Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Επίσκεψη Κουσελά στο Κ.Α.Φ.Κ.Α. Φιλιατρών.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Κουσελάς, σε πρόσφατη επίσκεψή του στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, συναντήθηκε με το διοικητή του κ. Καφύρα, καθώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και ενημερώθηκε για τη σημαντική προσφορά του Κέντρου σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, για την ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό και το εργασιακό περιβάλλον.
Ο κ. Κουσελάς ενημερώθηκε, επίσης, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών και ειδικότερα για:

α.) Τις σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωσή του, ιδίως σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, λόγω της μη αντικατάστασης του σημαντικού αριθμού εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκαν τον τελευταίο χρόνο

β.) Την ανάγκη ολοκλήρωσης της τροποποίησης του Οργανισμού του, διαδικασία που εκκρεμεί στο υπουργείο Υγείας, για την ομαλή εκπλήρωση του σκοπού και του στόχου του

γ.)
Τις προϋποθέσεις ομαλής υλοποίησης του ρόλου του ΚΑΦΚΑ, για περιστατικά στα οποία όντως είναι αρμόδιο να παρέμβει και να παράσχει υπηρεσίες και όχι σε περιπτώσεις (λ.χ. ανίατες ή ψυχιατρικά βεβαρημένες) αρμοδιότητας άλλων κοινωνικών υποδομών και φορέων υγείας.

δ.) Τις σοβαρές συνέπειες της ασαφούς πολιτικής καθορισμού νοσηλίου για τα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τα ιδιωτικά, για τα οποία το νοσήλιο έχει καθοριστεί στα 150 ευρώ ημερησίως, που οδηγεί σε αδυναμία είσπραξης νοσηλίου από τα περισσότερα Ασφαλιστικά Ταμεία και δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, οι οποίες μόνο κατά μικρό μέρος τους καλύπτονται από την επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Κουσελάς δεσμεύτηκε να καταθέσει –και ήδη κατέθεσε- ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα αυτά, ζητώντας από τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας - Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης - Κοινωνικής Προστασίας να απαντήσουν:

α.) Εάν και πότε προτίθενται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

β.) Πότε θα εγκριθεί η τροποποίηση του Οργανισμού του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

γ.) Εάν και πότε προτίθενται να καθορίσουν συγκεκριμένο ποσό νοσηλίου για τα Δημόσια Κέντρα Αποκατάστασης, σε αναλογία με τα ισχύοντα για τα ιδιωτικά Κέντρα, ώστε να διευκολυνθούν οι συμβάσεις με τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να αποτραπούν οι σοβαρές οικονομικές συνέπειες για το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

δ.) Τι γενικότερα μέτρα προτίθενται να λάβουν για τη στήριξη του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.