Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Από την ερχόμενη Δευτέρα τα επιδόματα και το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ

Από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου ξεκινά από τον ΟΑΕΔ η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας και του δώρου Χριστουγέννων, καθώς και η προπληρωμή μισθού Δεκεμβρίου και δώρου Χριστουγέννων στις νέες μητέρες που αξιοποιούν την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας


Σημειώνεται ότι το ύψος του τακτικού επιδόματος ανεργίας ανέρχεται στα 430,75 ευρώ το το μήνα, ενώ για κάθε εξαρτώμενο από τον άνεργο μέλος της οικογενείας του το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε την Παρασκευή η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή σε δυο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ: το πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας και το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο προγραμμάτων ανέρχεται στα 124 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να δημιουργηθούν συνολικά 10.000 θέσεις απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης.

Το πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας 2008 προβλέπει την επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία 6.500 θέσεων εργασίας που θα απευθύνονται σε ανέργους 31-44 ετών με προϋπολογισμό 64,8 εκατ. ευρώ και ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το 2010.

Το πρόγραμμα αυταπασχόλησης αφορά 3.500 ανέργους από 33-64 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους ατομική επιχείρηση, με συνολικό προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και χρόνο υλοποίησης το 2008 και 2009.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.