Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΕ λέει "όχι" στον αποκλεισμό των torrent users

Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε τη γαλλική πρόταση που προέβλεπε διακοπή της σύνδεσης στο Internet για όσους συλληφθούν τρεις φορές να μοιράζονται υλικό που προστατεύεται από τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Το Συμβούλιο υιοθέτησε τελικά μια πιο ευέλικτη στάση, προς μεγάλη ανακούφιση όσων αντιτίθενται στο γαλλικό σχέδιο.

Το γαλλικό κοινοβούλιο υπερψήφισε πρόσφατα το γνωστό νόμο των τριών χτυπημάτων, σύμφωνα τον οποίο ο παράνομος διαμοιρασμός αρχείων μέσω torrents και άλλων πρωτοκόλλων επιφέρει αποκλεισμό από το Διαδίκτυο. Ως προεδρεύουσα της ΕΕ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Γαλλία πρότεινε έναν αντίστοιχο νόμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο οι εταίροι δείχνουν να λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν το θέμα των ατομικών δικαιωμάτων.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αποφάσεις της ΕΕ, έτσι κι αυτή τη φορά θα απαιτηθεί μια μακρόχρονη διαδικασία μέχρι να επέλθει η οριστική συμφωνία. Το πλήθος των νομοθετικών/εκτελεστικών οργάνων και γραφειοκρατία είναι οι λόγοι που θα καθυστερήσουν και αυτή την απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή.

Πηγή: PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.