Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία…

Ένα εντυπωσιακό θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απόψε οι ρομαντικοί και όχι μόνο, καθώς η Αυγουστιάτικη πανσέληνος είναι η πιο μεγάλη, η πιο λαμπερή της χρονιάς. Στα Φιλιατρά η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών έχει προγραμματίσει για εσάς στις 10 το βράδυ μια εκπληκτική βραδιά στην Αγία Κυριακή (όπως το έχει κάνει και προηγούμενες χρονιές) με βαρκαρόλες και βεγγαλικά στις αποχρώσεις του Αυγουστιάτικου φεγγαριού με τις αξέχαστες επιτυχίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Αλλα δεν σταματά μόνο στα τραγούδια της Αλίκης. Η βραδιά θα συνεχιστεί με πλούσιο Λαϊκό πρόγραμμα.

Εσείς που δεν βρίσκεστε κοντά στα Φιλιατρά για να απολαύσετε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών, καλό θα ήταν να ξέρετε ότι γι' απόψε
το υπουργείο Πολιτισμού, όπως κάθε χρόνο, θα ανοίξει 72 αρχαιολογικούς χώρους, για να μπορέσουν όσοι το επιθυμούν να κάνουν τη βόλτα τους υπό το φως του φεγγαριού σε αυτούς, ή και να παρακολουθήσουν κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ανοιχτός θα παραμείνει και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης έως τη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα, όμως εκεί δεν θα υπάρξει κάποια εκδήλωση, καθώς έχει κριθεί ότι καμία δεν είναι τόσο μαγευτική, όσο η σιωπή στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο.

Επίσης, οι επισκέπτες που θα διαλέξουν να πάνε σε κάποιο Αρχαιολογικό χώρο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους φαγητά ή ποτά.

Στην σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού θα βρείτε τον κατάλογο με τους Αρχαιολογικούς χωρους που απόψε θα παραμείνουν ανοικτοί ωστε οι Ρομαντικοί να απολάυσουν την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.