Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2008

Ο καλύτερος τρόπος να διπλώσεις μπλουζάκι

Είσαστε από αυτούς που δεν ξέρουν να διπλώσουν μπλουζάκι???
Δείτε το video και θα βρείτε τον τρόπο να το διπλώνετε σε δευτερόλεπτα.

15.000 και πλέον οι επισκέψεις προς το Φιλιατρά News.

Στις 9 Σεπτεμβρίου γιορτάσαμε τις 10.000 επισκέψεις στο Φιλιατρά News.
Σήμερα, 11 μέρες μετά.......


ImageHost.org


Ξεπεράσαμε τις 15.000
επισκέψεις προς το
Φιλιατρά News.ImageHost.org


15.000 Επισκέψεις για πραγματική έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γύρω από την πόλη μας και τις ομάδες μας.
Αν μη τι άλλο οι 15.000 επισκέψεις μας κατατάσουν στα πιο δυνατά Blogs της Μεσσηνίας.

Και συνεχίζουμε..... πιο δυνατά.


15.000 Ευχαριστώ στον καθένα σας ξεχωριστά.

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

Μήνυμα από αναγνώστη

Αξιότιμε Κύριε.
Θα ήθελα να σας δώσω ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τις πάντοτε σωστές πληροφορίες που βάζετε στην σελίδα σας.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.
Μας προσφέρετε πληρέστατη ενημέρωση γύρω από την πόλη μας και αυτό ικανοποιεί όλους μας.
Όι πληροφορίες που απορρέουν απο το δικό σας ρεπορτάζ επιβεβαιώνονται πανηγυρικά.
Εγω αυτό το λέω πλήρη και σωστή ενημέρωση.
Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο.
Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα μας προσφέρετε.

Γ.Λ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σας ευχαριστώ κι εγώ με την σειρά μου για τα καλά σας λόγια.
Θα ήθελα να ξέρετε ότι αυτή η "ηλεκτρονική εφημερίδα" με μηδενική διαφήμιση πλην του Kalamata Blogs έγινε πάρα πολύ γήγορα σημείο αναφοράς σε σχέση με την πόλη μας.
Οι ειδήσεις και ότι άλλο βαζω κινούνται στον άξονα των Φιλιατρών ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΑΥΤΟ να είναι το μυστικό της επιτυχίας??
Δεν ξέρω να σας το απαντήσω.
Αυτό που ξέρω να πω είναι πως οι πιστοί φίλοι μας έχουν βαλει την ροή αναρτήσεων (RSS) και αμέσως μόλις βάλουμε ένα θέμα έρχονται να το διαβάσουν.
Δεν εξηγείται αλλιώς τόση μαζική συμμετοχή.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μου για τα καλά σας λόγια.
Λόγια που μου δίνουν κουράγιο να συνεχίζω όλο και πιο δυναμικά.

Μεταμόρφωση Χριστιανούπολης: Υπάρχει μελέτη αλλα όχι χρήματα.

Ο βυζαντινός ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη Φιλιατρών περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σημειώνοντας ότι χρειάζονται άμεσα αναστήλωση.

Σε χθεσινό δημοσίευμα της Παρασκευής Κατημερτζή στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφερόταν μεταξύ άλλων:
«Κατάλογο με πενήντα επτά ετοιμόρροπα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας απ’ όλη την Ελλάδα, μικρό δείγμα από τα χιλιάδες μικρότερα μνημεία της Ελλάδας που χρειάζονται επειγόντως χορηγό για να σωθούν, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με την ελπίδα να ενεργοποιηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μονάχα στη Μάνη έχουν καταγραφεί χίλια μικρότερα μνημεία, που χρειάζονται τεχνική βοήθεια για να αντέξουν το πέρασμα του χρόνου».

Και συνέχιζε:
«Ο συνολικός αριθμός των μνημείων αυτών στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι δύσκολο να καταμετρηθεί. Πρόκειται για μερικές χιλιάδες. Οι πιστώσεις και το προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού δεν επαρκούν κι ώσπου να ‘πάρουν σειρά’ τα μνημεία, τα μισά θα έχουν καταστραφεί. Οι Δήμοι, η Εκκλησία, οι χορηγοί καλούνται να συνδράμουν.

