Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Δεν μπορεί να ματαιωθεί η διοικητική μεταρρύθμιση έστω και αν ανασταλλεί

«Ηδιοικητική μεταρ ρύθμιση δεν μπορεί να ματαιωθεί, έστω και αν ανασταλεί ή ακόμα πάρει ένα χαρακτήρα μεταγενέστερης διαμόρφωσης κι εφαρμογής του πλαισίου».
Αυτό σημείωσε χθες ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος με αφορμή το “πάγωμα“ της μεταρρύθμισης, ενημερώνοντας για τις προχθεσινές συζητήσεις στα όργανα της Ενωσης και ενόψει των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ (26 Νοεμβρίου) και της ΕΝΑΕ (11-12 Δεκεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη, όπου το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης θα κυριαρχήσει.
Ο κ. Δράκος υπενθύμισε ότι «είχαμε βάλει και έναν όρο ότι θα αρχίσει από 1/1/2010 να λειτουργεί το σύστημα και ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνονταν με το καινούργιο σύστημα μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση».
Παρατήρησε πως όλες οι παρατάξεις της Ενωσης συμφώνησαν «ότι δεν αφιστάμεθα των ήδη ψηφισθέντων στα δύο προηγούμενα Συνέδριά μας της Δράμας και των Αθηνών, και θα ακούσουμε τις προτάσεις της κυβέρνησης.
Θα καλέσουμε και τους υπευθύνους στο Δ.Σ. και τον υπουργό και θα συνεργαστούμε και με την ΚΕΔΚΕ για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την υπόθεση».

Ο νομάρχης έκανε λόγο για τη μελέτη του ΙΤΑ για τη διοικητική μεταρρύθμιση και για τη μελέτη - πρόταση για τη φορολογική μεταρρύθμιση, και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Εμμένουμε και είμαστε σταθεροί στις προτάσεις μας.
Κατανοούμε ότι δεν μπορεί να γίνει, εφόσον δεν εξασφαλιστούν οι πόροι.
Μπορούμε, όμως, να κλιμακώσουμε και την εφαρμογή και τη χρηματοδοτική υποστήριξη μέσα στο χρόνο.
Υπάρχει περαιτέρω χώρος και χρόνος για τη μεταρρύθμιση.
Δεν πιστεύουμε όλη αυτή η προσπάθεια που έχει γίνει να πάει χαμένη.
Επιμένουμε σ’ αυτά που έχουμε ψηφίσει. Θα δούμε τις προτάσεις της κυβέρνησης και θασυζητήσουμε».

Ο κ. Δράκος επέμεινε σε κλιμάκωση της εφαρμογής της μεταρρύθμισης και παρατήρησε πως η επιμονή στο χρόνο έχει θεωρητική αξία.
Για το συνέδριο της ΕΝΑΕ είπε ότι θα υπάρχουν εισηγήσεις για 3 ακόμα θέματα:
α) Για τα οικονομικά ζητήματα, τα ζητήματα που σχετίζονται με την οδοποιία, με την μεταφορά των μαθητών, τον προγραμματικό αναπτυξιακό ρόλο των Ν.Α. και με τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους.
β) Τα μεγάλα ζητήματα που εκκρεμούν, όπως αυτό του Κώδικα των Ν.Α. που δεν πέρασε ακόμη, τα προβλήματα με τις καταβολές από ετεροχρονισμένους ελέγχους στις Ν.Α. Και
γ) το ρόλο της αυτοδιοίκησης μέσα από τη γενικότερη οικονομική, χρηματοπιστωτική, αναπτυξιακή κρίση η οποία διαμορφώνεται και που αναπόφευκτα πλήττει και τις ελληνικές περιφέρειες.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Κε Δράκο ψηφιστήκατε απο τον Μεσσήνιο πολίτη για να κάνετε την δουλειά σας και όχι να μας πουλάτε φούμαρα για το Διοικητικό έκτρωμα του Καποδίστριας 2.
Στο κάτω κάτω ΕΣΕΙΣ έχετε κανένα συμφέρον για να θέλετε να εφαρμοστεί???
και ποιο συμφέρον???
Πάντος ΟΧΙ της Μεσσηνίας. ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ ΝΟΜΟΥ.

1 σχόλιο:

  1. Ελα ντε.
    Εχουν μπερδέψει οι άνθρωποι τον ρόλο τους, ενώ ψηφίζονται για ένα συγκεκριμένο έργο, μετά το ρίχνουνε στην παλαβή.
    Η δουλειά των αιρετών εκπροσώπων είναι να εκφράζουν την θέληση των πολιτών και όχι να τους «μεταρρυθμίζουν» την συνείδηση.
    Ας πεί κάποιος τι θα ωφεληθεί ο πολίτης από αυτή την μεταρρύθμιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.