ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008

Quiz No 2


(Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να την δείτε σε πλήρες μέγεθος)

Το παραπάνω πανό ήταν αναρτημένο δίπλα απο το μεσαίο περίπτερο. Δείτε την παρακάτω εικόνα για να καταλάβετε την ακριβή θέση του. Υπάρχει στον Δήμο Φιλιατρών κάποιος Αντιδήμαρχος, ή δημοτικός Σύμβουλος ή ακόμη χειρότερα ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ που παίρνει τις αποφάσεις του με την διαδικασία του ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΜΕΝ???????

Ο Ηλεκτρολόγος του Δήμου ο Κος Π _ _ _ _ _ ς (το ονοματεπώνυμο του ηλεκτρολόγου ειναι στην διάθεση μας) από ποιόν έλαβε εντολή να κατεβάσει το πανό που δεν ενοχλούσε κανέναν???
Γιατι εντολή πήρε.....
Πληροφορίες μου, λένε ότι η εντολή δεν προήλθε από τον Δήμαρχο.
ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΛΑΒΕ???????


(Κλικ στην φωτογραφία για μεγάλο μέγεθος)

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008

Ο χάρτης των νέων δήμων της Μεσσηνίας

Επιβεβαιώνονται οι αποκλειστικές πληροφορίες της “Ε” για 6 δήμους στη Μεσσηνία στο πλαίσιο της διοικητικής ματαρρύθμισης.
Χθες κυκλοφόρησε ευρέως η πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εκπόνησε τη μελέτη για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ, την οποία έχει ήδη στα χέρια του ο πρωθυπουργός.
Η πρόταση για τη Μεσσηνία όπως φαίνεται και από το χάρτη ο οποίος υπάρχει στη μελέτη που προαναφέρθηκε, προβλέπει την ενοποίηση των δήμων ως εξής:

1. Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Αριος, Αρφαρών.

2. Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Τρικόρφου, Ιθώμης, Πεταλιδίου, Βουφράδος.

3. Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αιπείας, Χιλιοχωρίων.

4. Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος, Παπαφλέσσα.

5. Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού, Τριπύλας.

6. Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας.

Πηγή: Ελευθερία

Κλείνει ο Ο.Σ.Ε. της Κυπαρισσίας

Την είδηση την έμαθα χθές το βράδυ όταν περίμενα ένα συγγενή μου που ερχόταν με το τρένο.
Μπαίνοντας στον Ο.Σ.Ε. ήθελα να ρωτήσω τι ώρα περίπου έρχεται το τρένο.
Άνθρωπος εδώ, άνθρωπος εκεί... ΑΚΡΑ του τάφου σιωπή.
Καφενείο Κλειστό, υπάλληλος πουθενά, ένα έρημο κτήριο.
Αναγκάστηκα να περιμένω πότε θα έρθει το τρένο.
Μαζί μου ήταν και κάποιος άλλος κύριος (μάλλον Κυπαρίσσιος, μιας και δεν ρώτησα από λεπτότητα) τον οποίο και ρώτησα τι ώρα έρχεται το τρένο γιατί δεν είδα μέσα κάποιον υπάλληλο για να ρωτήσω.
Μου απάντησε ότι ούτε εκείνος ξέρει. Περιμένω την κόρη μου που έρχεται μου είπε.
Ο ΟΣΕ ετοιμάζεται να κλείσει... συνέχισε να μου λέει.
Κοίτα ερημιά που υπάρχει μέσα.


Να πω την αλήθεια μου δεν το πίστευα. Αλλά δεν μπορούσα και να το αμφισβητήσω.
Σήμερα διαβάζοντας το blog Trifylia News διάβασα αυτό που μου είπε το προηγούμενο βράδυ ο άγνωστος κύριος στον σταθμό.

Στο blog Trifylia News λοιπόν διαβάσαμε σήμερα το απόγευμα το εξής:
Όπως ήδη, σε προηγούμενες αναρτήσεις έχουμε γράψει, μπαίνει κι άλλο ένα, τέταρτο κατά σειρά "Λουκέτο" σε υπηρεσία στην Κυπαρισσία!!!
Στον Σταθμό του Ο.Σ.Ε.!!!...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, η "απόφαση" έχει ληφθεί εδώ και καιρό, απλά οι Υπεύθυνοι περιμένουν το κατάλληλο timing για να το ανακοινώσουν...

