Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Νέες επιλογές για τα add-ons του Firefox

Το γεγονός ότι ο Firefox είναι browser ανοικτού κώδικα είχε μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χιλιάδες add-ons από τρίτους κατασκευαστές. Σύμφωνα με τον αναλυτικό κατάλογο της Mozilla, μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περίπου πέντε χιλιάδες add-ons, με τον αριθμό τους να αυξάνεται διαρκώς. Συνολικά, έχουν λάβει χώρα σχεδόν ένα δισεκατομμύριο downloads από τη σελίδα της Mozilla.

Το πλήθος των add-ons δημιουργεί αναπόφευκτα ένα πρόβλημα επιλογής, καθώς υπάρχουν πολλά ομοειδή add-ons, ενώ δεν είναι λίγοι και οι χρήστες που δυσκολεύονται να βρουν αυτό που θέλουν. Η Mozilla εγκαινίασε πρόσφατα ένα νέο σύστημα, με τον τίτλο Fashion Your Firefox, προσφέροντας μερικά πακέτα από add-ons, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη.

Έτσι, αν κάποιος χρησιμοποιεί τον browser κυρίως για υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να επιλέξει το πακέτο Social Butterfly και να εγκαταστήσει τα σχετικά add-ons. Προς το παρόν υπάρχουν εννέα κατηγορίες που προσφέρουν γρήγορη εγκατάσταση των χρησιμότερων add-ons και οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται δημοφιλείς.

Πηγή: PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.