ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2008

Δενδροκοπή στους Χριστιάνους

ΜΙΑ δρυ έκοψε συνεργείο εργολάβου της ΔΕΗ στους Χριστιάνους της Τριφυλίας, αλλά όπως μας επεσήμαναν από την περιοχή, η παρέμβαση δε δικαιολογείτο.
Το δέντρο δεν εμπόδιζε, δε δημιουργούσε προβλήματα στο δίκτυο, καθώς απείχε αρκετά μέτρα από τα ηλεκτροφόρα σύρματα.
Και η αδικαιολόγητη κοπή προκάλεσε αρνητικά, “πονηρά” σχόλια στους Χριστιάνους, για το προϊόν που έδωσε.

Πηγή: Ελευθερία

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008

Ζημιογόνο το YouTube για τη Google

Σε οικονομικά ασύμφορη υπηρεσία εξελίσσεται το YouTube για τη Google.
Δύο χρόνια μετά την εξαγορά του έναντι 1.6 δις δολαρίων, τα έσοδα που έχει η εταιρεία από την υπηρεσία είναι ελάχιστα, τη στιγμή που το bandwidth που χρειάζεται το YouTube κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα!

Όπως αποκαλύπτουν στελέχη της Google, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν έσοδα από διαφημιστικές καμπάνιες, λόγω του ότι οι εταιρείες είναι επιφυλακτικές στο να προωθηθούν τα προϊόντα τους μέσα από home made videos. Το YouTube είναι αυτή τη στιγμή το πέμπτο δημοφιλέστερο site στον κόσμο, αλλά από άποψη κερδών μόνο στα κορυφαία δεν συγκαταλέγεται.

Πηγή: Zougla.gr


Σχόλιο:
Φαγώθηκε η Google να αγοράσει το YouTube. Και τι δεν έκανε για να το πάρει και τώρα ανακάλυψε ότι είναι ζημιογόνο??????

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008

Σενάριο για 8-10 Δήμους στον «Καποδίστρια 2»

Κρίσιμη φαίνεται να είναι η επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 28 Αυγούστου.
Κι αυτό, γιατί οι αιρετοί ενδέχεται να «γυρίσουν την πλάτη» στο διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη για το πότε και με ποιον τρόπο θα τους αποδοθούν τα παρακρατηθέντα χρήματα.

8-10 Δήμοι στη Μεσσηνία

Πάντως, τα σενάρια που διαμορφώνονται όσον αφορά στη μεταρρύθμιση και τον αριθμό των ΟΤΑ που θα προκύψουν από αυτή, είναι πολλά.
Ένα από αυτά δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, από τους 1.034 συνολικά ΟΤΑ όλης της χώρας θα απομείνουν μόνο 400.

Προκύπτει, επίσης, ότι ήδη έχει δημιουργηθεί κλίμα πολέμου, ενώ ο τελικός χάρτης δεν έχει ακόμη προκύψει.
Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, αλλά και την Αργολίδα.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Νομός Κορινθίας θα απομείνει με 4 από τους 15 Δήμους που έχει σήμερα και αυτός της Λακωνίας με 7 από τους 20 Δήμους και 2 Κοινότητες που έχει σήμερα.
Μοναδική συγκρίσιμη τάξη μεγέθους για τη Μεσσηνία είναι ο Νομός Λάρισας, όπου από τους 28 Δήμους και 4 Κοινότητες θα απομείνουν 8 -10 Δήμοι.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός για τη Μεσσηνία έχει ολοκληρωθεί και η πρόταση βρίσκεται στα συρτάρια του γραφείου του Μεσσήνιου στην καταγωγή υπουργού Εσωτερικών Προκ. Παυλόπουλου.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, φαίνεται να προσεγγίζει την άποψη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προβλέπει τη δημιουργία 8 Δήμων σε όλο το νομό, ανά δύο σε κάθε πρώην επαρχία.

Έτσι, στην πρώην επαρχία Καλαμάτας θα προκύψουν οι Δήμοι Μάνης και Καλαμάτας με διαφοροποιήσεις ως προς τα σημερινά τους όρια, στην πρώην επαρχία Μεσσήνης θα προκύψουν οι Δήμοι Μεσσήνης και Μελιγαλά, στην πρώην επαρχία Τριφυλίας θα προκύψουν οι Δήμοι Κυπαρισσίας και αυτός από τη συνένωση των Δήμων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και, τέλος, στην πρώην επαρχία Πυλίας θα δημιουργηθούν οι Δήμοι Πύλου και Κορώνης.
Μεσσήνιος αυτοδιοικητικός παράγοντας εξέφρασε την άποψη ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί ένας ακόμη Δήμος με ορεινά χαρακτηριστικά, που θα περιλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Αριστομένη, Βουφράδος και Παπαφλέσσα, καθώς και τα ορεινά διαμερίσματα του σημερινού Δήμου Πεταλιδίου που βρίσκονται στην περιοχή. Αν, τέλος, υπάρξει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός επιπλέον Δήμου, αυτός δεν αποκλείεται να είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης των σημερινών Δήμων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News

