Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Microsoft: Έκτακτο update για την κάλυψη του κενού ασφάλειας στον Internet Explοrer

Η Microsoft μόλις χθες εξέδωσε εκτάκτως ενημερώσεις ασφάλειας για το συγκεκριμένο πρόβλημα που δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα στον Internet Explorer. Το update αφορά αρκετές εκδόσεις του Internet Explorer από τον 5 έως την Beta 2 του ΙΕ 8.

Για την ακρίβεια η εταιρεία χαρακτηρίζει το πρόβλημα πολύ σοβαρό (critical) για τις ακόλουθες εκδόσεις: Internet Explorer 5.01, Internet Explorer 6, Internet Explorer 6 Service Pack 1 και Internet Explorer 7.

Αν και οι επιθέσεις εξαιτίας του κενού ασφάλειας, που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, είναι μάλλον λίγες, οι ειδικοί του διαδικτύου είχαν εκδηλώσει την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη τροπή που θα μπορούσε να πάρει το πρόβλημα: το exploit έδινε την δυνατότητα σε απομακρυσμένους κακόβουλους χρήστες να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή και να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

Η Microsoft κάλεσε όλους τους χρήστες του Internet Explorer να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν το patch μέσω του Windows Update όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μόλις δύο μήνες που η Microsoft αναγκάζεται να εκδώσει εκτάκτως security patch, πέραν των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων ασφάλειας. Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο και αφορούσε σοβαρό πρόβλημα με το remote procedure call (RPC).

Σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας, Christopher Budd, θα ακολουθήσουν και νέα patches για την ενίσχυση του Internet Explorer ενώ δήλωσε πως η Microsoft κατάφερε να κινητοποιήσει όλους τους μηχανικούς ασφάλειας της εταιρείας, σε παγκόσμιο επίπεδο και να προσφέρει λύση στο πρόβλημα μέσα σε 8 μέρες, που είναι πρωτοφανής αριθμός.

Μπορείτενα κατεβάσετε το update της Microsoft που αφορά το κενό ασφάλειας που προέκυψε πρόσφατα από την σελίδα του Windows Update

Πηγή: Adslgr

ΣΧΟΛΙΟ:
Eίναι αυτό που σας είχαμε γράψει σήμερα το πρωϊ για την ενημέρωση ασφαλείας που λάβαμε χθες το βράδυ στη 01:10.
Όπως και να έχει το θέμα o Internet Explorer δεν παύει να είναι ένα ΥΠΟ-προϊόν της Microsoft.
Επιμένουμε σε χρήση του Μozilla Firefox.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.