ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2008

Στην Καλαμάτα οι Κύριοι Πλακονούρης και Αντωναρόπουλος

Στην Καλαμάτα θα βρεθούν αύριο Κυριακή 5 Οκτωβρίου ο Δάσκαλος και πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Πυρσός" κος Χρήστος Πλακονούρης και ο Διευθυντής της Κινηματογραφικής Λέσχης Κος Νίκος Αντωναρόπουλος προκειμένου να παρευρεθούν σε εκδήλωση για τον σκηνοθέτη Τάσο Ψαρά.

Την εκδήλωση πραγματοποιεί το καφέ «Ποίημα» στη Στοά Λόντου με αφορμή τα γυρίσματα της νέας τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ που αναφέρεται στη ζωή και το έργο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη και η σχέση του με την Καλαματιανή ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη.


Η Μαρία Πολυδούρη ήταν η πρώτη κοπέλα που γράφτηκε στο Γυμνάσιο Φιλιατρών, γεγονός που οδήγησε στην προσέλευση και άλλων κοριτσιών στο σχολείο.

Η Εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 7 το απόγευμα και συντονιστής θα είναι ο Κος Αντωναρόπουλος.

Σε ότι αφορά την τηλεοπτική σειρά την τηλεοπτική σειρά, το σενάριο είναι του Τάσου Ψαρρά, η διεύθυνση φωτογραφίας του Γιώργου Αργυροηλιόπουλου.

Παίζουν: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μαρία Κίτσου, Ηλίας Λογοθέτης, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Ήμελλος, Μάνος Βακούσης, Στεφανία Γουλιώτη, Κόρα Καρβούνη, Ερρίκος Λίτσης, Εκάβη Ντούμα, Νίκος Πουρσανίδης, Μιχάλης Μητρούσης, Γιώργος Σουξές, Τάκης Βαμβακίδης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ναταλία Στυλιανού, Τάνια Παλαιολόγου, Υβόννη Μαλτέζου, Βάσω Καβαλιεράτου, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Άλκης Παναγιωτίδης, Μάκης Ρευματάς, Όμηρος Πουλάκης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Γιώργος Συμεωνίδης, Κωστής Μαλκότσης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Τάσος Κωστής, Ανέστης Βλάχος, Μαίρη Ιγγλέση κ.ά.


Εκτός από την Καλαμάτα, γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, τη Σύρο, το Γαλαξίδι, το Παρίσι, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
Στη σειρά συμμετέχουν 200 ηθοποιοί και 3.000 κομπάρσοι, ενώ χρησιμοποιούνται 2.500 κοστούμια και 22.000 φροντιστηριακά αντικείμενα προκειμένου να αποδοθεί πιστά η εποχή.

Η ανάδειξη των Μαθητικών Συμβουλίων στα Φιλιατρά

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Τάξη Α'
Τμήμα Α1:
Πρόεδρος: Χαράλαμπος Κίτος,
Γραμματέας: Χαραλαμπος Γριβοκωστόπουλος
Ταμίας: Χριστίνα Μιχαλακοπούλου.
Μέλη: Ελευθερία Βλασσοπούλου και Κωνσταντίνος Κατσούλης.

Τμήμα Α2:
Πρόεδρος: Νικόλαος Τασούλης
Γραμματέας: Αλέξανδρος Τσαφάρας,
Ταμίας: Ησαΐας Σιδηροκαστρίτης.
Μέλη: Πέτρος Φράγκος και Φώτης Σαλακάς.

ΑΤΑΔ:
Πρόεδρος: Αιμίλιος Κοροβίλας
Γραμματέας: Βασίλειος Προνοΐτης
Ταμίας: Αντώνης Σικαλιάς,
Μέλη: Αλεξάνδρα Καλογεροπούλου και Μαρία Κόλλια.

Τάξη Β'

Τμήμα Β1:
Πρόεδρος: Μαρία Γιαννοπούλου,
Γραμματέας: Ανδρέας Καραμπάτσος,
Ταμίας: Αθανάσιος Ηλιάδης,
Μέλη: Παναγιώτα Γεωργοπούλου και Αναστασία Μιχαλακοπούλου.

Τμήμα Β2:
Πρόεδρος: Γεωργία Ξύγκα,
Γραμματέας: Αντώνης Τσάμης,
Ταμίας: Αντώνης Σταματελόπουλος,
Μέλη: Αναστάσιος Σταματόπουλος και Ιωάννης Χρονόπουλος.

ΒΤΑΔ:
Πρόεδρος: Δημήτρης Μακρυγιάννης,
Γραμματέας: Μπορισλάβ Ζαχάριεβ,
Ταμίας: Χαράλαμπος Σουρέτης,
Μέλη: Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και Στάθης Στριμπάκος.

Τάξη Γ'

Τμήμα Γ1:
Πρόεδρος: Νίκος Γκόνης,
Γραμματέας: Βασίλης Θεοδωρόπουλος,
Ταμίας: Χαραλαμπία Κοροβίλα,
Μέλη: Παναγιώτα Γριβοκωστοπούλου και Ιωάννης Κεντρής.

Τμήμα Γ2:
Πρόεδρος: Παναγιώτης Τσάμης,
Γραμματέας: Κωνσταντίνος Προνοΐτης,
Ταμίας: Στάθης Σταθόπουλος,
Μέλη: Παναγιώτης Χρονόπουλος και Γεώργιος Μανιάτης.

ΓΤΑΔ:
Πρόεδρος: Ιωάννης Κόλλιας,
Γραμματέας: Βάσω Ανάργυρου,
Ταμίας: Σοφία Στριμπάκου,
Μέλη: Αντώνης Μπακούρος και Δημήτρης Τσαφαράς.


Δεκαπενταμελές Συμβούλιο:
Πρόεδρος: Δημήτρης Μεϊντάνης,
Αντιπρόεδρος: Νίκος Γκόνης,
Γραμματέας: Σοφία Στριμπάκου,

Τακτικά μέλη:
Βάσω Αναργύρου, Γιάννης Κόλλιας, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης, Γεώργιος Μανιάτης, Χριστίνα Μιχαλακοπούλου, Αντώνης Μπακούρος, Κωνσταντίνος Προνοΐτης, Σωτήρης Ρούσσης, Στάθης Σταθόπουλος, Στάθης Στριμπάκος, Βασίλης Σωτηρόπουλος, Ιωάννα Χρονοπούλου

Αναπληρωματικά μέλη:
Αντρέας Καραμπάτσος, Κωνσταντίνος Κατσούλης, Ιωάννης Κεντρής, Θοδωρής Σταματόπουλος και Εφη Στριμπάκου.

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τις επιδοτήσεις

Προς:
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κοιν:
Κοινοβουλευτικές ομάδες: Ν.Δ. , ΠΑ.ΣΟ.Κ. , Κ.Κ.Ε. , ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , ΛΑ.Ο.Σ.Με αγανάκτηση σας πληροφορούμε ότι ενώ έχουν εγκριθεί οι επιδοτήσεις που αφορούν επενδύεις στην περιοχή μας κατά το 2007, οι καταβολές των χρημάτων καθυστερούν, με συνέπεια τον οικονομικό μας στραγγαλισμό μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.

Ζητάμε την άμεση χορήγηση των επιδοτήσεων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Αριστοτέλης Καναβός

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Επιστολή Αγροτικού Συλλόγου στο Δ.Σ. Του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών και περιχώρων

Ζητάμε μια συνάντηση για ενημέρωση από μέρους σας για το θέμα που έχει προκύψει και συζητείται έντονα στην αγορά που αφορά τον Συνεταιρισμό, τον πρώην πωλητή του συνεταιρισμού και τρίτους.

Η συνάντηση έχει στόχο την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, γιατί ο Συνεταιρισμός πρέπει πάνω απ' όλα να ορθοποδήσει, ώστε να μπορεί να προσελκύσει νέους συνεταίρους και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα όλων των παραγωγών.
Η Διαφάνεια και η ενημέρωση, είναι ο καλύτερος τρόπος για την συσπείρωση στον συνεταιρισμό.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Αριστοτέλης Καναβός

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στην ΕΑΣ Μεσσηνίας

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών αποστέλλει σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΑΣ Μεσσηνίας για την αδιαφορία που επιδικνύει στον μη καθαρισμό του χώρου του παλαιού ελαιοτριβείου της ΕΑΣ στα Φιλιατρά.
Το κείμενο της επιστολής μας στην ΕΑΣ Μεσσηνίας είναι το εξής:

1. Επειδή η ελαιοσυγκομιδή πλησιάζει σας υπενθυμίζουμε ότι στα Φιλιατρά υπάρχουν οι πλέον σύγχρονες αποθήκες - δεξαμενές ελαιολάδου στη Μεσσηνία, τις οποίες δυστυχώς τις έχετε καταργήσει. Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε δεν το αναφέρουμε για την ώρα, πάντως τα συμφέροντα των ελαιοπαραγωγών της περιοχής μας δεν τα εξυπηρετείτε. Σας προτρέπουμε να λειτουργήσετε τις αποθήκες με την έναρξη της συγκομιδής και όχι να μας στέλνετε σε περιοχές που έχουν μικρή παραγωγή, κατάσταση αντιοικονομική και ασύμφορη.

2. Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν αποφάσεις της Ε.Ε. για το λάδι η θέση μας είναι ότι αγνά και παραδοσιακά προϊόντα δεν πρέπει να νοθεύονται. Η ανοχή αυτών των πολιτικών και η αδράνεια όλων για το ζήτημα αυτό συμφέρει όλους εκτός από τους ελαιοπαραγωγούς.


3. Πληροφορηθήκαμε ότι το παλαιό ελαιοτριβείο της ΕΑΣ στα Φιλιατρά έχει γίνει χώρος αποθήκευσης ληγμένων και απαγορευμένων φυτοφαρμάκων, που προέρχονται από όλη τη Μεσσηνία.
Το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται 500 μέτρα από την κεντρική πλατεία και δίπλα στο Λύκειο - Γυμνάσιο όπως και στο 1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και περικλείεται από κατοικίες και τα δυο ενεργά Πνευματικά Κέντρα της πόλης μας.
Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή του χωρίς φυσικά να επιβαρυνθούν άλλες περιοχές.


Το ζήτημα αυτό να λυθεί χωρίς χρονοτριβή, γιατί θα αντιμετωπίσετε την οργή της πόλης των Φιλιατρών.

Ο σκοπός μας είναι να καθαριστεί ο χώρος και να γίνει παραγωγικός και όχι να πουληθεί.

Ο Πρόεδρος
Αριστοτέλης Καναβός

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Πηγή: Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2008

Ξεσπάθωσε ο Δήμαρχος Άλκης Ξύγκας.

Αναστάτωση επικρατεί με τις μετακινήσεις γιατρών από τα Φιλιατρά προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Καταγγελίες γίνονται από το δήμαρχο Φιλιατρών (για απόσπαση γιατρού από το ΚέντροΥγείας), αλλά και με επιστολή στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο από ανθρώπους που γνωρίζουν κάποια πράγματα (για την απόσπαση αγροτικού γιατρού από το Κοπανάκι).
Τα προβλήματα εστιάζονται στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής στην Κυπαρισσία, για τη στελέχωση της οποίας έγιναν και οι αποσπάσεις.
Από το δήμαρχο Φιλιατρών Αλκη Ξύγκα εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νομού αντιδρά μέσω του δημάρχου της και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στην προσπάθεια κάποιων διορισμένων για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας της πόλης.
Αντί να προσπαθούν να πληρώσουν οργανικά κενά νοσηλευτών και γιατρών, αποσπούν έναν από τους δυο παθολόγους, με παράνομες αποφάσεις, στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Η απόσπαση μάλλον γίνεται για να εξυπηρετηθούν εσωτερικές ισορροπίες του Νοσοκομείου. Μια πόλη με 10.000 κατοίκους, που τα Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια γίνονται μέχρι και 20.000, μένει με έναν παθολόγο!
Ντροπή!
Ως δήμαρχος της πόλης, αντιμετωπίζω κύμα διαμαρτυρίας των πολιτών σε καθημερινή βάση. Καμία κομματική ιδιότητα δεν θα με κάνει να ξεφύγω από τα δίκαια αιτήματα της πάλης.
Εκεί που περιμέναμε γιατρούς, μας παίρνουν την παθολόγο, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και μας στέλνουν ιατρό γενικής ιατρικής!
Χωρίς μικροβιολόγο, χωρίς παιδίατρο, σ‘ ένα κτήριο που έχει να συντηρηθεί για δεκαετίες, με σπασμένες πόρτες και σπασμένα πλακάκια στα μπάνια, οι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να εξυπηρετηθούν τον 21ο αιώνα σε θέματα υγείας!
Προσκαλώ οποιονδήποτε υπεύθυνο, από τον αρμόδιο υπουργό μέχρι και τους βουλευτές του νομού, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση.
Αν έχω άδικο, παραιτούμαι την επόμενη μέρα.

Υπηρετώ τον τόπο μου 6 χρόνια τώρα και διαπιστώνω ότι, αντί να προοδεύουμε σε θέματακρατικής μέριμνας για την υγεία, πάμε πίσω. Κι αυτό γιατί κάποιοι υπεύθυνοι με παχυλούς μισθούς, ρυθμίζουν την τύχη μας και την τύχη των παιδιών μας, χωρίς να υπολογίζουν ότι για να βρεθούν αυτοί σ‘ αυτές τις καρέκλες, υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται χρόνια τώρα, χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία.
Επειδή υπηρετώ το χώρο της υγείας τα τελευταία 25 χρόνια στην πόλη μου, και το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία έξι (6), προς το παρόν κτυπάω το καμπανάκι.
Περιμένω και θα επανέλθω...».

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Φ. Δρούμπαλης δήλωσε για το θέμα αυτό:
«Η μετακίνηση στο νοσοκομείο γίνεται για 3 μήνες, να καλυφθούν οι ανάγκες.

Στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών θα πάει από το Δώριο -όπου βρίσκεται τώρα- μία γενική γιατρός, που είναι περισσότερο αναγκαία σε ένα κέντρο υγείας».

Πηγή: Απόσπασμα από την Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News

AΥΤΟΣ είναι ο Άλκης Ξύκας που ξέρω.
Αυτός είναι ο Δήμαρχος που επιθυμούμε να έχουμε.
Το Φιλιατρά News και το Φιλιατρά Forum αν και έχει επικρίνει κάποιες στάσεις του Κου Ξύγκα (δεν μετανιώνουμε για όσα έχουμε γράψει κατά του μέχρι σήμερα) σχετικά με σκουπίδια και Καποδίστρια 2 εν τούτοις σε αυτό το ξέσπασμα το Φιλιατρά News και το Φιλιατρά Forum τάσσεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο πλευρό του.

Όσο για τον Κο Δρούμπαλη.
Κε Δρούμπαλη αν δεν μπορείτε να ανταπεξέλεθετε στα καθήκοντα που σας έχει αναθέσε ο πολιτικός σας προϊστάμενος, καλό θα ήταν να αδιάσετε την καρέκλα του Διοιηκητή από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Προσωπικό δεν έχετε. ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ.
Γιατρούς δεν έχετε. ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ να σας φέρουν...
ΓΙΑΤΙ??? Για να μην δυσαρεστήσετε τον πολιτικό σας προϊστάμενο???
Για ομορφιά σας έχουν εκεί???

ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ να αδειάζετε το κέντρο Υγείας Φιλιατρών για να καλύψετε ανάγκες της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ανεπάρκειας.

Οι Ιππείς της Πύλου Η Νεα ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου

Πληροφορίες για τα γυρίσματα της ταινίας "Οι Ιππείς της Πύλου" λάβαμε από φίλο του Forum και συντοπίτη μας.

Η ταινία θα γυρισθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας ( Αρχαία Μεσσήνη, Μελιγαλάς, Πολυλίμνι, Βοιδοκοιλιά, Γαργαλιάνοι, Μεθώνη κ.τ.λ) και η έναρξή τους τοποθετείται την Τρίτη 14 Οκτωβρίου

Το σενάριο της ταινίας (συνοπτικά) – με έντονη την κωμική διάσταση - έχει ως εξής:

Γνωστός ηθοποιός έχοντας χάσει όλη του την περιουσία και έχοντας εγκαταλειφθεί από την οικογένειά του, βρίσκει «καταφύγιο» στην επονομαζόμενη από τους κατοίκους της Πρότυπη Πολιτεία ΠΟΛΥΠΥΛΟΥ.

Η επαφή του με ένα τόπο τόσο άμεσα συνυφασμένο με την αρχαία και νεότερη ιστορία της Ελλάδος, μια σειρά από περιστατικά και η γνωριμία του με μια κοπέλα που αναπτύσσει έντονη οικολογική δράση και όραμα για την οργάνωση αυτής της πολιτείας, δίνουν καινούριο νόημα και ελπίδα στη ζωή του.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νίκος Καλογερόπουλος
Δημήτρης Καμπερίδης
Ηλίας Λογοθέτης
Βάνα Μπάρμπα
Σωτηρία Λεονάρδου
Γιώργος Κιμούλης
Αντώνης Καφετζόπουλος
Τάκης Σπυριδάκης
Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Χρήστος Θηβαίος
Αντώνης Θεοδωρακόπουλος


Οι ημερομηνίες των γυρισμάτων θα είναι οι εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (ΓΕΦΥΡΙΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ) (Νυχτερινό γύρισμα)
(κάθε ηλικίας, και παιδιά με τις οικογένειές τους, και άτομα που να γνωρίζουν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδι κ.τ.λ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ) (παιδιά και γονείς)

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ) (κάθε ηλικίας, και παιδιά με τις οικογένειές τους, και αλλοδαποί αν είναι δυνατό)

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (Μοναστήρι Γαργαλιάνοι) (ηλικίες 20 - 30 χρόνων)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (Μοναστήρι Γαργαλιάνοι) (άτομα κάθε ηλικίας για σκηνή με παιδικό πάρτυ)

Η παραγωγή της ταινίας θα ναυλώσει πούλμαν για την μεταφορά των συμμετεχόντων από και προς τους χώρους των γυρισμάτων.