Οι πολιτικοί μας (όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, μηδενός εξαιρουμένου) φτιάξανε τα πάντα στην Ελλάδα. Λύσανε όλα μας τα προβλήματα.
Έργα υποδομής, Εθνική οδοποιία, Ακρίβεια, Εκπαίδευση, έλυσαν το συνταξιοδοτικό και γενικά έλυσαν όποιο πρόβλημα είχε η Ελλάδα επί χρόνια και τους απέμεινε, στον μεν ένα υπουργό να μειώσει τους Δήμους και στον άλλο να απαγορεύσει το κάπνισμα στους Δημόσιους χώρους από την 1/1/2010.

Άντε να μην πω καμιά βαριά κουβέντα απογευματιάτικα....
Τα παραπάνω σχόλια είναι άποψη του Φιλιατρά News και ΟΥΔΕΙΣ υποχρεούται να τα υιοθετήσει.

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008

ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ - ΠΕΤΡΑΛΙΑ: Αριθμός - κλειδί για ασφαλισμένους

Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μετέωρος όποιος δεν τον έχει από την 1/6/2009

Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μετέωρος θα είναι από τον προσεχή Ιούνιο όποιος δεν διαθέτει προσωπικό αριθμό ασφάλισης, προειδοποιεί η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Η υπουργός Απασχόλησης δηλώνει επίσης ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου συστήματος, μέχρι σήμερα έχουν απογραφεί 7.500.000 ασφαλισμένοι.

«Δίνουμε μοναδικό αριθμό ασφάλισης σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Από 1/6/2009 κανένας δεν θα μπορεί να εργαστεί, να ασφαλιστεί, να συνταξιοδοτηθεί ή να έχει περίθαλψη χωρίς αυτό τον αριθμό», τονίζει η υπουργός Απασχόλησης, ενώ δεν αποκλείει αλλαγές για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση ώστε να μπορούν επίσης να συνταξιοδοτηθούν με 37ετία.

Παράλληλα, δηλώνει ότι για την υπόθεση Παυλίδη αναμένει το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας ώστε να εξακριβωθεί εάν υπάρχει πολιτικό ζήτημα: «Η υπόθεση, όπως γνωρίζετε, διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, αυτή έχει τον θεσμικό ρόλο να αποφανθεί για το αν και τι συνέβη, οπότε και θα μπορεί να εξακριβωθεί εάν υπήρξεή όχι- πολιτικό ζήτημα. Οτιδήποτε άλλο σε πρωθύστερο χρόνο είναι και άδικο και επικίνδυνο».

Πηγή: Τα Νέα

1.035.000 ευρώ πήρε η Νομαρχία Μεσσηνίας για έργα πυροσπροστασίας

1.035.000 ευρώ πήρε η Νομαρχία Μεσηνίας απο το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμενου να προχωρήσει σε έργα αντιπυρικής προστασία τα οποία θα ισχύσουν την νεα αντιπυρική περίοδο. (2009)

Συγκεκριμμένα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθές (Δευτέρα 18/8) ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος δήλωσε τα εξής:

«Πήραμε την έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για την πρόταση την οποία είχαμε καταθέσει για τη διαχείριση του όλου συστήματος παρακολούθησης και συντονισμού σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών.
Είχαμε καταθέσει μία πρόταση, η οποία είχε διάφορα στάδια συνολικού κόστους 1.035.000 ευρώ. Η πρότασή μας εγκρίθηκε στο ακέραιο και χρηματοδοτικά και σε ότι αφορά τις δράσεις και τις επιλογές τις οποίες είχαμε προτείνει προς υλοποίηση και αμέσως τώρα θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία υλοποίησης του έργου. Θεωρούμε ότι είναι σημαντική η επιτυχία, δεν ήταν εύκολη η έγκριση, παρά το γεγονός ότι φάνηκε έτσι και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την έναρξη των εργασιών ολοκλήρωσης του όλου προγράμματος για να μπορούμε να το θέσουμε υπόψη των υπηρεσιών που θα κληθούν να στελεχώσουν το σύστημα αφενός και αφετέρου να έχουμε τον εύλογο χρόνο προκειμένου να εκπαιδευτούν και να το εφαρμόσουμε από την καινούργια αντιπυρική περίοδο».

