Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ψηφιακή εποχή για τις Υπηρεσίες στη Μεσσηνία

Δύο νέες προτάσεις εκσυγχρονισμού των Δημόσιων Υπηρεσιών στη Μεσσηνία αλλά κι εταιρειών και φυσικών προσώπων που θα κατατεθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου ανακοίνωσε χθες ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος.

Η πρώτη πρόταση αφορά στο θέμα του πλήρους εκσυγχρονισμού της Διεύθυνσης Μεταφορών πάνω στα ζητήματα αδειών κυκλοφορίας και συστημάτων αδειών οδήγησης αλλά και γενικότερα εξυπηρέτησης του πολίτη.
Όπως δήλωσε χθες ο κ. Δράκος: «Με τις 500.000 ευρώ φιλοδοξούμε να εκσυγχρονίσουμε πλήρως την Διεύθυνση, να βελτιώσουμε την απόδοση του προσωπικού, να βελτιώσουμε τη διαφάνεια του συστήματος, να προσεγγίσουμε καλύτερες ταχύτητες απόδοσης και ποιότητας των εργασιών και της εξυπηρέτησης του πολίτη και πάνω απ’ όλα να εξοικονομήσουμε χρόνο, χρήμα και ακόμη περισσότερο απόδοση εργασίας».

Ο κ. Δράκος αναφέρθηκε και σε μια ακόμα πρόταση, ύψους 250.000 ευρώ για ένα σύστημα GIS (Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών) της Νομαρχίας, που θα εξασφαλίζει τον πλήρη πληροφοριακό έλεγχο των Υπηρεσιών της Νομαρχίας, με την εξυπηρέτηση κάθε πολίτη που θα μπορεί να μπορεί να μπει και να πάρει ό,τι πληροφορία θέλει, για τους δρόμους, τα αρδευτικά δίκτυα, τα κοινωφελή καταστήματα, τα καταστήματα εξυπηρέτησης του πολίτη κοινωνικού χαρακτήρα, τους ναούς, τις βιομηχανίες και τα συγκοινωνιακά δίκτυα.

Το εν λόγω σύστημα θα λειτουργεί στα πλαίσια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ, θα εποπτεύεται και θα ενημερώνεται από υπαλλήλους, οι οποίοι θα προσαρμόζουν τις εξελίξεις που θα καταγράφονται.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.