημιά στο brand name του ΟΤΕ και να ενεργούν σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, των μετόχων του και φυσικά του Ελληνικού λαού.
Κύριοι,
Σας καλούμε, με βάση τη θεσμική σας ιδιότητα, να παρέμβετε άμεσα για να αλλάξει αυτή η πολιτική της Διοίκησης του ΟΤΕ και να ανταποκριθεί ο Οργανισμός αποτελεσματικότερα στις απαιτήσεις της αγοράς κατοχυρώνοντας έτσι την κυρίαρχη θέση του.
Την επιστολή αυτή θα την κοινοποιήσουμε στη Βουλή, τα Πολιτικά Κόμματα, όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ασκήσουν τα προβλεπόμενα, από τη Νομοθεσία αλλά και το ρόλο τους ως εκπροσώπων του Ελληνικού λαού, δικαιώματα και υποχρεώσεις τους».

Σημειώνουμε πως, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή Οικιακών Πελατών ΟΤΕ, κ. Σαραντόπουλο και του έθεσε για τελευταία φορά τα θέματα της συρρίκνωσης και απαξίωσης του Δικτύου Καταστημάτων ΟΤΕ, της έλλειψης προσωπικού, της τακτοποίησης των συμβασιούχων στα ΤΕΚ κ.λπ. Δυστυχώς, όπως αναφέρουν, συνάντησαν την αδιάλλακτη στάση του γενικού διευθυντή, ο οποίος χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο επέμενε στην ορθότητα της πολιτικής που ακολουθεί θεωρώντας ότι αυτός θα κάνει τη δουλειά του με τα καταστήματα «Γερμανός» και θα κλείσει όσα ΤΕΚ - με τα δικά του και άγνωστα σε εμάς κριτήρια - εκτιμά αυτός και οι σύμβουλοί του ως μη κερδοφόρα. Ίδιες απόψεις εξέφρασε και ο κ. Βουρλούμης στον πρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΟΜΕ - ΟΤΕ που τον επισκέφτηκαν και απαίτησαν να μην προχωρήσει στο κλείσιμο των ΤΕΚ και μάλιστα χωρίς ενιαία και τεκμηριωμένα κριτήρια αξιολόγησής τους.
Μετά από αυτό προχώρησαν σε κατάληψη του Γραφείου του κι εκεί συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε διάφορες ενέργειες και κινητοποιήσεις μέχρι η Διοίκηση του ΟΤΕ να δεσμευτεί και να προχωρήσει σε ενέργειες που θα διασφαλίζουν το μέλλον του δικτύου πωλήσεων του ΟΤΕ, τη σωστή λειτουργία του και φυσικά τους εργαζομένους.

Το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων, είναι το εξής:

«Να μην κλείσει κανένα Κατάστημα του ΟΤΕ.
Να κλείσουν τα Καταστήματα “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” που είναι στην ίδια περιοχή με τα ΤΕΚ και να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές.
Να ακυρωθεί και όχι να ανασταλεί η απόφαση για την εφαρμογή του σπαστού ωραρίου στα ΤΕΚ - Τμήματα Υποστήριξης.
Να τακτοποιηθούν στον ΟΤΕ όλοι οι συμβασιούχοι στα ΤΕΚ και CALL CENTERS με πρώτους αυτούς που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις, όπως έγινε με τις άλλες Γεν. Δ/νσεις και όπως έκανε ο γενικός διευθυντής με τις Κεντρικές Υπηρεσίες του και το ΣΥΠΑ.
Να γίνουν προσλήψεις από τον ΟΤΕ για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των ΤΕΚ και των CALL CENTERS. Κατάργηση των προσλήψεων μέσω της OTEPLUS.
Να υπάρξει έγγραφη δέσμευση ότι δεν θα καταργηθεί κανένα CALL CENTER του ΟΤΕ.
Να εφαρμοστεί ο Νόμος για την Υγιεινή και Ασφάλεια για τα ΤΕΚ, ΣΥΠΑ και CALL CENTERS.
Να βελτιωθούν οι όροι λειτουργίας των ΤΕΚ (μηχανογραφικά συστήματα, εφοδιασμός, εκπαίδευση κ.λπ.) και να θεσμοθετηθεί ίδια εμπορική πολιτική (προσφορές κ.λπ.) σ’ όλα τα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ.
Ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι με τη συμπαράσταση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ενωμένοι και αποφασισμένοι θα απαντήσουν δυναμικά στα σχέδια συρρίκνωσης του ΟΤΕ από τα Golden Boys που ήρθαν από την αγορά για “να μας σώσουν”, στα σχέδια της Διοίκησης που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και της Κυβέρνησης που, εάν δεν παρέμβει αποφασιστικά τότε μας δίνει το δικαίωμα να σκεφτόμαστε ότι έχει βάλει σκοπό να ξεπουλήσει τα πάντα. Το έγκλημα που πάει να συντελεστεί σε βάρος του Δικτύου Πωλήσεων του ΟΤΕ και των εργαζομένων του και υπέρ της πριμοδότησης των καταστημάτων “Γερμανός” δεν θα περάσει».".

Πηγή: TriFylia News

Σχόλιο:
O κος Καραμανλής άραγε αυτό εννοούσε όταν έλεγε...:

Ευχαριστώ θερμώς για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω μαζί σας, εδώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και να εκθέσω ορισμένα θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αμέσως μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2004, είπε ότι «ήρθε η ώρα της Περιφέρειας». Αυτό δεν ήταν σύνθημα, αυτό είναι μια πραγματικότητα και αποδεικνύεται στη πράξη.

Πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
Αμ δεν την είδαμε???
Την παρα - είδαμε...
Επικείμενο λουκέτο σε ΟΤΕ της Μεσσηνίας, λουκέτα γενικά σε Δημόσιες υπηρεσίες...
"ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ" ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ΚΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ....