Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008

Έβρεξε πρόστιμα ύψους 1 350 000 €

Πρόστιμα ύψους € 1 350 000 για παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή στον κλάδο της εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας .

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα πρόστιμα, που επέβαλαν, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, που της υποβλήθηκαν το διάστημα 1/10/2007 - 31/3/2008 σχετικά με παρόχους εναλλακτικής σταθερής τηλεφωνίας, σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2251/1994, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, εξέδωσε, σε βάρος έξι (6) εταιρειών σταθερής τηλεφωνίας, τριάντα (30) αποφάσεις με τις οποίες επέβαλε σε εφαρμογή του άρθρου 13α, παρ. 2 του Νόμου 2251/94, χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους € 1.350.000 για παράβαση των άρθρων 4 (Εμπορία από απόσταση αγαθών και υπηρεσιών, πλην των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) και 9δ (Παραπλανητικές πράξεις).

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην διεκπεραίωση καταγγελιών για την συγκεκριμένη αγορά για την περίοδο από τον Απρίλιο του 2008 και μετά.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας προστίμων:
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Γιάννης Οικονόμου έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

"Βασική επιδίωξη του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η κάθε αγορά να λειτουργεί με κανόνες και ευκαιρίες για όλους.

Οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες πολιτών για θέματα που άπτονται της αγοράς εναλλακτικών παροχών σταθερής τηλεφωνίας αποδεικνύουν ότι η αγορά αυτή λειτουργεί με στρεβλώσεις και πολλά προβλήματα.

Προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα υπερβολικής καθυστέρησης για ενεργοποίηση υπηρεσιών, παραπλανήσεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενεργοποίησης, χωρίς τη συγκατάθεση του καταναλωτή, μη παράδοση αντιγράφου σύμβασης κ.λ.π. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις παρατηρήθηκε από τη πλευρά ορισμένων διάθεση ακραίας εκμετάλλευσης καταναλωτών, που είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω μη εξοικείωσης με τις υπηρεσίες αυτές ήταν σε προφανή αδυναμία να αξιολογήσουν σωστά αυτά που τους παρουσιάζουν οι εκπρόσωποι των εταιριών.

Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με το μοντέλο ανάπτυξης που ταιριάζει σε μια ανταγωνιστική οικονομία ούτε φυσικά μπορούν να γίνουν ανεκτές από την πολιτεία."

Πηγή: ana-mpa.gr


Τρίτη, 15 Ιουλίου 2008

Στην τελική ευθεία το φράγμα Φιλιατρινού Ποταμού

Στο πλαίσιο του Άξονα 1 (Μέτρο 125) για τη Δράση:
"Εγγειοβελτιωτικά έργα και δράσεις" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκος Κοντός υπέγραψε στις 02.07.2008 επιστολή ενημέρωσης προς το Φορέα Εφαρμογής (Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών) του Υπουργείου, για υποβολή προτάσεων μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στα πλαίσια του ΠΑΑ για διαθέσιμο προϋπολογισμό 284 εκατ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τα υπεσχημένα, ένα από τα πρώτα έργα στον κατάλογο αυτών των προτάσεων αναμένεται να είναι το φράγμα στο Φιλιατρινό ποτάμι, προϋπολογισμού 44 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως το μεγάλο αυτό έργο αναφέρθηκε από τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Παπαγιαννίδη στην πρόσφατη παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου για τους πυρόπληκτους νομούς, όσον αφορά στη Μεσσηνία.

Πηγή: Θάρρος

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2008

Οι νέοι άθλιοι στους αγρούς των Φιλιατρών

Αμοιβή 2 ευρώ την ώρα

Πρόσφυγες από τη Σομαλία και το Σουδάν δουλεύουν όλη την ημέρα στη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων στο νομό Ηλείας με πενιχρές αποδοχές, ενώ διαμένουν σε άθλιες συνθήκες. Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι των τοπικών και των αστυνομικών αρχών στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορούν και στη χειρότερη τρομοκρατούν τους ταλαιπωρημένους Αφρικανούς.

Η Καθημερινή βρέθηκε στα Φιλιατρά, στο νομό Μεσηνίας, την εποχή της συλλογής των καρπουζιών και κατέγραψε την Οδύσσεια του Ιμπραήμ, του Μοχάμετ, του Ανάς και πολλών άλλων, που χρειάστηκαν από ένα έως πέντε χρόνια να φτάσουν στην Ελλάδα για να βρουν μια καλύτερη ζωή.

Αντί γι' αυτό εργάζονται πάνω από δέκα ώρες την ημέρα, για είκοσι ευρώ, όταν βρουν μεροκάματο και κοιμούνται σε παράγκες από πλαστικό, με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: Καθημερινή