Ετοιμάζεται και δεύτερος κατάλογος μνημείων που κινδυνεύουν ανά την Ελλάδα. Ήδη οκτώ Εφορείες Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού άνοιξαν τους καταλόγους τους και προτείνουν στην κοινωνία ορισμένα μνημεία προς διάσωση. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κώστας Καρράς και οι υπεύθυνοι αυτού του προγράμματος Ειρήνη Γρατσία και Ανδρέας Χατζηλουκάς, για τα μισά από αυτά τα ετοιμόρροπα μνημεία ήδη υπάρχουν έτοιμες μελέτες αναστήλωσης, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα και προσωπικό για την εκτέλεση των εργασιών. Για τα άλλα μισά και πιο σημαντικά λείπουν οι μελέτες ωρίμασης και χωρίς μελέτες είναι αδύνατη η ένταξη των πολύ δαπανηρών έργων στα προγράμματα του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης».

Ευγενία Χαλκιά

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες για το θέμα με τη διευθύντρια της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας Ευγενία Χαλκιά, μας είπε ότι για το ναό της Μεταμόρφωσης στη Χριστιανούπολη υπάρχει ήδη εγκεκριμένη μελέτη, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα για την αναστήλωσή του.
Έτσι, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού αναζητεί… χορηγούς, όπως και για τα υπόλοιπα μνημεία.

Για το βυζαντινό ναό του 11ου αιώνα της Χριστιανούπολης, που υπήρξε και έδρα Μητρόπολης, η κα Χαλκιά πρόσθεσε ότι δε βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ωστόσο έχει ανάγκη άμεσης στερέωσης.

Στον κατάλογο που έχει δώσει η 26η Εφορεία Καλαμάτας στην Ελληνική Εταιρεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος περιλαμβάνονται και άλλα μνημεία της Μεσσηνίας που χρήζουν άμεσης αναστήλωσης, ανάμεσά τους αρκετά εκκλησάκια στην περιοχή της Μάνης. «Τα μνημεία που χρειάζονται αναστήλωση είναι πολλά» λέει η κα Χαλκιά.

Πηγή: Θάρρος

Για το κλείσιμο του ΟΣΕ Κυπαρισσίας

Παλιότερα είχαμε γράψει τόσο το Φιλιατρά News όσο και το Trifylia News ότι επίκειται και νέο λουκέτο στην Κυπαρισσία και μάλιστα στον ΟΣΕ.
Η τότε ανάρτηση μας (του Φιλιατρά News και του γείτονα Trifylia News) ήταν πραγματικές.
Αφορμή γι αυτήν την ανάρτηση στάθηκε ένα σχόλιο - δημοσίευση ενός ανώνυμου Κυπαρίσσιου που -όπως υποστηρίζει- εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα.

Παραθέτουμε το σχόλιο όπως αναρτήθηκε στο Kyparissia On Line.
Αγαπημένοι μου συμπολίτες.
Η είδηση για το κλείσιμο του ΟΣΕ στην Πόλη μας είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Δουλεύω στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ (επιτρέψτε μου την ανωνυμία) στην Αθήνα (περιοχή Καρόλου) και όταν διάβασα στο τριφυλία Νιούζ την είδηση και μετά σε εσάς προσπάθησα να την διασταυρώσω μέσα απο την πηγή.
Μετά από έρευνα που έκανα, βρήκα έγγραφο που είχε αποσταλεί στον ΟΣΕ Κυπαρισσίας για τη σταδιακή διάλυση του.
Το χρονικό όριο που έχει τεθεί μέχρι το λουκέτο είναι αυστηρά τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί από μέρα σε μέρα να κλείσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
Αυτό είναι μη αναστρέψιμο. Έχει δρομολογηθεί και δεν αλλάζει.
Το τέταρτο λουκέτο είναι γεγονός.
Το ερώτημα είναι: Ακολουθούν το πέμπτο, το έκτο και το έβδομο κλπ κλπ.???

ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα -δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε- ο φίλος και γείτονας Trifylia News δικαιώνεται πανηγυρικά διότι ήταν ο πρώτος που το αποκάλυψε.
Νομίζω ότι του αξίζει ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ που έκανε αυτήν την αποκάλυψη.


Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008

Προβλήματα απο την πρώτη ξαφνική νεροποντή...

Η προχθεσινή νεροποντή δημιούργησε κάποια προβλήματα στην Τριφυλία.
Σε περιοχές της ορεινής Τριφυλίας πλημμύρισαν επαρχιακοί και αγροτικοί δρόμοι καθιστώντας αδύνατη την διέλευση οχημάτων.
Σε ορισμένες περιοχές έπεσε χαλάζι δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα.

Οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως στις ελαιοκαλλιέργειες, στα αμπέλια και στις συκιές.
Εκτιμήσεις για το μέγεθος των καταστροφών αναμένεται να γίνουν σήμερα.
Χαλάζι έπεσε σε ελαιοκαλλιέργειες στο Μουζάκι Γαργαλιάνων και την Αγία Κυριακή Φιλιατρών χωρίς όμως να είναι εκτεταμένες οι ζημιές για τους παραγωγούς της περιοχής.

Πηγή: Kyparissia News

Απο ΥΠΕΧΩΔΕ ο βιολογικός καθαρισμός Φιλιατρών Πύλου Μεθώνης

Δέχθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ να εντάξει στο τομεακό του πρόγραμμα για το περιβάλλον τους βιολογικούς καθαρισμούς των Δήμων Φιλιατρών, Πύλου & Μεθώνης.
Τούτο ανέφερε χθες στους δημοσιογράφους ο νομάρχης Δ. Δράκος, χαιρετίζοντας «την εξέλιξη αυτή, διότι επιτέλους θα λυθεί σε μια ευρύτατη περιοχή, της Νότιας και Δυτικής Μεσσηνίας, το μέγα αυτό ζήτημα».

Ανέφερε μάλιστα πως αν η εξέλιξη αυτή συναριθμηθεί με τη συμβασιοποίηση για το βιολογικό Κυπαρισσίας και την ολοκλήρωση αυτού στο Δήμο Νέστορος, απομένει μόνο ο Δήμος Γαργαλιάνων για κάτι ανάλογο.


Ο κ. Δράκος είπε πως «υπάρχουν και στους τρεις βιολογικούς αυτούς υπόλοιπα χρηματοδοτικά, προκειμένου να ολοκληρωθούν», τα οποία θα καλύψει το ΥΠΕΧΩΔΕ.


Πηγή: Θάρρος

Επίσκεψη Κουσελά στο Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Κουσελάς, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, συναντήθηκε με το διοικητή του κ. Καφύρα, καθώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και ενημερώθηκε για τη σημαντική προσφορά του Κέντρου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, για την ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό και το εργασιακό περιβάλλον.
Ο κ. Κουσελάς ενημερώθηκε, επίσης, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών και ειδικότερα για:

α.) Τις σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωσή του, ιδίως σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, λόγω της μη αντικατάστασης του σημαντικού αριθμού εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο χρόνο

β.) Την ανάγκη ολοκλήρωσης της τροποποίησης του Οργανισμού του, διαδικασία που εκκρεμεί στο υπουργείο Υγείας, για την ομαλή εκπλήρωση του σκοπού και του στόχου του

γ.)
Τις προϋποθέσεις ομαλής υλοποίησης του ρόλου του ΚΑΦΚΑ, για περιστατικά στα οποία όντως είναι αρμόδιο να παρέμβει και να παράσχει υπηρεσίες και όχι σε περιπτώσεις (λ.χ. ανίατες ή ψυχιατρικά βεβαρημένες) αρμοδιότητας άλλων κοινωνικών υποδομών και φορέων υγείας.

δ.) Τις σοβαρές συνέπειες της ασαφούς πολιτικής καθορισμού νοσηλίου για τα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τα ιδιωτικά, για τα οποία το νοσήλιο έχει καθοριστεί στα 150 ευρώ ημερησίως, που οδηγεί σε αδυναμία είσπραξης νοσηλίου από τα περισσότερα Ασφαλιστικά Ταμεία και δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, οι οποίες μόνο κατά μικρό μέρος τους καλύπτονται από την επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Κουσελάς δεσμεύτηκε να καταθέσει –και ήδη κατέθεσε- ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα αυτά, ζητώντας από τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας - Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης - Κοινωνικής Προστασίας να απαντήσουν:

