Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Συζήτηση στα Φιλιατρά για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Συζήτηση για τον "Καποδίστρια 2" έγινε το Σάββατο το απόγευμα στα Φιλιατρά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με εκπροσώπους Συλλόγων ετεροδημοτών και αρκετούς κατοίκους προκειμένου να “ζυμωθεί” η ιδέα της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθείται από την Πολιτεία, και να εκφραστούν οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι ακόμη το τοπίο είναι πολύ «θολό» καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι προτάσεις της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο τα κριτήρια, οι δομές των νέων δήμων και, το βασικότερο, ποια θα είναι τα οικονομικά.
Βέβαια η επίσημη συζήτηση στο δήμο θα γίνει την Πέμπτη που έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7.30 το απόγευμα.

Όπως χαρακτηριστικά μας τόνισε ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας -κάτι που ανέφερε και στην συνάντηση του Σαββάτου- είναι πως θεωρεί αδιανόητο μέσα από την διοικητική μεταρρύθμιση ο τρίτος μεγαλύτερο δήμος του νομού να μην είναι έδρα δήμου στο νέο Καποδίστρια.
Επισήμανε ακόμη ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται διοικητική μεταρρύθμιση είτε με την δημιουργία νέων μεγαλύτερων δήμων, είτε με τους ήδη υπάρχοντες και το κυριότερο χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για να μπορεί να είναι αποτελεσματική.
Προς το παρόν, τόνισε, ακούμε μόνο σχέδια, δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου αν δεν έχουμε τα δεδομένα, τους όρους με τους οποίους θα γίνουν οι συνενώσεις, πώς θα λειτουργήσουν, ποια θα είναι τα ονόματα, οι έδρες, τα όρια.
Είναι πολλά αυτά, κατέληξε, τα οποία δεν γνωρίζουμε. Δεν έχει ανοίξει η Πολιτεία τα χαρτιά τη.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.