Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Τσουχτερά διόδια εισπράττει η εταιρεία στον αξονα Κορινθου- Τριπολης - Καλαμάτας ...

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου με επιστολή του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Σουφλιά διαμαρτύρεται για την ύπαρξη διοδίων στον οδικό άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Στην Πελοπόννησο έχει ήδη ξεκινήσει η εκτέλεση ενός από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στη χώρα μας. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Κορίνθου - Τρίπολης – Καλαμάτας, που η ολοκλήρωσή του θα προσφέρει στην Περιφέρειά μας έναν υψηλών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο.

Οι τοπικές κοινωνίες, όμως, που, κατά κύριο λόγο, εξυπηρετούνται από τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, διαμαρτύρονται έντονα για τα «τσουχτερά» διόδια που υποχρεούνται να πληρώνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Η Ανάδοχος Κατασκευάστρια Εταιρεία με την έναρξη των έργων υποδομής (κατασκευής σηράγγων, διαπλάτυνσης της οδού και λοιπών βελτιώσεων αυτής) αύξησε και το τέλος των διοδίων για τους χρήστες της οδού.

Θεωρώντας ότι η είσπραξη του τιμήματος από τα διόδια είναι ένα καθαρά ανταποδοτικό τέλος για τη χρήση ολοκληρωμένου έργου και ότι ο οδηγός-χρήστης θα πρέπει να πληρώνει για ένα δίκτυο που θα του εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, άνεσης και ασφάλειας, διαφωνούμε ριζικά με την «προείσπραξη» αυτού του τέλους των διοδίων, σε μία οδό που την παρούσα χρονική περίοδο είναι ένα συνεχές εργοτάξιο.

Ένα εργοτάξιο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας σε μία μόνο ανά κατεύθυνση και με συνεχείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, προκαλούν αναπόφευκτα καθυστερήσεις στους χρήστες, αυξάνουν την επικινδυνότητα της οδού, μειώνουν την οδική ασφάλεια και γενικά δημιουργούν δύσκολες και επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Κατόπιν αυτών και επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να πρυτανεύσει η κοινή λογική και η μέριμνα προς το κοινωνικό σύνολο, ζητάμε από την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα, ώστε να απαλλαγούν τα διερχόμενα οχήματα από το τέλος των διοδίων, έως ότου δοθεί σε κυκλοφορία τουλάχιστον όλο το οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου –Τρίπολης»

Πηγή: Cosmosnews blog

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.