Ήδη πάντως έχει σταλεί έγγραφο στον ΟΣΕ της Κυπαρισσίας με το οποίο ζητείται, από τη Διοίκηση του Δημόσιου Οργανισμού, να τακτοποιηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες και λεπτομέρειες, με εμπορεύματα, που ήδη έχουν σταματήσει να διακινούνται μέσω του ΟΣΕ, αλλά και με άλλο υλικό της υπηρεσίας...

Ακόμη, ζητείται να μεταφερθεί από την Κυπαρισσία σε άλλο προορισμό, ένα βυτίο με καύσιμα που χρησιμοποιούνταν για ανεφοδιασμό των τρένων, αφού μετά από λίγο, κανένα τρένο δεν θα πιάνει το Σταθμό της Κυπαρισσίας!

Επίσης η Θυγατρική του Ομίλου ΟΣΕ που ασχολείται με το τροχαίο υλικό κλπ, έχει δώσει "εντολή" να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες και να μετακινηθεί το όποιο υλικό υπάρχει στην Κυπαρισσία...
Απόσπασμα από το Trifylia News

Μετά από αυτό αναρρωτιώμαστε. Είναι το 4ο λουκέτο που θα μπεί.
Επίκειται και 5ο???
Πού θα σταματήσει η κατηφόρα που μας έχουν βάλει???

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι δήμαρχοί του και ο «Καποδίστριας 2»

Τις απόψεις τους για την επικείμενη διοικητική μεταρρύθμιση («Καποδίστριας 2») κλήθηκαν να καταθέσουν χθες οι δήμαρχοι και οι επικεφαλής των μειοψηφιών που υποστηρίχτηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ και στόχος ήταν η καταγραφή των απόψεων προκειμένου να διαμορφωθεί μια πλατφόρμα, από πλευράς Μεσσηνίας, η οποία θα συζητηθεί την Τετάρτη κατά τη διάρκεια σύσκεψης κομματικών στελεχών στην Αθήνα, αλλά και την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τάπητος τέθηκαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του «Θάρρους», καθώς και η πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει παραδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με την πρόταση του ΙΤΑ φέρεται να έχουν συμφωνήσει τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης όσο και ο ομόλογός του της Ε.Ν.Α.Ε. Δημήτρης Δράκος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα ταχθεί υπέρ της πρότασης, που «βλέπει» τη δημιουργία 400 Δήμων σε όλη τη χώρα, αξιώνοντας ταυτόχρονα την απαλοιφή του 42% για την εκλογή δημάρχου, με το σκεπτικό ότι έτσι δε διασφαλίζεται η πλειοψηφία στις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: Θάρρος

Σχόλιο Φιλιατρά News
OYNA ΦΑΤΣΑ, ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ και οι δύο.

Άρχισαν τα όργανα. Την αρχή έκανε ο Νίκας στην Καλαμάτα.

"Αν ο Δήμος Καλαμάτας εκτείνεται από Αρφαρά έως Άγιο Νίκωνα θα οδηγηθεί σε γενική παραλυσία" δήλωσε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας - εκφράζοντας με αυτά τα λόγια την αντίθεσή του στο σχέδιο δημιουργίας μόνο 6 δήμων στη Μεσσηνία.
"Θα είναι ένας δήμος - τέρας.
Ενας δεινόσαυρος", είπε σε άλλο σημείο - προσθέτοντας ότι για να λειτουργήσει ο Δήμος Καλαμάτας σε έκταση από τα Αρφαρά έως τη Μάνη, θα πρέπει να δημιουργηθεί απ‘ την αρχή η τοπική αυτοδιοίκηση και να αλλάξει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Στη Μεσσηνία πρέπει να μείνουν 8-10 δήμοι, είπε ο κ. Νίκας, τονίζοντας παράλληλα ότι τα όρια του Δήμου Καλαμάτας δεν πρέπει να αλλάξουν.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος έχει ταχθεί στο παρελθόν υπέρ της δημιουργίας ενός νέου δήμου που θα προκύψει από τη συνένωση των σημερινών Δήμων Αριος, Θουρίας και Αρφαρών.
Στα ανατολικά σύνορα της Καλαμάτας ο κ. Νίκας επιθυμεί να δημιουργηθεί ο Δήμος Μάνης,μετά από συνένωση των σημερινών Δήμων Αβίας και Λεύκτρου.

