Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών: Προσωπικό και χρήματα

Νέο οργανισμό διοίκησης και λειτουργίας απέκτησε το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Φιλιατρών, σύμφωνα με όσα αναφέρει, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ. Δημ. Κουσελά, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κωνσταντόπουλος.

Σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού, στο νέο οργανισμό προβλέπεται η στελέχωσή του με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, προκειμένου να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη ως Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης.
Για το τρέχον έτος ο φορέας επιχορηγήθηκε με 93.000 ευρώ από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και 12.500 ευρώ από τις πιστώσεις του Ειδικού Κρατικού Λαχείου για την κάλυψη των λειτουργικών του δαπανών, ενώ προωθείται πρόταση επιχορήγησης 50.000 ευρώ από το Ειδικό Κρατικό Λαχείο.

Όσον αφορά στο προσωπικό, έχουν εγκριθεί θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες), ενώ έχουν προκηρυχθεί θέσεις τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και η πλήρωση θέσεων μέσω του προγράμματος STAGE του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας 2007. Σύμφωνα με σχετικό πίνακα, προβλέπονται δύο θέσεις τακτικών υπαλλήλων (ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας και ΔΕ υπαλλήλων Φαρμακείου) και 11 θέσεις μέσω του προγράμματος STAGE (ΠΕ Ψυχολόγων, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, 4 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών, 2 ΤΕ Φυσιοθεραπευτών, ΔΕ βοηθών Φυσιοθεραπευτών, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και ΔΕ Πληροφορικής).

Ταυτόχρονα, συνεχίζει η απάντηση, το υπουργείο εξακολουθεί να επιδιώκει, με έγγραφο αίτημα προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Εσωτερικών, την έγκριση 742 νέων θέσεων τακτικού προσωπικού και 200 θέσεων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας συνολικά, που θα κατανεμηθούν με απόφαση υπουργού, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα αιτήματα των υπηρεσιών.

Τέλος, όσον αφορά στο σκέλος της ερώτησης του κ. Κουσελά για τις συμβάσεις περί νοσηλίων με τα ασφαλιστικά ταμεία, η απάντηση που δίδεται είναι ότι η σύναψη συμβάσεων με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς για την κάλυψη δαπανών νοσηλείας στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας της χώρας είναι αρμοδιότητα της εκάστοτε διοίκησης του φορέα.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.