Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Ο Δήμος Φιλιατρών βράβευσε τους νέους Φοιτητές

Σε μια σεμνή και λιτή τελετή σήμερα στις 11 το πρωΐ ό Δήμος Φιλιατρών βράβευσε τους νέους φοιτητές που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και κατάγονται από την πόλη μας.

Στην τελετή εκτός του Δημάρχου Φιλιατρών Κου Άλκη Ξύγκα και του αντιδημάρχου Φιλιατρών Κου Χαράλαμπου Παγάνη και των δημοτικών συμβούλων, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος, , ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κος Οικονομίδης, ο προϊστάμενος του Γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας Κος Καλκαβούρας, ο Λυκειάρχης Φιλιατρων Κος Σταμάτης Γιαννακόπουλος, και εκπαιδευτικοί.

Στους χαιρετισμούς τους ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Κος Παγάνης είπε ότι η τελετή αυτή που γίνεται για 6η συνεχή χρονιά έχει σαν σκοπό της να τιμήσει τα παιδιά απο την πόλη μας που πέρασαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Έκανε αναφορά στα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα.

Παραίνεσε τους νέους φοιτητές να ξεκινήσουν μια νέα πορεία οπλισμενοι με αξίες και αρχές απο την οικογένεια τους, να υπηρετήσουν αυτέ τις αξίες τοποθετώντας τον πήχη ψηλά να γίνουν κοινωνοί της μάθησης ως μόνιμο στοιχείο ζωής τους.

Αναφέρθηκε και στον 7ο Παραολυμπιονίκη Θεόδωρο Αλεξά ο οποίος κατατάγηκε 7ος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του πεκίνου του 2008.

Ολόκληρη την ομιλία του Κου Παγάνη μπορείτε αν θέλετε να την ακούσετε εδώ.




Ακολούθως ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας είπε ότι κανουμε για 6η χρονια αυτή την εκδήλωση όχι απλά για να δώσουμε ένα μεταλιο στα παιδιά που ειναι το λιγότυερο που μπορρούμε να κάνουμε εμείς για τα παιδιά που ξεκινάνε ένα νέο δρόμο στην ζωή τους.
Έκανε αναφορά στα χρόνια του πανεπιστημίου. Ευχήθηκε Χρόνια πολλά καλή πρόοδο στους νέους φοιτητές για καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία στην ζωή τους.

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλά του κου Ξύγκα.




O μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Κος Χρυσόστομος στην ομιλία του πήρε το μερος των ποαιδιών καταλογίζοντας ευθύνες στους μεγάλους.
Συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία του και τους είπε ότι η επιτυχία τους αυτή είναι δώρο θεούν. Του παραίνεσαι να αξιοποιήσυν την μάθηση για τον εαυτό τους για το κοινωνικό σύνολο.
Παραίνεσαι τα παιδιά να μην αλλοιωθούν οι χαρακτήρες τους από το περιβάλλον των μεγάλων πόλεων.
Να αποτελέσουν έπαινος και βραβείο τόσο των δασκάλων και του Δημάρχου και του Κου Νομάρχη αλλά και του ιδίου του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας.
Τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλοί πολίτες χρήσιμοι στην κοινωνία.

Ακούστε την ομιλία του Μητροπολίτη.




Ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος στην ομιλία του ανέφερε οτι ζούμε σε μια εποχή ανταγωνισμού που κυρίαρχο ρόλο παίζει η γνώση.
Κάλεσε τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις ώστε να μπούν στο δυνατό παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Και αυτές τις γνώσεις τι παίρνουν απο την εκπαίδευση, την μάθηση μέσα απο την σωστή διαπαιδαγώγηση. Μια λέξη που σήμερα την υποτιμούμε και δεν την βαζουμε στην προμετωπίδα της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Ολόκληρη η ομιλία του Κου Δράκου εδώ





Ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κος Οικονομίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο για την διοργάνωση αυτής της τελετής.
Ευχήθηκε στους επιτυχόντες νέους φοιτητές καλή πρόοδο και επιτυχία στην ζωή τους.
Ευχήθηκε να ακολουθήσουν τον σωστό δρόμο, να διαλέξουν τις κατάλληλες παρέες στις σχολές που θα βρίσκονται, να μην ξεχνάνε τα δικαιώματα τους αλλα να αγωνίζονται γι αυτά αλλα να μην ξεχνάνε και τις υποχρεώσεις τους.

Η ομιλία του Κου Οικονομίδη εδώ.




Ο προϊστάμενος του Γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας Κος Καλκαβούρας, αφού ευχήθηκε χρόνια Πολλά συνεχάρη τα παιδια για την επιτυχία τους.
Κάλεσε τους νέους φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις και ότι άλλο μπορούν απο σεμινάρια και επιμορφώσεις.