α.) Εάν και πότε προτίθενται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

β.) Πότε θα εγκριθεί η τροποποίηση του Οργανισμού του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

γ.) Εάν και πότε προτίθενται να καθορίσουν συγκεκριμένο ποσό νοσηλίου για τα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης, σε αναλογία με τα ισχύοντα για τα ιδιωτικά Κέντρα, ώστε να διευκολυνθούν οι συμβάσεις με τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να αποτραπούν οι σοβαρές οικονομικές συνέπειες για το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

δ.) Τι γενικότερα μέτρα προτίθενται να λάβουν για τη στήριξη του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

Πηγή: Θάρρος

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2: Σύσκεψη συλλόγων περιοχής Φιλιατρών

Σύσκεψη είχαν πριν λίγες μέρες στην Αθήνα μέλη συλλόγων από τα χωριά Εξοχικό, Χαλαζόνι και Πλάτη του Δήμου Φιλιατρών, με αφορμή τις προτάσεις που έχουν ακουστεί για τον επερχόμενο “Καποδίστρια 2”.

Όπως πληροφορηθήκαμε, συζητήθηκε κυρίως η πρόταση για ενδεχόμενη συνένωση των Φιλιατρών με τους Δήμους Γαργαλιάνων, Νέστορα και Παπαφλέσσα, με την δημιουργία έδρας στους Γαργαλιάνους, κάτι το οποίο όπως προέκυψε από την σύσκεψη δεν επιθυμούν.
Σημειώθηκε μάλιστα ότι σε περίπτωση που θα ισχύσει κάτι τέτοιο, προτιμότερο θα ήταν να προσαρτηθούν στο Δήμο Κυπαρισσίας.

Να σημειώσουμε δε ότι τα χωριά αυτά βρίσκονται βόρεια των Φιλιατρών και έτσι η απόσταση που τα χωρίζει από την Κυπαρισσία δεν είναι πολύ μεγάλη.
Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι οι προτάσεις που έχουν κυκλοφορήσει για τον “Καποδίστρια 2” έχουν προκαλέσει συζητήσεις και ζυμώσεις στην περιοχή και όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις.

Πηγή: Eλευθερία

ΣΧΟΛΙΟ:

Και κάποιοι μας λένε και ανακοίνωσαν και από ραδιοφώνου ότι δεν έχουν συζητήσει τίποτα....
Κάποιοι μας κοροϊδεύουν και δεν λένε την αλήθεια για τα όσα κουβέντιασαν.
Ακόμα λένε δεν κουβέντιασαν για έδρες κλπ κλπ.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΙ....
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ.

ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

Πτώση των τιμών του πετρελαίου

Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, καθώς αποδείχτηκαν πολύ περιορισμένες οι ζημιές από τον κυκλώνα Άικ στις αμερικανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμές του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσαν κατά 1,62 δολάρια στα 99,56 δολάρια το βαρέλι, από τα 101,18 δολάρια που είχε κλείσει την Παρασκευή στην Νέα Υόρκη.

Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε επίσης κατά 1,17 δολάρια στα 96,41 δολάρια το βαρέλι.

Ο κυκλώνας Άικ, που έπληξε τις ακτές του Τέξας τα ξημερώματα του Σαββάτου, δεν προκάλεσε παρά ελάχιστες ζημιές στις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, μόλις 10 πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου σε σύνολο 3.800 υπέστησαν ζημιές. «Ο κυκλώνας δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές ούτε στις πλατφόρμες ούτε στα διυλιστήρια» τόνισε ο Ντέιβιντ Μουρ, αναλυτής της Commonwealth Bank της Αυστραλίας.

Πηγή: Ant1 Online

Σχόλιο:
Για να δούμε η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου θα φτάσουν και στον κόσμο???
Ή κάποια αρχι-λαμόγια πρατηριούχοι θα εξακολουθήσουν να αισχροκερδούν εις βάρος των καταναλωτών???
Γιατί ΥΠΑΡΧΕΙ αισχροκέρδεια απο τους πρατηριούχους. Και ας λένε ότι θέλουν.
Δεν μπορεί με τιμή πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια οι τιμές στα πρατήρια των Φιλιατρών να είναι σταθερά πάνω από 1,25 το λίτρο...........