Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Πτώση των τιμών του πετρελαίου

Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, καθώς αποδείχτηκαν πολύ περιορισμένες οι ζημιές από τον κυκλώνα Άικ στις αμερικανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμές του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσαν κατά 1,62 δολάρια στα 99,56 δολάρια το βαρέλι, από τα 101,18 δολάρια που είχε κλείσει την Παρασκευή στην Νέα Υόρκη.

Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε επίσης κατά 1,17 δολάρια στα 96,41 δολάρια το βαρέλι.

Ο κυκλώνας Άικ, που έπληξε τις ακτές του Τέξας τα ξημερώματα του Σαββάτου, δεν προκάλεσε παρά ελάχιστες ζημιές στις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, μόλις 10 πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου σε σύνολο 3.800 υπέστησαν ζημιές. «Ο κυκλώνας δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές ούτε στις πλατφόρμες ούτε στα διυλιστήρια» τόνισε ο Ντέιβιντ Μουρ, αναλυτής της Commonwealth Bank της Αυστραλίας.

Πηγή: Ant1 Online

Σχόλιο:
Για να δούμε η μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου θα φτάσουν και στον κόσμο???
Ή κάποια αρχι-λαμόγια πρατηριούχοι θα εξακολουθήσουν να αισχροκερδούν εις βάρος των καταναλωτών???
Γιατί ΥΠΑΡΧΕΙ αισχροκέρδεια απο τους πρατηριούχους. Και ας λένε ότι θέλουν.
Δεν μπορεί με τιμή πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια οι τιμές στα πρατήρια των Φιλιατρών να είναι σταθερά πάνω από 1,25 το λίτρο...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.