Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Η διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού στο προσκήνιο

Στην εκπνοή της προθεσμίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για κατάργηση των ΧΑΔΑ, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Μεσσηνίας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στα γραφεία του Συνδέσμου στην Καλαμάτα.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τα μέλη του Συνδέσμου είναι μεταξύ άλλων η διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού Μεσσηνίας μετά τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων περί παύσης λειτουργίας των ΧΑΔΑ, καθώς και το μείζον θέμα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ του Νομού.
Επίσης θα συζητηθεί η λειτουργία της ΜΟΛΑΚ (Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων Καλαμάτας) και το θέμα της εναπόθεσης υπολείμματος ανακύκλωσης στον Νομό.

Η συνεδρίαση αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού και η εξεύρεση μιας βιώσιμης, ουσιαστικής, άμεσης και κοινά αποδεκτής λύσης για τα σκουπίδια στη μετά ΧΑΔΑ εποχή είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ελέω και των προστίμων που απειλούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να υπενθυμίσουμε ότι, τσουχτερά πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι δήμαρχοι του Νομού, αν με την εκπνοή του 2008 εξακολουθούν να λειτουργούν παράνομες χωματερές στα όρια των Δήμων τους.


Ως γνωστόν, από την 1 Ιανουαρίου 2009 θα αρχίσουν να «τρέχουν» τα πρόστιμα που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους Δήμους που δεν συμμορφώθηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διυπουργικής Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, από το νέο έτος η Ελλάδα καλείται να πληρώνει 34.000 ευρώ πρόστιμο την ημέρα για καθεμία παράνομη χωματερή και συνολικά 7,5 εκατ. ευρώ την ημέρα!

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.