Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

H Intel παρουσιάζει τον Core i7

Η Intel Corporation παρουσίασε τον επεξεργαστή Intel Core i7, τον πιο προηγμένο επεξεργαστή που σχεδίασε ποτέ η εταιρεία για χρήση σε συστήματα desktop. Ο επεξεργαστής Core i7 αποτελεί το πρώτο μέλος μιας νέας οικογένειας επεξεργαστών, σχεδιασμένης με βάση την αρχιτεκτονική Nehalem, και θεωρείται ο πιο πολύπλοκος επεξεργαστής που κατασκευάστηκε ποτέ, με νέες τεχνολογίες που αυξάνουν την απόδοσή του και μεγιστοποιούν το data throughput [ρυθμό διέλευσης δεδομένων].

Ο επεξεργαστής Core i7 χαιρετίστηκε από τη βιομηχανία υπολογιστών ως ένα θαύμα τεχνολογίας, ενώ με σκορ base 117 στις δοκιμές συγκριτικής αξιολόγησης SPECint_rate2006,κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ επεξεργαστικής ταχύτητας. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που οποιοσδήποτε επεξεργαστής ξεπερνά το 100 στη βαθμολογία των συγκεκριμένων δοκιμών.

Ο επεξεργαστής Core i7 έχει υπερδιπλάσιο memory bandwidth από την Extreme, την προηγούμενη πλατφόρμα της Intel, αυξάνοντας τη ταχύτητα μεταφοράς των bits του υπολογιστή από και προς τον επεξεργαστή μέσω της τεχνολογίας Intel Quickpath Technology. Σχεδιασμένος με την τεχνολογία Hyper Threading της Intel, ο επεξεργαστής επιτρέπει σε πολλαπλά threads να τρέχουν ταυτόχρονα, κάτι που πρακτικά δίνει τη δυνατότητα να εκτελούνται δύο εργασίες σε κάθε μονάδα χρόνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Core i7 να αποδίδει σαν να διέθετε οκτώ πυρήνες.

Πηγή: PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.