Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Γιορτή για την παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

Γιορτή για την Παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία πρόκειται να γίνει στις εγκατατάσεις του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.
Η γιορτή διοργανώνεται από το Κέντρο αποθεραπείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ " Ο "Άγιος Χαράλαμπος" καθώς και το ειδικό σχολείο Φιλιατρών.

Η γιορτή εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια που κάνει το ΚΑΦΚΑ απο το 2003 προκειμενου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές των Φιλιατρών καθώς και των εκπαιδευτικών της περιοχής, και γι αυτό προσκαλεί όλα τα σχολεία να παρευρεθούν στην γιορτή που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου.

Στο Δελτίο τύπου που μας απέστειλαν αναφέρουν ότι για την φετινή χρονιά έδωσαν βάρος στους παραολυμπιακούς αγώνες και τον Αθλητισμό γενικότερα.
Στα πλαίσια αυτά έχει προσκληθεί να λάβει μερος στην γιορτή και ο κ. Γ. Λαζαρίδης, αθλητής με πολλές διακρίσεις στην αντισφαίριση με αναπηρικό αμαξίδιο.

Επίσης θα προβληθεί στα παιδιά η ταινία του κ. Αντ. Ρέλλου "Αιγαίου Κύματα", που καταγράφει ατομικά και συλλογικά τις διακρίσεις της ομάδας των Ελλήνων κολυμβητών και τις απόψεις τους για την "αναπηρία".

Τέλος, η Κοινωνική Υπηρεσία έχει δώσει υλικό στα τρία Δημοτικά Σχολεία της πόλης, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μιλήσουν στα παιδιά για τα θέματα που αφορούν ανθρώπους με αναπηρία.

Με χαρά περιμένουμε όλους τους πολίτες στις 3 Δεκεμβρίου 2008 να μας επισκεφθούν στο χώρο μας και να παρακολουθήσουν και το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στον Δντη κ. Θεόδωρο Ντέντε στα τηλέφωνα:

Τηλεφωνικό κέντρο: 2761 0 33535
Κοινωνική Υπηρεσία - κα Λίντα Μωράκου στο τηλέφωνο 2761 3 60415
e-mail: kafka-f1@otenet.gr και linta.morakou@1604.syzefxis.gov.gr

Το πρόγραμμα της Γιορτής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

10.00 ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

10.10 – ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ : «Εγώ και Εσύ μαζί» του Τζ. Πανούση και του Αλκ. Ιωαννίδη και το τραγούδι της Χορωδίας του Σπ. Λάμπρου « Δώσε και εσύ».

10.30 – ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κου Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ.

11.00 – ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

11.20 – ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΥΜΑΤΑ» ΤΟΥ κου ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΛΛΟΥ.

12.30 – ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ στους ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΦΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.