Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Σενάριο για 8-10 Δήμους στον «Καποδίστρια 2»

Κρίσιμη φαίνεται να είναι η επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 28 Αυγούστου.
Κι αυτό, γιατί οι αιρετοί ενδέχεται να «γυρίσουν την πλάτη» στο διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη για το πότε και με ποιον τρόπο θα τους αποδοθούν τα παρακρατηθέντα χρήματα.

8-10 Δήμοι στη Μεσσηνία

Πάντως, τα σενάρια που διαμορφώνονται όσον αφορά στη μεταρρύθμιση και τον αριθμό των ΟΤΑ που θα προκύψουν από αυτή, είναι πολλά.
Ένα από αυτά δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, από τους 1.034 συνολικά ΟΤΑ όλης της χώρας θα απομείνουν μόνο 400.

Προκύπτει, επίσης, ότι ήδη έχει δημιουργηθεί κλίμα πολέμου, ενώ ο τελικός χάρτης δεν έχει ακόμη προκύψει.
Στα αξιοσημείωτα καταγράφεται ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, αλλά και την Αργολίδα.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Νομός Κορινθίας θα απομείνει με 4 από τους 15 Δήμους που έχει σήμερα και αυτός της Λακωνίας με 7 από τους 20 Δήμους και 2 Κοινότητες που έχει σήμερα.
Μοναδική συγκρίσιμη τάξη μεγέθους για τη Μεσσηνία είναι ο Νομός Λάρισας, όπου από τους 28 Δήμους και 4 Κοινότητες θα απομείνουν 8 -10 Δήμοι.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός για τη Μεσσηνία έχει ολοκληρωθεί και η πρόταση βρίσκεται στα συρτάρια του γραφείου του Μεσσήνιου στην καταγωγή υπουργού Εσωτερικών Προκ. Παυλόπουλου.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, φαίνεται να προσεγγίζει την άποψη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προβλέπει τη δημιουργία 8 Δήμων σε όλο το νομό, ανά δύο σε κάθε πρώην επαρχία.

Έτσι, στην πρώην επαρχία Καλαμάτας θα προκύψουν οι Δήμοι Μάνης και Καλαμάτας με διαφοροποιήσεις ως προς τα σημερινά τους όρια, στην πρώην επαρχία Μεσσήνης θα προκύψουν οι Δήμοι Μεσσήνης και Μελιγαλά, στην πρώην επαρχία Τριφυλίας θα προκύψουν οι Δήμοι Κυπαρισσίας και αυτός από τη συνένωση των Δήμων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και, τέλος, στην πρώην επαρχία Πυλίας θα δημιουργηθούν οι Δήμοι Πύλου και Κορώνης.
Μεσσήνιος αυτοδιοικητικός παράγοντας εξέφρασε την άποψη ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί ένας ακόμη Δήμος με ορεινά χαρακτηριστικά, που θα περιλαμβάνει τους σημερινούς Δήμους Αριστομένη, Βουφράδος και Παπαφλέσσα, καθώς και τα ορεινά διαμερίσματα του σημερινού Δήμου Πεταλιδίου που βρίσκονται στην περιοχή. Αν, τέλος, υπάρξει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός επιπλέον Δήμου, αυτός δεν αποκλείεται να είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης των σημερινών Δήμων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας.

Πηγή: Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ Φιλιατρά News

Οι πολιτικοί μας (όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, μηδενός εξαιρουμένου) φτιάξανε τα πάντα στην Ελλάδα. Λύσανε όλα μας τα προβλήματα.
Έργα υποδομής, Εθνική οδοποιία, Ακρίβεια, Εκπαίδευση, έλυσαν το συνταξιοδοτικό και γενικά έλυσαν όποιο πρόβλημα είχε η Ελλάδα επί χρόνια και τους απέμεινε, στον μεν ένα υπουργό να μειώσει τους Δήμους και στον άλλο να απαγορεύσει το κάπνισμα στους Δημόσιους χώρους από την 1/1/2010.

Άντε να μην πω καμιά βαριά κουβέντα απογευματιάτικα....
Τα παραπάνω σχόλια είναι άποψη του Φιλιατρά News και ΟΥΔΕΙΣ υποχρεούται να τα υιοθετήσει.

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ και προσυπογράφω! Τόσα προβλήματα, τόσες ανάγκες και ο ¨Καποδίστριας 2¨ τους μάρανε τρομάρα τους! Γράφτα ρε φίλε μπας και αφυπνιστεί και ο κόσμος που τα ακούει, τα βλέπει, και τα διαβάζει όλα με μεγάλη απάθεια. Μόνο αν αντιδράσει δυναμικά και μαζικά ο κόσμος μπορεί να γίνει και κάτι καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε συμπατριώτη ένας κούκος ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ την άνοιξη.
    Και αυτά που έγραψα είναι το 1/1000 (ένα χιλιοστό) απ' όσα πρέπει να γράψω.
    Γι αυτό και η φράση "'Αντε μην πω καμιά βαρία κουβέντα απογευματιάτικα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.