Η ομιλία το Κου Καλκαβούρα




Ο Λυκειάρχης Κος Σταμάτης Γιαννακόπουλος αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση το Δήμο Φιλιατρών αφού συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους, είπε οτι η γνώση στις μέρες μας είναι τεράστια. Οση και να πάρουμε είναι λίγη.
Μεσα απο την μάθηση θα πρέπει αν αποκτηθούν εφόδια για την ζωή. Ευχήθηκε καλή πρόοδο στα παιδιά και καλή σταδιοδρομία.

Η ομιλία του Κου Γιαννακόπουλου.




Ειδική βράβευση έγινε στον 7ο παραολυμπινίκη της Ολυμπιάδας του Πεκίνου Θεόδωρο Αλεξά ο οποίος δέχτηκε την τιμητική πλακέτα απο τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και ολυμπίας κο Χρυσόστομο.






Οι επιτυχόντες που βραβεύτηκαν:
Αδαμοπούλου Μαρία
Αλεξοπούλου Βασιλική

Αλευράς Διονύσιος
Θεοφανίδου Αικατερίνη
Κορωναίου Παναγιώτα
Κυριακοπούλου Δέσποινα
Μακρή Μαρία
Παπακωσταντίνου Κωσταντίνος
Προνοϊτης Ιωάννης
Ροζολή Μαρία Ελένη
Σαπέρα Ελένη
Τσαχάνη Ροβένα
Φωτεινοπούλου Ελπίδα



Και απο εμάς Καλή επιτυχία στους νεους Φοιτητές και καλή σταδιοδρομία στην ζωή τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλιατρά News

10 σχόλια:

  1. Για μια ακόμα φορά έκανες την διαφορά στην ενημέρωση.

    Μπράβο στο πιο σοβαρό blog της Μεσσηνίας.

    Κώστας Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ευχολόγιο αδερφέ μου.
    Και ο Παγάνης ασταμάτητος.
    Πάνω από 10 λεπτά ομιλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο για την παρουσίαση σου συμφωνώ με τον προηγούμενο.
    Ε κ π λ η κ τ ι κ ή.
    Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα. Αν και δεν είμαι από τα Φιλιατρά αλλά ούτε και απο τον Νομό Μεσσηνίας εν τούτοις θα πω ένα τεράστιο Μπράβο που τα Φιλιατρά διαθέτουν ένα από τα πιο σοβαρά μπλόγκ στον Νομό Μεσσηνίας.

    Σε έναν καιρό που οι κάτοχοι των μπλόγκ σφάζονται κυριολεκτικά και ξεβρακώνονται (γιατί άραγε;;;) σαν κατινάρες το Φιλιατρά news κρατάει ψηλά το επίπεδο του πήχη στην ενημέρωση και του σεβασμού στον αναγνώστη.
    Ειληκρινά θα ήθελα να σας διαβιβάσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια τόσο για την προσπάθεια που καταβάλετε όσο και για το ήθος που διακρίνει το εν λόγω μπλόγκ.
    Το έχω στα αγαπημένα μου εδώ και περίπου ένα μήνα από την ιστορία με τις 1000 δωρεάν μονάδες στα ΑΜΕΑ. Το θεμα το είχα δει στο press-gr που το είχε αναδημοσιεύσει από εσάς και έτσι γνώρισα και εκτίμησα το δικό σας μπλογκ. Το έβλεπα αραιά και που.
    Από σήμερα θα με έχετε συχνότατο επισκέπτη σας.
    Με κέρδισαν η σοβαρότητα, η απλότητα, η διάθεση σας για καθαρή ενημέρωση χωρίς την ύπαρξη ύβρεων και γενικότερα η συνολική εικόνα του Φιλιατρά News.

    Τα στοιχεία μου θα σας τα στείλω με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

    Καλή σας συνέχεια.

    Μ. Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε κανένα άλλο blog δεν υπάρχει αυτού του είδους η παρουσίαση.
    Α ρε Χάρη τρελαίνεις κόσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι ότι οι αρχές της οικογένειας για τον κάθε άνθρωπο είναι παράγοντας καθοριστικός, όμως αυτές οι αρχές δεν πρέπει απαραίτητα να θεωρούνται θέσφατο γιατί πολλές φορές είναι ανεπαρκείς και μιάς άλλης εποχής. Το σημαντικό κατά την γνώμη μου είναι η δημιουργία μιας προσωπικής κουλτούρας, ενός συνόλου αρχών και αξιών δηλαδή σύγχρονων και ικανών να εξηγήσουν το σήμερα.
    Η ολοκλήρωση και ωριμότητα του ατόμου πολλές φορές πραγματώνεται με την απόρριψη του παλιού και την υιοθέτηση του νέου...
    Υ.Γ. Συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη για την ουσιαστική προσέγγιση των πρόσφατων γεγονότων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και που να ξέρατε ποιός είναι ο φίλος μας με τα καλά του λόγια. Του απάντησα και τον ευχαρίστησα με e-mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν παίζει να το πω εγώ.
    Ας το πει ο ίδιος αν θέλει.
    Γι αυτό και μου τα είπε στο e-mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.