Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΤΕΔΚ η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με μοναδικό θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2009.

Ο εισηγητής του προϋπολογισμού και υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, Δημήτρης Τσίχλης, παρουσίασε στα μέλη της Ένωσης, που έδωσαν το παρόν, τον οικονομικό απολογισμό του Συνδέσμου για τα δύο τελευταία έτη και στη συνέχεια προχώρησε σε μια λεπτομερή ανάλυση των εσόδων και των εξόδων των Δήμων του Νομού.

Είναι χαρακτηριστικό πως η σύσταση του προϋπολογισμού δείχνει αναγκαία, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν προκύψει στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, κάτι που τόνισε και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος της Μεσσήνης, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος.

Μετά τον απολογισμό, τη σκυτάλη στη συζήτηση πήρε το ζήτημα του προϋπολογισμού, με το θέμα των υποδομών να λαμβάνει αρκετά μεγάλη έκταση με διαφωνίες του Κώστα Αθανασόπουλου όσον αφορά στη σύστασή του.

Όλοι συμφώνησαν ωστόσο πως ο κανονισμός που προβλέπει ένα απορριμματοφόρο ανά 25.000 κατοίκους πρέπει να τροποποιηθεί, κάτι που σε συνδυασμό με την τοποθέτηση περισσότερων κάδων ανακύκλωσης σε πυκνοκατοικημένες - ειδικά - περιοχές, θα οδηγήσει σε αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους.

Οι αντιδράσεις του Κ. Αθανασόπουλου στη συνέχεια εστιάστηκαν στον νέο κώδικα εσόδων και εξόδων τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει διαχωρισμός εσόδων και εξόδων για κάθε Δήμο.

Ο δήμαρχος Θουρίας, Γιώργος Σκαλαίος, τοποθετήθηκε σημειώνοντας πως «πρέπει να μείνουν μακριά από τούτο το τραπέζι τα περί αποτυχίας του Συνδέσμου».

Τέλος ο απολογισμός των δύο προηγούμενων ετών υπερψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον Κώστα Αθανασόπουλο να ψηφίζει υπέρ με προϋποθέσεις.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.