Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Η κακοκαιρία αποτελείωσε την ελαιοπαραγωγή της Τριφυλίας

Από σφοδρότατους ανέμους δέρνεται για ακόμη μια φορά από χθες η περιοχή της Τριφυλίας -
οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, αποτελειώνουν την όποια παραγωγή υπάρχει ακόμη πάνω στις ελιές.
Οι άνεμοι που έπνεαν χθες στην περιοχή υπολογίζονταν ότι ήταν της τάξεως άνω των 7Μποφόρ και είναι γεγονός ότι όσο περνούσε η ώρα ενισχύονταν ακόμη περισσότερο.
Από παραγωγούς και γεωπόνους μάς επισημάνθηκε ότι από την ισχυρή ανεμοθύελλα που μέσα σε λίγες μέρες χτυπά και πάλι την περιοχή, κατά κύριο λόγο αναμένεται να πληγούν καιπάλι οι ελιές, καθώς ο λιγοστός καρπός που έχει μείνει πάνω στα δέντρα πλέον είναι σε φάση ωρίμανσης και πέφτει πολύ εύκολα.

Η καταστροφή πια στις ελιές που δεν είχαν συγκομιστεί μέχρι τώρα, μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα των ανέμων εκτιμάται ότι θα είναι ολοκληρωτική.
Επίσης φόβοι υπάρχουν και για τις υπόλοιπες καλλιέργειες της περιοχής, όπως είναι τα υπαίθρια λαχανικά τα οποία ήδη έχουν πληγεί, αλλά και οι θερμοκηπιακές μονάδες οι οποίες και πάλι θα δοκιμαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: Ελευθερία

5 σχόλια:

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδια είναι τα αφεντικά δεξιά και αριστερά. Η λύση είναι κατ' αρχάς η συνειδητοποίηση του ρόλου που παίζουν οι προστάτες μας και μετά η αυτοοργάνωση των πολιτών.
    Υ.Γ. Προστάτης=Νταβαντζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΙΔΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
    ΑΛΛΑ ΣΟΥΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΚΚΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να γίνει κατανοητή η oμοιότητα,παγκόσμια βέβαια όχι μόνο εδώ, του ρόλου των εξουσιαστών, ας φανταστούμε ένα αφεντικό που παίρνει έναν εργάτη να κάνει μιά δουλειά, αν αυτός δεν την κάνει ικανοποιητικά,σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αφεντικού, τότε τον αλλάζει και δίνει τη δουλειά σε άλλον.
    Το αφεντικό είναι το απρόσωπο σύστημα των Τραπεζών,βιομηχάνων κ.α.,ο εργάτης είναι οι κυβερνώντες και η δουλειά είναι η κοινωνική αποχαύνωση και η δήθεν κοινωνική ηρεμία.
    Δείτε και τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ τελευταία, Τι δείχνουν; Δείχνουν ότι τα αφεντικά αποφάσισαν αλλαγή γιατί ενώ θέλουν το κεφάλι τους ήσυχο οι υπάρχοντες έχασαν τον έλεγχο και θα ανεβάσουν τον άλλον που θα δώσει ένα ξεροκόματο παραπάνω και οι μάζες θα ηρεμήσουν. Οπότε το σύστημα θα συνεχίσει απρόσκοπτα την συσώρευση του πλούτου υπέρ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Ανώνυμε σωστό αυτό αλλά δεν παύει να είναι αφεντικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.