Σχόλιο Φιλιατρά News

Εμείς ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ να γίνουν έργα τα χρήματα που πήρε η Νομαρχία Μεσσηνίας και όχι να μείνουν στον τραπεζικό λογαριασμό της.
Εδώ θα είμαστε και θα δούμε τι θα γίνει με το θέμα.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2008

Εκτός από πανσέλληνο είχαμε και μερική έκλειψη σελήνης

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι έχουμε απόψε.
Αλλά εκτός από το αυγουστιάτικο φεγγάρι έχουμε και μερική έκλειψη σελήνης. Συγκεκριμένα η σελήνη κρύφτηκε για λίγο πριν περίπου 40 λεπτά κατά περίπου 65 -70 %.
Το Φιλιατρά News τράβηξε φωτογραφία την έκλειψη σελήνης
με τηλεφακό και ειδικά φίλτρα ώστε να είναι καθαρή η φωτογραφία και σας την παρουσιάζουμε.

Η φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιήθηκε ήταν Nikon.

Tόπος λήψης της φωτογραφίας: Δεξαμενή Φιλιατρών


Στιγμή: Σχεδόν στην κορύφωση του φαινομένου.


Καιρός: Λίγα σύννεφα.

Τη στιγμή λήψης της φωτογραφίας δεν υπήρχαν σύννεφα.


Αν θέλετε να δείτε την φωτογραφία σε πλήρες μέγεθος κάντε κλίκ επάνω της.

Σκέτη μαγεία η πανσέληνος του Αυγούστου


Όταν πέφτει η νύχτα έρχεται η ώρα του φεγγαριού.
Για τους επιστήμονες δεν είναι παρά ο δορυφόρος της γης, ένας αφιλόξενος, χωρίς ατμόσφαιρα και νερό πλανήτης, γεμάτος σημάδια από μετεωρίτες που πέφτουν με ορμή πάνω του. Υπάρχει όμως και ένα άλλο φεγγάρι που σε πείσμα των επιστημονικών αποκαλύψεων εμπνέει ακόμα τους ποιητές, προκαλεί για βόλτα στη φεγγαράδα και διατηρεί στη συνείδηση των ανθρώπων απόκρυφα μυστικά...

Το Αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι θα ξεκινήσει το οδοιπορικό του στον ουρανό την Παρασκευή το βράδυ, λίγα λεπτά μετά τη δύση του ηλίου. Θα πλησιάσει στη μέγιστη φάση του προς το χάραμα. Γιατί, όμως, το φεγγάρι αυτού του μήνα θεωρείται κάτι ξεχωριστό?
Η φημισμένη πανσέληνος του Αυγούστου έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, που την κάνει να ξεχωρίζει. Είναι, συνήθως, λίγο «έγχρωμη». Ειδικά λίγο μετά την ανατολή της, αλλά και προς τη δύση της, όταν αρχίζει να παίρνει κάτι από το χρώμα της πορφύρας.
Απομυθοποιημένη ή όχι, η σελήνη εξακολουθεί να κρατά τον άνθρωπο αιχμάλωτο της σαγήνης της. Όταν ο φωτεινός δίσκος της στολίζει το στερέωμα, η ομορφιά ανταμώνει με την τέχνη, τον μύθο, τις παραδόσεις και την πραγματικότητα και γίνονται λογοτεχνία, ποίηση, μουσική, ταινίες, πεποιθήσεις. Άλλωστε όταν νυχτώνει χωρίς φεγγάρι, το σκοτάδι είναι βαρύ...
Η Σελήνη έλκει τη Γη, όπως βέβαια και η Γη πολύ περισσότερο τη Σελήνη.
Το αποτέλεσμα αυτής της αμοιβαίας έλξης είναι οι παλίρροιες, ένα φαινόμενο που παρατηρείται κάθε έξι ώρες, είτε η Σελήνη βρίσκεται από τη μία πλευρά του πλανήτη μας, είτε από την άλλη .
Αυτό φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά στον Εύριπο στη Χαλκίδα, όπου κάθε έξι ώρες αλλάζει η ροή των υδάτων. Αυτή είναι η μόνη μεγάλη και σημαντική επίδραση της Σελήνης στον πλανήτη μας. Βέβαια δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι όταν έχουμε πανσέληνο, το φως του φεγγαριού, ειδικά για τους ρομαντικούς, κάνει πιο όμορφες τις νύχτες και επομένως επιδρά εποικοδομητικά στη διάθεσή μας.

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το tear.gr