Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Καινοτόμες πρωτοβουλίες από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Καινοτόμες θεατρικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει για τη χειμερινή σεζόν το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, γιατί καινοτομία και τόλμημα είναι όταν ένα ερασιτεχνικό σχήμα προχωράει στην ίδρυση Πειραματικής Σκηνής.

Η πρώτη δραστηριότητα είναι ήδη σε εξέλιξη και αφορά στην προετοιμασία ενός δεκάλεπτου σατιρικού δρώμενου, με το έργο “Το δώρο“ του Νιλ Σάιμον σε σκηνοθεσία Βασίλη Φλώρου.
Με το συγκεκριμένο έργο το ΤΕΘ θα υποβάλει υποψηφιότητα στο πρώτο Φεστιβάλ Σατιρικού Δρώμενου που θα γίνει στην Πάτρα στο τέλος Ιανουαρίου.

Στην συγκεκριμένη θεατρική παραγωγή παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί:
Δημήτρης Δημητρίου, Ελένη Πετροπούλου, Κωνσταντίνος Φιλντίσης.
Καινοτομία για το ΤΕΘ είναι και το Θεατρικό Εργαστήρι που ξεκινάει και απ’ το οποίο θα προκύψει η επόμενη παραγωγή του σχήματος.
Το εργαστήρι αναλαμβάνει ο επαγγελματίας σκηνοθέτης Κώστας Δριμυλής που θα ξεκινήσει σεμινάρια στις αρχές Δεκέμβρη ώστε μέσα από εκεί να προκύψουν και οι ηθοποιοί που θα παίξουν στην παράσταση, για την οποία -εκτός απροόπτου- πρόβες θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιανουαρίου.

Το Θεατρικό Εργαστήρι θα γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα και μέσα απ’ τη διαδικασία αυτή δεν θα προκύψουν μόνο αυτοί που θ’ ανέβουν στη σκηνή αλλά και το έργο που θα ανεβάσουν. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Η τρίτη πρωτοβουλία του ΤΕΘ για τη φετινή περίοδο είναι η ίδρυση Πειραματικής Σκηνής και για το λόγο αυτό κάλεσε το σκηνοθέτη Κώστα Λαό με τον οποίο έχουν μακροχρόνια συνεργασία, για να ανεβάσει το έργο του Εντουαρ Αλμπι “Ιστορία ζωολογικού κήπου“.
Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο Κώστας Λαός που θα παίξει κιόλας μαζί με με τον Αγγελο Βλαχαδάμη.
Οι πρόβες για την παράσταση της Πειραματικής Σκηνής, που θα απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερο κοινό με περισσότερες απαιτήσεις, θα λειτουργεί παράλληλα με την κεντρική.
Εκτός από τις δικές του παραγωγές πάντως, το ΤΕΘ προχωράει και στις μετακλήσεις θεατρικών παραστάσεων από την Αθήνα.
Ετσι, μετά τις γιορτές, προγραμματίζεται η παρουσίαση του έργου της Μάρως Δούκα “Σας αρέσει ο Μπραμς;” που ανεβάζει η Κάτια Γέρου σε σκηνοθεσία του Κυριάκου Κατζουράκη.

Μάλιστα η Κάτια Γέρου σκοπεύει, ως προσφορά στο ΤΕΘ, να κάνει και ένα σεμινάριο Υποκριτικής για τα μέλη του σχήματος.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.