Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ελαιόλαδο και ΠΟΠ

Ωραία και καλά τα είπε ο κ. Καραμανλής στην επίσκεψή του στην Καλαμάτα, και μέσα σ‘ όλα είπε ότι το ελληνικό ελαιόλαδο έχει πάρει αξία στη διεθνή αγορά με την πιστοποίηση και τα ΠΟΠ.
Ολα καλά και σωστά, αλλά εγώ ρωτάω για ποιο ΠΟΠ μάς μιλάνε και βλέποντας χθες τον κ. Κοζομπόλη και τον κ. Καραμπάτο να καμαρώνουν τρελαινόμουν.
Γιατί η Μεσσηνία στο σύνολό της δεν έχει ΠΟΠ.
Μόνο η επαρχία Καλαμάτας έχει, το 80% του νομού απ‘ έξω και 15 χρόνια τώρα ακούω το ίδιο παραμύθι από την ΕΑΣ, το Επιμελητήριο και τον κ. νομάρχη, που έδωσε το ΟΚ να αποκλειστεί ο νομός.

Οσο για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο, αυτό είναι έρμαιο του καθενός, με τιμές 2,20 και κάτω, και με τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση.
Κι εγώ ρωτάω, πού είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας; Γίνονται 50 εκθέσεις ανά τον κόσμο και στην Ελλάδα, το δικό μας Επιμελητήριο απόν από παντού, ο δε νομάρχης μάς έχει πήξει στην αμπελοφιλοσοφία, η ΕΑΣ δυστυχώς εξυπηρετεί συμφέροντα, άσε που το ΠΟΠ το πήραν και παράνομα και γι‘ αυτό το προϊόν που τόσο σεβόμαστε κι αγαπάμε παλεύουμε μόνοι μας, με τα λιγοστά χρήματα που διαθέτουμε σε εκθέσεις, φεστιβάλ που εσείς υποτιμάτε και είσαστε ανύπαρκτοι, παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις και συζητήσεις προς εσάς.

Και θα ήθελα να στείλω κι ένα μήνυμα σε αυτούς που μόνο την Καλαμάτα εξυπηρετούν, ότι είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Με τιμή
Bασίλης Γ. Κίτσος
MessinianFarm’s Director

Πηγή: "Ελευθερία του λόγου" της Εφημερίδας Ελευθερία

2 σχόλια:

  1. Κραυγές αγωνίας σε «ώτα μη ακουώντων»
    Η αυτιστική συμπεριφορά των βολεμένων είναι πάνω απ' όλα ο εχθρός της αγροτιάς.
    Μακάρι να βρεθούν μιμητές ενός αληθινού αγωνιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λένε ότι η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται,όμως τώρα είναι εμφανή όλα τα χαρακτηριστικά, στην διάθεση του ελαιολάδου, που υπήρχαν και στην περίοδο της σταφιδικής κρίσης η οποία οδήγησε στο ξερίζωμα των σταφιδάμπελων.Και τότε άρχισαν να καλλιεργούν σταφίδα νέες χώρες όπως και τώρα ελαιόδενδρα.
    Τότε το κράτος για να καλύψει την ανεπάρκεια του χρησιμοποίησε βία, τώρα τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.