Για τις ανάγκες κάποιων γυρισμάτων θα συσταθεί μια ρεμπέτικη κομπανία. Οποιαδήποτε σχετική βοήθεια (να μας φέρετε δηλαδή σε επαφή με ρεμπέτες μουσικούς) είναι καλοδεχούμενη!

Για περισσότερα μπορείτε να απευθυνθείτε στον:
Κο Θανάση Παπανικολάου
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη
Κιν. 6976751337
e-mail: atanasio05@yahoo.com

(Τα στοιχεία γράφτηκαν κατόπιν επιθυμίας του Κου Παπανικολάου)


Συζήτηση στα Φιλιατρά για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Συζήτηση για τον "Καποδίστρια 2" έγινε το Σάββατο το απόγευμα στα Φιλιατρά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με εκπροσώπους Συλλόγων ετεροδημοτών και αρκετούς κατοίκους προκειμένου να “ζυμωθεί” η ιδέα της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθείται από την Πολιτεία, και να εκφραστούν οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι ακόμη το τοπίο είναι πολύ «θολό» καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι προτάσεις της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο τα κριτήρια, οι δομές των νέων δήμων και, το βασικότερο, ποια θα είναι τα οικονομικά.
Βέβαια η επίσημη συζήτηση στο δήμο θα γίνει την Πέμπτη που έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7.30 το απόγευμα.

Όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας -κάτι που ανέφερε και στην συνάντηση του Σαββάτου- είναι πως θεωρεί αδιανόητο μέσα από την διοικητική μεταρρύθμιση ο τρίτος μεγαλύτερο δήμος του νομού να μην είναι έδρα δήμου στο νέο Καποδίστρια.
Επισήμανε ακόμη ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται διοικητική μεταρρύθμιση είτε με την δημιουργία νέων μεγαλύτερων δήμων, είτε με τους ήδη υπάρχοντες και το κυριότερο χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για να μπορεί να είναι αποτελεσματική.
Προς το παρόν, τόνισε, ακούμε μόνο σχέδια, δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου αν δεν έχουμε τα δεδομένα, τους όρους με τους οποίους θα γίνουν οι συνενώσεις, πώς θα λειτουργήσουν, ποια θα είναι τα ονόματα, οι έδρες, τα όρια.
Είναι πολλά αυτά, κατέληξε, τα οποία δεν γνωρίζουμε. Δεν έχει ανοίξει η Πολιτεία τα χαρτιά τη.

Πηγή: Ελευθερία

18 εκ. ευρώ θα στοιχίσει το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι

Στα 18 εκ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις εκτιμάται το κόστος της βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, που έχει οριστική μελέτη.
Η παράκαμψη των Φιλιατρών θα είναι μελετητικά έτοιμη μέχρι το καλοκαίρι του 2009.
Αυτά σημείωσε χθες ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, μετά τη σύσκεψη για το συγκεκριμένο δρόμο, παρουσία του προϊσταμένου Μελετών της ΔΕΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Γιώργου Κωστόγιαννη και των μελετητών.
«Για το δρόμο Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι υπάρχει οριστική μελέτη και τελειώνει και η μελέτη της γέφυρας του Λαγκούβαρδου, για τα 7,5 χλμ. από την έξοδο των Φιλιατρών νοτίως της πόλης μέχρι το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, κόστους περίπου 18 εκ. ευρώ μαζί με τις απαλλοτριώσεις» είπε ο κ. Δράκος και πρόσθεσε:
«Υπάρχει και το θέμα των 5,5 χλμ. της παράκαμψης των Φιλιατρών, το οποίο βρίσκεται σε αρχικό μελετητικό στάδιο και πάμε για μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Πιστεύω ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε ολοκληρώσει, εκτός απροόπτου, και την ωριμότητα σ’ αυτό το τμήμα της παράκαμψης των Φιλιατρών»

Πηγή: Ελευθερία

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2008

Αναβήθηκαν λόγω μη απαρτίας οι εκλογές του ΤΕΘ

Αναβλήθηκαν για την επόμενη Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωϊ οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου λόγω μη απαρτίας της συνεδρίασης.