Πηγή: Ελευθερία

Σχόλιο Φιλιατρά News
Εν μέρει συμφωνούμε με τον Νίκα αλλά σε άλλο σημείο ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΑ.
Η Ελλάδα έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και όχι την Διοικητική μεταρρύθμιση του Προκόπη.
Μια διοικητική μεταρρύθμιση - ΕΚΤΡΩΜΑ. Το Ξαναλέμε.
Έλυσε η κυβέρνηση όποια προβλήματα είχε η Ελλάδα και δεν έχουν τι άλλο να κάνουν???

«Ήρθε η ώρα της περιφέρειας...» Στην πραγματικότητα ο "ποιητής" εννοούσε άλλο.
«Ήρθε η ώρα να θάψουμε την περιφέρεια.» Αυτό εννοούσε ο "ποιητής".

Για να μην θυμηθούμε κι άλλα μεγάλα λόγια... ΨΕΥΤΙΚΑ.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008

Αναστάτωση στα Φιλιατρά απο δημοσίευση της Ελευθερίας για τον Καποδίστρια 2

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε πολλούς κατοίκους των Φιλιατρών σημερινό (κυρίως) πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας "Ελευθερία" στο οποίο αναφέρει ότι για την Μεσσηνία η διοικητική μεταρρύθμιση προβλέπει το πολύ έξι (6) δήμους.

Αυτό βρίσκεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης καθώς η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου εν όψει του "Καποστριας 2" βρίσκεται στα χέρια του Πρωθυπουργού.

Σε ότι αφορά την πόλη μας η εφημερίδα "Ελευθερία" αναφέρει ότι με βάση το σχέδιο Παυλόπουλου οι Δήμοι Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Νέστορος (Χώρας) θα συνενωθούν και θα αποτελέσουν ένα Δήμο.
Αυτό και μόνο το τμήμα του δημοσιεύματος, έχει προκαλέσει αρνητικές κρίσεις στην κοινωνία των Φιλιατρών και αρχίζει να γίνεται λόγος για δυναμικές αντιδράσεις.
Ήμουν αυτήκοος μαρτυρας στο Φαρμακείο του κου Βασίλη Παπθεοδοσίου όταν κόσμος ερχόταν να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο της μεταρρύθμισης Παυλόπουλου και να δουν τι αντιδράσεις μπορούν να έχουν.

Η πραγματικότητα είναι ωμή.
Ο Καποδίστριας 1 που έγινε επι Κυβερνήσεως ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην ουσία "ΕΘΑΨΕ" τα δημοτικά διαμερίσματα που συνενώθηκαν με τους Δήμους.
Και εδω τίθεται το θέμα.
Αν έγινε ότι έγινε με τον καποδίστρια 1 και το θάψιμο στην κυριολεξία των Δημοτικών Διαμερισμάτων, πόσο θάψιμο θα γίνει στους Δήμους που θα συννενωθούν???
Τα "παχυλά κονδύλια" θα πηγαίνουν στην έδρα του Δήμου και από εκεί στους υπόλοιπους θα πηγαίνουν ψίχουλα με αποτέλεσμα να ερημώσουν ακόμα περισσότερο.
Αυτή είναι άραγε η ανάπτυξη της περιφέρειας που έλεγε κάποτε ο Καραμανλής???
Η ερήμωση της???
Αντί να κοιτάξει να λύσει ΠΟΛΥ σοβαρότερα προβλήματα που έχει η Ελλάδα με την Διαφθορά να παίρνει Χρυσό μετάλλιο κοιτά το πως θα ερημώσει την περιφέρεια για να εξυπηρετήσει συμφέροντα ορισμένων???

Η Διοικητική μεταρρύθμιση Παυλόπουλου θα μείνει στα χαρτιά.
Θα μείνει στο συρτάρι του κου Υπουργού.
Δεν θα το δεχτεί ο κόσμος.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα που ετοιμάζετε ΔΕΝ θα σας περάσει.
Ο κόσμος θα αντιδράσει δυναμικά.
Και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει αυτό καθότι απ΄ότι ακούμε από τους πολίτες των Γύρω Δήμων ΟΥΔΕΙΣ προτίθεται να το δεχτεί.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2.
ΟΧΙ στα σχέδια της Κυβέρνησης για την ερήμωση της περιφέρειας.