Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Νέα επίθεση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Κοζομπόλη

Εκ νέου επιτίθεται ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών στον Βασίλη Κοζομπόλη.
Σε ανοικτή επιστολή η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο Τέλη Καναβό και τον γραμματέα Γιάννη Γριβοκωστόπουλο, αναφέρονται τα εξής:

“Ο ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας είναι το Σύνταγμα.
Παραβιάζοντας -καταργώντας το Σύνταγμα, λογική και πρακτική που συναντάται τώρα τελευταία από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή μας, καταργείται και η Δημοκρατία (π. χ. περίπτωση άρθρου 16 για την Παιδεία).
Το θεμέλιο της Δευτεροβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης είναι οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις και το καταστατικό της.
Παρεκτροπή και κατάργηση του καταστατικού της οργάνωσης σημαίνει διάλυση της Συνεταιριστικής οργάνωσης.
Οπότε, εκλογές δεν μπορείτε να κάνετε, ανακατανομή αξιωμάτων ναι.
Μπορείτε να μας πείτε γιατί ντε και καλά θέλετε να παραμένετε πρόεδρος; Μήπως πετάτε σε ύψη επικίνδυνα ή μήπως εξυπηρετείτε άλλους σκοπούς; Αυτά δεν τα λέμε τυχαία, δώστε στη δημοσιότητα το κόστος των προσωπικών σας παραστατικών, που υποτίθεται γίνονται για διεκπεραίωση διοικητικών αναγκών. Μήπως ξεπερνούν τις 6.000 ευρώ το μήνα; Είναι πολλά τα λεφτά!!! Οπως είναι πολλά και τα χρήματα που εισπράττει η ΕΑΣ Μεσσηνίας μέσα από τα χαράτσια που επιβάλλει στους Μεσσήνιους παραγωγούς και με τα οποία επιβιώνει γιατί δεν έχει καμία ορθολογιστικά οργανωμένη οικονομική δραστηριότητα πάνω από 288.000 ευρώ κατ‘ έτος τα «νόμιμα» από τον ΟΠΕΚΕΠΕ: διαψεύστε μας αν μπορείτε.

Οι επιδοτήσεις μειώνονται και θα κοπούν, τι θα κάνετε μετά;
Βέβαια έχετε θέσεις να εκποιείτε και να νοικιάζετε τα κτηριακά φιλέτα της ΕΑΣ.
Κινδυνολογείτε για χάσιμο επιδοτήσεων, σας ξαναλέμε αυτά δεν περνάνε. Τα προβλήματα δεν είναι διαπροσωπικά όπως θέλετε κατ‘ επανάληψη να παρουσιάζετε.
Κύριε, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, κατορθώσατε το ακατόρθωτο, να διαλύσετε την απόλυτη εμπιστοσύνη που σας έδειξε το σώμα και σας τίμησε ομόφωνα με τη θέση του προέδρου.
Πηγαίνετε σπίτι σας λοιπόν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων ασχοληθείτε με τον συνεταιρισμό του χωριού σας καθώς επίσης και με τις υπόλοιπες ενασχολήσεις σας που είναι γνωστές.
Σας πληροφορούμε ότι οι υπογράφοντες τα κείμενα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών δεν εκφράζουν προσωπικές απόψεις.
Η πολιτική σας παιδεία δεν το κατανοεί αυτό, οι δε απόψεις μας είναι συνέπεια συλλογικών διεργασιών και αποφάσεων.
Ξεκάθαρα σας προτρέπουμε να επικοινωνήσετε με το Υποκατάστημα Φιλιατρών της ΕΑΣ και θα διαπιστώσετε πόσο συνεταιριστές, πόσο φερέγγυοι είμαστε και αν αναγκαζόμαστε να αναζητούμε εφόδια από αλλού, είναι γιατί είναι πλημμελής η λειτουργία και με υψηλό κόστος της ΕΑΣ την οποία εσείς διοικείτε, όχι εμείς, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για την οργάνωση, τον Μεσσήνιο και ειδικότερα τον Φιλιατρινό παραγωγό.

Είμαστε το δεύτερο κέντρο παραγωγής κηπευτικών στην Ελλάδα και η ΕΑΣ Μεσσηνίας, λόγω ασχετοσύνης και ανικανότητας, δεν μπορεί να προγραμματίσει καμία οργανωμένη και προσοδοφόρα οικονομική δραστηριότητα για την οργάνωση και τους παραγωγούς.
Τα δε κούφια λόγια τα μεγάλα ότι, δήθεν, δεν έχουμε καμία σχέση με το συνεταιριστικό κίνημα και συνεταιριστική ιδέα δεν αξίζουν σχολιασμό. Είναι γνωστή η συμμετοχή μας στο συνεταιριστικό κίνημα με διώξεις από το 1986 από τα περίφημα αγροτοδικεία.
Καλή Ανάσταση στην ΕΑΣ Μεσσηνίας τη δική μας οργάνωση την οποία αγαπάμε και πονάμε και θα την ορθοποδήσουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.