Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Ενημερωτική εξτρατεία ξεκινά ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Ενημερωτική καμπάνια ξεκινά ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών προς τους πολίτες των Φιλιατρών, σε σχολεία και φορείς της πόλης.
Σκοπός είναι να μην επαναληφθούν στο μέλλον φαινόμενα που προκαλούν οργή στους κατοίκους που ενδιαφέρονται για την υγεία τους και των παιδιών τους.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός, δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες ο Αγροτικός Σύλλογος θα διανείμει σε όλα τα σχολεία ενημερωτικά φυλλάδια που θα περιέχουν πληροφορίες ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις όταν τα παιδιά βρίσκονται κοντά στα σχολεία είτε από κατοίκους που ζουν κοντά σε αποθήκες της ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Η ανακάλυψη των ληγμένων φυτοφαρμάκων έγινε τυχαία στον χώρο αυτό όταν αναζητήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατρών, προσωρινός χώρος για να στεγαστούν οι μετανάστες που εργάζονται στην περιοχή.

Ο Κος Καναβός τόνισε ότι το θέμα πήρε διαστάσεις καθώς ο χώρος ήταν αφύλακτος. Τώρα όμως ο χώρος αυτός δεν είναι άμεσα προσβάσιμος.
Το θέμα έχει φτάσει ακόμα και στο υπουργείο παιδείας το οποίο ζήτησε από τις διευθύνσεις των σχολείων περαιτέρω στοιχεία.

Ο Δήμος Φιλιατρών σε επικοινωνία που είχε με την ΕΑΣ Μεσσηνίας έλαβε διαβεβαιώσεις ότι τα ληγμένα φυτοφάρμακα θα απομακρυνθούν και τα οποία επιβάλλεται να καταστραφούν άμεσα σε ειδικούς χώρους.

Απο την άλλη οι πολίτες των Φιλιατρών ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μην ξαναγίνουν τα Φιλιατρά χώρος αποθήκευσης για φυτοφάρμακα ή επικίνδυνα για την υγεία διάφορα γεωργικά εφόδια.

Κλείνοντας το ρεπορτάζ θα θέλαμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα.
ΓΙΑΤΙ δεν επενέβη αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας για την σοβαρή αυτή υπόθεση με την αποθήκευση ληγμένων φυτοφαρμάκων???
Εμπόδισε κανένας τον Κο Εισαγγελέα να επέμβει και να διεξάγει ανακριτική έρευνα ακόμα και κατά του προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας ??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.