Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ - ΠΕΤΡΑΛΙΑ: Αριθμός - κλειδί για ασφαλισμένους

Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μετέωρος όποιος δεν τον έχει από την 1/6/2009

Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μετέωρος θα είναι από τον προσεχή Ιούνιο όποιος δεν διαθέτει προσωπικό αριθμό ασφάλισης, προειδοποιεί η κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Η υπουργός Απασχόλησης δηλώνει επίσης ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου συστήματος, μέχρι σήμερα έχουν απογραφεί 7.500.000 ασφαλισμένοι.

«Δίνουμε μοναδικό αριθμό ασφάλισης σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Από 1/6/2009 κανένας δεν θα μπορεί να εργαστεί, να ασφαλιστεί, να συνταξιοδοτηθεί ή να έχει περίθαλψη χωρίς αυτό τον αριθμό», τονίζει η υπουργός Απασχόλησης, ενώ δεν αποκλείει αλλαγές για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση ώστε να μπορούν επίσης να συνταξιοδοτηθούν με 37ετία.

Παράλληλα, δηλώνει ότι για την υπόθεση Παυλίδη αναμένει το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας ώστε να εξακριβωθεί εάν υπάρχει πολιτικό ζήτημα: «Η υπόθεση, όπως γνωρίζετε, διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία, αυτή έχει τον θεσμικό ρόλο να αποφανθεί για το αν και τι συνέβη, οπότε και θα μπορεί να εξακριβωθεί εάν υπήρξεή όχι- πολιτικό ζήτημα. Οτιδήποτε άλλο σε πρωθύστερο χρόνο είναι και άδικο και επικίνδυνο».

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.